Ahojte,nad tym uvazujem,ze moj vztah mi skodi.mame spolu 1,5rocnu dcerku,zijeme spolu,ale vztah nefunguje.citim sa zle vo svojom byte,je tu dusno,neustale ma uraza,vyhraza sa mi...vsetko mu vadi,preco sa stazujem,preco som na nete,preco jem,preco este nespim,zavidi mi aj ked si popisem s kamoskou.ked mala mala3mes,boli sme od seba a ked mala8mes,prijala som ho naspat,to bola chyba mojho zivota.od januara sa vraciam do prace,tak financne to nejak utiahnem sama.je mi luto dcerky,bufe trpiet,ak jej otec nebude byvat s nami,ale ja naozaj som uz taka bez zivota,uplne znicena,znechutena,vyhoreta.vlastne ani neviem preco to sem pisem,ci potrebujem,aby ste mi tu pourazali.nemali ste niekto takyto nestastny vztah?utriaslo sa to?alebo ste to ukoncili a odvtedy ste stastnejsie?
Suhlasim s prispevkom predomnou. Lepsie to nebude. Ked sa uz jeden z partnerov uchyli k urazkam a vyhrazkam, tam uz niet cesty spat. Zober to z kratsej cesty a posli ho do "prec". Si mlada, krasna zena.. stastie na teba este caka. A dcerka si zvykne lahsie teraz, ako ked sa rozidete o rok, dva ci 5.
Rozid sa s nim ak ti ten vztah nic neprinasa, ba naopak berie. Urobila by som to uz len koli dcere, ktora sice potrebuje obocho rodicov, ale ak to nefunguje a nefungovalo, fungovat to uz asi nebude. Lepsie byt chvilku sam a stastny ako vo dvojici a nestastny. Hovori sa, ze stastna matka - stastne dieta. Okrem toho aj ja si myslim,ze vo veku tvojej dcery nebude trauma taka ako keby mala 5-6 rokov a spomienky...
@anakristina ked si sebestacna, sup s nim do kosa 🙂 malej bude lepsie ked bude mat spokojnu maminu. Hrozny pocit, ked sa ti chce utiect z vlastneho domova. Ked je charakter, bude sa malej venovat aj ked budete od seba, ked je to blb, co podla vsetkeho je, tak budes mat od neho asi pokoj, ked nebude chodit za malou a mozes hladat noveho tatina k sebe a k malej. Z vlastnej skusenosti ako decko viem, ze moj foter mi nemohol spravit vacsiu sluzbu, ako to, ze si zbalil saky paky a vypadol nam zo zivota, nevidela som ho 25 rokov a nechyba mi. Mrzi ma sice obcas, ze som bola bez otca, ale ked si predstavim, co by to znamenalo pre mna a mamu, keby s nami zostal, bol by to horsi scenar. A je uplne jedno, ci to bolo pred 50timi, 25 timi rokmi alebo teraz. V podstate sa natura ludskej populacie velmi nemeni, zeny su stale z Venuse a muzi z Marsu 🙂 Drzim palce
@anakristina Radšej odíď z kratšej cesty...za chvíľu mu bude vadiť aj to, že dýchaš 😢 To je presne ten typ večne nespokojného a frustrovaného chlapa 👎
je to také drsné, ale asi si ho nemala ani prijať keď prišiel po tých 8 mesiacoch....bez neho ti bude pravdepodobne lepšie, načo ti je taký "domov" keď tam na teba len šteká :(....držím palce
podla mna sa toto neutrasie ani nahodou a je zbytocne dufat v nieco, co nepride, ja by som co najskor sla z toho vztahu prec, nic nie je horsie ako ked vo vztahu trpis
Keď cítiš, že ti ten vzťah nič nedáva a skôr ťa ubíja tak prečo by si sa mala trápiť? Malá ešte nie je taká veľká, keď teraz odíde tak si to možno ani až tak neuvedomí, neviem ale isto, keďže nepíšeš aký majú vzťah ale pokiaľ sa jej nejako nevenuje tak nemáš v podstate nad čím rozmýšľať..
tak malé dieťa si na Váš rozvod ani nespomenie....Vlastná skúsenosť. dieťa nemalo žiadne traumy.
ja som nikdy neoľutovala rozvod...
Hlavne si daj sakra pozor, aby si znovu neotehotnela. Ostatné už povedali baby. Bude ti bez neho lepšie.
