Ahojte,stále keď sa blíži koniec roka tak si pomyslím čo som také dosiahla celkovo a prišla som na to že moje dve kamarátky o ktorých som si myslela že tým že nikdy nemali nejakých frajerov,resp dosť sa im nedarilo že Boh vie kedy budú mať priateľa , svadbu atď,ja som mala šťastie na frajerov,mala som dve vzťahy ,jeden z nich trvá doteraz už cez 3 roky a sme zasnúbení ,ale pointa je že jedna kamarátka ma dieťa a o chvíľku svadbu,druhá je tehotná a o chvíľku rodí a mne teraz až došlo že nakoniec ja som ostala ako tá čo so všetkým meška 😃príde mi že aj keď sme podobného veku ako keby toho dokázali viac aj čo sa týka domácnosti a pritom vôbec niekedy také neboli a ja čo som žila slušne atď tak proste som stále mám pocit ako keby na jednom mieste 😃 vo vzťahu som spokojná avšak príde mi ešte taký detinsky na to že mám 24,ešte nemáme spoločné bývanie + Vianoce stále trávime ešte oddelené pri svojich rodinách aj keď sme sa na Tom dohodli ale tak chcem byť s mojimi rodičmi na Vianoce hlavne atď 😃 ale celkovo mi príde môj vzťah ešte nie veľmi vyspely aj keď si rozumieme ale možno to chce čas,čo si o Tom myslíte ?
Nie ze vztah este nie je vyspely, ale Ty. Ked ty, vy dvaja, dospejete, vtedy vas vztah naberie smer.
Spolocne byvanie, financie, domacnost a nakoniec rodina.
Kazdy si ideme svojou cestou inym tempom.
Neporovnavaj sa... inspiruj sa, pouc sa.
Toto nie je depresia, to je len sklamanie. Si si myslela, ze ty budes ta, ktora bude mat stastie na frajerov, ktora bude prva v zivotnych rozhodnutiach...a predbehli ta menej skusene vo vztahoch. No, stava sa.
Zivot nie su preteky
A vari sa s kamoskami pretekas ktora sa skor vyda a splodi dieta? Mas 24 rokov preboha… nie 40… potom to tak aj vyzera, ked jedina priorita v zivote je sa vydat. Mimo toho si nieco dokazala? Vystudovala? Mas dobre plateny job? Ci chlap sa postara ja otehotniem a vybavene? Svadba naozaj neni dosiahnuty uspech. 🤦🏻♀️ nechapem ako niektore zeny dokazu takto zmyslat a ich najvacsia ambicia v zivote je mat svadbu a status manzelky. Evidentne sama nie si dostatocne vyspela, ako moze byt vyspely aj tvoj vztah?
Tiež ma zaráža, že sa zameriavaš hlavne na vzťahy a deti. Veď to sú asi tie najjednoduchšie dosiahnuteľné a najprimitívnejšie životné míľniky. Asi každá žena si je schopná nájsť partnera, len záleží ako veľmi dokáže znížiť svoje požiadavky. A otehotnieť, hlavne v mladom veku, tiež nie je niečo svetoborné. Druhá vec je vybudovať si zdravý a pevný vzťah s partnerom a zabezpečiť sa tak, aby som prípadné dieťa vedela vychovať v normálnych podmienkach.
Keď dospeješ dospeje aj tvoj vzťah.
A to sú nejaké preteky?
Že sa máš ukľudniť,užívať si sviatky,čo má prísť, pride a hlavne sa prestaň porovnávať s kýmkoľvek.Co máš z toho,len zbytočne a neopodstatnené delresie
Omg, nie sme už v komunizme, aby jediná úloha ženy bola vydať sa a rodiť deti a zostať gazdinou v domácnosti. Si mladá, sústreď sa na školu, rozbehni kariéru, cestuj, bav sa na festivaloch a kamarátky budú ešte závidieť, keď budú od rána do večera prebaľovat.
Je normálne že ľudia koncom roka bilancujú, nenechaj sa tým pohltiť, kamarátkam praj len to dobré, neber to tak že meškáš. Všetko je presne tak ako má byť. Sama píšeš, že vás vzťah sa ti nezdá vyspelý, tak na čo svadba, a na čo deti? Ak to bude mať prísť príde to a príde to k tebe v správny čas.