Ahojte dámy a páni.
Chcela by som radu ohľadne takej banalnej veci, nie je to životný problém ale tak človek rozmýšľa nad všeličím a už tu boli hádam aj horšie otázky 😂
No ale k veci .chcela by som v lete spraviť u nás v záhrade oslavu pre deti aj so skákacim hradom. No chcem spraviť len rodinnú oslavu a neviem ako to vysvetliť susedom keďže nám do dvora zatiaľ žiaľ vidia, ich deti budú stáť pri plote a pozerať a bojím že nám to pokazí oslavu . Zatiaľ sme nedoriesili nejaké súkromie, viem je to blbé. Aby ste nemysleli že som nejaká neprajna ale prídu malé detičky z rodiny a susedove deti sú hrozne divoké a viem že by tie naše hneď vysackovali..Ako to vymyslieť a nikoho neurazit?
To by rodičia ,teda tí susedia mali vysvetliť svojim deťom
Ale zas poskakat by potom mohli ísť
Rodičia by ich tam nemali pustiť. To je samozrejme
Tymto sa vobec netrap. Od toho su tu rodicia susedovic deti aby im vysvetlili, ze mate oslavu a nepatri sa ist čučať k plotu. Teda aspon ja by som svojmu dietatu nedovolila a vzala ho radsej niekam prec keby nechcel dat pokoj a popritom mu vysvetlila, ze aj susedia potrebuju sukromie.
ja by som susedé deti zas aj pozvala...či sú moc starší ako vaše deti?
myslím si, že je normálne ak ma niekto oslavu, aj keď "len suseda" ktorej vidím do záhradného altánku a je tam celá jej rodina, tak asi ja, ako suseda spoza plota tam nepatrím. Iné by bolo, ak by boli tvoje a susedovie deti kamaráti... ale aj tak, ak by sa pýtali, čo sa u vás ide diať (pri stavbe stanu) treba povedať, že máte rodinnú oslavu. Čo je na tom zlé? A možno bude nakoniec taká konštelácia, že susedia nebudú doma alebo podvečer sama tie deti zavoláš. Nech už by to bolo akokoľvek nemáš mať prečo výčitky.
Ved deti za vztahy medzi dospelymi nemozu. Ja by som ich pozvala, ak budu bez rodicov a bude tam viac cudzich, je predpoklad, ze budu krotkejsie. Mozno by to gesto zlepsilo susedske vztahy.
Co im chces vysvetlovat ? Inak sa pozyvate ? Ty chodis na ich party ? Minule narodky u vas boli ? V lete bude party a ty vo February uz dumas ., a veris ze susedov deti budu stat pri plote a cumiet k vam , 🤦♀️ Ved oni Mozno ani nebudu vtedy doma ty sa trapis pol rok dopredu pre toto ? Skakaci hrad mà svoju kapacitu tak 3-4deti max Takze tie malicke deti by tam mali byt same a potom mozu ist vacsie. Al je to len obyc skakaci hrad nic by sa im v nom nestalo ( mame taky aj so smyklavkou ) a normalne sme ho mali na bday party s malym ked mal rok a pol a divoke boli vsetky ostatne deti ale od toho som tam bola Aj Ja a ine mami ze sme dali pozor a krotili divocinu. Susedove deti vam “ pokazia” party tak ci tak vravis ze by ti vadilo ked budu cez plot kukat smutno k vam a o vas Keby si ich pustila Tak este horsie . Co ako chces ist susede zaklopat na dvere a poprosit ju nech sa neurazi ale v lete jeden den by bolo fajn Keby jej deti ostali v dome nech ti nepokazia party ? Pockaj stym do leta. Velka noc je aktualnejsia budu sa deti navzajom šibat oblievat ? Tam by mohol byt tiez nejaky problem.
Ja mam vzdy obavy z mozneho urazu v skakacom hrade. Co som pocula, vela detom sa pritrafi nekoordinovany pohyb, resp. pad pri ktorom si neprirodzene akoby vymknu niektory klb ci narazia chrbticu. Chce to nejake pravidla, kolko deti naraz a pod. Uz z toho dovodu by som nechcela mat na starosti aj susedove deti. Podla mna je potrebne vopred susedom vsetko vysvetlit (ze je to rodinna oslava a nebude cas robit dozor...).
Záhradná párty, postáv pozdĺž plota záhradný stan.
Ja autorku chápem,áno,najlepšia je asertivita ale pokiaľ má dobré vzťahy a vie asi že sa budú ku nej tlačiť aj slušne odmietnutie je nepríjemné.Zazila som si to,susedia,dobrí ,milí,ale ako vyšli moje deti von momente vyzvanacky a ku nám.denne..a poviem vám ani plot nepomohol vysoký,nakoľko deti kričia a počujú sa,takže hold smola....potom som sa nasrala 5x povedala,milo ale rázne že sa nemôžeme hrať spolu každý deň...a tak je to trochu lepšie,ale ....
