Deti môjho terajšieho priateľa

tutu011
13. nov 2013

Mam 4 rocneho syna a zijem so svojim priatelom v spolocnej domacnosti viac nez pol roka.Priatel nieje otcom mojho syna. Priatel ma 2 deti z predchadzajuceho manzelstva, a tu je taky mensi problem.Deti mi nevadia, ale vadi mi, ze chodi ku nim do bytu ku svojej ex, kedy sa mu zachce. Neviem je to normalne? Neviem sa s tym nejak zmierit...neviem si predstavit, ze by otec mojho syna chodil ku nam. Co s tym... 😔

adeala
13. nov 2013

@tutu011 bola by som rada, že má so svojimi deťmi pekný vzťah, stretáva sa s nimi a nie je to typické "raz za dva týždne". Deti potrebujú otca a pochybujem, že tam chodí z iného dôvodu, než za deťmi.

bajana
13. nov 2013

@tutu011
mala by si temu premenovat, sama pises, ze ti deti nevadia....
napis viac: ako casto tam chodi? preco? berie si ich aj mimo ich domu? je pri stretavani aj exmanzelka? kedy a preco sa rozisli? aky maju teraz vztah? ma ona niekoho ineho?
nesuhlasim s @adeala, nie je standardne, aby sa rozvedeni otcovia stretavali s detmi u exmanzelky.....mm ma tiez syna, ale "predavanie" prebieha 5 min. pred bytom .... skor by som sa priklonila k nazoru, ze mu byvala rodina chyba a mozno by sa aj rad vratil.....puto s nimi je omnoho silnejsie ako s tebou.....

babychriss
13. nov 2013

V takomto vzťahu vždy s takýmto niečím treba rátať. Možno by sa ozaj aj rád vrátil, možno chodí len kvôli deťom. Ale komunikovať s bývalou musí, ak chce mať s ňou normálny vzťah ako s matkou jeho detí.

adeala
13. nov 2013

@bajana ja viem, že to tak štandardne nefunguje, pretože štandardne nemajú medzi sebou rodičia dobré vzťahy a úplne štandardne tým deti trpia. Takto sa môžu cítiť aspoň trochu normálne.
Nemusí ísť hneď o to, že by sa chcel vrátiť, ja mám s bývalým tiež dobrý vzťah a pritom ani jeden z nás sa vrátiť k sebe nechce. Dokonca s ním chodím na návštevy aj k jeho ešte predo mnou bývalej, s ktorou má dcéru, pretože tí dvaja sa absolútne neznesú a musím tam byť ja, aby sa dokázali baviť - čo mi teda príde 100x horšie.
Samozrejme sa ťa nesnažím presvedčiť ani nič, len som chcela, aby sa na to skúsila pozrieť aj trochu pozitívnejšie 🙂 Keby sa k nej aj chce vrátiť, tak s tým nič nespraví, prípadne si pátraním môže zničiť fungujúci vzťah.

stanislavao
13. nov 2013

ked mate vztah s muzom, ktory uz bol zenaty a ma deti, tak musite pocitat s tym, ze sa bude stretavat s detmi i byvalou manzelkou. nie je problem v detoch priatela, ale vo vas. vy s tym mate problem. tu vobec nejde o deti. deti potrebuju otca a je pekne, ze sa otec zaujima o svoje deti.

bajana
13. nov 2013

samozrejme, ze ak sa chce vratit, tak s tym nic nespravi...ale ak ju to trapi, minimalne by si to s nim mala vydiskutovat....

komunikovat sa da inak, nemusi ist o caste osobne stretavanie....aj vztahy bez toho mozu ostat priatelske a korektne...
ak sa uz rodicia rozhodli rozviest, nemalo by sa hrat na to, ze ocko chodi domov a vsetko je vlastne v poriadku....deti by mali byt sucastou otcovho noveho zivota, nemali by zit v nejakej iluzii.....

bajana
13. nov 2013

@stanislavao tu nebol problem, ze by vadili deti, ale fakt, ze otec chodi za nimi domov....

farmacka
13. nov 2013

@tutu011 mala by si mu povedat, ze ti to vadi..normalne je aby sa stretaval s detmi mimo ich bytu.. ved nech berie deti k vam, vzdy ked ich chce vidiet..ano, je to takto nestandardne a ano, jeho deti by mali zit v realite a nie v iluzii, ze vsetko je ako predtym..