Dakujem dievcata,citim to podobne ako pisete,no komunikacia s nim bude tazka.uz vcera sa chcel spravat,ako keby sa nic nestalo.hovori mi,no co mami uz budes normalna?zmen sa,musis sa zmenit.neskor mi vravi velmi si sa zmenila,vela si dovolujes.uplne bez suvislosti.aze sa skaredo na neho zazeram....vcera som ani nevychadzala zo spalne,ked som uspala malu.mala ho lubi,pyta sa na neho,ale on ked ne doma tak sa hra s telefonom a nehra sa s nou.neni take,ze navarim alebo sa osprchujem a on sa jej venuje....zas on operie vyvesa....ale robi to furt,denne,darmo mu vravim,nech to nerobi,potom mi vycita este aj to,ze to robi on.som strasne vycerpana psychicky.mala uz chodi do jasli,lebo sa vraciam do prace,tak este ked idem pre nu tak som viditelne nervozna,on to na mne vidi a krici na mnanech sa nestresujem :o
@mysicka36 nemame uz velmi dlho nic,takze ziadne otehotnenie nehrozi.toto uz ani nie je vztah,argumentuje ze preto neodide,ze by nevidel kazdy den malu
@anakristina tak toto je dobry psychopat, co ta chce len zdeptat, utekaj co najdalej
@anakristina byt je koho? Tvoj?
@anakristina neviem koľko máte obaja rokov,ale mne tieto vaše žabomyšie vojny pripadajú dosť detinské.Akoby ste obaja boli ešte dve nedozreté hrušky na strome,ktoré potrebujú ešte na slnku poriadne dozrieť.
On Ti závidí,uráža Ťa atď....Ty na nho zazeras odniekiaľ z gauča,či z kúta....
Chce to dialóg medzi Vami,porozpravat sa čo chcem ja,aby si nerobil ty mne,a čo chceš Ty?
-medzi vami bola vôbec niekedy nejaká láska,nejaké city?o tom nepíšeš napr.vôbec NIC!
Rozísť sa to je tá najjednoduchšia cesta, môžeš to spraviť,ale tým pádom pre záchranu vášho vzťahu si nespravila vôbec nič,ani si sa o to nepokúsila.
Muzom treba vsetko priamo povedať,napr.: ja idem teraz do sprchy,venuj sa dieťaťu,ja potom povesam prádlo,ty namiesto vesania pradla sa teraz pohraj s malou.
Ale tak ako vo všetkom je potrebná komunikácia,tak aj medzi vami -dvoma partnermi -to bez nej nejde.
Skuste sa pokúsiť zachrániť váš vzťah, už len kvôli vasej spoločnej dcérke to skúste.Nebudes potom neskôr ľutovať,že si vzala malej otca len kvôli tomu,že si nevedela s niekym komunikovať??
Niekedy si to neuvedomujemne, ze materska aj dieta nam zacnu prerastat cez hlavu... my sme mali nedavno krizu aku este nikdy, prelomili sme lady, porozpravali sme sa, aj ked to trvalo, aj ked so zvysenim hlasu a vycitkami.. a zacali sa veci diat... lebo sme chceli obaja.. treba si vsetko povedat uprimne, aj ked to moze niekoho az v riti zastipat 😀 ale u nas pomohlo 🙂
@elizita ono toto úprimné porozprávanie sa funguje len keď chcú obaja, aj ja mám identickú skúsenosť ako ty 🙂 Presne takto (úprimný rozhovor) sme aj my vyriešili krízu pred rokmi. Ale tuto partner zakladateľky mi pripadá trocha ujetý, sorry za výraz, tieto kontrolovacie a manipulatívne typy ľudí sú veľmi tvrdý oriešok a chybu si nepriznajú, lebo oni sú najmúdrejší, najkrajší, najmúdrejší a najúžasnejší... 😎
@madamcoco ano,iba moj,byt uz mam dlhe roky....takze ho nemusim ani vyplatit
@0silvia0 možno sa partner snaží takto nadviazať aspoň aký taký rozhovor s autorkou.Ja tu vidím inde problém v tomto vzťahu,muž sa snaží aspoň čo to porobiť v domácnosti,aj jej poperie,povesia,a túto dáma len premýšľa ako zijst z kratsej cesty.Tu nie je záujem z jej strany niečo vôbec riešiť.A nevidím to ani do budúcna ružovo s iným partnerom,keď nezmení svoje správanie.