Autorka,a nemôžeš ich ,,pozvať,,ku vám až tak na finiš?keď už vaše deti budú nabazene skákania?popravde,každý ti povie že ti to má byť jedno a treba jasne povedať,no ja som sa to učila 2 roky,a nie je to úplne tak jednoduché keď má človek so susedmi určite vzťahy.Ale naozaj to nevyrieši nikto iný iba ty.😔
Si ich viem predstavit takto pri tom plote. 😂Na jar mozete kupit tuje a zasadit ich k plotu zablokovat vyhlad. Ak ti ich je luto mozes im v ten den navrhnut ze hoci nie su pozvane na party mozu si chvilku pred tym nez pridu hostia poskakat alebo ked hostia odidu . Ak ich tam nechces je to tvoja vec tvoj pozemok tvoja party.
Nerozumiem, čo riešiš? Máte plot? Máte. A ze tam budu stať cudzie deti? Tak budú, no a? Hádam plot neprelezu...
Veď susedia azda budú vidieť a vedieť, že je to rodinná oslava, nie nejaký MDD s hradom pre všetky deti.
A tipujem, ze aj ten hrad bude niečo menšie s kapacitou pre 3-4deti,nie nejaký ten obrovský, čo býva pri veľkých akciách v mestách
@jaskolka no tak pozor! podhrabu sa ako krtko
@karolinakr 😆😆
Nepozvať susedov na rodinnú oslavu nie je urážka. Ak sa urazia tak to nie je tvoja vina ani tvoj problém.
Ja by som sa so susedmi dohodla, ze oslava je povedzme do 18tej, a potom mozu do 20tej prist skakat ich deti. Alebo nech pridu skakat pred oslavou, a potom ked zacne pojdu domov.
Možno nebudú doma😉
Viem že je len február ale ten hrad sa objednáva už teraz na jar aby sme mali istotu že bude voľný.. chcem pozvať neterku a synovca budú mať 1,5 a 2,5 roka a nechcem byť v strese že ich tam niekto udupe, keďže susedove sú už väčšie..susedove deti sú fakt divoké a veľmi, nepomôže nič.. skúšali sme.. a nemôžem potom zavolať len deti z jednej strany ale musím aj z druhej, oproti, bolo by ich veľa..
@basulaak oni sú taky že sa kľudne postavia k tomu plotu aj s deťmi..no nič keď tak nad tým rozmyslam miesto hradu idem vymyslieť ako si spraviť na dvore súkromie.. 😅
ak sú takí neurvalí, tak by som vyriešila do oslavy odclonenie pozemku...
Tam nebude hrad problém, tam je problém ako hovoríš súkromie a tvoja potreba riesit, ved co si pomyslia a ako to bude vyzerať..
@karolinakr sa smejete ale tieto deti sú toho schopné
Susedia sú rodina, ktorú si nevyberás.
Takze nastav si hranice od zaciatku😉
Nerozumiem prečo by mala pozývať susedovie deti keď ma proste rodinnú oslavu.. aj keby deti od susedov neboli divoké tak keď je raz rodinná oslava tak je rodinná, prečo by sa to malo vôbec susedov nejako dotknúť? Asi nepoznáte aké to je mať v okolí tak divoké deti že sa bojíte úrazu pri tých maličkých.. vôbec sa nečudujem autorke že chce zabezpečiť bezpečie pre tie maličké a užiť si čas s rodinou..
Ak k vám chodia susedia bežne na oslavy, tak by som im teraz normálne povedala že budete mať oslavu len pre rodinu, každý normálny človek to bude akceptovať.. to že.sa susedia medzi sebou bavia neznamená že musia byť na každej oslave co sa koná na záhrade..
Joj kde su tie casy ked medzi susedmi neboli 5 metrove ploty a deti behali z dvora na dvor. Ja som takto vyrastala a aj moje deti. Nemala by som problem na chvilu zavolat aj susedove deti. Ved tvoje tam nebudu 24/7 a hrad si poziciavas na cely den. Tych 30 minut by tvoju oslavu nijako nepokazilo. Aby sa ti potom nestalo,ze sused to zoberie osobne a zacne pocas vasej party kodit a tultivatorivat travnik a potom pilit drevo.
Vôbec sa tým netráp, vôbec to nerieš a hlavne nič dopredu susedom nehovor. Je to rodinná oslava, to hádam chápe každý. Neviem si predstaviť mesiace dopredu riešiť, ako odmietnuť susedovie deti, keď budú stáť za plotom a pozerať. Bude to v lete, možno ani nebudú doma.
ja by som susedom povedala /pokiaľ budú doma a ich deti budú pozerať na vás spoza plota/, že po oslave resp. ked budú vase deti už vybláznené, si môžu prísť zaskákať ich deti. A možno k tomu dodala, že máte na oslave aj maličké deti, tak nechcete riskovať nejaký úraz, keby tam bolo príliš veľa detí naraz.
@zuzinka888 u nás to tak fungovalo zo začiatku že behali z dvora na dvor ale žiaľ časom to už prestalo mať mieru..deti pribudlo, je ich tu aj 10.. a keď ti vojde odrazu tlupa malých detí do domu, chladničky, nemáš súkromie..už sa mi stalo že mi vbehli dnu aj kamaráti tých detí ktoré som nepoznala.. je to moc ..ale to by ste museli zažiť.. vyjdem doma z izby a v obývačke proste cudzie deti, vynášajú mi hračky, pol domu von na dvor a podobne..
@zuzinka888 a ako ich mám po 30 minút odtiaľto dostať? Deti koniec, stačilo, berte sa a odchod domov