Dcéra ťažko znáša moje hádky s manželom

julca405
15. mar 2023

Ahojte,s manželom sa v poslednej dobe častejšie hádame.Nikdy to ešte nedošlo k žiadnej bitke či facke,pretože moj mazel je slušný muž ktorý by sa ženy nikdy nedotkol v zlom úmysle.Ale aj presto to všetko to moja 4 ročná dcérka zvláda zle.Keď na seba len trochu zvýšime hlas začne plakat a zatvárať sa do izby kde ju následne nájdem schulenú a celu vystrašenú po perinou…
Niekedy to zvláda až tak zle,že jej začne triaška a zvracia,pretože ma stiahnutý žalúdok.S manželom už sme aj rozmýšľali o rozchode ale neviem či by to pre ňu nebol ešte vatši šok keď všetko tak prehnane prežíva.Ale zároveň hádky budú čoraz horsie a to jej tiež veľmi nepomôže na jej psychyke.U ďalších 2 dcérach by to už nebol taký veľký problém,pretože už sú vatsie a majú vlasny život na intráku.Sama už mi moja takmer dospelá dcéra nazanacila,že tento vzťah uz nemá cenu zachraňovať.😔

denden77
15. mar 2023

@julca405 som z rodiny, kde boli hadky na dennom poriadku.. do dnes mam priam alergiu na to, ked niekto ide zvysovat hlas.. chodte od seba..

caroline_
15. mar 2023

@julca405 ako 14 rocna som sa modlila aby sa rodicia rozviedli...

denden77
15. mar 2023

@caroline_ napodobne.. este som povedala, ze im zaplatim kolok.. nestalo sa.. do dnes to nechapem..

danyelia
15. mar 2023

Ahoj, ja keď som bola nahnevaná na muža a mala som potrebu si niečo vysvetliť a vedela som, že sa pri tom nevyhneme zvýšenému hlasu (a deti boli práve doma) normálne som mu to napísala do správy alebo mailu a ,,hádali,, sme sa písomne 😬 A jasné, uvažovala by som o celkovom riešení vašej situácie...

denden77
15. mar 2023

@julca405 mimochodom, moji rodicia do dnes argumentuju tym, ze sa nerozvieldi kvoli mne, ked som bola mladsia (teraz uz kvoli veku a €).. akoze "dakujem"..

denden77
15. mar 2023

@danyelia my to tiez tak mame.. mame 2 byty, cize ak uz totalne preteka pohar, on sa tam odlifruje a vecer si napiseme 😁

januska12323
15. mar 2023

Normálny dospelí ľudia sa pred deťmi nehadajú, dupľom ak to dieťaťu ubližuje.

beataxxx
15. mar 2023

My sme mali velmi konfliktne manzelstvo, nerozviedli sme sa, nase dospele deti sa dnes smeju, ze sme ich naucili, ako to nema vyzerat🙂🙂🙂 asi je to pravda, pretoze jedno ma vyborne vyse 10 rocne manzelstvo a druhe tiez dlhorocny pekny vztah

reanda
15. mar 2023

nie, nebude to pre nu este vacsi sok.. ak sa dokazete rozist normalne a nebudete sa navzajom nervacit este aj po rozvode, tak to pre nu nema byt preco sok.. bude aspon zit v klude.. nekompletna rodina sice tiez nie je pre dieta uplna vyhra, ale vacsinou to aspon nepreziva sposobom, ze z toho zvracia zo stresu

luccija
15. mar 2023

Co je zdroj hádok?
Každé dieťa sa veľmi boji, keď sa rodičia hádajú, lebo sa boji opustenia, keď už zvracia to je veľmi zle.Radsej by som sa rozviedla, keď vidíš, že to nemá vyznam.

julca405
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
julca405
autor
15. mar 2023

@januska12323 vatsinou zvyknem odísť s malou na prechádzku,ked začína manžel kričať ale bohužiaľ nie vždy sa mi to podarí…

julca405
autor
15. mar 2023

@luccija vatsinou si manžel výbija zlosť z práce tým že na mna kričí

denden77
15. mar 2023

@julca405 teraz krici, neskor bude mozno aj urazat, ci buchat dverami.. ak ho nezastavi ani vlastne dieta schovane pod postelou a zvracajuce zo stresu, tak uz nic..

