Ahojte, píšem za jedných známych ....
Matka mala zvereného syna, v SR, otec 2 ďalšie deti, ten žije mimo SR. Matka však dala dieťa otcovi, s tým, že dajú dohodu a súd potvrdí. Súd nepotvrdil, lebo otec syna nechce. Je problematický, klame, kradne, podvádza, matka si ho, ale vziať nechce.
Otec má takto dieťa už 2 roky, všetko mu kupuje on. Chce vrátiť dieťa, matka zase decko nechce, tak ako teraz?! Čo by ste podstúpili?
Otázka je, či je chlapec naozaj problematický, alebo sú problematický rodičia?! Ľahko môže byť, že dieťa sa nikde necíti v bezpečí a vystrája, lebo chce upútať pozornosť. Taktiež, sa mi natíska otázka, či klamstvo a krádež, resp. podvody nevidel od rodičov?
@zmrzlinka2021 má 10 rokov. Práveže nikto. Buď už nie sú, alebo ho nechcú.
@fkata veru sú. Matka už odskúšala polku slovenských chlapov, žila už s podvodníkom, väzňom....
Matka klamala a učila aj jeho klamať.
Otec sa ešte v norme.
Ak je otec v norme tak nech skúsi tomu chlapcovi pomôcť, kľudne na čas ústavná starostlivosť, pomoc odborníkov , obrátiť sa na kuratelu.. to dieťa niekde byť musí, neviem si ani len predstaviť ako cíti keď ho nechcú vlastný rodičia.
Zaujímavé. Už ixty príspevok za posledné cca 3 dni, čo bol zverejnený na fcb v skupine Opýtaj sa právnika a zarovno tu na MK.
My nie sme v takej, ani podobnej situácii, tak nevieme čo by sme urobili
Ale poradiť vieme asi toľko, že to musia riešiť cez upsvar - odd.pre deti a mládež, cez psychológov a súd. Pravdepodobne chalana čaká DD a resocializacne zariadenie.
Chudak chlapec. Necudujem sa, ze je problematicky , ked ho nikto nechce. Treba ist na UPSVaR a tam oznamit, ze dieta nikto nechce a daju ho do profi rodiny. Tam mu bude aj lepsie ako zit s niekym kto ho nechce.
Chudak dieta. Nie kazdy by mal mat dieta. Ti rodicia su cisty hnus. Oboch nutene sterilizovat.
Nie je na vine dieťa. 10 ročné dieťa by malo cítiť pocit bezpečia a mali by sa mu rodičia venovať a nie takto sa k nemu správať.
Podľa mňa sú na vine obaja rodičia a nech hľadajú chybu v sebe.
Takej matke, čo nechce dieťa a má ho zverené, by som ani psa nedala, to nie je matka.
Akože sranda keď vlastne dieťa nechce ani otec,ani matka...
A čudujem sa,že to dieťa je takéto...ono len žiada o pozornosť, lásku...nehovorím,že je to s nim ľahké.
No napr.ak by to bolo až také zle,tak škola by mala zakročiť a napr .u nás jeden chlapec šiel akurát do výchovného centra,akebo ako sa tomu hovorí....čiže aj škola by toto riešila a za pomoci otca by uz dávno bol umiestnený niekde....
Pre toto dieta by bola nahradna profesionalna rodina vykupenim.
@viestta takéto deti sa do profesionálnej rodiny určite nedostane, jednak je už veľké a problémové. Ale určite by mu bolo lepšie v Cdr, ako si ho takto pohadzovat ako horúci zemiak. Čudujem sa, že už nezakrocila škola.
@skeblicka77 neviem aky je system starostlivosti o tieto deti, ale urcite by mu bolo lepsie ak by sa o neho starali profesionali ako takyto rodicia. Co sa stalo, to sa neodstane, dieta je poznacene na zvysok zivota ale keby sa aspon nieco dalo zachranit.
@viestta samozrejme s tebou súhlasím, chalan určite potrebuje odbornú pomoc, zázemie, kľud a pokoj,ale do profi (robím to už nejakú chvíľu) idú prioritne malé deti, zákon hovorí do 6 rokov. Staršie väčšinou, keď idú ako súrodenecka skupina s malými deťmi. Najstaršie som mala 9rocne, ale malo súrodencov 2 a 3 roky.
a čo robí sociálka? to sa nenájde jedinkaté miesto pre jedno opustené dieťa niekde v detskom domove? nie som zástancom DD, ale možno mu tam bude lepšie ....
@skeblicka77 netusila som, ze je rozdiel medzi profi rodinou a rodinnymi bunkami v DD (alebo ako sa to spravne vola).
Toto sa hrozne číta! Čo to je za rodičov, že nechcú vlastné dieťa? Mám 12 ročnú žabu a ani si nechcem predstaviť, že by mala žiť s pocitom, že ju nikto nechce.
Veď to je 10 ročný chlapec, ktorému rodičia po.....život a teraz ho nechcú, lebo je problematický!
Preto má vždy dvíha zo stoličky, keď tu čítam tie problémy, ako žena skáče bez rozmýšľania od jedného chlapa k inému, každé dieťa s iným, prípadne je vopred vzťah úplne nefunkčný, ale oni splodia 1,2,3 deti. Ach. Úbohé dieťa!
v uvodnom prispevku pises ze "otec ma dieta takto uz 2 roky. " To akoze uz 8rocneho chlapca /ked ma teraz 10/ uz odpisali obaja rodicia ako zlodeja a klamara???
Je to tragedia pre to dieta.
ak ho nechce ani jeden a ani nik z rodiny chlapec skonci v detskom domove
10r? Myslela som, že ide o 16r pubertaka.
Obaja by si zaslúžili poriadne prefackat!!!
O osude toho chlapca sa ani neodvazim hovoriť, ani radiť, čo s ním, lebo žiadne riešenie nebude pre neho dobre. Nechce ho ani otec, ani mama, nič horšie sa mu už stať nemôže.
Musím si zahresit. Idioti!!!
Je mi na zvracanie z tvojho príspevku. Kto je to "decko"? Je mi ho normálne ľúto a ani sa nečudujem. A "decko" nie je tovar. Nedá sa vrátiť, lebo sa pokazilo😤
Poradit neviem ale iba tolko poviem ze chudak chlapec, neviem kolko ma rokov, ale uz teraz je v zivote odpisany, otec ho chce VRATIT!!!! A matka ho NECHCE!!! Z akeho kolvek uhla sa na to pozeram ja tam nevidim problemove dieta, ale problemovych rodicov…
@skeblicka77 znamy dostal 10 ročného chlapca dokonca len ako sám profi rodic, takze to nie je o veku. Vraj matka alkoholička, ale problémový nebol, skôr to bol mimoriadne skromný a slušný chlapec.
Iny clen rodiny? Napr. babka, teta s ujom,... nemozu chlapca vziat?
Kolko ma rokov?
Chapem, ze o problemoveho chalana nebude bitka... v najhorsom pripade ustavna starostlivost, pripadne liecebna, ak je realny dovod