Deti vyleteli z hniezda, na všetko zabudli a nezaujímajú sa o mňa

64jarka64
19. júl 2024

Máte to niekto ako já,že vás nemajú radi vlastné deti?Celý život som im obetovala,starala som sa ako som najlepšie vedela,aj posledné som im dala a teraz keď vyleteli z hniezda,zabudli na všetko a cítim,že ma nemajú radi,nezaujímajú sa o mňa a cudzí ludia vedia o nich viac ako ja.

pribinak
19. júl 2024

Nemyslím si, že Tá nemajú radi, skôr ide u Teba o syndróm prázdneho hniezda

anjelicek26
19. júl 2024

Podla mna to len tak vnimas... predpokladam, ze maju vek do 30ky, este nemaju vlastne deti, je to vek, kedy ta "nepotrebuju" a neuvedomuju si, ze ty potrebujes ich...daj tomu cas, ja som si upevnila vztah s mojim otcom vlastne az vtedy, ked sa mne narodili moje vlastne deti, vnimala som urcite situacie a spravanie mojich rodicov v minulosti uz uplne inak, reflektovala vela a mali sme si o com pokecat, uplne ine temy, plus ich pozicia dedko-babka zmenila uplne vsetko... Najdi si nieco, co ta bude naplnat, moji rodicia si kupili psa, vela cestovali, renovovali dom, zahradu, teraz maju vnucata, tak zas to... a nie, oni to nerobia naschval, len proste maju v zivote milion inych, pre nich relevantnych tem a rodica teraz "nepotrebuju"... davaj im najavo, ze ich milujes, potrebujes, ale neprehanaj... bud tam pre nich, oni ti podaju ruku, ked bude treba.

katka700
19. júl 2024

@64jarka64 Koľko majú rokov?

domak2
19. júl 2024

@64jarka64 a aký ste mali vzťah kým nevyleteli?

hederamonstera
19. júl 2024

@64jarka64 pockaj kym budu mat deti, pochopia❤️

64jarka64
autor
19. júl 2024

@katka700 majú už cez 30 všetci

64jarka64
autor
19. júl 2024

@hederamonstera deti už majú a žiadna zmena😒

64jarka64
autor
19. júl 2024

@domak2 vtedy som o nich vedela všetko

madeincssr
19. júl 2024

@64jarka64 zi svoj zivot, aktivne, vyhladavaj a rob veci, ktore ta tesia, bud s priatelmi, chod vsade kam mozes (kam ta pozvu rodina, priatelia, znami), ty vymyslaj aktivity, vylety, zazitky, sporty, konicky. Uzi si to, ze uz sa nemusis obetovat pre deti. Kazda skusenost, zazitok, ta obohacuje a tym si aj zaujimavejsia v ociach inych (aj svojich deti a ich deti).

hylary
19. júl 2024

@64jarka64 predpokladám že nemáš muža a všetky deti sú mimo mesta v ktorom bývaš....

viestta
19. júl 2024

@64jarka64 nemusis o nich vediet vsetko. Su to dospeli ludia zodpovedni za seba a svoje rodiny, ktori sami rozhoduju o tom co mama vediet bude a co nie. A to, ze ti nepovedia vsetko este neznamena, ze ta nemaju radi. Myslim si, e teraz nastal cas aby si zacala mat rada sama seba, zacala si zit pre seba, travit cas zmysluplne a neutapat sa v smutku. Kazda mama vie, ze pride den kedy da dietatu pusu na celo a necha ho odletiet do sveta vo viere, ze ho dobre vychovala

sisska96
19. júl 2024

Sú dospelé ľudia. Už netreba byť na nich prilepená

enmery
19. júl 2024

@64jarka64 Možno Ťa oni nechcú otravovať každou hlúposťou. Možno behanie okolo detí, práca to všetko, čím si si prešla ty, teraz chápu a dni im bežia ako bláznivé a furt to vlastne robia to isté. Každému vyhovuje iný kontakt. Ty by si chcela kontakt každý deň?

0silvia0
19. júl 2024

@64jarka64 ja tak nemam rada tieto reci matiek o celozivotnom obetovani sa detom.. je povinnost rodicov sa o deti starat a vychovavat ich.
A od vzajomneho vztahu, ktory si k detom vypestujeme, zavisi aj neskorsi zaujem deti o rodicov.
Moj syn sa tiez velmi skoro odstrihol, ma len 22 a ked sa ja neozvem, jemu to ani nenapadne. Ale ma kopec zaujmov, pracu, frajerku a ja som stastna, ze v zivote funguje, ze zivot zvlada a to, ked sa neozve pre mna znamena, ze je vsetko ok. Keby mal problemy, viem, ze by sa ozval, vratil domov. A nevnimam to tak, ze ma nema rad. Urcite ma ma rad, len ma teraz nepotrebuje.
Dcera studuje v zahranici, je teraz cez prazdniny doma, s nou si telefonujeme aj 3x do tyzdna, ked je v skole. Teraz nas potrebuje, ale ak raz bude mat partnera, potrebovat nas nebude, urcite ten kontakt sa zminimalizuje.
Ale ja mam svoje zaujmy, kamaratky, ja si to praveze uzivam toto obdobie bez deti, konecne nemusim furt riesit jedlo, desiate atd., robim si co chcem....

