Despotický manžel

cecil36
17. apr 2013

Baby bola som u byvalej spoluziacky a ostala som v soku. Ako nic ma do toho nie je, len by som chcela vediet nazor aj inych, ci to len ja tak cierne vidim. Kamoska ma muza. Jedno dieta mala ako slobodna mamina druhe uz ma s nim. Su zosobaseni. Materska aj pridavky idu na jeho ucet. Ona ma na svojom len pridavky na prve dieta + vyzivne (z toho financuje svoje dieta za slobodna- oblecenie skolka, kozmetika....). On plati vsetko ostatne, maju obalku, kde su ulozene peniaze na stravu. On je najradsej ked nakupuje vsetko sam. Ak si ona vezme peniaze, musi mu vsetko vyuctovat do posledneho centu a dolozit bolk, aby vedel na co minula. Ak to nespravi je ofucany. Minule pouzila DM kartu (na jej meno) na zlavu a tri dni sa s nou nebavil, ze mu minula body (konkretne nejakych 30), ktore on odklada a chce za to nakupit nieco do domacnosti. On rozhoduje vlastne o vsetkom u nich, od toho ako dieta obliect von, cez to ako spravne umyt riad az po spravne vlozenie igelitu do smetneho kosa. Ked som tam bola, odchadzal prec a povedal jej, aby nezabudla dat malemu jest. Podotykam je to prikladna mamina a svojim detom sa venuje maximalne. Nikdy ziadnemu z nich nezabudla dat jest. Nie je mlada baba, aby nevedela co a ako s detmi. Navyse ona si jedno dieta uz vypiplala, kym pre neho je to prve. Odkedy sa naraodila mladsia, na starsiu - nevlastnu, nema mile slovo. Ona je uz z neho na nervy, takto sa zmenil po svadbe. Co s tym? Byvaju v jeho dome, ona predtym zila s rodicmi, ktori sa odstahovali do zahranicia. Rada by som jej nejako poradila, ale neviem ako.... a teda optimisticky to nevidim.

juliana77
17. apr 2013

@cecil36 Sú tu príspevky, kde sa nejak dobrovoľne muži správajú ako deti vlastných manželiek a toto je asi prípad, že manžel robí otecka svojej manželke.
Toto vydržala roky moja kamarátka skončilo to rozvodom, proste povolili jej nervy, ďalšia to vydržala menej rokov, bola vydelovaná ešte aj jedlom, skončilo to rozvodom. Len k takému rozhodnutie musí človek dospieť a dozrieť sám, je to totiž dosť ponižujúcu žiť po niekeho boku ako nesvojprávny nerovnocenný partner.

A nemá zmysel si ničiť nervy a vlastné zdravia kvôli niekomu, kto jednoznačne pôsobí ako despota.

ginger_fox
17. apr 2013

@cecil36 tento text, ktory si napisala mi pripomenul rozpravanie mojej cca 55rocnej znamej o jej detstve o tom ako sa spraval despoticky otec(pan inzinier, dobra rodina a tak) k jej mame k nim detom. Ako si ona z detstva odniesla traumy do svojho dalsieho zivota, do svojho po par rokoch skrachovaneho manzelstva. Ako tym, ze sa cely zivot snazila mame nejakym sposobom pomoct, zasahoval otec dalej do jej zivota, do zivota jej deti ako jej podsuval jej vinu za krach jej manzelstva. Az ked mi tato zena porozpravala po pohrebe mojho otca o svojom zivote pochopila som, preco a koli comu k nej mal moj otec vztah aky mal a preco ju moja mama, ktora ju mohla pokladat za nicitelku jej manzelstva povazuje za svoju priatelku.
@cecil36 Tvoja byvala spoluziacka si zivot s despotom zvolila dobrovolne a je len na nej, ci z takeho vztahu odide. Mala by vsak mysliet na svoje deti a co im zotrvavanie v takejto domacnosti prinasa.

dazdovka
17. apr 2013

@cecil36 ja by som sa na tvojom mieste s nim hodila rec, ze som si vsimla, kamosku nebudem do toho tahat (v zaujme aby sa na nej nevyvrsoval), ale je to cudne aa co tym sleduje, takto by dlhodobo nikto nevydrzal zit... Ja mat takeho muza, asi by som ho travila...

