Depresie - nemôžem si zvyknúť, že manžel chodí do Rakúska

24. máj 2023

Ahojte, pred rokom som oznámila rodičom že som tehotná bola som v 5 mesiaci, pracovala som v rakúsku tak to na mne nebolo vidno, teraz som si myslela ze vsetko bude ôk oni to zobrali úplne tragicky celé moje tehotenstvo, tak sme sa rozhodli ze pôjdeme byvat do podnajmu kým dostavame dom, to už bude čoskoro a ja si vobec nemôžem zvyknúť nato ze manžel chodí na 5 dní do rakúska zabíja ma ta samota, nebavi ma byt stále s malym doma, 90% dňa revem ze som mala ostať pri živote aký som mala.. už ma 9 mesiacov a ja som si stále nezvykla :(((

colsami
24. máj 2023

Moznosti su:
- najst si podnajom v rakusku a budete tam chodit a byvat ako rodina
- muz si najde pracu na slovensku

Ak sa neda ani jedno, tak si len najst kamosky a hobby na vyuzitie volneho casu, nejako sa zamestnat a vydrzat kym bude manzel doma.

Vzdy je to vasa volba, ako fungovat, co uprednostnit, a ci je priorita zarobok, zahranicna praca, lacny podnajom, novy dom, byvanie, dieta, byt spolu alebo nebyt, no a tym padom nutnost vydrzat, ked ste si zvolili cestu on tam, ty tu....
Drz sa.

anjelicek26
24. máj 2023

Kedy budete mat dostavany dom? Bude potom muz stale chodit 5 dni v tyzdni mimo?

autor
24. máj 2023

@anjelicek26 cca augusta september , asi áno aspoň kým troska sa zabyvame a dokúpime všetko co treba

vamajka
24. máj 2023

predtym si byvala u rodicov, oni zobrali tragicky tvoje tehotenstvo tak ste isli do podnajmu a tam ti je samej smutno ci ako to mam chapat

0silvia0
24. máj 2023

Co s tvojim tehotenstvom mali rodicia?

rebrambora
24. máj 2023

Ved chod do AT.

79viktoria79
24. máj 2023

a mas este jedno dieťa? či ako? ved píšeš ako tatar,k rodicom nemozes ani na návštevu,? tak si najdi kamosky,alebo chod byvat do rakuska s muzom, pokiaľ deti nechodia do škôlky mozete bit tam

autor
24. máj 2023

@79viktoria79 jedno dieťa. S rodičmi sa nestretavame a kde si mam nájsť kanisky?
Nedá sa bývať v at 🙂

79viktoria79
24. máj 2023

tak ale teraz uz da neda vratit cas, musíš žiť tak ako je, keď sa nedá zmeniť, že ísť tam byvat,tak musíš bit doma, nemáš susedu? zacni nieco robit,aby ti prešiel cas,citat knihy sk nemas konicka,zeby si niečo vyrábala,hackovala alebo ja neviem čo by ťa bavilo, lebo inak ti prepne

kitycat
24. máj 2023

Prosim ta a ako si simpredstavovala, ze to bude? Ze sa budete s muzom na seba pozerat 24/7 a pecene holuby poletia do huby? 😅

dankanka
25. máj 2023

Akoze kde si mas najst kamosky? Nechodis kocikovat? Nikdy si netravila cas aj sama? Treba sa dat do pohody, vyjst s malym na vzduch, na kavu, hocikam a nebat sa oslovit. Na ulici stretnes vela osamelych mamiciek, najma s jednym dietatom.

rillwen
25. máj 2023

Treba aby si chlap našiel prácu na Slovensku, aj za cenu nižšieho platu. Kamošky by boli len chabá náplasť si myslím

Nie na to ste sa brali aby ste boli od seba 5 dní v týždni. Takéto rozbíjanie rodín a dlhodobé odchádzanie od detí nie je práve prospešné pre zdravý vzťah.

simca06022011
25. máj 2023

Si dospelá, pozbieraj sa a nerev. Tak muž asi musí zarábať, má dôvod chodiť preč. Máš dieťa venuj sa jemu, chod von, von chodia aj iné mamy s deťmi, ide leto, vsade sa to bude hemzit ludmi vonku. Alebo neviem, začni strikovat, ničomu sa venovat. Ked sa nedá odísť do at tak proste vydržíš. Keď začne robiť tu za zlomok platu isto nebude problém s financiami... nájom, dom dozariadovat.. daj si na papier plusy a mínusy toho ze muž je preč a porozmýšľaj, či ti stojan drámy za to alebo to zvládneša najdes si sposob ako si vyplnit cas. Su skutočne aj horšie veci...
Toto obdobie rýchlo prejde a pôjdeš pekne späť do prace.

