Deti, stres a záchvatové jedenie

18. okt 2023

Ahojte, potrebujem, pomôcť, poradiť, mam dve malé deti, a mam z nich ako sa neustále bijú, tlcu, hádajú, ako stále plaču enormny stres, ktorý zajedam, proste napr ráno je to v pohode, aj na obed a potom čosi príde rev, záchvat zúrivosti a už to začne, jm, jem a nedokážem prestat aj kd mi je zle. Lenže sa to odráža na mojej váhe, a aj tým ze prepchatej sa mi nechce športovať aj napr a ani nič robiť, len blúdiť po mobile,cize tam vzniká aj závislosť na mobile. Poradte co s tým? Aj muž sa o nich stará, väčšinou večer keď príde domov ich ma hodinku dve a aj ich uspava, čiže mam aj čas pr seba ale nepomáha). Ako zvládnuť ten stres?

kachita
18. okt 2023

Je to reakcia na stres, niekto zajeda, niekto citi bonstop stres v tele, to zajedanie ti sv9jim sposobom pomaha ulavit. Skus si povedat, akou aktivirpu bybsi chcela ten stres ulavit...za co by si to zajedanie vymenila? Mne pomaha mavat rukami hore dolu v predklone i zaklone, velmi mi stiahne stres z tela. Vokolvek skusis, postupne naucis mozog, aby tamto ventiloval stres.

ivangeline
18. okt 2023

Jedz mrkvu v zachvate a cvic.

andreatytler
18. okt 2023

Neskusala si zvladnut ten stres? Proste zistit preco ti ten plac a bitky deti sposobuju tak enormny stres. Jasne ze to nie je nic prijemne pre nikoho, ale mozno by sa dalo popracovat na tom aby si si voci tomu vytvorila hrubsiu hrosiu kozu.
Napriklad pocas kurzu Nevychovy co som mala spomenuli ze ludia co nemali dovolene plakat ako deti, nevedia zniest plac svojich deti. Maju obrovsku tuzbu ho za kazdu cenu utisit. Sposobuje im velky stres.
Ja by som zasla za psychologom. Vela stastia.

luccija
18. okt 2023

Choď sa vyvetrať von preč z domu, keď je s nimi muž.Mobil Ti nepomôže len zabiješ čas a sedíš musíš hlavu vyvetrať.Jest pravidelne nech potom nemáš pocit, že musíš zjesť všetko.Ty si musíš dať stopku, lebo to zle dopadne

autor
18. okt 2023

@andreatytler môže byť, na svoje detstvo si v tomto nespomínam moc, ale keď vidím ako reagujú moji rodiča na deti, oco keď place malý, tak počujem fuj, taky veľký chlap neplač, mama zas len bezcutne hovorí, neplač nič sa nedeje. Ja sa snažím chápať deti, že však plaču lebo majú dôvod, aj keď nám dospelým príde absurdný, chápem ich a snažím sa im dat pocit pochopenia väčšinou,lásku a objatie, slová útechy ale vo mne samej to spôsobuje negatívne pocity,he musím stále to riešiť.

autor
18. okt 2023

@luccija len ja keď osm ta najedena tak to sa mne nechce ani pohnúť a navyše cez tmu sa bojím už sama chodiť . Ale asi robím chybu, lebo muž je s nimi a ja upratujem na čo cez deň není čas, alebo ten mobil, dakedy kniha. Musím si nájsť nejaký odstrašujúci rituál na večer ké dje muž s nimi, asi nejakú zumbu alebo ci budem cvičiť. Stopku si musím dať, lebo už som sa takto vypapala na 100kg,scgudla na 70 ale zjavne som nevyriešila svoj problém a takýmto spôsobom príde jojo efekt.

andreatytler
18. okt 2023

No presne. Tvoj otec aj mama maju podla mna zly pristup k detskemu placu. Mama sa ho snazi minimalizovat/negovat, ze ved predsa nie je ziadny dovod plakat a otec porovnava a moralizuje. Stavim sa ze takyto pristum mali aj pri tebe. Taketo deti sa tym padom nemozu naucit zdravo spracovat svoje emocie a regulovat ich, len ich potlacaju ako nieco zle a nespravne. A potom vyrastu na dospelakov a tie problemy sa s nimi tahaju.
Ja by som sa zamerala prave na pricinu toho vsetkeho (neschopnost zvladat stres) a nie na dosledky ze vela jes alebo sedis na mobile (aj ked urcite ani riesenie tohto nie je na skodu).
Skus ten internetovy kurz Nevychova. Maju tam 5 casti a jedna z nich je venovana surodeneckym vztahom (moze byt ze ti poradia ako zmiernit boje medzi detmi) a jedna rodicom presne na to ako zvladat stres.