azbestica
13. nov 2013

:O preco ti to vadi? ze ma rad svoje deti? ziarlis?? alebo ti vadi ze sa stretava so svojou ex???? tak sa rozidte ked mu nedoverujes.......kebyze chce byt s nou tak by sa nerozviedol nie?

evelynm
13. nov 2013

@tutu011 , nuz ja by som skor ocenila, ze dvaja ludia po rozchode dokazu spolu normalne komunikovat a otec sa detom moze venovat nielen v sudom urceny cas.
Ak ty s tvojim byvalym muzom nemas dobry vztah, to je smutne, ale neznamena to, ze takto ma vyzerat komunikacia rozidenych partnerov.
vies, mne sa tak vidi, ze ziarlis.

zutera
14. nov 2013

Myslím že asi proto sis ho vybrala že je to fajn chlap který se nechová jako většina chlapů po rozvode že se rozvedou nejenom s manželkou, ale bohužel i z dětmi. Co by za to jiné ženy dali.Otázkou je proč se rozvedli? Já být na tvém místě, snažím se být tak nějak lepší než jeho ex.Třeba být milá a určitě neocernovat ani jeho ex a ani jeho děti. Na to jsou někteří velmi hákliví.

stanislavao
14. nov 2013

@bajana ale nemoze jej vadit, ze otec chodi za nimi domov. zije s muzom, co ma zavazky, tak s tym musi pocitat. tu je problem uplne niekde inde a to tam, ze sa obava, ze co tam robi s tou ex. ziarlivost tu podla mna nieje na mieste a to si musi uvedomit ona sama, lebo cely vztah jej nestoji na pevnych zakladoch. je tam nedovera a z toho pevny vztah nikdy nebude.

tutu011
autor
14. nov 2013

Takze sme sa porozpravali.Skusila som mu vyvsvetlit, ze proste to jej hlavne aj jej sukromny zivot.A ja si neviem predstavit,ze moj ex by mal prist do mojej domacnosti i ked za mojim synom...ja ku nemu domov tiez nechodim.A teraz akoze my 2 pozerame tv, a pride moj ex ...ahojte 🙂 a ide za malym....mne to porste pride velmi divne.Zial to je moj nazor, je to minulost a ano su tu deti.Jeho deti su aj moje a naopak, a su tu kedykolvek vitane. Ja sa s mojim priatelom poznam uz 2 roky a viem, ze ona by velmi chcela,aby sa vratil.Ale to uz nejde x krat ho podviedla,ponizila atd. Su rozvedeny 7 rokov. V poslednom case ma aj ustipacna na mojho priatela, a maly ked tu nieje jeho ocko, tak ide na mna tak...moja maminky je taka a taka,a preco tu moj ocko byva atd.Najnovsie aj svokra, spominala,ze maly ma dost blbe reci na nas,a ze keby bolo ocko dobry tak by od maminy neodisiel. My planujeme spolocnu buducnost a dieta nase spolocne, a mne to pride take, ze on ide do domacnosti kde on kedysi zil...a druhe moje ja mi je take, ze pozeram na jeho deti, maju 15 a 11 a oni si zvyknuty na to, ze zavolaju a otec pride, kedykolvek.Byvame od seba 40 km.A kazdy 2 vikend su u nas a vzdy ked maju v skole prazdniny su tu.

tutu011
autor
14. nov 2013

@tutu011 a ze ked mi je to neprijemne, nebude chodit ku nim domov, to som zabudla napisat. Ze mu na mne zalezi a na nasom vztahu. Ale zas mam vycitky za deti,ze boli na nieco zvyknute...sama na seba sa hnevam,ze sa nechapem.

