Dieťa mi nezobrali do škôlky a priateľ pracuje v zahraničí

terka288
30. mar 2024

Ahojte,
Mám priateľa v zahraničí a momentálne som s dcérkou doma lebo mi ju minulý rok neprijali do škôlky. Chcem vedieť ako, ak sú tu nejaké mamičky v podobnej situácii ako ja, ako ste riešili prácu a škôlku zároveň?
Môj problém spočíva v tom, že nemá mi kto dcérku poobede strážiť ak by som mala 2 zmeny. Každý má toho dost a nechcem obťažovať z rodiny nikoho aby sa mi staral o dcérku zatiaľ čo ja budem v práci. Riešili ste to niekto z opatrovatelkami alebo skôr ste poprosili rodinu?

janinah
30. mar 2024

Ved si nájdi jednosmennu prácu.

nikpa
30. mar 2024

@terka288 polovičný úväzok, alebo nájsť prácu presne podľa škôlky. U nás sú škôlky od 6.30h do 16.30h. Predpokladám, že inde je to podobné. Prácu si teda hľadať v tomto časovom období aby si to stihala. Keď si na dieťa sama, práca na plný úväzok na 2 smeny neexistuje.

anjelicek26
30. mar 2024

Tri naše deti mali opatrovateľku a najmladšia jasle.. a samozrejme na čakacke na škôlku a stále otravovať a chodiť sa pýtať, ze to miesto potrebujete. Na 2 smeny pracovať ak si na dieta sama nemôžeš.

eva233
30. mar 2024

@terka288 jasle, súkromna škôlka, rodina, pestúnky,... Keď bude v škôlke od septembra tak polovičný úväzok, 1 smena.... Ak partner nemá trvalý pobyt s tebou tak si vieš upraviť PP alko osamela matka

mirkam3
30. mar 2024

@terka288 a priateľ v čase, keď si otehotnela, do zahraničia ešte nedochadzal? Ak si našiel takú prácu až keď sa dieťa narodilo, nepreberali ste pre/proti spoločne, kým prácu prijal? Alebo ste si spravili dieťa v takej situácii bez plánu B?

terka288
autor
30. mar 2024

@mirkam3 dieta sme mali skôr. Skôr sme si nemysleli, že práca nebude dlhodobá. Nie, že by bol s prácou nespokojný alebo šéf by bol s jeho prácou nespokojný. Len byť od rodiny tak ďaleko nie je pre každého.

terka288
autor
30. mar 2024

@anjelicek26 ak sa môžem spýtať ako ste sa rozhodovali pri vybere pestúnka?

anjelicek26
30. mar 2024

@terka288 tak bola som pozrieť ako byvaju, či je poistena, či má kurz prvej pomoci pre deti, ako dlho to robí a či platí normalne dane a odvody a nerobí to na čierno.. a áno recenzie..a akú stravu deťom vari samozrejme.. posledná opatrovateľka bola veranda,syn tam chodil 4x v tyzdni... mal laktozovu intoleranciu,teda má.. u nej som si mohla byt sto percent istá,se mu nedá nič,s čoho mu bude zle.

terka288
autor
30. mar 2024

@anjelicek26 čiže žiadne študentky a podobne co sa hoci kde ponúkajú ale serióznu pani/slečnu ktorá vie co robi

anjelicek26
30. mar 2024

@terka288 áno tak.. moje deti tam chodili od 1.5 roka - 4 rokov ako ktorý.. tam mi proste záležalo co jedia ako spia a ako sa im venuje...

oliverceky
31. mar 2024

@anjelicek26 čo je veranda?

anjelicek26
31. mar 2024

@oliverceky veganka, autocorrect😅

lujza123
31. mar 2024

@terka288 mne tiez neprijali dceru do štátnej skolky, ona už od 2 rokov chodila do súkromnej ale to som mala popri plate aj rodicak. Zo samotného platu som to ako slobodná matka bez výživného neutiahla.
Musela som dať výpoveď v práci, bola som pol roka na podpore a popri tom som kšeftovala zo starožitnostami co sa mi nakoniec tak rozbehlo ze nás to dokázalo uživiť ďalší rok . 🤷🏼‍♀️
Potom ma našťastie zobrali do predošlej prace lebo sa tam uvoľnilo miesto.

Ja by som poobedne ani cele víkendy nerobila, nechcela som odchádzať od malého dieťaťa, dosť ze bola od rana v škôlke.
Ten čas ti už nikdy nikto nevráti. Malička je len chvilu, ani sa nenazdas a je z nej pubertacka, môžeš byt na poobednej koľko len chceš

Nad zahraničím si nerozmyslala ? Aspoň by ste boli spolu ako rodina.
Mám sestru v Holandsku, kamosku v Nórsku a co mi hovorili tak úplná pohoda, to len u nás matky s detmi ako totálne chudery, skolky do 16.00 a môžeš byt rada ze ti tam vôbec dieťa vzali. Väčšina žien sa musí vzdať starej prace a novú len tak ľahko nezoženie lebo zamestnávatelia zenu po materskej nechcú