Nemyslim to vobec ako srandu ani nepotrebujem vysmech uz sa mam niekomu stalo ze sa mam hybali veci ze boli inac ako ste ich dali a ze hrali decke hracky
poznám to iba z filmov a popravde by som to nechcela zažiť
@alexandra1104 taktiež by som si nechala vysvätit byt
bratrancovi sa stalo daco take..vysvatit byt. ja som to nezazila
no nam obcas vyhrava samovolne jedna hracka,nepripisujem tomu ziadnu vahu.Vsetko ma svoje racionalne vysvetlenie.Na vysvätenie domu neverim.
Decké hračky nám hrajú sami od seba úplne normálne. Už som si zvykla. Ale nepripisujem to žiadne mu duchovi. 😀 Proste, vada hračky. Popíš viacej.
@alexandra1104 ak si veriaca - vysvätiť byt, kým to zariadiš pokrop svätenou vodou, ak ju máš, pál sviece a modli sa za dušu, ktorá nemá pokoj. Ak si neveriaca, prečítaj si túto knihu http://www.martinus.sk/?uItem=41971 - je to v podstate o tom istom, ale z pohľadu energie.
áno stávajú sa mi také veci...
Ja si myslím že vysmiat ťa môže len ten,komu sa to ešte nestalo.ja na také veci verím a keby sa to stalo aj neveriacemu človeku myslím že strach ho časom dozenie k najlepšiemu riešeniu - vysvatit byt.
Ja som uz videla hýbať hracky samy od seba- v Toy story 😉
@alexandra1104 Áno diali sa a dejú raz za čas pravidelne. Nám to nikdy neublížilo keď sa znova začne niečo diať tak idem do kostola a dám na omšu, zapálim sviečku a podobne.
Ako radia baby vysvatit a hotovo. Hračky by som neriešila, pokial sa Ti nepresúvajú z izby do izby
Nam sa raz pohla velka skrina co vazila cez 100kg, asi 10cm sa posunula a nesli kvoli tomu uplne otvorit dvere. Nechapali sme ako sa to mohlo stat, dvaja sme ju ledva zvladli posunut naspat. A potom o par dni sme sa docitali, ze v tu noc bolo slabucke zemetrasenie, my sme na najvyssom poschodi domu, tam sa to najviac prejavi.
Hracky a ine veci sa u nas zahadne presuvaju neustale, odnesiem hracku do detskej izby a nez pridem naspat do kuchyne, uz je znova tam. Niektore veci aj na pol roka zmiznu a potom sa nahle zjavia rovno pred nosom. Obcas sa mi na mobile zahadne nastavi budik na 2:00 v noci. Najhorsie je na tom spajza, v noci ma budia divne zvuky, co z nej vychadzaju, a rano je policka so sladkostami prazdna! Mam vsak podozrenie na dvoch malych certikov, ze v tom vsetkom maju prsty 😀
Mne zmizli 3 dezertne vidličky... Nechapem ako sa to mohlo stat... Nedavno ich bolo všetkych 6.
Hm tak , ja nechápem zas svoju Chladničku. Donesiem nákup , naplním ju a dve hodiny otvorím že vezmem si jogurt a ... ništ. Pravidelne takto pozerám jak puk . 😅.
Potom nechápem moju pračku , vložím tam 10 ponožiek na opratie a vyberiem vždy a zásadne nepárny počet- toto som nerozriešila ani za prvé manželstvo a teraz je mi to záhadou aj v druhom.
Ďalšou záhadou je mi že vždy ked idem piect tak vytahujem zo špajze len prázdne vrecká od hrozienok obal z čokolády na varenie, prázdne vrecko od orechov a nie je toho kto to zjedol, u nás sa to jednoducho vždy vyparí . 😀
@alexandra1104 Zvykni si na to, že keď niečo napíšeš na MK, vždy sa nájde niekto kto ťa vysmeje.....Skús pokropiť byt svätenou vodou, prípadne si zavolaj kňaza nech byt vysvätí. Nám to pomohlo.
@alexandra1104 ahoj pod do tejto skupiny tu ti kočky pomôžu, nevysmejú ťa a môžeš otom popísať viac https://www.modrykonik.sk/group/2096/ 😉
@alexandra1104 ahoj ak chces prosim napis mi postu rad popisem o tom
@alexandra1104 Hrali nam detske hracky, okuliare a struhatko letelo vzduchom, drobec hovori, ze vidi uja a triasol sa od strachu. Inokedy kyval veselo tete. Svetla na chodbe zhasinali, ked sme sli okolo. Detektor pohybu hlasil pohyb aj ked sa nic nehybalo. Pes zurivo vrcal do prazdna. Nedalo sa to vrcanie nahrat na mobil, lebo mobil zrazu vypovedal sluzbu a nechcel natacat. Keby mi to niekto hovoril, tak neuverim. Potom sa to dialo aj pestunke u nas a ked mi to forozpravala, sla som ju odprevadit ku dveram bytu a v soku sme zistili, ze su otvorene.
Vsetko to prestalo, ked sme sa z toho 100-rocneho domu odstahovali.
