Dcérka nechce sestričku. Ako to mám riešiť?

vivienkata
12. aug 2011

Ahojte mam problem mam doma malu princeznu v novembri bude mat 3 roky velmi ju lubime a bude mat surodenca v decembri bude mat sestričku všetko bolo v poriadku velmi sa na sestričku tešila, rozpravala som jej ake to bude pekne ze sa budu spolu hrat , že ju bude sestrička lubiť, a budeme sa o nu starat spol kupat prebalovat, chodiť na prechadzky,Všetko bolo v poriadku mala sa velmi tešila na sestričku hladkala brusko bola kludna a spokojna .ale mam taku uzasnu svokru ktora ma šokovala začala malej rozpravať že ked sa sestrička narodi uz ju nebudeme mat radi ani ja ani jej ocko že budeme lubiť iba jej sestričku,,stala sa dalsia taka vec , bola svokra s malou v obchode moja kamoska predavačka pochvalila malej pekne tričko a mala žabka povedala ze jej mamka kupila, a predavačka že tak ta mamka pekne paradi musi ta velmi lubiť a nato reakcia mojej svokry ano len do kedy ta bude lubit a obliekat a paradit kym sa ti nenarodi sestricka leb potom ta rodicia odpisu, tak reagovala moja zlata svokra ,a vrchol všetkeho na vlastne usi som pocula ako svokra sa rozpravala s malou ze co bude robit mala ked bude jej sestricka plakať mala žabka povedala dam jej mliečko a svokra nato a ked neprestane tak reakcia malej bola ze dam ju s mamkou spinkat a svokra nato NIE DAS SESTRICKE PO ZADKU, No od v tedy ako takto huci do malej moja zabka sa zmenila nechce sestricku a place v noci a budi sa v noci placom ze ju nelubime ani ja ani jej tatik, a ona uz nechce sestričku a mam si ju vybrat z bruska a dat prec ,a stale je smutna a proste si mysli ze ju nelubime , Svokru som upozornila aj vynadala som jej a ona jednoducho nic neviem ci ju to bavi alebo co nechapem ju ,poradte prosim ako na malu nechcem aby sa trapila ze ju nelubime rozpravala som sa s nou ze ju lubime a tak ale nic nepomaha je mi z toho všetkeho do placu nikdy by som neuprednostnovala medzi detmi obidve lubim a su to moje lasky , ale neviem ako riesiť tuto situaciu ,

denduska
12. aug 2011

@vivienkata a musi byt s tvojou svokrou? 😕 jednoducho jej stopni kontakt a dovi-dopo, potom si rozmysli ci bude tarat bludy.
Neboj kym sa malicka narodi, este mate s dcerkou vela casu, vysvetli jej ze babka nema pravdu, ze ju velmi lubite a prave preto ste jej "kupili" sestricku, a ze budu najlepsie kamaratky a ze ju bude moct vela naucit, lebo ked sa narodi este nic nebude vediet a ona jej bude moct vsetko ukazovat. Chodte spolu do obchodu, nech ona vybera veci pre malicku a urcite bude postupne vsetko dobre 🙂 A taku svokru by som uz domov nepustila, boze ja mam asi velke stastie 😲 co tvoj muz? ani jeho nepocuvne?svokra myslim.. ved nech zakroci, je to jeho mama 😕

vivienkata
autor
12. aug 2011

@denduska no prave problem je v tom ze svokra byva s nami, a ja sa snazim ukazaat malej ze ju lu bim aj meno pre sestricku ona vyberie aj nakupovat pojdeme spolu, ale ja jej ako tak vysvetlim a svokra zase len to svoje, priatel jej povedal ale ona nic tvarila sa ze to nepocuje,

denduska
12. aug 2011

@vivienkata no zbohom 🙄 akoze co z toho ma, nechapem... niektorym ludom robi asi radost vyrabat rozkoly v rodine 🙄 A ty si doma s nou na RD? predpokladam... Neviem aka si povaha ale jednoducho jej razne povedz ze vnucky nedostane a hotovo a nedavaj jej malu ani do obchodu ani nikam. Viem ze to ze ju moze na chvilu postrazit alebo zobrat padne obcas dobre, lebo my byvame daleko od rodicov aj svokrovcov, a ja som 99,999% casu stale s detmi den-noc a je to o drzku niekedy 😝 ....ale asi budete musiet vydrzat a zomknut sa teraz spolu. A priatela tiez postras trochu ci chce aby to dcerku nejak poznacilo, este sa zacne pocikavat z toho alebo co...nech na mater pritlaci...

