Deti odmietajú s nami chodiť po výletoch

30. nov 2024

Ahojte, nase deti zacali odmietat s nami chodit po vyletoch, vianoc.trhoch, ... ako sa k tomu postavit? Je mi z toho do placu. Pubertiaci, ktori len pre techniku ziju. Uprednostia tv pred vianocnymi trhmi v susednom meste. Doteraz sme vzdy chodili 4, ako rodina. Je mi to luto. 😞

amonet
30. nov 2024

ty si chodila rada s rodicmi na vylety ked si mala 15?

pralinka25
30. nov 2024

pozri. je to obdobie. casom ked si vztahy nepokazite sa ti "vratia" a radi s tebou pojdu. nutenim nic nedocielis. budes sa tak pozerat maximalne na znechutene xichty. mozno je teraz cas uzit si to ako par. s manzelom. aj vo dvojici to moze byt super. preco nie?

sissy27
30. nov 2024

Necudujem sa im, tahat sa okolo stankov s ciganskou a pancovanym varenym vinom v zime a v dave ludi - co je na tom zabavne?
A teba co bavilo v puberte?
U nas je to sice inak, dcera rada chodi so mnou kamkolvek, ale teda zase su to aktivity, ktore nas bavia obe, viac zazitkove…

biba_18
30. nov 2024

moje dieťa čím bolo staršie tým menej s nami chodilo - a potom začalo, ale už samé ☺️

pribinak
30. nov 2024

Mam 14 ročného syna, neviem si predstaviť že by šiel so mnou na vianočné trhy. By som sa bála že asi ochorel alebo čo 🤣🤣🤣🤣dostal 40 eur a šiel so spolužiačkou (včera, doma podal hlásenie koľko čo stojí a hotovo)

Ja som šla s kamoškami a ešte pôjdem s kolegyňami a kolegami z prace

katica06
30. nov 2024

Moje majú 16 a 17 a chodia, kebyže nechcú nemusia.

katkaseiner
30. nov 2024

moji (9 a 12) si uz tiez vyberaju kam pojdu s nami.... zavisi aj s kym ideme...ak vianocne trhy tak by išli, ak nábytkárstvo, tak raz ano, inokedy nie...proste zavisi od toho ci si chcu niečo kupit 🙈

mandzula
30. nov 2024

Je fajn, ze sa osamostatnuju. Nechaj ich, nenut ich, ocenia to a casom sa znova pridaju.

januska12323
30. nov 2024

Ukáž mi pubertaka, ktorý sa bude celý vytešený prechádzať po vianočných trhoch s vlastnými rodičmi. Ich celý svet sú teraz kamaráti, frajeri, spolužiaci. Daj im do ruky peniaze a pôjdu radi ale nie s trápnymi rodičmi.

nikaeli
30. nov 2024

Ako sa k tomu postaviť? rešpektovať ich rozhodnutie. Ak tam majú ísť z donútenia, len aby mi urobili radosť a po celý čas sa tváriť ako kyslá uhorka, to nech radšej ostanú doma 🤷🏻‍♀️ aj my sa práve chystáme so 6-ročným. 17-ročná ide s kamoškou.

0silvia0
30. nov 2024

Je to normalne, raz sa to zasa otoci

earlgrey
30. nov 2024

So mnou aj moja skoro 6 ročná odmieta ísť na trhy 🤣 neznáša ľudmi preplnené miesta a ja tiež...😉 takže aj keď ideme okolo, nikdy na trhy nezájdeme...načo aj ak to nikoho z nás nebaví...

michaela329
30. nov 2024

V období medzi 15-20 rokov som ani ja nechodila 😀 To je úplne normálne. Našťastie rodičia maju svoju partiu a nikoho nenutili, preto sme sa k nim všetci súrodenci po tej cca 20 radi vrátili a aj dovolenka neraz bola spoločná.

k_a_j_k_a
30. nov 2024

Moje tiež s nami nechodia všade. Vyberajú si, kam chcú ísť. Dokonca sme už boli párkrát v trojici, jedno dieťa zostalo doma samé, lebo sa jej nechcelo 🤷‍♀️ Je to súčasť dospievania a osamostatnenie. Užívaj si výlety s manželom vo dvojici 😉

andreakotesova
30. nov 2024

@amonet mam 45 a hneď by som s rodičmi sla, keď by ma zavolali 😅🤣

adri266
30. nov 2024

To vobec nie je pravda, ze ziaden pubertak so svojimi trapnymi rodicmi nikam nepojde 😎

dkethe
30. nov 2024

nechavas vyber na nich alebo im diktujes? V takom veku by uz dieta malo vediet naplanovat vylet, doda to zas pocit samostatnosti, dokezitosti, a pojdu radi.

