Deti odmietajú ísť k starým rodičom

red_vanilla
6. okt 2014

Ahojte, vopred sa ospravedlnujem za novy nick, no toto je pre mna dost chulostiva situacia a nerada by som bola, keby sa to dostalo niekomu, komu to nema ist. Ide o to, ze moje deti (5 a 4roky) odmietaju ist k starym rodicom. Aj k jednym a aj k druhym. K inej rodine nemaju problem, dokonca sa tam aj pytaju. Deti chodievali uplne v pohode od malicka, dokonca aj na prespatie k starym rodicom. Tento rok cez prazdniny boli znova u kazdeho(nemali sme ich kam inde dat) a uz vtedy sa im moc nechcelo. Na otazku, ze preco tam nechcu ist, ze vraj po nich kricia. Mladsia dcerka je trosku citlivejsia a dost placliva, obcas clovek strati nervy.
No ale moj problem spociva v tom, ze vobec neviem ako to vysvetlit mojej mame. Ona taka trosku zvlastna v tomto, najradsej by ich chcela stale. Len neviem, ako jej povedat, ze tam deti nechcu ist, lebo totiz ona je mne schopna vyhadzovat na oci, co sa stalo pred 10timi rokmi. A nerada by som bola, keby jej ja poviem, ze tam deti nechcu ist, aby si to potom vybijala na detoch. U mna je to jedno, aj tak budem ten nevdacnik, co si vymysla 🙂

katarinamarkova
6. okt 2014

@red_vanilla aj k jednym aj k druhym.....? to by mali byt dokopy 4 ludia co sa razom pocas prazdnin rozhodli na deti kricat....doteraz tam chodievali ok, aj prespat, ako si pisala.... 🙂 za tym bude nieco ine
pochybujem ze by sa jedny prazdniny rohodli vsetci 4 ze budu na deti kricat....
mozno len u starych rodicov musia posluchat viac ako u inych....a samozrejme deti v tomto veku uz velmi dobre vedia zvazit co je pre nich vyhodnejsie - kam ist, kde dostanu viac toho co chcu. - myslim - 🙂

bonaqa2013
6. okt 2014

Keď nechcú, tak nechcú asi vedia prečo... A mame povedz ako sa veci majú, však nech si nenamýšľa ako ju vnúčatá zbožňujú a to je opačne...

red_vanilla
autor
7. okt 2014

@katarinamarkova Jj, aj k jednym aj k druhym. Ono, v kazdej rodine je niekto, kto je nervoznejsi a ukricanejsi 🙂 à u starych rodicov dostavaju toho kvantum, az mi to obcas vadi, no i napriek tomu nechcu ist. Asi sme ich s MM dobre vychovali 🙂

@bonaqa2013 ja ich tam nenutim ist. Len neviem ako to mam mame vysvetlit, lebo ona to nepochopi a ani nebude chciet chapat a nerada by som bola, keby si to zlizli moje deti :(

mickao
7. okt 2014

Ak ti je mama schopna vykrikovat veci spred 10 rokov, tak asi jej velmi nezalezi, ako sa potom citis ty. V takomto pripade by som si ani ja nelamala hlavu s tym, ze tam deti nechcu ist a ako to ona vezme. Nieco sa tam muselo stat, o com vedia len deti a stari rodicia.

mickao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bonaqa2013
7. okt 2014

Asi takto skončia aj moje deti. Tiež je nejaký slabší záujem zo strany svokrovcov. Svokra sa ma minule pýtala, že koľko má rokov jedna moja dcéra. Myslela som, že zle počujem. Veď má len niečo po 60 a nepamatá si koľko má moja dcéra rokov? A ale dobre. Ak si myslíte že bývame niekde od seba veĺmi ďaleko, tak sa mýlite. 30km. Ale ona k nám raz za 2 roky a my ku nej 4 krát do roka. A keď tam prídeme tak povychvaľuje všetky ostatné vnúčence a moje dievčatá ako keby boli cudzie a totálne neschopné.

ivett1
7. okt 2014

@red_vanilla naši sú už starší a tiež sa im niekedy nechce ísť k starým rodičom.. naposledy bol dôvod, že sa ...nudia ... potom niečo vymyslia (z nudy) a samozrejme, že sa to starým rodičom nepáči...tak sem tam aj pokričia - u mojich rodičov je dedko ten "nervóznejší" u manželových obaja... keď boli menší a náhodou niektorí zo starkých na nich zvýšil hlas, hneď mi to hlásili ... tak som im vysvetlila, že to sú už starí ľudia a boja sa, že sa im niečo stane, tak na nich kričia, aby nerobili to, alebo ono...naši to pochopili ... ale aj tak, keď nechcú ísť, tak nechcú ...ja som zasa taká, že nemám problém to povedať na rovinu ani jedným ani druhým starým rodičom ... bez ohľadu, či sa im to páči alebo nie ...

