Dieťa potrebuje oboch rodičov, ale niekedy to nejde

monikaslezak
14. okt 2011

Prosim Vas o vyjadrenie sa k takymto situaciam.
1. Pokial este nie sme rozvedeni, mam povinnost informovat manzela o zdravotnom stave syna? Moze to, ze som ho neinformovala, neskor na sude zneuzit? Je na to nejaky paragraf?? Syn bola kratko hospitalizovany koli drobnemu zakroku. Predbezne rozhodnutie mame, tam sa o informovani o zdravotnom stave nepise nic.
2. Zaroven ak je syn chory, mam mat potvrdenie lekara? Ma doporuceny klud v domacom prostredi a nie je vhodne, aby siel k manz. na vikend.
3. Komunikacia medzi rodicmi je velmi slaba a vztahy su zle, pretoze je dlhodobo velmi arogantny on aj jeho rodina. Muz a jeho rodina ma pred synom osocuju a rozpravaju synovi klamstva napriek tomu, ze on pozna pravdu z vlastnej skusenosti. Aky postoj zaujat? Uz si nemozem dovolit byt tolerantna, ustretova, makka, on situaciu zneuziva, nariaduje, vyzaduje viac a viac, vyhraza sa a ohlad na dieta neberie.
Vsade sa pise o tom, ako zahodit za hlavu spory medzi rodicmi, ako velmi dieta potrebuje oboch rodicov, no v nasom pripade dohoda nie je mozna. Mne sa uz o dohodu pri klamstvach a podrazoch po tolkych mesiacoch absolutne nechce snazit 🙄

irriss
14. okt 2011

Nechci byt velky moralista, chapu, ze nektere situace jsou obtizne... 😉, ale
At uz jsou mezi manzeli jakekoliv vztahy, nesmi se zapominat, ze pro dite zustavate rodici - maminka a tatinek. 🙂
Meli byste jednat v zajmu ditete, nehlede na "zakazy, prikazy, narizeni, povoleni...od Soudu"

p.s. Pokud byl syn hospitalizovany, mel by byt uvedomen i otec. Jen si predstav tu detskou dusicku v nemocnici, kdyz cekal na tatinka a tatinek neprisel...nedelej stejne chyby jako "druha strana"...Doplaci na to dite, ale "pozdeji" Vam obema vse dite muze oplatit ... ☹
Myslim si, ze manzel pochopi situaci a uzna, ze v tomto pripade, kdy syn mel zakrok, je zbytecne nalehat a brat si k sobe maleho, kdyz neni zotaven. Naopak bych ho nechala s malym v pokojiku....urcite by se i maly hned citil lepe...a jen by se utvrdil v tom, ze "druha strana " lze...Pokud budes zaujata, syn si to vysvetli tak, ze "druha strana" ma pravdu...Pokud by maly nechtel videt tatinka, vyhovela bych mu...
Dite je clovek a melo by byt nalezite respektovano a ne povazovano za "neschopneho si utvorit vlastni nazor", podcenovat dite se casto nevyplaci.....
Zkus udelat pozitivni kroky, uvidis, ze Ti bude lip, protoze si budes vedoma toho, ze TY mas ciste svedomi...Spadne z Tebe napeti, i kdyz "druha strana" bude pokracovat v negativni linii..TY budes vedet, ze jsi udelala maximum pro dobro Tveho ditete a ze do vztahu s otcem prispivas pozitivnim zpusobem..Jakmile se budes i TY "branit", nebude Ti z Tvych cinu dobre, i kdyz budou opetovane..ale neprinesou Ti zadny klid...
Mozna se budes zlobit na muj nazor...ale je uprimny 😉 Hodne stesti a dej vedet, jak jsi dopadla...

dajna11
15. okt 2011

@monikaslezak chapem ťa.aj to ako ťažko je ustupovať ked su dvaja partneri...bývalí na nože.poznám to.momentálne som aj ja rozhorčená...tiež m,ám sto chutí ex niekam nakopať,no malá ho má rada,aj ked on podla mna na nu z vysoka kašle a zaujima sa akoby len z povinnosti.4m.o nu ani len neprejavil záujem,teraz je to zrazu koli mne ,lebo mi neplatí výžvine a vraj by som mu ju nedala...aj ked som povedala že sem može hocikdey prísť ju pozrieť...jasné že ked mi neplatil tak som sa ohradzovala tým že mu ju na víkend nedám,ale sem na návštevu za nou može príst.to som ešte bola tolerantá.nie? 😀 ...ved aj keby som mu ju nedala,zavolať jej može,či napísať cez skype a pod.,to nič nestojí.....ale k veci....tým že nie ste spolu,aj ked budete rozvedení....dieťa bude síce tebe zverene.ale on ako otec ma aj určité práva nadalej,takže by mal byť onformovaný o jeho zdrav.stave,o jeho úspechoch v škole napr. a pod. ak by sa ťa na to pýtal,nemala by si mut o zamlčať...alebo učitelia v škole keby sa informoval na jeho prospech a pod.

filipal
15. okt 2011

@monikaslezak uplne ta chapem. manzela s podobnym spravanim som mala aj ja. a cim som bola ustretovejsia, tym to bolo horsie....mozem ta potesit iba tym, ze cim dlhsie sme boli rozvedeni, tym menej ex
" tlacil na pilu". snazila som sa pred synom otca negativne nehodnotit, ani nekomentovat, ale niekedy sa nedalo, napriklad, ked som mu ho mala na stanici odovzdat zbaleneho, ale otecko sa nedostavil....tazko vtedy zachovat vsetky pravidla, ktore sa vyzaduju. co sa tyka informovania o zdravotnom stave. vidim, ze ti mamicky radia, ze je to tvoja povinnost, ja som na to, ale vzdy doplatila. ked bol syn prechladnuty, ex mi vycital, ze je to moja vina, lebo ho malo otuzujem. on ho braval v mrazoch na balkon, polovyzleceneho...cize, tazko sa dohodnut s niekym, s kym nemame rovnake nazory, ale spolocne dieta.
prajem pevne nervy, jedno je iste, ze dieta si v dospelosti same spravi nazor....my sa musime snazit, aby ho rozchod rodicov, cim menej zranoval.