ssimusska
30. nov 2024

Tak snáď sa ich opýtaš či by chceli ist alebo rovno im to povieš že idete? Majú záujem o niečo iné než výlety, trhy s rodičmi. Čo je dosť normálne v tom období. S našimi som v tom veku chodila len na dovolenky k moru a lyžovačky.

fajnova
30. nov 2024

Ale prosím ťa, veď to je úplne normálne. Mne je práveže divné, keď odrastené decká niekam idú s rodičmi. Náš bol s nami naposledy v 15, odvtedy chodí len s kamarátmi alebo priateľkou. A tak to je normálne, tak to má byť.

evcagabi
30. nov 2024

Musim si dosyta uzivat to moje male 3mesacne 😅 normalne mi slza vybehla ked som si predstavila, ze raz pride den, ked so mnou nebude chciet niekam ist 😅

anjelicek26
30. nov 2024

V tom veku už proste keď majú chuť idu s kamošmi.. ty chod tiež s kamoškami, nepotrebuješ alibi deti, co tam budu znudene stat...

lavender94
30. nov 2024

Ale veď to tak neprežívaj. Ktoré pubertálne decko je podľa teba nadšené z rodinných výletov? Je to pre nich nuda, chcu mať vlastný program a možno ísť na tie trhy s kamarátmi, alebo na iný výlet s kamošmi, bez rodičov. Je to prirodzené a tým, že ich budeš nútiť nič nedosiahneš, skôr ich viacej znechutíš a pokazíš vzťahy. Ono to časom bude iné, je to prirodzený vývoj človeka. 13-19 som videla len kamosov, párty… a potom po tej dvadsiatke sa to začalo lámať, začala som spoločnosť rodiny vyhľadávať viacej a teraz ako mám dieťa sa stretávame ešte viac. Väčšine ľudí sa to takto časom preklopí, neboj.
Teraz je ten čas, keď už nie si povinná robiť deckám animátora a máš čas na vlastný život a program.

tilly
30. nov 2024

Ja ti rozumiem. Tiež ma to mrzí. Veľa sme cestovali a už nechcú, ale beriem to ako ďalšiu etapu rodičovstva. Keď ideme na jeden deň, zostáva mladší doma sám. Keď na viac dní, ide k mojim rodičom. Starší si už cestuje nejaký čas sám, ale teraz v októbri išiel veľmi rád s nami na týždeň k moru.
Je to zas iné. Sme s mužom viac spolu v kľude.

ukgirls
30. nov 2024

normalny vyvoj cloveka..deti nebudu stale rodicom za zadkom .. co s tym-zvyknut si alebo cakat na vnucata a modlit sa aby nevesta nebola ako 3/4 zenskych na konovi ..

svetlonos
30. nov 2024

Ale vedctrh nieje výlet. Co tam ma s vami robiť, nuda ako ďas. Choďte niekde, kde ich to bavi

doriiis
30. nov 2024

Gratulujem.Mas doma zdravo sa vyvijajuce deti.Nie celkom normálne by bolo,keby sa puberťák tešil na výlet s rodičmi.
Daj im peniaze do ruky a oni si už poradia
A neplač.Zober muža a choďte na rande vo dvojici

kristiii
30. nov 2024

Aj môj so mnou ide akurát tak do obchodu, keď niečo chce. Alebo teda ešte ku doktorke 😆. Ale beriem to normálne, tiež som v puberte uprednostňovala kamarátov.

tenerifka
30. nov 2024

Mas normalne zdrave deti, moja sa vzburila v 14-tich, ze s nami nejde na obed a na plaz. V 16-tich polovicu dovolenky na Maldivoch prelezala vo vile s mobilom v ruke.
Teraz ma 22 a uz je to ok, chodi so mnou na dovolenky, na nakupy, obed ci veceru…

viestta
30. nov 2024

Ty si v ich veku cela nadsena chodila s rodicmi kde si oni zmysleli? Skus zmenit taktiku, spytaj sa kde by chceli ist ak by ste mali ist vsetci. Pretrpis odhodlane a statocne aj navstevu jump areny, ak sa im to bude viac pacit ako vianocne trhy vo vedlajsom mieste. Alebo sa dohonite, najprv pojdete tam kde chcu ist oni a potom pojdete tam, kde chcete ist vy.
(po pravde, som stara koza a vianocne trhy pretrpim len kvoli tomu, ze maly chce vidiet svetielka v meste a to sa planovite vyhybam davu a obchadzam cele trhy z vonkajsej strany)

marcellka32
30. nov 2024

@doriiis čo je nenormálne na tom, že chcú ísť pubertiaci s nami na trhy do Viedne??? To, že nechcú ísť s vami, neznamená že nechcú ísť s nami ;)
Spájame to s výletom, nákupom, a návštevou zámku ..a predstav si, že sa tešia, radi trávime čas spolu, pretože program sa snažím upraviť tak, aby boli spokojní
Plus pôjdu s kamošmi na trhy v Ba, ja idem s kamoskou