Ahojte mamicky idem si po radu.ja uz neviem ako dalej nikomu sa nemozem postazovat.Problem je taky byvame u svokrovcou mame dieta problem je v tom ze ja s jeho sestrou sme pohadani na smrt lenze oni maju babo len neviem ako sa mam spravat ked si nebudu zelat aby moje babo nebolo kontakte svokrovci nerobia problem ani ja nemam problem ked je s nimi len aby oni neublizovali mojmu babu spravanim dufam ze ma chapete dakujem za odpovede
@gabriela89 neries to, aspon zatial, uzivaj si tehotenstvo, myslim, ze ked budes mat dietatko, mozno sa vas vztah uplne otoci, budete mat zrazu viac spolocnych zaujmov, tem na preberanie, a mozno sa dokonca skamosite 🙂
Nebyvame pod jednou strechou a nas vztah neni a nebude dobry uz len preto ze je falosna
@gabriela89 napísala si to jedným dychom, trochu sa v tom strácam. Takže bývaš u svokrovcov, každú chvíľu čakáš bábätko. Ku svokrovcom chodí ich dcéra, s ktorou si na smrť pohádaná (čo si síce neviem predstaviť, ale povedzme). Ako môžu ubližovať tvojmu dieťaťu? Nerozumiem. Veď im ho tam nenecháš napospas. Ak príde švagriná, spakuješ dieťa a seba a odídeš do vašej izby, alebo časti domu, neviem, ako to máte zariadené. Vybavené. Čo na to tvoj manžel? Aké máte vyhliadky sa osamostatniť? Bolo by po probléme.
@gabriela89 das nejaký príklad "falošnosti"?.... v mene dobrých vzťahov v rodine by som sa snažila so švagrinou čo najlepšie vychádzať, veď nemusíte byť najlepšie kamosky....výrazy "je falošná" a "na smrť pohádané" mi evokujú pubertiacku alebo hysterku....buď ty ta múdrejšia a buď nad vecou...vezmeš švagrinej vietor z plachiet
Ohladom tvojej svagrinej - uplne chapem, o com hovoris, ta moja je tiez falosna mrcha. Tiez zijem so svokrovcami, takze som v podobnej situacii, ako ty. A riesim to tak, ze ked sem pridu, tak ich mam na haku. Vacsinou zbalim seba aj malu a ideme prec, do mesta, na prechadzku, alebo na navstevu ku blizkym. Ale na druhej strane, ked moj muz chce vziat malu za nimi dole, tak mu nebranim. Upratujem, odpocivam apod. Nemozem branit mojej dcerke v kontakte s nimi, su jej rodina. Ale nechapem, preco by tvojmu babu mali ublizit?
@gabriela89 nechápem to ...máte už dieťa? a teraz čakáte ďalšie? bývate u svokrovcov a ty si pohádaná so švagrinou ...no...a čo vlastne riešiš?...že aby ich bábo neubližovalo tvojmu?...(tomu vôbec nerozumiem...) alebo "oni" (to akože tá švagriná?...), aby neubližovali tvojmu dieťaťu? ...ale, veď tam budeš s tým svojím dieťaťom aj ty...či nie?...alebo odtiaľ odídeš...veď keď sa s niekým nebavím, tak sa mu aj vyhýbam ...alebo si odsadnem na druhý koniec miestnosti, aby som s ním prišla do kontaktu len minimálne a na nutný čas, ak to už musí byť napr. na rodinnej oslave
čo tak rozumne sa porozprávať a udobriť sa?? no z toho čo si napísala som nepochopila, či bývate pod jednou strechou s jeho sestrou..či chodí jeho sestra na návštevy k rodičom a tým pádom sa stretnete v jednom dome...buď sa pomeríte a začnete aspoň kvôli deťom komunikovať ( sú to predsa len bratranci a sesternice ) alebo sa vypraceš z domu na ten čas kým prídu tam...