cecil36
autor
17. apr 2013

@juliana77
@ginger_fox dakujem baby za nazor, toto si myslim aj ja. Len kedze je teraz na materskej velke sance na odchod nevidim. Aj ked podla mna jedine riesenie je naozaj odchod, aspon kvoli detom.
@dazdovka ja sa s nim nejako velmi nepoznam, iba som ho par krat videla, takze pochybujem, ze by chcel so mnou hodit rec,navyse vela veci viem od nej a iba nieco z pozorovania ked som bola u nich. Ale mas pravdu, toto nie je na dlhodobe spolunazivanie.... 😒

trish31
17. apr 2013

@cecil36 urcite by som sa do toho neplietla,teda urcite by som sa nerozpravala s nim o tomto.Ak,tak s kamoskou,nech ti ona povie svoj nazor ako to vnima ona.To co je pre teba despotcke pre nu byt nemusi....

sashabb
17. apr 2013

@cecil36 to si musí vyriešiť ona! Pokiaľ jej to vadí nech si otvorí ústa, veď takéto chovanie NIEJE normálne. Je to debil a ona je sprostá, že to trpí (sorry za úprimnosť) 😒

cecil36
autor
17. apr 2013

@trish31 ona je z toho nervy, zacina mat z toho depresie lebo sa citi neschopna. V poslednej dobe uz nejde ani len na nakup a ked ide vola mu do prace, ze ci to a to moze kupit. Uz mi povedala, ze zachvilu nebude vediet ist sama ani zaplatit sek na postu 😒 Podla mna systematicky ubija jej sebavedomie. Takze asi to vidi rovnako ako ja, len nevie ako s tym bojovat, odist nema kam....

cecil36
autor
17. apr 2013

@sashabb ona si otvorila usta a neraz, nie je to nejaka zakriknuta putka, ale on jej povie, ze ju chce odbremenit od povinnosti alebo ze on ma vzdy pravdu, lebo vie predvidat 😀 Klasika tyran podla mna.

trish31
17. apr 2013

@sashabb
@cecil36 preco pises,ze je sprosta?Niektore zeny proste nevedia zakrocit,nevedia sa vzopriet.Cecil,tak potom napriklad tvoj manzel sa s nim nemoze porozpravat?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashabb
17. apr 2013

@trish31 prečo by sa mal rozprávať o tom jej manžel s nim? Veď jemu to vyhovuje, on si to takto zariadil. Si myslíš, že on si ho vypočuje a povie maš pravdu? Ako sorry musim sa zasmiať.
Dotyčný to zrejme robí cielene, taktiež cielene idú JEJ peniaze na jeho účet, cielene ju obmedzuje aby mal nad ňou moc. Čiže pokiaľ sa ona sama nerozhýbe a niečo neurobí tak má smolu. Nikto druhý to za ňu nevyrieši.

trish31
17. apr 2013

@sashabb pokial su dobri priatelia,preco by sa s nim nemohol on porozpravat?Co je na tom zvlastne?

rybenka79
17. apr 2013

@cecil36 mozno robi to, co videl on v detske u vlastnych rodicoch a poklada taky model rodiny za spravny... nakoniec to ani nemusi mysliet obrazne zle. Treba sa stretavat s inymi mladymi parmi s detmi a uvidi ako to funguje v inej rodine a to plati vlastne pre oboch!

cecil36
autor
17. apr 2013

@trish31 moj manzel sa s nim nepozna vobec, iba teda z mojho rozpravania. Je to moja spoluziacka zo strednej a stretavame sa len my baby. Jedine ked som ja u nich tak sa s nim stretnem alebo ona u nas stretne mojho mm. Oni dvaja sa nikdy nestretli osobne.

cecil36
autor
17. apr 2013

@sashabb myslis, ze by jej pomohol psycholog? Teda este som jej ho nenavrhla, len zvazujem, ze by bolo mozno fajn par sedeni u niekoho kvalitneho, co jej da iny pohlad, mozno par rad ako to riesit....

cecil36
autor
17. apr 2013

@rybenka79 pokial viem, on vraj komanduje aj vlastnu matku 😀 , takze mozno tam niekde bude zaciatok.....

