Depresia v tehotenstve zo zničeného vzťahu

sue5594
18. jún 2023

Ahojte potrebujem pomoc som v 19tt a mam 5 rocneho syna muz ma opustil kvoli druhej v 12tt. Som na dne uz 3 mesiace v noci a cez den placem. Rano a pocas dna zvraciam vsetko co dam do seba vyvraciam hned. Nedokazem sa vyrovnat s tym v akej situacii som byvam u maminy maly chodi k otcovi a jeho novej zene. Maleho ovplivnuju recami a kupov drahych hraciek. Ked ma maly vidi pyta sa za muzovou frajerkou lebo ona mu kupi ona mu da. Som na tom velmi zle. Nedokazem cez den fungovat neusmievam sa som stale unavena stale zvraciam. Neviem ako sa mam postavit na nohy kazdy vravi musis sa s tym vyrovnat a atd. Ale moja hlava to nedokaze poberat kedze takto mi ublizuju cez maleho. Ohrozujem tym seba aj nenarodene dieta no neviem ako rano vstat aby bolo vsetko okej. Moj zaujem o aktivity zmyzli to co ma naplnalo uz nedokazem robit nedokazem sa sustredit na tehotenstvo ani pracu. Stale mam v mysli len syna a co robia ked ho takto ovplivnili. Mate prosim niekto skusenosti ako sa to da riesit ? Dakujem

lucka_ke
18. jún 2023

ja by som išla na hospitalizáciu do nemocnice, zvracanie nemusí byť len z psychiky, dajú ti infúzie, oddýchneš si, poležíš, ukľudníš sa... dieťa nech má zatiaľ jeho otec ale nonstop, nie len na víkend, možno si uvedomí aké je to ťažké a zmení názor

domkakvet
18. jún 2023

@sue5594 suhlasim s tym nazorom predomnou nech si ho zoberie aj na dlhsie ako tyzden, povec ze mas zdravotne problemy a ty si ho zober len na vikendy, nech vie co to je starostlivost.

karolinakr
18. jún 2023

@sue5594 v prvom rade muž, kt.opusti tehotnu ženu, je pre mna chrapuň a darebak prveho stupna, bez akehokolvek moralneho svedomia, a keby to bol moj syn, dostane take kapky, zeby v noci nezaspal..Trapiš sa na smrt - v prvom rade potrebuješ ludi okolo teba, čo ta podržia, vypočuju..Dalej sa pozri na partnera " realnymi" očami..Je za čim plakat? Je fakt ta užasny, že stoji za to, aby si sa utrapila na smrt? Nie..

vikiki29
18. jún 2023

Skús sa porozprávať so psychológom, kludne spomeň aký máš problém aj svojej gyn. Musíš byť silná kvoli sebe, kvoli bábätku, bude ťa potrebovať. Tvoj muž je idiot. Vydrž, keď sa malé narodí, priateľku hneď prejde sranda keď sa muž bude musieť postarať nie o jedno, ale zrazu o dve deti. A skús žiadať výživné aj na seba. Neviem si predstaviť kto dokáže opustiť tehotnú ženu, úplný chrapun.

beata_k
18. jún 2023

@sue5594 Neviem poradit, ale velmi ma mrzi, co prezivas. Musi to byt velmi tazke. Prajem vela sil.

zuza265
18. jún 2023

Skusili ste sa s ex rozpravat? Ze napriklad onterajsom pristupe, ze keby napr skusili obmedzit toto hento … alebo to skusili takto. Ved ex bude dvojnasobnym otcom a malo by mu zalezat na druhom dietatku, aj ked nie ste spolu. Ako to teraz mate z pohladu dohod a komunikacie?

sue5594
autor
18. jún 2023

@zuza265 skusala som vsetko tolko krat som sa s nim rozpravala ze sa to neda ani spocitat ale on ma vobec neakceptuje on stale uprednostnuje a haji svoju frajerku ze oni vedia co robia a ja ich nezaujimam ze on je stastny ma maleho na svojej a jej strane ma uzasnu zenu su dokonala rodina smeju sa mi obaja ked ma vydia lebo maly za mnou ani nechce ist je to hrozne trapim sa

juliet86
18. jún 2023

@sue5594 skus kontaktovat poradnu alexis drzim ti palce

toskanka
18. jún 2023

Úplne chápem tvoje trápenie a neviem, ako by som to zvládla ja. Myslím si však, že dieťa neuteka pred tebou len kvôli tomu, že mu kupujú hračky. Píšeš, že celé dni plačeš, si na dne. Dieťa uteká pred touto depresiou do bezpečia, ktoré práve cíti u otca. Ešte nechape okolnosti. Ty sa musíš trochu pozbierať kvôli nenarodenému dieťaťu, tvojmu synovi a aj sebe. Musíš vyhľadať odbornú pomoc.