doriiis
19. júl 2024

Či sa nám to páči,alebo nie,od istého veku našich detí sme len ich ,,pozorovatelia" a občasny hlas,ktorý poradí a pomôže.Uz nič nie je v našich rukách a nezostáva nam nič iné,iba veriť,že sme ich vychovali dobre.

vilma7
19. júl 2024

Žiaľ je to tak ..kým vyleteli z hniezda, vedela si o nich tanker všetko a teraz svoj život trávia viac s cudzími ľuďmi, tak sú informovaní oni... bežný kolobeh života.

marianarem
19. júl 2024

@64jarka64 A na zaklade coho citis, ze ta nemaju radi, ako sa to prejavuje? Iba tym, ze ti o sebe nehovoria vsetko, menej sa ozyvaju, alebo su aj ine prejavy?

sissy27
19. júl 2024

@64jarka64 a podla coho usudzujes, ze ta nemaju radi?

hylary
19. júl 2024

Táto pani tu má viacero takýchto "sebalutostnych" tém.... Očividne sa nevie s tým zmieriť že deti majú svoj život a nemajú čas sa jej celé dni venovať a telefonovať jej.. akoby som čítala o mojej matke

anketkarka
19. júl 2024

To sú len Tvoje domnienky o deťoch. Len preto, že sa nesprávajú podľa Tvojich predstáv. Je to trochu nezrelý pohľad. Majú vlastný život. Ty si mame hovorila vždy všetko v ich veku? Nežila si si svoje? To nie je nevďačnosť. Len Ťa majú radi iným spôsobom a žijú si svoje životy podľa seba.

gazpalm
19. júl 2024

@0silvia0 kks tak to je krasny nazor 😊 aj ja svoje deti milujem, ale nemienim ich v buducnosti dusit...ked budu chciet , alebo ma potrebovat , vzdy ma najdu a budem tam pre ne

oli18
19. júl 2024

Vsetko uz bolo napisane a ja len doplnim z "praxe", ze deti sa k nam v dospelosti budu chovat tak, ako videli, ze sme sa my chovali k nasim rodicom. Cest vynimkam.

som_realistka
19. júl 2024

autorka tu píše, že teraz o nich "nevie všetko a je z toho nešťastná" ak si neobnovi sociálne väzby s kamarátkami, rodinou, alebo nevytvorí iné, ma nasliapnute k inému problému, bude z nej nepríjemná svokra, lebo bude priveľmi deťom zasahovať do života.

martyzpp
19. júl 2024

@64jarka64 verim, ze moji rodicia si o mne nemyslia to iste. Ze sa o nich nezaujimam, lebo ozaj, zavolam im asi tak raz za dva tyzdne. Svojich rodicov milujem, ale praca, deti, domacnost, povinnosti…cas leti ako sialeny, ja nechapem ako tie dni letia a jednoducho, zabudam zavolat. Ked si vecer o 22:00 sadnem, vtedy mi napadne, ze som nasim nevolala ale nebudem volat takto neskoro, uz spia…a tak to ide dookola.

1ryba
19. júl 2024

Autorka, tvoji rodičia vedeli o tebe všetko? Ty nie si rada, že sa tvoje deti zaradili do života? Veď im zavolaj ty, pozvi ich na návštevu alebo ich choď ty pozrieť. Zrejme máš viac času ako oni. Nemajú ťa radi? Ako si na to prišla? Jediné prečo by ťa až tak nemuseli mi napadá, že sa im montuješ do života, chceš ich dirigovať, nemáš rada ich partnerov/partnerky, alebo neustále vyplakávaš, ako si sa obetovala a ľutuješ, citovo vydieraš. To vie človeku ísť pekne na nervy. Ak nič z toho nerobíš, tak nemajú dôvod, aby ťa nemali radi.

rozculena
19. júl 2024

možno majú teraz konečne od teba pokoj,asi si ich príliš dusila svojou opičou láskou....

anouschka5
20. júl 2024

@oli18 super

hara_vara
21. júl 2024

@64jarka64 nuž aj taký vie byť život

karolinakr
22. júl 2024

ja navrhujem pozvat ich v nedelu na obed, alebo hociktory den na večeru, chystat oslavy u teba, neviem ako fungujete cez rok, ale nachadzat si take male priležitosti, ako ich nalakať ku tebe, čim ich ani nebudeš obťažovať ani ten vzťah nezamrzne...moja sestra ako sa vydala, neviem, či raz bola doma, väčšinou ked sa hovorilo o dedičstve priletela ako raketa a tomuto sa ty musiš vyvarovať..
je mi ľúto, že to tak cítiš, z tvojich riadkov ide smútok, ale môžte si zavolať alebo sa stretávať ak je na oboch stranach zaujem,,,či? nevidim dôvod, prečo ked ma niekto dobry vzťah s matkou nepride raz za čas na obed alebo večeru,,alebo sa nestretnete v meste, teraz je teplo niekde na terase prijemne posedenie, grilovačka, atd..možnosti je neurekom, len neviem, či ti tvoji o to vôbec stoja