Ahojte. Mám otázku.
Dieťa mi bolo u starých rodičov na “sviatky” od 25.12. do 5.1.
Vredy mi hovorila svokra že asi si niečo doniesla z roboty že ma už dlhšie vyrážky na tele, že mám aj malu pre istotu preliecit. Svokrovi nie je nič ani malej ani nám (boli sme s ňou v kontakte viackrát). Otázka znie: ak nikomuiněu z nás nič nie je bolo by v pohode ak by tam šla? Ak to doteraz nechytila ani mala ani my? S muzom musíme odcestovať na 2 dni a nemá kde inde ostat, preto sa pýtam …
@kssssd779 keď nevieš čo má tak tam dieťa nedávaj. To nemáš žiadnu inú možnosť?
A nemôže zájsť ku kožnej aby vedela o čo ide?
@januska12323 bohužiaľ nie . Len oni .
@evaachesa noo bohužiaľ nie 😞 muž musí ísť na plánovanú operáciu dosť ďaleko od nášho mesta cca 120 km nemôžem ho nechať ísť samého ….
Ja si ale myslím že to nemôže byt svrab. Kozna povedala že “asi” a nechytil to ani svokor, ktorý s ňou je nonstop ani mala ani nikto kto s ňou bol v kontakte a to sme sa objímali a aj s malou sa pusinkovali a všetko možné a nikomu nič nie je .
Prosim vás čo to môže byt ešte ? Čo sa môže prejavovať vyrážkami ale neprenáša sa to ?
Kozna ktorá tu v okoli pracuje je taká kozna za -100 bodov tak viete neverím tomu veľmi .
Si nieco o tom svrabe vygoogli. Tam je inkubacna doba az 3t, takze kludne ste to uz chytit mohli, len zatial nemate priznaky. Vsak ked to dedo podla teba nechytil, nech dojde k vam domov a postara sa o vnucku.
Po počiatočnom kontakte s postihnutou osobou môže trvať 2 až 5 týždňov, kým sa prejavia prvé príznaky svrabu. Takže vôbec ešte nie ste v poho.
Ak by doktorka povedala, že asi svrab, nepachnem tam do preliecenia. Hľadala by som alternatívu. Cestovať s dieťaťom, alebo zabezpečiť iného šoféra.
Len taka otazka, preco nemozes nechat muza sameho v nemocnici?
A urcite by som dieta nedavala do domacnosti kde je “asi” svrab 🫣
@kssssd779 co to za lekára? od kedy su vyrážky svrab? viete ako vyzerá svrab? svrab je vysoko infekcny a ak by to bolo reálne to, tak to by bol iny pruser
@lizatko1009 ja nechápem že vôbec nerieši to že muž má ísť na operáciu a možno majú svrab...vôbec ju netrápi že to môže zavliecť do nemocnice?🤷
Pri podozreni na svrab robia zoskrab, odber krvi a hned nasadzuju liecbu, kamos mal z USA, dostali to v hoteli. Hned ako priletel isiel ku koznemu a toto bol postup. Po tyzdni uz bol neinfekcny pre bezny kontakt s ludmi.
Nesnaz sa si to ospravedlňovať tým "asi" .. ak je na svrab podozrenie, treba to povedat aj všetkým, s ktorými ste boli a a budete v kontakte, veď to prenesiete ďalej🤦🤦
Ak je podozrenie ma svrab, treba nahlásiť v nemocnici, kde budú muža operovať, aby oni vyhodnotili rizika ďalší postup. Odviezť muža do nemocnice hádam vieš aj s dieťaťom v aute. Ja som mala sekciu 150km od domu a muž tam bol normálne so staršou dcérou celý týždeň. Alebo odviezť a vrátiť sa, dieťa predsa môže s vami. My vždy deti berieme so sebou a to chodíme po dr skoro po celom SVK. Ale tak keď netravite ani sviatky spolu ako rodina ale dieťa “prázdninuje” 2 týždne u chorej babky, tak to asi s ním moc fungovať neviete.
Však záleží od dg,je rozdiel,či je to dáka alergia aleb svrab..