Deprimovaný chlap

30. nov 2021

Zdravím.

Máte niektorá skúsenosť s totálne deprimovaným mužom? Nejedná sa o dlhodobú depresiu, trvá to cca len týždeň. Presný dôvod nepoznám, keď sa spýtam, zväčša sú to výhovorky. Čo sa mu deje v hlave netuším, nechce mi to povedať alebo sám nevie.
Keď na neho príde vlna, raz za pár mesiacov, je to katastrofa. Nerozpráva sa, je na telefóne alebo znudene prepína stanice v telke. Ani sa neusmeje, a už keď sa ozve, je veľmi nepríjemný. Tie dni sú na nevydržanie a po cca treťom - štvrtom dni sa to lepí aj na mňa.
Pritom neviem, čo by ho mohlo trápiť. Má 27, nič mu nechýba. Býva u mňa, nájom platiť nemusí. Práca ho extra veľmi nebaví, ale je dobre platená a teda v bani nekope.
Poradíte, čo s tým? Aj ked sa snažim pomôcť, objatiami, milým slovom, malými prekvapeniami... nič. Keď sa nahnem, že mu chcem dať pusu, odtiahne sa. V posteli samozrejme 0 bodov.

birika
30. nov 2021

a este si s nim??? vydrziavas si naladoveho ...

pribinak
30. nov 2021

Prečo si s ním?

0silvia0
30. nov 2021

Vobec sa nesnaz a cakaj, kym ho to prejde. Vyuzi jeho stavy na svoje konicky a nevnucuj sa mu a nerozveseluj ho. Nema to vyznam, on si svoju depku potrebuje vyzrat sam.

lujza123
30. nov 2021

Kúp si radšej psa. Ten tiež býva a žerie zadarmo, ale nieje naladovy a dá ti veľa lasky

martina1201
30. nov 2021

Ahoj, nejaký dôvod to musí mať. Neexistuje aby bol deprimovany a nevedel z čoho. Možno ti to len nechce povedať. Príčinou môže byť aj práca, ktorá ho nebaví, dôvodom môžu byť financie, možno stavkuje a prehra a potom ho to deprimuje a nevie to spracovať. Možnosti je veľa, čo to môže spôsobovať. A že to nepovie, možno sa hanbí a nevie ako by si to prijala. Povedz mu, že ak to nechce povedat tebe, tak mu pohľad psychológa, ktorému sa môže otvoriť a tak svoje depresie vyriešiť.....

bosorka2302
30. nov 2021

mojho muza tie stavy presli po tom co zistil ze sa venujem sebe a neofukujem ho. Predtym som tiez ho ofukovala pomahala a bolo to horsie a horsie. teraz nevsimam si a uz tieto stavy zazracne nema 🙂

azzflo
30. nov 2021

Precitaj si tu knihu muzi su z marsu, zeny z venuse 😀 Pokial je inak v pohode a nemate ziadne vazne problemy tak mozno len potrebuje raz za cas takto cas pre seba. Moj muz to tiez robieval ked bol mladsi, vzdy ked toho bolo prilis vela sa proste utiahol a nepohlo s nim nic. Ale teda u nas to bolo len o tom, ze potreboval cas a priestor par dni vychladnut, stavalo sa to mozno 1-2x rocne. Casom sa naucil odkomunikovat to a ja som sa naucila nebrat to osobne. Nechaj ho teraz, ked bude zase normalny mu normalne povedz ako to na teba vplyva a ze nabuduce ked bude mat pocit ze chce byt sam alebo podobne, musi ti to povedat. Inak pochopitelne nevies co s nim je. Oni to cele prezivaju inak

0silvia0
30. nov 2021

@azzflo nam sa to s muzom stavalo obom, ale cim sme starsi, tym lepsie vieme tieto depkoidne stavy spracovat.

fleur1111
30. nov 2021

Tiež si myslím, že len puta na seba pozornosť. Pokial nevie odkomunikovať problém, tak prečo by si jeho nalády mala neustále znášať? Sprav si nejaký program, alebo si daj vaňu a nech sa oduva pri tv sám.

autor
30. nov 2021

Mimo týchto období je super, rozumieme si, až na pár problémov je to fajn. Možno si tieto “jeho dni” beriem osobne.

luccija
30. nov 2021

Asi nemáte deti či?pri tých by nemal čas a chuť depkovat🙂 keď nemá zdravotný problém, ma prácu tak nech si pomôže sam

autor
30. nov 2021

Len je to nepríjemné, ani sa domov z roboty neteším, lebo viem, že keď prídem s dobrou náladou, do 5 min je preč. Už mi to niekedy lezie na nervy

mamina0078
30. nov 2021

mne to pripadá ako začínajúca bipolárna porucha tam sa striedajú stavy keď je človek ok a keď má depresívne stavy a ani on sám nevie prečo to naňho príde. Ak by mal depresiu v priamom slova zmysle tak nemá etapy, že je v pohode ale bol by taký nonstop.

