Deti z predošlého manželstva

27. aug 2024

Ahojte maminky idem si sem pre typ, radu, upokojenie netuším ako to nazvať. 🤷🏻‍♀️
Mám muža s ktorým mám dve deti a on ma ešte dve s predošlého manželstva. A vec je taká že naše spoločné staršie dieťa odháňajú od seba nevšímajú si, jeho staršie dieťa po nej kričí neustále ma problém nejaký, ale zas mladšiu s tej sa s prepáčením idú po*rat. Napr. dnes ráno, boli sme v kuchyni oni prišli tiež a a prvé čo bolo tak sa hneď mladšiemu dieťaťu prihovorili hneď sú ju všímali a staršie nič ako by tam ani nebolo. Prišlo mi to neskutočne ľúto. Čo si o tom myslite vy? 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😔

gribka1
27. aug 2024

To všetci bývate spolu? Veď sa s deťmi porozprávaj bez účasti spoločných detí, prečo majú k staršiemu taký postoj. Nikto iný ti relevantnejšie nepovie.

mk22
27. aug 2024

Koľko rokov majú deti?

autor
27. aug 2024

@gribka1 nie sú tu na prázdninách
@mk22 naše spoločne 5 a 3 a jeho 12 a 11

saraxyz
27. aug 2024

Nepripisuju staršiemu dieťaťu že kvôli nemu od nich otec odišiel?

gribka1
27. aug 2024

Fakt je najlepšie sa opýtať, možno majú niečo a pre všetkých by bolo fajn, vedieť o čo ide. Nie sú to maličké deti. Kľudne aj otec.

h2
27. aug 2024

Akého pohlavia sú deti?

stanulienkat
27. aug 2024

Tebe prislo luto, ze nezboznuju tvoje deti? Mozno im je luto, ze nemaju doma otca. Ocko teda dlho s ich matkou nevydrzal.

gribka1
27. aug 2024

@stanulienkat To by boli asi zlé na obe ich deti, či?

stanulienkat
27. aug 2024

@gribka1 tak....male deticky su rozkosnejsie. Neviem. Rozhodne by ma trapili ine veci ako to, ze manzelove deti nekrochkaju blahom.

gribka1
27. aug 2024

@stanulienkat Aké veci napríklad?

3009
27. aug 2024

Snáď nechceš aby skoro pubertiaci sa hrali a mojkali s 5-ročným.

ukgirls
27. aug 2024

@3009 no ked to zvladnu s 3 rocnym mohli by aspon pozdravit to 5 rocne..
@autor prazdniny uz koncia uz to neako vydrzis .. pojdu do puberty a bude este horsie 😀 kazdopadne by si s nimi mal pohovorit otec ,ale nemas ich ako donutit .. starsie im proste z neakeho dovodu nesadlo,mozno je rozmaznanejsie,drzejsie,vtieravejsie.. to vedia oni preco ho nemusia

gribka1
27. aug 2024

@3009 Mala by byť šťastná, že aspoň s jedným nie?

kandelabra
27. aug 2024

Otecko by im mal vysvetlit, ze to vase starsie dieta je tak isto jeho ako oni a aj to mladsie, a ze sa k nemu budu spravat civilizovane. Ze nie su extra kamarati to pochopim, kazdy moze mat napr inu povahu, ale zjapat a odhanat to teda nie.

anjelicek26
27. aug 2024

Ani všetci bio súrodenci si vždy nerozumeju ( rôzne povahy) a snáď ich fakt nejdeš nútiť, že sa musia hrať aj s nim🫣 Mozno je proste otravny alebo im robi zle... Nech sa hrajú s mladsim a ty si vezmi staršie k sebe na " mama tíme " bude spokojný aj tak, že ma mamu len pre seba...

autor
27. aug 2024

Ja nehovorím že sa so starším dieťaťom majú hrať ale slušnosť káže pozdraviť všetkých v miesnosti a keď dokážu pozdraviť mladšie dieťa menovite prečo by nemohli aj staršie dieťa pozdraviť ako nechápem ako niektoré z vás.

mk22
27. aug 2024

@3009 a s 3r sa mojkaju? S 5r sa nemusia, stačí pozdraviť..