patrisha2801
17. apr 2013

no ty kokos, to je co za idiota ... rada?? prec prec prec

sashabb
17. apr 2013

@cecil36 mohol by jej pomôcť aspoň k tomu, aby jej zvýšil sebavedomie

trish31
17. apr 2013

@cecil36 tak potom sa jedine ona musi vzchopit bohuzial

adrioska
17. apr 2013

@cecil36 psycholog by jej mohol pomoct, ale co na to povie on? to stoji tiez peniaze, ked vsetko musi vyuctovat, ako mu to predlozi?
A pozor, ten chlap to robi velmi inteligentne! tyranizuje ju,ale obhajuje to velmi inteligentnym sposobom, ze vela ludi by to zmiatlo a povedalo by, ze aha, naozaj jej chce dobre...v takomto vztahu by som vydrzala max. tyzden... ☹

cecil36
autor
17. apr 2013

@adrioska neviem ako to funguje u psychologov pre dospelych, ale ja teraz chodim so svojou pubertiackou k jednej psychoske a platili sme len 5 eur na rok a je v tom tusim nejakych 20 sedeni. Ale to je statna. Tak nejakych 5-10 eur by podla mna mohla zatiahnut aj z vyzivneho....

adrioska
17. apr 2013

@cecil36 jaj a este tolko, ze urcite by som sa s nim na tvojom mieste nerozpravala, ani netahala tvojho manzela do toho, toto musi ona sama vyriesit,len jej ponukla pomocnu ruku akokolvek sa rozhodne, aby sa necitila na to vsetko sama...

adrioska
17. apr 2013

@cecil36 to je to, ze oni si to vselijak uctuju, vy ste nadabili na dobru psychologicku v tomto smere,ale poznam taku, co tiez je statna, ale pyta za objednanie na cas...lenze ak by sa niekto rozhodol ist k nej bez objednania, tak by sa nacakal aj cely den podla mna...no ale uz som off topic...

hradnapani
17. apr 2013

@cecil36 psycholog alebo terapeut by jej urcite len prospel. Statni psychologovia pracuju na poistovnu, takze tam by platit nemala, pokial to neobehnu tak ako pise @adrioska , ze si daju zaplatit za presny termin.
Na zaciatok by jej mohlo otvorit oci par clankov o ekonomickom vydierani/ tyrani atd... je toho na nete urcite dost. Skus pohladat, vytlacit alebo preposlat... mozno ju to nastartuje konat.

moonlight1210
17. apr 2013

hm, keby mi pri odchode povedal, aby som nezabudla nakrmit dieta, tak mu odpoviem, aby nezabudol za sebou zavriet dvere.

nic arogantne. len rovnaky nezmysel ako tresol on.
ked uz nic ine, pomaha mi to udrzat zdravy rozum a nedopusti to, aby som spadla do pocitu, ktory sa mi on tymi nenapadnymi slovickami ako "nezabudni" snazi nanutit - ja schopny preberam zodpovednost za teba neschopnu, nedoverujem ti, lebo posobis nezodpovedne.

ak by mi povedal, ze on len tak prejavuje svoju starostlivost, tak mu poviem, ze starostlivost sa prejavuje zrelsie ako pripominanim samozrejmych veci.
napriklad tym, ze nam radsej popraje pekne popoludnie vonku, aby sme sa dobre zabavili na pieskovisku. a spytanim sa, ci nieco nepotrebujeme pomoct, kupit, doniest, urobit, zariadit, ked uz bude v meste.

sisaha
17. apr 2013

@cecil36 moja rada, prec...ak zatial nemoze, tak vybavit si na vlastny ucet pridavky a matersku...a ze mu minula body z DM karticky? nech mu ju hodi na stôl a vybavi si vlastnu...Vyjadrila by som sa aj vystiznejsie na jeho adresu, ale vymazali by ma..takze iba tak v skratke...debil.

adrioska
17. apr 2013

@sisaha to bola jej karta... 😀 no co ti poviem, cudny muz...

rolak
17. apr 2013

Viete co, zeny, zalozte si skupinu:Rada sa stariem do veci, do ktorych ma nic... A tam rozoberajte manzelstva a vychovu deti cudzich ludi....

sashabb
17. apr 2013

@rolak načo skupinu? veď je založená diskusia 😎 je jedno kde sa bude písať

cecil36
autor
17. apr 2013

@rolak nerozumiem? je to moja kamoska, chcela som pomoct, len neviem ako.....