@alexandra1104 u nas sa tak isto stavali taketo veci, v starom dome( mal 120 rokov)....dcera od 2 rokov videla bytosti...
stava sa to asi kazdemu....len niekto tomu nepripisuje taku dolezitost.....mne sa stavalo ze sa sami zapinali svetla (spinace boli dotykove) hlavne v noci a na to som sa vzdy zobudila. V dome kadejake zvuky, stracanie predmetov a nachadzanie po dlhsom case na uplne viditelnom mieste...obliatie takym zvlastnym pocitom ked som presla cez prah do inej izby, zmeny spravania a pod...vsetko je aj dost o psychike a energii
@alexandra1104 Nám sa to síce v menšom rozsahu, ale aj tak stávalo. Manžel je na tieto veci citlivý a už keď sme dom stavali, tak vravel, že máme podnájomníka. Aj pes nám reagoval, hocikedy ako keby striehol a pozoroval konkrétne miesta... Dom sme vysvätili a na čas to prešlo. Nedávno sa to začalo opäť...:( Dokonca dcéra odmietala chodiť do svojej izbičky, že tam niečo je... Manžel sa o to celé začal zaujímať a dozvedel sa, že vysvätenie nebolo dostatočne účinné, tá "energia", či čo to je, postupne naberala znovu silu... Nakoniec celý dom vydymil bielou šalviou, vraj je na takéto niečo najúčinnejšia. Odvtedy máme kľud, pes je v pohode, malá chodí do izbičky aj sama a manžel vraví, že už sme v dome sami...
@alexandra1104 mne sa toto stalo raz, ešte v dome čo patril bývalému manželovi kde sme vtedy bývali. Bol to asi 100ročný barák, raz sme sa v noci obidvaja + náš pes zobudili na to že v obývačke začala hrať hracia skrinka čo som mala na parapete, pes hrozne štekal, bývalý zobral z kuchyne prvý nôž čo mu prišiel pod ruku /samozrejme zubatý, potom sme sa na tom strašne rehotali 😀 / ale v tej chvíli nám nebolo všetko jedno. Keď sme prišli do izby skrinka bola otvorená ale prestala hrať ako sme tam vošli. No zesraní sme boli obidvaja, ale druhý deň sme z toho už mali srandu, hlavne z tej kudly čo schmatol bývalý na zlodeja či na ducha či koho sme tam vlastne čakali že nájdeme. Viackrát sa to neopakovalo, aspoň kým som tam ja bývala, či sa tam deje niečo bývalému teraz neviem, bodaj by 😝
@alexandra1104 Ahoj, ja som bývala 11 rokov v byte a tiež sa mi občas stalo, že som niečo počula alebo že sa mi z ničoho nič rozhýbal sprchový šampón v kúpelni. Občas sa mi stalo, že som niekoho cítila v mojej blízkosti, keď som ešte ráno ležala v posteli a strašne som sa bála otvoriť oči a tvárila som sa že spím. Sem tam som počula kroky a keď som sa išla pozrieť, kto to je videla som iba tieň. Tak som si myslela, že niektorý syn nemôže spať a išiel sa napiť alebo čo , ale keď som prišla do kuchyne, tak tam nik nebol a deti spali ako zarezané. Časom som si na to zvykla, nebolo to nejako moc často, len sem tam. Ale vždy som mala taký zvláštny pocit. Možno to bol môj anjel strážny 🙂
@pocahonntas
@pondelnicka
@alexandra1104 No asi by si fakt mala napisat viac, co sa ti dialo, aj ked ja mam strach, uz len ked to citam....
A tie prispevky by som nebrala ako vysmech, ja to vnimam skor ako odlahcenie temy. Nam sa napr. ponozky stracaju zasadne iba manzelove.
Budem reagovat na dva prispevky: Pocahontas, suhlasim, ze ludia si to vykladaju rozne. Nam ked obcas zacala hrat nejaka hracka, alebo sa zaplo svetlo na chodbe (na snimac), tak hoci som zbystrila zmysly, nic sa nedialo, a nakoniec to bolo cele o tom, ze snimac reaguje na zmeny teploty, a mohli sa ta prudsie vymenit studeny a teply vzduch, alebo zablesk nejaky + tiene ak ide o pohybovy snimac. Co sa hraciek tyka - odchadzaju baterky, alebo pri mechnickych - pracuju tie mechanicke casti, pruzinky a pod.
a Pondelnicka - suhlasim s tym, ze to bude o vnimavosti osoby, ja som pre istotu nastavena tak ("zavreta"), aby som nic take nevnimala. Mne ani vestica, ktoru si ini pochvalovali - nic nevyvestila.
Ale aby som nebola za uplneho neveriaceho Tomasa - aj ja som raz u znamej zazila nieco, co sice nie je paranormalny jav, ale urcita fyzicka schopnost, ktoru mala. Ked som to doma vravela muzovi, uplnemu skeptikovi, vysmial ma a neveril ani mne, vlastnej zene. A samozrejme hladal racionalne fyzikalne vysvetlenie...