viestta
15. mar 2023

@julca405 uvedomujes si, ze tvoje starsie dcery usli pred vasim manzelstvom na intraky? Uvedomujes si, ze ony tiez prezivali vase hadky a maju z toho traumu na zvysok zivota? Uvedomujes si, ze tvoja mala dcera trpi len preto, ze ty si neschopna ochranit svoje deti pred ich agresivnym otcom a jeho excesmi? On je sice cvok, neurotik, ktory sa nedokaze kontrolovat ale ty si zodpovedna za to, ze tvoje deti vyrastaju v takom prostredi, pretoze si ich nedokazala ochranit ked uz si im takeho vola vybrala za otca.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pikachu999
15. mar 2023

@julca405 choďte od seba veď malej tým len ubližujete..ponesie si to so sebou chúďa celý život

viestta
15. mar 2023

@elizabet173 presne. Na toto sa neda nic "mile" napisat len krutou pravdou napisanou bez prikras sa pokusit otvorit babe oci. Nie kvoli tomu, ze jej treba ublizit, ale kvoli tomu, ze treba skusit zachranit aspon tie nevinne deti, ktore si svojich rodicov nevybrali

alex49
15. mar 2023

nabudúce, ked začne chlap hučať, tak zbal seba a dcéru a už sa nevracaj.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
15. mar 2023

@elizabet173 tak potom je treba odporucit len psychiatra

zuzanka.zuzu
15. mar 2023

tak sa nehádajte

julca405
autor
15. mar 2023

@viestta tieto problémi da deju možno tak 1 rok ani toľko nie,proste mu preplo v hlave a deti si myslím že neušli na intrak,pretože uz pred tým než sa to začalo tam boli

pininka1
15. mar 2023

@denden77
@caroline_ dievcata u nas detto to iste. Tolko sa hadali az som nespala cele noci a potom som zo zufalstva na nich zavolala policajtov. Dodnes mama tvrdi ze sa nerozviedla kvoli nam, ale je to blud, nerozviedla sa lebo jej to hrdost nedovolila,ze ona by bola rozvedena. Dodnes ked je niekde konflikt mam uzkosti a znasam to zle, s muzom sa nikdy pred detmi nehadame, je to moje pravidlo a on to respektuje

lenka2232
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
15. mar 2023

@pininka1 ja som sa zase cestou domov vzdy desila toho, ked som videla pred barakom policajtov, ze su u nas.. otras 🤦‍♀️

ivanasivakova
16. mar 2023

@julca405 chúďatko malé 😥
Skúste sa nejako porozprávať a hlavne naháňať sa pred ňou!

eva8
16. mar 2023

U nás doma sme deťom neukázali, ako riešiť konflikty. Tie hádky a nesilie neboli dobrým príkladom. Okrem prežívania a dôsledkov (zdravotné problemy) je riziko, že preberú vzorce správania sa.

saxana000
16. mar 2023

My sa s muzom nehadame.ale ozaj ze nikdy.ale keby som aj mala potrebu na neho zdvihnut hlas alebo vidim ze sa situacia ruti do extremu s ohladom na pritomne dieta sa proste ovladnem.ste dvaja sebci ze nepozerate na dcerku pretoze ona este nepochopi nezhody v partnerskom vztahu ste pre nu pilierom istoty a lubi Vas oboch rovnako.pre nu je nepredstavitelne ze by ste nefungovali ako rodina preto sa boji.a urcite musela byt svedkom nejakeho extremu ked ste jej psychiku takto vyhrotili.z jednej hadky rodicov sa dieta nepozvracia.ked budete hrotit situaciu dalej pred nou hrozia vam vazne problemy pocikavanie zajakavanie zmeny spravania...detska psychika reaguje velmi intenzivne. Rieste si svoje problemy mimo nej ako dvaja dospeli ludia a nevrieskajte po sebe ako opice.