maja22
25. máj 2023

Pri citani tvojho problemu mi napadli dve moznosti: 1. menej pravdepodobna - poporodna depresia a 2. podla mna viac pravdepodobna - nasledok neprijatia dietata. Napisala by som ti ip, ale si tu anonymne, neda sa. Vidim to takto: absolutne si nebola pripravena na materstvo. Netusila si, do coho ides. Rodicia to neprijali s nadsenim, miesto radosti a podpory si narazila na odmietanie a nezaujem. Ostali ste v tom s partnerom sami. Co by nebol az taky problem, keby si sa v ulohe matky nasla. Ale nenasla. Upriamujes sa na to, co nemas, miesto radosti z toho, co mas. Chces sa vratit k slobode, ktoru si mala predtym. Dieta ta zvazuje, k tomu pocitujes samotu, kedze partner chodi na tyzdnovky. Otazka je, co sa s tym da robit a najma, ci ty s tym chces nieco robit, alebo sa budes radsej utapat v sebalutosti. Ake riesenie vidim ja: v prvom rade - chvalim, ze si si dietatko nechala 🙂To, ze si sa nan necitila pripravena, ta mohlo doviest aj k radikalnemu rieseniu, ale ty si sa rozhodla spravne. Spravne si uvazovala, ze je to dieta vas dvoch, vysledok vasej lasky. Precit ten pocit, ze si mamou. Dakuj Bohu za vsetky radostne chvile, ktore vam dietatko prinasa a rob to vedome kazde rano, ked vstanes. Nalad svoju mysel na to, ze si vdacna za tuto etapu svojho zivota. Ked vedome prijmes tento svoj stav mamy, ktora je tu aktualne pre svoje dieta, pomoze ti to neriesit v hlave stale to, co by bolo, keby... a ako by ti teraz bolo dobre, keby dietata nebolo... Ty sa musis nastavit tak, ze toto je zivotna etapa, ktoru bud preplaces a stratis pri tom najkrajsie chvile s babom, alebo sa nastavis tak, ze si proste tento cas uzijes najviac, ako sa len da. Nezavid partnerovi jeho odchody do Rakuska. Ani on to nema lahke, urcite mu chybate, ale robi to preto, aby vas zabezpecil. Ty vstavaj kazde rano s tym, ze podakujes za dieta a urobte si taky program, aby si v nom citila naplnenie. Najdi si vo svojom okoli mamy, ktore chodia deti kocikovat, na detske ihrisko, prihovor sa, nadviaz kontakt. Rob si male vylety do okolia. Citaj knihy, ked spi. Zdokonaluj sa v cudzich jazykoch. Po veceroch si s muzom zavolaj, nieco pekne mu napis. Vytvaraj dennik pre vase dieta, zapisuj jeho pokroky, tried fotky alebo hackuj. Zacvic si. Ked bude dietatko vacsie, kup si bicykel a v dobrom pocasi si niekam vyrazte na bicykli. V piatok privitaj muza s kolacom, ak ma rad sladke. Jednoducho rob cinnosti, pri ktorych sa nebudes lutovat, aka si zrazu sama (lebo nie si) a ako by sa ti lepsie zilo, keby bolo vsetko inak. Zit v iluziach a predstavach je cesta do pekla. Ty mas zit tu a teraz a v radosti, ze ti bolo dopriate milovat, ze sa mas o koho opriet, ze ti bolo dopriate divat sa, ako rastie plod vasej lasky, ake pokroky robi a ako sa krasne smeje. Rob mu fotky, toc videa a obcas nejake kratke posli ockovi, nech sa potesi. Vsetko je v tvojej hlave. Prestan sa lutovat a vyplakavat, usmievaj sa a uzivaj si to, toto je jedna krasna zivotna rola.Uzivaj aj vitaminy, magnezko, niekedy za zly psychicky stav moze aj porucha stitnej zlazy. Odpusti rodicom, ako sa k tebe zachovali. Niekedy im napis, priloz fotky, ale necakaj odpoved. Urob to pre seba, nie pre nich, ty ukaz, ze si ochotna obnovit vztah, ale nerob veci nasilu. Najdi si svoj system, v ktorom sa budes citit dobre. Ak nedokazes sama nastavit svoj zivot tak, aby sa stal radostnym a smutok a depresie ta budu valcovat dalej, vyhladaj odbornika. So skutocnou depresiou si clovek malokedy poradi sam.