kykka
14. nov 2013

@tutu011 Ak teda manzelka bola iniciatorom rozvodu a on sa rozvadzat nechcel, tak je jasne, ze ma o nu este zaujem. Bud pripravena na to, ze mozes byt iba jeho prestupna stanica. Je s tebou, lebo nechce byt sam, ale to je asi tak vsetko. Nieje normalne, aby jeden chlap stale utekal domov ku exmanzelke, ved stretnut sa s detmi moze aj mimo domu a je zvlastne, ze ta exmanzelka ho stale k sebe domov na navstevu prijme. Ja poznam pary, kde otec pride maximalne pred prah domu vyzdvihnut deti a potom ich zase exmanzelke pred dverami vrati a odide... Porozmyslaj, ci tento vztah je to, co chces do buducnosti pre teba a tvoje dieta... Lebo aj ty si zasluzis respekt a uctu, nenechaj si po sebe sliapat... Na svete je urcite aj iny chlap, ktory by ti poskytol zdravy normalny vztah, tento s ktorym zijes urcite nieje posledny chlap na svete...

kristiii
14. nov 2013

@tutu011 ťažko povedať, ale z osobnej skúsenosti, aj môj bývalý keď príde za malým tak je u nás, býva 170 km ďaleko takže mi to príde normálne a lepšie ako keby ho mal ťahať tam a na druhý deň zas naspäť toľkú dialku. A poviem ti, mňa ani len nenapadlo že by som sa k nemu chcela vrátiť, to ani náhodou, rešpektujem ho len ako otca svojho dieťaťa a som rada že sa aspoň ako tak o neho zaujíma. Takže nie vždy za tým treba hľadať niečo viac, jeho deti bývajú tuším 40 km, to tiež nie je hneď za rohom a ak ho chcú niekedy v týždni vidieť, povedzme aj len na hoďku tam v tom problém nevidím. Neviem či a aké úmysly má jeho žena, ale tu ide o tvojho chlapa, on musí vedieť prečo tam chodí, či naozaj len kvôli deťom a o teba, či mu dôveruješ alebo nie.

angua27
14. nov 2013

@tutu011, podľa mňa je ok, keď tam Tvoj priateľ chodí. ja mám tiež klúče od exovho bytu a on od môjho. bývame od seba iba 20km, ale v prípade potreby je u nás vítaný. ak je malý chorý, tak sú spolu u nás. ak potrebujem s niečím pomôcť, príde a pomôže. ak potrebuje pomôcť on, idem k nemu ja. sme priatelia a obaja vieme, že partnermi už nikdy nechceme byť. máme spoločné dieťa, ktoré spolu vychovávame a tým to začína aj končí. exovi sa jeden vzťah už kvôli tomuto rozpadol. ale sám priznal, že jemu vyhovuje to, že sme kamoši a dokážeme spolu komunikovať a keď sa jeho nová partnerka s tým nevie zmieriť, tak to potom nestojí za to.
skús sa na to pozrieť tak, že ak by Tvoj priateľ chcel, tak s mamou svojich detí je stále a nie je s Tebou. s Tebou plánuje budúcnosť, spoločné dieťa. podľa mňa má on ten vzťah už v sebe vyriešený. a je super, že svojim deťom k dispozícii vždy, keď treba a nielen raz za týždeň-dva. 😉

luy
14. nov 2013

tiež mám známu,ktorá ex manžela nemusí veľmi,ale dohodli sa presne takto,že on má kľúče od nej a chodí kedy chce.Vravela,že jej s malým velmi pomáha,ked je ona ešte v práci on ide pre malého do škôlky a nesie ho domov ku nej,tam su pokial ona nepríde,a striedaju sa aj pri chorobe chlapčeka,on už má svoju priatelku a,takže situácia je asi rovnaké.Nemá ho rada,ale tvrdí,že ako otec je super a nechce malému vziat otca.

luy
14. nov 2013

a ešte ma napadá,ak žiješ s niekým kto má záväzok,musiš s tým od začiatku rátať,že jeho záväzok sa stáva aj tvojím,že majetok čo má patrí aj jeho dťom,že pri chorobe ide ku svojim detom a dokonca,že je normálne ak s nimi behá po lekároch......

dionyzka
14. nov 2013

@tutu011 ja neviem, chodit za nimi by mi urcite nevadilo. Su to jeho deti. Ale kluce od ich bytu by mi asi trochu vadilo. Myslim, ze by tam nemal chodit ako domov. Na druhej strane aj jeho exmanzelka by mohla mat nejake sukromie. Moj nazor.