@alexandra1104 Mne sa nic nikdy take nestalo. Keby ano, tak som do rana biela ako stena. Treba poprosit knaza o vysvatenie. Ak to neprestane, tak mu to podrobne vysvetlit. JA osobne by som nechcela mat ziadnu neziaducu energiu okolo seba a okolo mojho dietata. A v druhom rade si treba uvedomit, ze tieto strasidla nemozu byt duse mrtvych, aj keby na seba taku podobu zobrali. Predpokladam, ze su to jednoducho neciste sily, ktore maju akesi minimalne pole posobenia. Treba sa toho zbavit. Ak mas doma nejake oklultne predmety, knihy, zbav sa ich. Tiez veci, ktore zarucene su dobre na auru, na cakry a ine veci. Hraju sa s nimi a zaklinaju ich ludia, ktori mozno nevedia co robia alebo mozno vedia co robia, ale nerobia to s Bohom ale prave s tymi necistymi silami aj keby si mysleli opak. Drzim palce aby ro prestalo.
@maminuska to s tymi ponozkami sa mi stava uplne bezne 😀
@alexandra1104 tiez by som odporucala vysvatit. Ked sme sa nastahovali do domu po prababke s rodicmi, este som chodila na strednu skolu. Vsetci piati (ja+rodica+sestra+pes) sme v noci počuli, ako keby niekto chodil hore dole po schodoch (spalne su na poschodi, dole kuchyna, obyvacka, kupelna). Najskor iba kroky, ale tato hovoril, ze to sa len usadza material, lebo dom bol cely komplet zrekonštruovany. (Lenže podla mna sa material neusadza odzdola hore a potom odhora dole.., či?) ... Potom sme počuli okrem tych krokov aj take tažke dychanie...vtedy chytila strach uz aj mama :D a dom sme dali vysvatit...odvtedy je pokoj. nikdy som nevidela ducha, alebo sa posuvat predmety, dokonca ani tiene, alebo čo...ale aj taky neobjasneny zvuk vie celkom sposobit paniku :D
ahojte, dajte si posvatit byt/dom mile zienky, nic nad to nepomoze a zbavit sa veci, ktorych sa bojite a mate k nim nedoveru, len nie vlastnych manzelov 🙂
@kveta brutal 😕
@tomiholjubavi
Mne sa tiez napr. vcera stalo ,ze som bola v izbe a z chodby som pocula nieco tazke spadnut,myslela som ze je niekto v dome,ale vsetko som este raz pozrela a nic.Alebo este pred 3 tyzdnami sa mi stalo asi o 8 rano ,ze nieco na prizemi spadlo na zem,bola to metla opreta o stenu,ale preco spadla na zem to fakt netusim.Alebo davnejsie sa mi stalo ,ze spadla z nicoho nic vidlicka na zem,pritom s nou nikto nemanipuloval.ESte moja kamaratka mi hovorila jednu prihodu,ako spala jednu noc u kamaratky a jej priatela.Celu noc nespala,pretoze na prizemi boli schody a niekto po nich celu noc kracal hore a dole a chodil aj pri jej postel.Bola cela spotena od strachu,lebo na prizemi v obyvacke spala sama a ta jej kamaratka s priatelom na hornom poschodi.Oni nic nepoculi a povedala im ,ze uz nikdy nebude spat u nich na navsteve .A este som poznala jednu kamosku ,co bola sama doma a mala z nicho nic strach,ked bola v izbe,videla posuvaci sa tmavy tien neakeho vysokeho muza,ktory sa tiahol zo skrine.Velmi sa zlakla ,tak pozazinala vsetky svetla v byte.
@lilitela manžel to vnímal ako keby "zhluk energie", jednoducho niečo sa pohybovalo po dome. Občas sme počuli niečo spadnúť, pričom, keď sme prišli na to miesto, všetko bolo namieste... V poslednej dobe sa zapínalo rádio len tak, pričom dovtedy sa nič také nerobilo a odkedy sme dom "vydymili" už sa to nezopakovalo... Manžel bol vždy senzitívny na takéto veci, takže ho to už nahnevalo, keď sa začala báť aj dcéra. Dosť si o takýchto veciach pozisťoval, vraj vysvätenie nie je "naveky" - čo by som od svätenej vody očakávala a treba ho pravidelne opakovať. Čo sme my z nevedomosti nerobili... No a tá "energia" vraj naberala postupne znova silu, tým že svätenie slablo a tým, že sme v dome bývali... Preto sa to začalo stupňovať... Dom máme postavaný na záhrade rodičovského domu môjho otca a v tom dome niekoľko ľudí zomrelo, tak je možné, že niekto z nich bol u nás... Ale netvrdím, že nám chceli ublížiť, to by dávno spravili, skôr to bolo len nepríjemné - prítomnosť niekoho, koho len tak nevidíš... Preto si manžel zohnal bielu šalviu, ktorá vytvorí akúsi neviditeľnú bariéru a do nášho domu už nič nevpustí...
Daj vysvatiť byt a bude pokoj 😉