vivienkata
autor
12. aug 2011

@denduska ano ja som s malou doma a ver tomu ze to ze malu zobrala do obchodu stalo sa to dva krat ona nechce byt s malou minule s nou bola dva hodiny a prisla som domov a bola nastvana ze nikdy viac s malou neostane lebo je to diabol dieta to ma dorazilo ona nieje taka aby jej nieco kupila aj ked kupi da mi to preplatiť okrem nasej ma este 4 vnucata tie lubi dava im nemale peniaze robi viditelne rozdiely medzi mojou malou a jej vnucatami ,a pritom moja mala je zlata nieje ani zla ani nejak premazana pekne sa pohraje a pocuva ,a co sa tyka priatela povedlaa som mu svoje ,a so svokrou sa nebavim a malu k nej nepustim

denduska
12. aug 2011

@vivienkata no tak potom nemas ani co lutovat 😝 neboj sa, verim ze to bude dobre a hadam casom si najdete nejak vlastne byvanicko a bude to uplne o inom. Ja mam aj s nasimi aj so svokrovcami dobre vztahy ale ked sme u nich dlho, uz sa neviem dockat kedy sa vratime domov. A malej to este raz vysvetli a potom povedz ze uz sa k tomu nebudete vracat, lebo su to vsetko hluposti, ze uz s babkou nikam nepojde lebo potom kvoli tomu len place a ze ty tiez places ked je ona smutna..... A ze malicka jej uz klope cez brusko lebo sa na nu tesi...to sa jej urcite bude pacit. Zvladnete to 😉

vivienkata
autor
12. aug 2011

@denduska dakujem pekne za povzbudenie a dufam ze to všetko bude dobre

sisaha
12. aug 2011

@vivienkata mne to tak pripada, ze tvoja svokra si zobrala za ulohu vas rozvadit, pripadne rozist alebo totalne psychicky zdeptat tvoju dcerku...neviem teda ci byvate v jej byte, alebo ona vo vasom, ale v kazdom pripade musite od nej prec. Nielen preto, ze je zakerna, ale to, ze navadza male dieta, aby fyzicky ublizilo surodencovi je v rozpore so vsetkym co som hadam schopna tolerovat.. Ak byva u vas, tak nech sa paci, nech si ju vezme niektore dalsie jej dieta, ak vy u nej tak sup do podnajmu, aj za cenu nejakeho obmedzenia...Takyto jej postup nevesti nic dobre... 😠

redangel32
12. aug 2011

@vivienkata neviem ci by sa tvojej "svokre" pacilo keby si dieta naucila rozpravat o NEJ,ze je jezibaba 😀 . Ved ona takto nepriamo strasi svoje vnuca. Napisala si,ze robi nemale rozdiely medzi vnucatmi. Tak na nu kasli a ignoruj. Z jej pomoci nie je ziaden osoh. Ona casom dojde na to,ze spravila chybu. Drzim palce. 😉

janinah
12. aug 2011

okamžite ukončiť kontakt so svokrou za každú cenu a ohľadom malej možno aj porada so psychologom .ako ju znova "presvedčiť",aby sa na sestričku tešila

elise
15. aug 2011

@vivienkata okamžite si nájdite iné bývanie hoci čo napríklad späť k rodičom zoberte hypotéku a kupte si svoje bývanie alebo do prenájmu (veľa rodín tak žije) so svokrou sa pekne porozprávaj a z duše jej povedz čo si myslíš a stanov si pravidlá že ked budeš u nej bývať tak ich bude rešpektovať a hlavne nezasahovať do výchovy dieťaťa ak má sama zo sebou problém odporuč jej psychiatra a že či ona ľúbila iba jedno zo svojich detí a druhe staršie prestala ľubiť ked tak múti rozum tvojej dcérke.ak sa tvoj partner nepostaví za teba tak by som o nom tiež uvažovala že čo to je zač.skús s dcerkou odýsť do porodu k mame aby sme sa obe pripravili na bábenko (aj dcerka aby si zvykla)držím ti palce.

katecameron
15. aug 2011

necitala som vsetko ale urcite by som svoju dceru ku svokre viac nedala uplne zamedzila kontakt so svokrou a dcerke by som donekonecna opakovala ze ju budem lubit navzdy aj ked bude mat sestricku fuuuuu tak to je sila inak poznala som takuto svokru ktora chlapcovi ale ten mal viac rokov asi 8 takto znenavidela este nenarodene babatko a on vravel ze ked sa babo narodí tak ho zabije vyhodí von balkonom a take reci mal ten chlapec no potom ked sa mu narodil bracek sa zmenil a straaasne ho lubil lenze tvoja edcera je mala KLUDNE TO MOZE ZANECHAT nieco zle kjeby som nevedela co robit tak sa poradím zo psychologom ako písala jani...

lussy23
15. aug 2011

Smutné. Horzné, aké suú dnes ľudia. =( Babička má mať voje vnúča rada.a nie ho dakto deptať a trápiť. Skúste to dcérka znovu vysvetliť a ak máte možnosť presťahujte sa do iného bytu. A keď sa dcérka narodí, kúpte druhej dcérke nejaký darček, akože od sestričky. . Držím Vám palce, aby sa tento problém vyriešil a narodila sa Vám krásna zdravá princeznička.