kykka
14. nov 2013

@angua27 Mozno ta aj trosku tesi, ze sa mu kvoli tebe rozpadol vztah, ze? 🙂 Musela si im do toho dost zasahovat, kedze mate kluce od svojich bytov a jeho priatelka kvoli tebe odisla...Si predstav, zeby si ty bola na mieste jeho priatelky, ale ono zivot je taky, v zivote sa vsetko vracia, cize to mozes velmi lahko zazit. A neviem preco by mala jeho nova priatelka strpiet prave teba. Vztah muza a zeny nemusi nutne zahrnovat aj byvalu ex a ty by si medzi nimi rozhodne nemala co hladat. Ak tvrdis, ze ste kamarati, tak to nie, kedze mate kluce od bytov a chodite si ku sebe kolko chcete. A mam strach, ze nemate spolu aspon sex, aj ked to tu na modrom koniku urcite popierat budes, ale niekde vo vnutri si mozno obcas uzijes, ved aj ty si len clovek... 😉 On ma tiez pravo na svoj zivot a ver, ze ziadna rozumna zena ta nebude trpiet. Prajem ti do buducna skveleho partnera, ktory ta tiez raz opusti tak, ako to urobila priatelka tvojho ex kvoli tebe... lebo ver, ziadny muz by nieco take nestrpel. A nauc sa respektovat sukromne hranice inych, aj ked je to tvoj ex a otec tvojho dietata - ty nemas pravo prekracovat hranice sukromia vztahu, ak si on najde lepsiu od teba...

adeala
14. nov 2013

@tutu011 ja ťa chápem, že je ti to nepríjemné, ale veď sama píšeš, že nie je možné, aby sa k nej vrátil. Jediné, čo týmto dosiahneš je zhoršenie vzťahu medzi deťmi a ich otcom a v neposlednom rade aj tebou. Naozaj si myslíš, že je správne, aby sa videli 4 dni do mesiaca? Len preto, že tebe je to nepríjemné? 7 rokov sú bez seba, tak si to teraz nerozmyslí, keď plánuje budúcnosť s tebou. Tebe by sa páčilo, keby sa o tvojho syna jeho otec prestal starať, ako do teraz, len preto, že jeho novej priateľke je to nepríjemné?
Asi to vyznieva útočne, za čo sa ospravedlňujem, nemyslím to tak, ide mi hlavne o to, aby si sa na to pozrela aj očami tých detí. Moji rodičia sa rozviedli keď som mala 14, potom, čo si obaja našli nových partnerov atď. som bola ja vždy tá, čo im pripomínala ich vzťah, mali pocit, že som nezvládateľná, non-stop po mne jačali - nemali dôvod, ja som im nič nerobila, len som ich už proste nedokázala mať rada.

suem
14. nov 2013

@tutu011 Nebojuj s detmi - nikdy nevyhras, nikdy! Jeho deti tu boli davno pred tebou a aj po tebe budu - ak sa nezacnes spravat ako dospela zena, ktora zije s rozvedenym muzom so zavazkami.
Dobre si premysli spolocne dieta, lebo dieta nema prichadzat na svet preto, aby niekoho k tebe viac priputalo a dalo ti dalo pocit, ze vitazis nad detmi z 1.manzelstva. Aby si neostala sama s 2 detmi , ktore budu mat kazde ineho otca.

tutu011
autor
14. nov 2013

Ja s jeho detmi nebojujem, mam sama dieta a viem ake to je. Ked su u nas nerobim rozdiely medzi mojim synom a detmi.Len mi to pride nestandartne, ze chodi ku svojej ex domov do bytu. A kluce od bytu nema. Ja som im vztah nerozbila. Otec mojho syna si pride zobrat maleho pred bytovku povieme si cav,cav. A idu kam chcu a maju program. Proste neviem si predstavit, ze by mi moj ex mal prist do mojho bytu. A sam moj priatel mi povedal, ze by mu to vadilo. My by sme sedeli v obyvacke a oni by boli v detskej...to nie.A po tych doktoroch s jeho detmi chodim ja, mojmu priatelovi to praca nedovoli.Dokocna a s jeho dcerov som bola na strednej ked nastupovala a pomahla jej kde co je,ci vybavit preukazku atd..Alebo chodim aj po nich ked idu ku nam. Mne pride jeho ex minulost ako aj moj ex minulost a bodka.A som rada, ze to pochopil aj moj priatel.Mam pocit,ze sa tu na mna narazate ako na mrchu.Clovek zije len raz a vzdy mame na vyber.