red_vanilla
autor
7. okt 2014

@mickao mne vcera starsia povedala, ze len so mnou tam chce ist. U nas to bolo tiez zaujimave zo zaciatku. Rodicia nesuhlasili s MM a este stale sa s tym nestotoznili - s MM som vyse 10rokov. S detmi zacali byvat, ked sa narodila mladsia. Ale v poslednej dobe to trochu prehanaju. Mama ma predstavu, ze jej dovediem deti kazdy tyzden min. na hodinu 🙂 jeto vraj moja povinnost 🙂 nejak jej uchadza to, ze mam aj vlastny zivot. Mna aj napadlo, ze deti tam nechcu chodit aj preto, ze my ich vychovavame inak. Doraz davame na zazitky, vymyslame s nimi a pod. Stari rodicia su asi moc nudni a ked obcas este zakricia, tak sa to detom nepaci i ked im davaju materialne veci a hracky.
@bonaqa2013 my tiez byvame od seba kusok, tych 20-30km, podla toho akou cestou ides 🙂

Inak, ono asi nie je dobre ani prilisny zaujem a ani nezaujem. Aspon nemusite vysvetlovat, ze tam deti nechcu

80472
7. okt 2014

ked odmietajú, tak ich tam nedávaj, to je jasné a rodičom by som narovilnu povedala, že nechcú a hotovo...pravdu..tvoje deti sú ešte malé, to je také, že sa to ešte môže zmeniť, moja má 9 a tiež nechce chodiť k babke, lebo je autoritatívna a svojská a tiež povie hocičo nevhodné, tak dieťaťu je jasné kolká bije...raz mojej dcére povedala, že je harabudra, lebo s nou nechce ani telefonovať ako iné deti so svojimi babkami, ktoré bývajú od seba ďaleko...viem, že mama to myslela zo srandy, ale aj tak, moja dcéra má v tom jasno, že ju uráža a tým pádom nemá o babku záujem, bohužiaľ a ja ju nenútim, mne je to jedno...mentalitu a povahu mojej matky nezmením....tiež sa mi raz stalo, že mama jej dala 20 e, nikto sa o ne neprosil a nikto ju nenútil dávať mojej dcére peniaze a raz mi to vykričala v telefóne, že ona jej už ani nič nedá, ked sa takto k nej správa, že ani telefonovať s nou nechce a ona jej predsa dala peniaze ešte a blá blá....no mám v paži, som rada, že žijeme v dostatočnej vzdialenosti a neriešim to

caoli
7. okt 2014

nie si sama, kto ma/mal tento problem. dcera je dnes uz dospela, rodicia aj svokra u Pana Boha, takze vsetko zle je dnes uz bezpredmetne, ale moja mama zial bola tazko manipulatorsky typ, ktoremu navyse nebolo dobre nic, co kto spravil, pokial to nerobil tak, ako chcela ona. takze sa svoju vnucku pocas nasej nepritomnosti pokusala prevychovavat a tym si zabila akukolvek sancu na krasny vztah babky a vnucky. otec bol ako dedko vynikajuci, zial to nestacilo vyvazit ten mamin zly vplyv. Vysledkom bolo, ze som bola medzi dvomi mlynskymi kamenmi - na jednej strane ako zla dcera, ktora nedokazala dieta vychovat tak, aby staremu rodicovi prejavovalo povinnu uctu a sluzilo mu v starobe (takto to predsa robia vsetky vnucata, su tym starym rodicom povinne, musia sa o ne starat)... a na druhej strane nasa dcera, ktora nevidela najmensi dovod sa nechat dookola poúcat, aka by mala byt a preco taka nie je a tym padom z nej rastie neplnohodnotny clovek.
Moja rada znie - nenutit deti. Nechat volny priebeh. Ak sa ma vztah vytvorit neskor, vytvori sa. Ak nie, tak je to niekde v knihe zivota takto napisane a nasilu zlomit to nejde.

nomercy
7. okt 2014

@red_vanilla určite ich tam nedávaj, posledný tvoj príspevok je akoby som čítala o sebe, tiež môjho MM neakceptovali, doteraz s ním nie sú úplne zladení, my máme iné výchovné metódy na nich a moji rodičia sa snažia uplatniť na nich svoje, takže ak nechcú nech nejdú, deti sú tvoje, vy ste rodina. 😉

red_vanilla
autor
8. okt 2014

@ivett1 ked nasi nie su az taki stari, maju 50. No je pravda, ze su velmi vazni, co som si ja uvedomila az ked som sa odstahovala.
@80472 mam taky dojem, ze my dopadneme rovnako, len s tym rozdielom, ze ja byvam s mamou kazdy den (praca), cize sa mam na co tesit 🙂
@caoli akoby som citala o sebe 🙂
@nomercy urcite nepojdu nikam pokial dame nebudu chciet.

Inak, ja som bola vychovavana, ze sa maju pocuvat starsi a hotovo. Svoje deti vychovavam, aby mali vlastnu hlavu a vypoculi si nazor aj inych. Maju starsieho respektovat, no ak ten starsi nerespektuje ich, tak nie je ich povinnost 100% posluchat.

mickao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz