Dieťa neskôr

24. mar 2023

Možno tu nedostanem pochopenie, predsa je to fórum mamičiek a snažiliek.
Ale musím prísť už sem, keďže z okolia ma nikto nechápe.
Som 25 ročná baba a vraj je časť začať snažiť sa o bábo. Toto mi tvrdia ľudia v okolí.
Nám je s partnerom takto dobre zatiaľ. Určite chceme deti, ale nie teraz.
Chápem, možno sa začneme snažiť a podarí sa až o roky neskôr, no čo keď nie?
Čo keď sa podarí hneď a ja sa na dieťa ešte necítim. Máme ešte plány s partnerom. Jasné, všetko sa dá aj s dieťaťom no je to komplikovanejšie.
Je tu niekto kto sa jednoducho takto skoro na dieťa necítil? Alebo je somnou niečo zle?

chillibubble
24. mar 2023

ja som sa sice citila, ale moj muz nie a som rada ze sme dieta mali neskor. len skoda ze som si ten cas pred dietatom viac neuzivala, vtedy sme dost setrili. zivot s dietatom je uz o uplne inom a podla mna nie je sa kam ponahlat. ja som rodila ako 29 rocna a do 30-tky je podla mna v pohode cas.

simca06022011
24. mar 2023

Nechajte si to na dobu, ked vy budete chciet. PReco by s tebou malo byt nieco zle? vy budete rodicia, vy si urcite kedy.

alex49
24. mar 2023

Nie, nemusíš mať dieťa v 25 ani v 30, dokonca ho nemusíš mať vôbec. Všetko čo vyhovuje vám obom je v poriadku

estrella5
24. mar 2023

Ja som sa cítila na dieťa v 17-25 🙈🤣 (neboli ale vhodné podmienky - pochopiteľne 😁).. a paradoxne v 25 som sa prestala na dieťa cítiť 🤣🤣 ... každý to má inak... a hlavne - je to váš život. Začnite s plánovaním bábätka keď sa budete na to cítiť a budete to chcieť hlavne vy dvaja 🙂 Okolie do toho nič nie je...

babulkomale
24. mar 2023

Necitila som sa tak skoro nielen na dieta ale ani na manzelstvo, s niekym byvat a prat mu trenky, no nehrozilo.
Potlkat sa po podnajmoch s "priateľmi" som tiez netuzila.
Uzila som si slobody a zazitkov a potom ked som uz chcela, tak som sa vydala a mala deti.
Nic som nezmeskala a nic nelutujem.

akiana
24. mar 2023

Mas 25, nie 45. Europsky vekovy priemer pri prvom tehotenstve je okolo 30 rokov. Neviem, kto ti toto rozprava, ale za prve ho do toho nic nie je, a za druhe je to cele na tebe, ako sa citis, a na nikom inom. Ak sa bavime len o veku, statisticky je 25 dokonca este dost skoro.

floki1994
24. mar 2023

Ja som v 25 nechcela 🙂 mam 29 a riesime to teraz 🙂 tie 4 roky dozadu sme vela cestovali, setrili a podobne 🙂

gabriela2952
24. mar 2023

Vy budete vychovávať vaše dieťa a starať sa oň a nie tí ľudia z okolia. Robte tak ako to cítite 🤗

ndrag
24. mar 2023

Nic nemusis. Robte si podla toho ako chcete vy dvaja a nie okolie.

h2
24. mar 2023

Máš minimálne 10 rokov čas.

zmrzlinka2021
24. mar 2023

Máš kopec času, úplne kľudne aj o desať rokov

ingridpisarova
24. mar 2023

poznám niekoľko žien ktoré mali prvé dieťa v 34 a 35rokoch tak to chceli...

54tinka54
24. mar 2023

Ľudia v okolí nežijú tvoj život a ani sa nebudú starať o tvoje dieťa. Takže rozprávať si môžu čo chcú, ale rozhodnutie je len a len na tebe a partnerovi. 🙂 áno treba brať do úvahy aj to, že vekom môžeš strácať na plodnosti a pod. Aby si potom neľutovala, že ste sa mohli začať snažiť skôr. Ale určite sa nedaj dotlačiť do dieťaťa rečami z okolia..

euka210
24. mar 2023

Do 30r mozes v klude pockat.
Ale neviem, ci sa zmeni to, ze... sa na dieta necitim...to bud chces alebo nechces. Aj tak predstava bude ina ako realita s dietatom 😉.

banalu
24. mar 2023

Kedze sa o dieta budete starat vy a nie okolie, len vy dvaja s muzom si mozete urcovat kedy, ako a kde 😂
My sme tomu dali volny priebeh po 10 rokoch vztahu, rodila som ako 34 rocna... boli sme pripraveni aj na bezdetnost.

guiseppinka
24. mar 2023

V den 25. narodenim som zostatnicovala, potom sme mali svadbu, uzivala som si ozajstnu robotu a deti mi boli ale ze uplne ukradnute... Potom som odisla za muzom, zacala pracovat, ale teda bez jazyka nic moc robota a tak nejako o rok ta tuzba po dietati, na moje pocudovanie, prisla. A to ja a deti moc nie sme kamosi a neoplyvam nadsenim z cudzich deti... Prvu som porodila tesne pred 27, druha planovana bola v 29 a v 33 nas prekvapil najmensi... Ale teda za mna nacasovane uplne super, lebo v tej 33jke to nocne nespatie sa este zvladnut da celkom, ale predsa clovek uz potrebuje viac fungovat a aj obcas dospat...

dilino
24. mar 2023

Každy z rodiny nech s astara o seba nema sa kto do toho starať ani rodina je to vaša osobna vec vás dvoch.

hariet
24. mar 2023

Ja som chcela uz v 25 a mam az v 40😊 Cim skor prestanes riesit, co si myslia druhi ludia, tym lepsie.

ankare
24. mar 2023

Ešte ste mladí,užívajte si život.

zorkahorka
25. mar 2023

Maj dieta vtedy, ked ty budes chciet. V 25 som bola cesrstvo po vs, zacala si budovať kariéru, uzivat si zarobene peniaze a zaroven setrit do buducnosti

madeline1
25. mar 2023

tak pockajte, zatial si uzivajte len vy dvaja, ten pocit sa dostavi neskor...