mima4
14. nov 2013

@tutu011

v prvom rade, tvoj priatel je otec, ma deti, ma ich rad, ma s nimi vztah. Ako by si sa ty citila, kebyze tvoj syn je prisudeny svojmu otcovi - tvojmu expriatelovi a ty mozes vlastne dieta pozriet raz za tyzden/za dva tyzdne? Nechcela by si mat mu moznost neobmedzene prist pozriet vlastne dieta do domacnosti jeho otca? Akoby sa ti pacilo, kebyze ti neviem aky a kolky v poradi priatel zakazuje, ci do teba rype, lebo chodis pozerat vlastne dieta?

Za druhe, su to jeho deti, ty si len jeho priatelka, ktoru moze hocikedy vymenit, mat inu priatelku... vzdy pre neho prioritou budu deti, nie jeho aktualna frajerka.

Ak to spravne chapem:
1. Ty mas dieta s expriatelom
2. Tvoj expriatel ma tiez jedno iné dieta s inou expriatelkou
3. Tvoj sucasny priatel ma 2 deti s exmanzelkou a súcasne ako priatelku teba.

Čo tak sa znormalizovať!!! Toto je absolutne nevhodne prostredie pre deti... dieta potrebuje STABILNU a HARMONICKU RODINU, manzelsky par, ktory sa lubi, je si verny...a dieta u nich nachadza stabilitu, istotu...

Čo tak najst si slobodneho muza bez zavazkov, ktory sa bude chovat ako chlap, nie spravit ti dieta a ist dalej...

suem
14. nov 2013

@tutu011 Po tvojej poslednej odpovedi skutocne nerozumiem kde je problem? V tom byte kde zije jeho ex s detmi predpokladam zil aj on s nimi. Preto to nie je len byt jeho ex a deti ,ale kedysi to bol jeho domov. Pride mu prirodzene tam ist. Mala by si sa nad to povzniest, aj ked ja si myslim, ze ide o nieco uplne ine ...

cawes
14. nov 2013

@tutu011 neviem co ti pride nenormalne na tom ze ide pozriet svoje deti kedy sa mu zachce a ze ide do domu svojej ex. PIsala si ze byvaju od seba 40km to ako napr ked ide za detmi a snezi tak ma ist 40 km a potom s nimi sediet v kaviarni???????
podla mna jeho ex je dobra v tom ze sa nechova ako ostatne zeny ktore po rozvode brania otcom sa stretavam z detmi, a predavaju si dieta ako tovar na ulici!
mne osobne ak by sa v mojom vztahu stalo cokolvek by bolo pre mna normalne prist ku mojmu ex domov a dat mu dieta tam a snim pokecat, ved mame spolu dieta!
tiez by bolo mne normalne keby ex prisiel ku mne domov a bol z malym v detskej ako co je na tom?
Davnejsie som mala kamarata ktory mal tiez dve deti a bol rozvedeny, boli sme v stadiu randenia a normalne mna zobral s nim ist po deti k jeho ex, tam sme dali kavu pokecali zobrali deti a isli sme prec ako co je na tom???? Nechaoem

vivusika
14. nov 2013

@tutu011 a čo povieš na to, že mužova ex chodí k nám normálne na grilovačku, na oslavy alebo len tak na kávu a ja k nej tiež, keď idem okolo😉 a to sú rozvedení 23 rokov /my sme spolu 15 rokov/ a pripadá mi to úplne normálne a tak isto super vychádzam aj s ich dcérou, a to som ju spoznala ako ťažkú pubišku keď mala 13 rokov 😝

luy
14. nov 2013

@vivusika inak boli sme na dovolenke a tam bola taká situácia,dve rod. s detmi,a potom sme sa dozvedeli,že ex manželia s novými manželmi boli spolu na dovolenke .Jeden otec tam mal vlastne dve deti,svoje z prvého manželstva a druhé z druhého manželstva,ex manželku a terajšiu manželku 😀 😀 😀 😀

No čumela som ,krásne im to klapalo,bolo to dopletené ,ale fungovalo to.

janickacrazy
14. nov 2013

@vivusika to je super, že to takto beriete, klobúk dole 🙂