Nevim jestli to tak je i v jinych vztahoch,ale me to prijde nefer. V sobotu totiz muj partner odjel rano do prace a vecer prijel na motorce. Vubec me o tom nerekl. Zostala sem zaskocena. Rekl me,ze mu dal sef v praci odmeny. On ma dluhu jak nas*anych a kupi si motorku. Prosim vas, aj vasi partneri delaju take podrazy za vasima zadama? Ze vam nereknu ani slovo a jednaju jak kdyby byli sami a nemeli rodinu? Potom me este vynadal, ze proc su nastvana. Celkem mna to dorazilo. Toto sem od partnera necekala.
občas hej...ale na druhej strane, tiež mu nevešiam na nos že si idem kúpiť už 538me topánky....ale pri takýchto veľkých sumách je to ozaj nefér :/
jasne,ze je to nefer,ked ma rodinu peniaze su spolocne 😖 tak urcite si nemusime hlasit mensie ciastky...akoze nechvalim sa muzovi,ze som nakupila v drogerke za .....neviem kolko....ale zase je rozdiel,ked dovlecie domov motorku..a vrchol je,ze ma dlhy a dovoli si toto 😠 asi neni moc zodpovedny....
Podla mojho nazoru normalny clovek toto neurobi. V partnerstve, v akomkolvek (vztah, obchod) je to absolutne cez ciaru. Ja neviem v akom vztahu ste, ci zobrati, ci len randite, ci spolu byvate alebo nie...ale tento chlap je samostatna jednotka a nie partner. Partnery sa spolu rozpravaju, zasadne rozhodnutia riesia spolu a nezavadzaju, neklamu. Motorka nie je vec za euro, ak ma dlhy a radsej si kupi hracku ako ich vyplati, chyba mu to co je aspon u mna zakladny atribut pri vybere chlapa - zodpovednost. S prepacenim radsej byt sama ako mat toto na krku a moze byt mily a pozorny kolko chce.
Nuzvak by to bol moj manzel by ma to sralo uz len kvoli dlhom ale ak je len priatel nech si robi s peniazmi co chce pokial su ucty poplatene
@tinqua ja si myslim,ze asi nie su zobraty,a ak su tak je uplny debil ked ma este aj dlhy,ruky prec od takeho chlapa
no tam je chyba asi niekde este spred rokov.... hrosie je, ze kde mas istotu ze naozaj dostal odmeny a nevzal dalsiu pozicku :(
joooj od takeho utekaj a v ziadnom pripade si ho neber aby si sa este do vacsich problemov nedostala. Zvlast ak uz teraz ma dlhy a je k peniazom a rodine nezodpovedny. Posledne co chces je aby bral pozicky na tvoje meno za tvojim chrbtom.
@lidka58 urcite Ti o takom niecom mal povedat. Aj ked zasa na druhej strane nepises, ako dlho ste spolu, ci mate deti, ako financujete spolocne byvanie atd. Predsalen to nie je manzel. Ale ze si dokaze kupit motorku hned ako sa dostane k peniazom a pritom ma dlhy, Ti napovie vela o jeho zodpovednosti.
Nejsme vziti. Ale mame syna. Este kdyz nebyl maly na svete, tak si vzal 2 pujcky a ani me o nich nerekl. To sem sa dozvedela az kdyz mu uz teklo do bot. Tak kvuli tomu prodal auto. Pujcky splatil a este neco mu zbylo,tak si kupil nove auto. Mel ho cca 3 tydny, potom sa tam neco kazilo, tak to prodal a na obratku si kupil dalsi auto. Potom prisla zima a uz nebylo v praci moc zakazek,tak mu o polovinu klesla vyplata. To uz zacal brat penize z rodicovskeho prispevku co chodi na jeho ucet. Ja su z ceska, a oni to do cr naposilaju. Stejne ani to moc nepomohlo a rozhodl sa prodat aj to posledni auto o kterem sem psala. Nakonec si to auto vzali jeho rodice, s tim, ze mu dali svoje a k tomu mu dali este dalsi penize. A uz zase spekuluje jak nejlip by ho prodal a kupil jimd. Mezi tim vsim si vzal hypoteku na barak, ktery kupil, prtz nechtel byvat u mojich rodicu. Uver na 30roku. A ted tu motorku. Ja uz toho mam plne zuby. Rekla sem mu ze uz mna to jeho kseftovani unavuje, ze uz mna to tu nebavi. Ale je mu je to jedno. Taky sem mu rekla, ze toto partneri nedelaju.