ukulela
27. aug 2024

Sú to deti. Naši chalani aj s bratrancom ofháňajú sesternicu....
Čo by som robila? Keď prídu do kuchyne, že ahoj Karinka, tak poviem: ahojte, Miška, Katka. A mne a Zuzke sa nepozdravite?

sissy27
27. aug 2024

Vies, tak ako ani ty nemas rada vsetkych okolo, ani clenov rodiny, tak ani starsie deti nemusia mat radi obe vase spolocne deti. Ale mali by mat uctu, respekt a slusne vychovanie a tu je priestor pre otecka, aby sa do tej vychovy aktivne zapojil, ked uz doteraz asi nebol priestor…

olimuc
27. aug 2024

Ked ich otec opustil boli priblizne vo veku tvojho starsieho dietata… my nevieme, ci si bola dovod odchodu ich otca ale ak ano, proste jej neodpustia … nevies ako sa vysporiadali z rozvodom … pozri sa na to z ineho pohladu aj ich otec opustil v tom istom veku … 3 rocna je este take zlate mimi … u 5 rocnej stacila 1 nevedoma poznamka v Style ale to je nas ocko ( vy 4) a oni dve su mimo … asi by bolo treba aby sa s nimi otec porozpraval sam a stravil par dni s nimi, bez teba a vasich spolocnych deti. Nemozes od nich ocakavat dospele myslenie, otec odisiel a ma nahradnu rodinu… ta z rada zo strany otca ostane navzdy. mozno ta nemaju radi a prenesene Ti to davaju najavo … v kazdom pripade to ma riesit otec, nie ty. Pozdravit by este mohli, ale ze ho pri sebe nechcu musis vysvetlit Vlastnemu dietatu, nebude otravovat, nebude ho nikto odhanat a zjapat po nom - 5 rocne dieta by malo pochopit, ze nie kazdy sa s nim chce hrat .. happy patchwork kde sa maju vsetci radi existuju tak vo filmoch

dobryden
27. aug 2024

Su to este stale deti a celkom male,nemusia sa zdraviť,tvoje deti sa pozdravili?Proste neries,bud rada ze k tebe vlastne chcu chodit.Kazdy kto si berie muza so záväzkami by mal ratat s takýmito situáciami.Ja sa skor cudujem muzom ze si zakladajú dve rodiny a tene tiez ze si sa ulakomila na muza so záväzkami,teraz si uzivas aj tie horsie stranky .

sasa1310
27. aug 2024

Ja vám nerozumiem. To vážne si chcela chlapa, ktorý mal potrebu zakladať ďalšiu rodinu a ktorý odišiel od rodiny, kde boli ešte maličké deti? Deťom sa nedivím, aj keď nič nerobia zlé

3009
28. aug 2024

@mk22 to malo byť asi autorke nie mne.

sjun
28. aug 2024

Podla mna treba si to vykomunikovat. Ked nepomoze nastavit zrkadlo. Tiez si vyber mladsie a komunikuj len s nim myslim to 11rocne. Mam 5 rocnu a viem si presne predstavit ako by sa ona citila. ✊✊

1aduliatko1
28. aug 2024

@sasa1310 ako viete ze rozvod je manzelova chyba? Nie vzdy za to moze iba chlap 🙈

sasa1310
28. aug 2024

@1aduliatko1 a ja píšem, že rozvod je manželova chyba? Píšem, že odišiel od rodiny.

1aduliatko1
28. aug 2024

@sasa1310 a co mal zostat nasilu ak sa chcela zena rozviest?

sasa1310
28. aug 2024

@1aduliatko1 nie, mohol mať striedavku. Ako vykašlať sa na maličké deti a urobiť si druhé maličké deti, no to je teda fakt riešenie.

1aduliatko1
28. aug 2024

@sasa1310 nie vzdy je to take jednoduche...aby mohla byt striedavka...aj na striedsvky maju psychologovia rozne nazory a nie vsetkym detom vyhovuju.
Ja som tiez za to aby bolo co najmenej deticiek z rozvedenych rodin 🙏

vkatush
28. aug 2024

Ja len by som odporúčala si vypočuť podcast Mamagang, konkrétne časť 42 s Lenkou Rušarovou o patchworkovej rodine. A možno vnímať to nie ako mama, ale ako to dieťa, ktoré prišlo na chvíľu na prázdniny za svojím otcom k jeho novej rodine.