vroni
15. aug 2011

@vivienkata, pekne malej PRED SVOKROU vysvetli, ze babička už je stará, v hlave to má pomotané a rozpráva nezmysly (pekne nahlas by som to vysvetľovala, aby sa náhodou "babička" ešte nezačala hrať aj na nedoslýchavú) a že ju budete ľúbiť rovnako aj keď bude mať sestričku. A že jediný, kto bude dostávať po zadku je stará mať, ak neprestane mať sprosté reči. A malú so svokrou ani sekundu nenechať samú, o spoločných prechádzkach či nákupoch ani nehovoriac!!!

vivienkata
autor
15. aug 2011

dakujem vam za rady, teraz je to momentalne tak ze so svokrou sa vobec nebavim 3 dni uz ani slovo ani ja ani ona, malu k nej nepustam a snazim sa ju mat na ociach aby nebola ani sekundu s nou sama, a rozmyslam dost intenzivne ze si najdem podnajom, a pojdem preč s malou priatel nejak nato kasle a nic si z tohonerobi ,tak nech si ostane s mamickou, pre mna su na prvom mieste moje deti ,teda moja princezna a druha princezna v mojom brusku,

teddynko
16. aug 2011

Vybývate u svokry alebo svokra vo vasom byte? Ak vy u svokry, okamžite preč, ak ona u vás, zbaliť kufre a vyložiť pred dvere.. toto jej správanie nasvedčuje len tomu, že je rada, ak môže ubližovať a ked to robí na malej vnučke, tak o to rýchlejšie by som urobila to, čo píšem ..

monika15
19. nov 2012

ty kokos.....
ze svokre DOVI DOPO>>>>
aj moja zacala ze mamy ta nelubi tak ako ja... a odvtedy ZBOHOM>>>> jedine tam ide maly raz za mesiac na 10 min ked sme tam aj mi.

DRZANA !!!!!!!!!!!!

ale inak @vroni to napisala super ze treba tak hovorit malej ze moja.. babka uz stara hlupa...=)=).

trnka77
19. nov 2012

@vroni presne tak,ak chce stará hovoriť nezmysly,sfúkni ju hneď na začiatku 😠 🙂 🙂
@vivienkata zapájaj malú do všetkého,výberu oblečenia,pýtaj sa na jej názor,urob sa trošku "hlúpou" a požiadaj ju o radu (svoju dcéru)😀 na mojich to geniálne fungovalo 😀 😀
moji chlapci,každej návšteve hovoria ako mame pomohli keď sa narodil Marek(najmladší syn),pretože mama nevedela kde má plienky......atď 🙂 🙂

huxy
19. nov 2012

v prvom rade by som riešila svokru,zahriaknuť ju vždy keď sa pokúša o takéto hlúpe reči.a tiež hodiť reč s priateľom.či ste mu dôležitejšie vy-rodina,teda ty,dieťa a dieťatko v brušku.ak áno,tak nech sa porozpráva s matkou.on by mal zasiahnuť.lebo ona má potom naozaj pocit,že je na koni,však čo zmôžeš,nie?poprípade mu dať ultimátum,buď sa s ňou vážne porozpráva,alebo pôjdete od nich preč /teda hlavne od svokry/.
držím palčeky,nech si priateľ vyberie správne.

magic08
19. nov 2012

@trnka77
@monika15 kočky, príspevok je viac ako rok stary... 🙂

huxy
19. nov 2012

@magic08 hihi,naozaj,až teraz som si všimla.reagovala som preto,lebo som videla na hlavnej stránke 😀

trnka77
19. nov 2012

@magic08 no vidíš,snáď sme pomohli 😀 😀 😀 😀

magic08
19. nov 2012

@huxy
@trnka77 😀 pohoda... 🙂

inffinity
19. nov 2012

Vsak pohoda ze je stary 🙂 uz se mi ti taky stalo hlavni stranka zareaguju a nekukam jak je stary 😉 @vivienkata napis aspon jak to dopadlo 🙂

huxy
19. nov 2012

@inffinity pozerala som,ale zakladateľka témy už ani nie je aktívna,tak asi ani neodpovie

taily30
19. nov 2012

@vivienkata oznam policii. ved totalne mentalne depta tvoju dceru. raz by som toto pocula a necakala by som na dalsiu taku story. koniec. a manzel? aky pristup?

amouramour
19. nov 2012

ak byvate u svokry tak sa rychlo zbalte a chodte prec...mozno vam tymto uplne nevhodnym sposobom dava aj najavo, ze jej vadite

ashlee_13
19. nov 2012

tvoja svokra ma jednoznacne zly vplyv na tvoje dieta...ja som mala nieco podobne, hned po narodeni mojej dcery, a hned som to stopla...treba prerusit akokolvek kontakty so svokrou, a mozno neskor pochopi....lebo po narodeni druhej dcery by sa to iba zhorsovalo...a ked dcerke ukazete, ze ju mate radi. tak si myslim, ze na to coskoro zabudne, a malu sestricku bude lubit🙂...pokial do nej nebude svokra hucat tie nezmysly