@snehuuulienka dakujem aj za tento iny uhol pohladu.vies on moc komunikovat nechce,musela by som mu povedat ano bola som zla prepac,uz sa to nebude opakovat a bol by stastny,ale to by bolo odo mna klamstvo.aj meby sa zmierime,bolo by to tyzden ok a potom by sa spraval zase takto.chyba mi energia nieco chciet.chciet riesit,dat do poriadku.skusila by som to ale vobec neviem co mam robit.poviem mu,ze vy sa hrajte,spravim polievku,on si lahne na zem,tuka,malu to omrzi a ide si sadnut ku mne na kuchynsku linku....nehovorim nic ale vadi mi to.toto by chcelo terapiu alebo knaza,kohokolvek nestranneho.rodicia nezasahuju,no on sa mi obcas vyhraza,ze toto povie mojmu otcovi,ze ako sa ja spravam.pripada to detinsky,mame 31 a 35
@anakristina a čo konkrétne robíš podľa neho zle? V čom sa máš akože zmeniť?
@anakristina čo Ti mám na to povedať??
" Kde je vôľa,tam je cesta..."
Ak chceš vzťah zachrániť, zachraňuj ho kvôli sebe, nie kvôli dieťaťu. Dieťa vyrastie, odíde a Tebe ostane muž, ktorého si si vybrala.
@anakristina ja by som to nezachraňovala.. zachrániť sa vzťah dá keď sú problémy malé, ale u vás mi to príde ako zabité už dlho.. moj drahy je taky ze cokolvek mu poviem ze mi vadi tak sa nad tym zamysli a pokusi sa vyjst mi v ustrety. po hlave si skakat nenecha, ale vždy sa snaží mi urobiť radosť keď niečo chcem. a ja voči nemu to isté. toto čo riešite je len robenie si zle navzájom, nie láska. v mojom predošlom vzťahu som mala niečo "podobné", necitila som sa s nim dobre, stale hadky, stale dokazovanie si pravdy, stiahnuty zaludok. roky som dufala ze bude lepšie - omyl, nikdy nebude lepšie. keď k sebe nepasujete, bude to vždy len nasilu. držím ti palce, nech nájdeš niekoho s kym budeš šťastná. nepremárni roky udržiavanim nefunkčného vzťahu..
@elizita ano,mas pravdu,ved kazdy brani seba,som zaujata a takto neviete byt objektivne.viem,ze preto tema moc nema zmysel,no asi som to potrebovala trosku zo seba vypustit,nemam sa oton s kym porozpravat,maximalne s mamou,ona je za rozchod,no vies ake sme my mamy
Aj mne pripada tvoj partnetr trosku ako psychopat, ktory si honi ego na niekom koho moze ponizovat.
Hlavne kvoli dietatu s nim neostavat, to aky priklad jej ukazuje? Utekaj co si sily stacia (v tvojom pripade zbalit mu kufre, vymenit zamok ). Drzim palce x
@holubica555 hej,ten stiahnuty zaludok sedi.mne vztahy nevychadzaju,3som ukoncila po 3 rokoch,takze urcite je chyba aj vo mne,ale akokolvek sa snazim je to nasilu a neni to dobre
@lavender273 davnejsie mam pocit,ze ma nieco so psychikou.ponizovat ma evidentne potrebuje,vonku sa usmieva,je mily k inym,taky aky bol ku mne na zaciatku.bol taky dobry,cakal na mna dlho,zalezalo mu na mne....aspon to ukazoval.neskor mi skor pripadalo,ze chcel vztah a bolo mu jedno s kym.dlho bol sam a obe baby co boli predo mnou ho vyhodili zo dna na den z bytu kvoli velkemu konfliktu o com nechcel hovorit.potom zacal mat vylevy avresivne.mimika,grimasy,krik.....potom zase ok.....
@anakristina dcera je este mala, takze sa ho zbav cim skor. cim vacsie dieta tym horsie. Zvykne si. pozrela som si trosku tvoj profil... nechapem ako jedna krasna zena moze trpiet nejakeho somara vo SVOJOM byte a navyse financne sebestacna.
Druhy krat budes vyberat hodne narocnejsie. Osobne nepoznam vztahy kde bolo zle a potom bolo super, len take kde bolo coraz horsie a horsie.
Si mlada, tak zacni novy lepsi zivot. Ide Novy rok. Vela stastia