fleur1111
30. nov 2021

Mne by vadilo, že nevie povedať čo mu je, čo sa deje. Pretože evidentne sa niečo deje, keď ma take stavy. Keď bude znovu “normálny”, tak sa skús s ním o tom porozprávať. A keď bude uhýbať, viac by som do toho vzťahu už neinvestovala. O čom je teda vzťah, keď nevie riešiť problemy ? V živote môžu prísť rôzne situácie, ako sa k ním postaví? Znovu sa oduje?

bosorka2302
30. nov 2021

@mamina0078 u bipolarky je vzdy stav manie a to nepopisuje zakladatelka zeby tie fazy tam boli. U schizofrenie je tiez dlhodoba depresia, ale moze to byt len jeho forma putania pozornosti, trestania zakladatelky....moze za tym byt hocico

mondolina
30. nov 2021

to vážne? aby mi niekto kazil náladu vo vlastnom byte? povedz mu, že nemáš náladu na jeho urazený ksicht.

misickaa4
30. nov 2021

Moj ked tvrdil, ze ma depresiu, bola za tym ina...,,zena"..nestrasim, len uvadzam moju skusenost

elizabet173
30. nov 2021

Si robíš prču, nie? Alebo sa rada týraš? Alebo na čo ti je vlastne takýto chlap? Si takto normálna? Netešiť sa do vlastného bytu a mať v ňom príživníka? Ešte dnes večer by som ho vyšmarila a môže si depkošiť, kde chce. Zaujímavé, že chlap, ktorému sa nič nechce má chudáčik depku. Mama samoživiteľka, ktorá má dve deti a lieta z práce domov, aby sa postarala o deti, domácnosť, po večeroch ešte brigáduje, nedepkuje, lebo nemá na to čas

elizabet173
30. nov 2021

@bosorka2302 veľmi dobrá terapia 👍

0silvia0
30. nov 2021

Ale ako baby pisu, ja by som mu k tej depke este jednu depku pridala, nech ma dovod... A to platenie najomneho, teda ak neplati on vsetko ostatne...

lylyjana
30. nov 2021

Vies co mu je? Nudi sa, kedze nic nemusi pri tebe robit.

janarochester
30. nov 2021

Keď je koze dobre, ide na ľad tancovať.....sa hovorí u nás......súhlasím s diskutujúcimi vyššie....jediný jeho problém je,že má všetko a nemusel si to zaslúžiť.

sissy27
30. nov 2021

No hneď ako mu začne toto “PMS” tak by som mu zbalila ruksačik a vyšupla ho z bytu, nech sa ide niekam spamätať. A nech ti začne platiť ako dospelý človek. Normálne zíram, pánko nemusí nič a ešte sa bude zdúvať a odťahovať? No nech sa odtiahne na druhý koniec republiky a ty keď máš potrebu robiť charitu tak niekomu, kto to ocení, možností je veľa.

marianarem
30. nov 2021

Ja by som nepovedala, ze hned vysmarit. Aj moj manzel mava taketo prepady a je to podla mna dobry manzel. Ja si nemyslim, ze clovek musi permanentne dobru naladu, aby bol dobrym partnerom.
No rozdiel u nas je v tom, ze ja viem, z coho to manzel ma. No ochotnejsie sa o tom rozprava vtedy, ked to nema. Mozno by to bola cesta aj u vas. Ked bude mat normalnu naladu, tak vtedy povedat, ako sa pri tych jeho stavoch citis a ci by nemohol aspon cosi vysvetlit.
Takto z fleku ma napada, ci mu nechyba v zivote nejaky zmysel. Ma pracu, ktora ho ktovieako nebavi. Byva u teba, najom neplati, to je take pasivne. Moze sa to zdat ako super pohodlie, ale clovek za to casto plati tym, ze si na sebe nic neceni, kedze nic nerobi a zvezie sa pri niekom. Nie je nahodou aj trochu rozmaznany rodicmi?

tenerifka
30. nov 2021

Ignorovat, byt vesela, srat nañho, prip. vypadnut s kamoskou von.... Ked to neutnes teraz, bude to stale horsie. Ja som z toho mojho chlapa velmi rychlo vyliecila, ked sa odfucal, ofucala som sa ja.... Rychlo pochopil, ze ma smolu .... On bol ofucany 2 dni, ja 4....chcel sex, drahy, este som smutna z tvojho posledneho ofucania, potrebujem cas. No ako male deti, ale pomohlo to