zuza265
18. jún 2023

@toskanka suhlasim. Sustredit sa na seba a svoje deti a nie na otca dietata a jeho zenu - co robia a nerobia. Ist za odbornikom a vysporiadat sa so sebou♥️

toskanka
18. jún 2023

@zuza265 Áno, riešiť otázku, prečo je toto otec mojich detí, je neskoro. Riešiť chovanie sa expartnera je zbytočné, zvlášť ak ide o človeka s tak nízkymi morálnymi hodnotami. Pokiaľ nerobí veci, ktoré sa dajú súdne napadnut. Jediná cesta je začať od seba, ťažká, ale jediná a nevyhnutná.

zuza265
18. jún 2023

@toskanka uplne suhlasim. A jeho nedokaze zmenit. Len seba a svoj pristup

zmrzlinka2021
18. jún 2023

@sue5594

ZIal vydala si sa za cloveka, ktory nema ziadny charakter. Kontaktuj svokrovcov, co tvoj manzel robi a co spravil svojej zene a detom

jeennyv
18. jún 2023

@sue5594 ty sa daj dokopy ako baby pisu…dr nemocka atd nemozes takto vracat zachvilu budes hotova, este prides o babo a malemu, viem ze to bude boliet ale prosim zabal ho exovi na tyzden dva dlhsie..ako darceky pobavit sa je to jasne, ze sa mu paci, 5r treba vychovat potom skola atd..som zvedava kolko vydrzia a kolko vydrzi krasotinka ked bude musiet mat nonstop dieta “na krku” ju to rychlo prejde, plus vyzivne na dve deti atd ja som zvedava kolko idylka vydrzi

jozeffezoj
20. jún 2023

@sue5594 podľa mňa ti pomoze niekto blízky kto už aj tak vie v akej si situacii.
Ak prídeš o bábätko tak sa zrútis celkom.
Musíš byť silná.
Nepozeraj na to ze je to otec aký je ale na to ze sú to tvoje deti a ty si ich vynosila a starala sa.
To kupovanie veci je len dočasne neboj. Malý ti rastie a uvedomuje si.
Bude lepšie ak budeš viac usmiata lebo aj malý to určite cíti q radšej ide za radosťou a vecami ako doma za plačom.
Ak tvoj muž odišiel tak stojí za hovno.
Mňa žena tiež podviedla a neviem co bude ale ver že ak raz odíde a vedome tak ze o tom viete obaja tak tam už nieto co riešiť.
Darmo sa priplazi za pár mesiacov.
A ta žena musí byť tiež dobra ludra.
Je mi ľúto ze sa tak máš, úprimne a ver mi ze chápem tvoje trápenie...
Bud prosím silná a mylsi na to male co máš pod srdcom

anketkarka
24. jún 2023

@sue5594 ja by som zvážila, či mu chcem to dieťa dávať. Ako sa on stará o seba a svoje záujmy, tak by som sa starala o seba a svoje dieťa. Sústredila by som sa na to ako vy budete tiež pekná rodinka a pre svoj pokoj by som mu teraz dieťa nadávala. Lebo si jeho matka a proste obaja potrebujete pokoj a vyrovnať sa s tým, že vás jeho otec opustil. Vieš, takto ten chlap vôbec nenesie následky svojho činu, lebo dieťa mu dáš a vlastne neprišiel o nič na čom mu záleží. Proste by som mu oznámila, že potrebujete čas sa s tým vyrovnať a prerušila s ním kontakt. Malému bude trocha smutno, ale zasa si jeho mama. On potrebuje mať normálny vzťah aj s Tebou. A zjavne konanie otca ten normálny vzťah narúša. A potom Ty psychicky trpis. Čo je pochopiteľné, však každá matka by trpela keď jej takto berú jej dieťa. S tým, že Ta opustil nič nezmozes a keď je chrapun, tak vám bude lepšie bez neho. Ale za svoje dieťa by som bojovala a nedala si ho zobrať.