@lidka58 prve lastovicky skutocnej povahy cloveka sa ukazuju uz na zaciatku vztahu, laska je ale kurna carodej a radsej prehliadnes, ospravedlnis, neriesis...a potom cas leti, prichadzaju deti a zavazky, ruzove okuliare zletia z nosa a pride prva facka (niekedy obrazne, niekedy doslova). Samozrejme vyskoci obranny mechanizmus pohodlnosti " ale ved to isto tak nemyslel", "chyby robi kazdy", "deti otca potrebuju" a moj najoblubenejsi " hadam nevzdam vztah pri prvom probleme"...a tak si pan dalej robi co chce, kope sam za seba, certa sa stara o potreby najblizsich a zena prepaci, napise na MK, zas prepaci...atd. To naozaj musel siahnut na peniaze tvojho dietata, co rodicak de facto je, aby si si povedala, ze uz ta to nebavi? Mas len jeden zivot, a s tymto chlapom ta pokojna staroba necaka, to ti poviem ani karty vytahovat nemusim.
nezodpovený hajzlík je to. Netolerovala by som to! Najpv nech si poplatí dlhy a tak nech si niečo kupuje. Hrá len sám za seba!
@tinqua Je to smutné, ale pekne výstižne si to napísala.
motorku predat a splatit dlh alebo vlozit extra splatku na hypo. dobre si mu povedala, toto partneri nerobia. mate dieta, ste rodina, vsetko musite spolu riesit a odsuhlasit, to je alfa a omega dovery. co sa tyka dlhov, mate nejaky plan na splacanie? drzte sa toho, je velmi dolezite byt zabezpeceny a nie chodit z dlhu do dlhu. hypo neratam, to ma predsa kazdy. vlastne byvanie potrebujete. to mu nezazlievaj
Ano ma hypoteku plus k tomu dluh co mu nevyslo podnikani. A pak bezne ucty. Jeho jediny plan je,aby to platil vsecko vcas. Ten dluh ohledne podnikani si udelal este driv nez sme sa znali. Ja jeho dluhy platit nebudu. A ani nemam z ceho. Jedine co dostavam je rodicovky prispevek,ktery aj tak chodi na jeho ucet.
Toto mu nezazlivam, ale meli sme moznost upravit dum u rodicu, kde bysme meli vlastni vchod. Sice jeden dum, ale nemel by na krku hypoteku na 30roku
okamžite si chod založiť svoj účet a nech ti tam ide rodičák, to je záležitosť polhodiny a nie mesačných nervov čo zase spraví 😠 ak nemáš výživné, tak to tiež vyrieš, v sračkách môže byť sám, ale nech do toho neťahá teba a syna 🙄
@lidka58 nejak tie dlhy splatite, ak sa milujete snad to zvladnete. a co sa tyka hypo, ked budete obaja poriadne makat ziadnych 30 rokov nebude. toho sa neobavaj, ale treba sestrit a davat extra splatky. ale to je uz ina tema ,)
ked chodi rodicovsky na jeho ucet dufam ze mate dve kreditky a berete ten ucet za spolocny ano
Nemam na slovensku zadne ucty ani tu v cr. Ja su z ceske republiky. Byvame primo na rozhrani ceska a slovenska.
A nove me vyhrozuje, ze ja at idu ale maly zostane pri nem.
zajtra vstaneš, naraňajkuješ sa a pôjdeš do mesta, zamieriš do najbližšej banky, vytvoríš si účet a potom pôjdeš zahlásiť zmenu účtu na posielanie rodičáku. To je jedno či to bude slovenská, česká, juhoafrická alebo aká banka, POTREBUJEŠ SVOJ ÚČET. Nech sa vyhráža, s kým ostane, o tom rozhoduje našťastie súd a nie on 🙂
Takze spravila by som nasledovne zalozit svoj ucet, nechat si tam posielat rodicqk aj rodinne pridavky a este by som poziadala aj o vyzivne na dieta kym sme neboli manzelmi hoci sme spolu zilibsme to tak malu
ono je to tak pol na pol... kolke zeny prosia aby vzali hypo ze nechcu byvat s rodicmi a chlap je zataty lenivy mamickin maznacik :/
myslim ze spravil riadnu blbost, ale s tou jeho zodpovednostou to mozno tak zle nebude.
a nestačí poslať email na sociálku že meníš účet na ktorý posielajú?
@lidka58 no asi vedel,ze mu ju nedovolis,ale mal ti o tom povedat,mne moj povie aj to,ze ide kupit chlieb