Dcéra je na mňa naviazaná

27. dec 2022

Ahojte,
týždeň pred Vianocami k nám prišla rodina na sviatky. Aj nám to vyhovovalo, keďže v ten týždeň som šla "na poradňu", odvtedy je na mne prisahám "zavesená". Nič nemôžem bez nej robiť, samozrejme hraje sa, a vydrží aj sama ale večer je to jedna katastrofa pritom so zaspávaním nebol problém trz musím pri nej ležať kým nezaspí tvrdo, inak plače. Do škôlky chodí len do obeda keďže som doma, nakoľko som PN kvôi rizikovému tehotenstvu. Čo sa týka spánku, už som na ňu aj kričala že je už veľká a chcem sa aj ja vyspať, ale ona že sa bojí. Skúšali sme aj svetlo aby sa nebála ale aj tak .... už sme zúfalí ...

anjelicek26
27. dec 2022

Takyto regres je u cerstveho skolkara, tehotenstva matky, vela navstev podla mna absolutne pochopitelny... velka nie je ani nahodou, pre pana boji sa, skludni hormon a nechaj ju pri vas... ja nie som fanda spolocneho spania, ale ked sa dieta boji a potrebuje TEBA, tak jej toto doprajj. Cim viac sa v tejto faze "bojim sa, ze budem bez maminy" budes od nej oddalovat, tym viac bude ten strach prehlbovat a cele to bude trvat dlhsie. Tak jej dovol par dni nalepenosti, nic sa nestane... absolutne nic... je to nekomfortne a pre teba v hlave krok spät... ale je to normalne a stava sa to...treba sa tomu trosku podriadit...nie zufalstvo - ale pochopenie. Narocne obdobia boli a budu...vy ju musite momentalne uistit o tom, ze je vsetko oke a ten jej strach je neopodstatneny.... a na to musi prijst sama - nie lampickou, nie odchodom maminy, ale tym, ze tam ta mama/ocino proste je... ona vas casom sama vyhodi, neboj nic...

autor
27. dec 2022

@anjelicek26 lenže to trvá už týždeň. Doteraz nebol problém, aj to že som tehotná prijala fajn, teší sa na súrodenca. Možno ju aj otravuje stále tie otázky či sa teší na súrodenca a že bude musieť pomáhať čo som stopla že pomáhať BUDE MOCŤ ak bude chcieť nie že bude musieť. Muž mi hovorí či nemá v hlave aj "mišung" keď my jej hovoríme jedno a oni druhé ...

anjelicek26
27. dec 2022

Trva to len tyzden... len tyzden... skutocne uvolni atmosferu, povol, co mala teraz potrebuje, cim viac s tym budes bojovat, tym to predlzujes...viem z vlastnej skusenosti...vsetko sa to vrati do normalu, ale nie naraz.

denullllka
27. dec 2022

Nechápem, ako môžeš kričať na take malé dieťa, že sa chceš vyspat, keď aj tak nepochopí, že prečo kričíš a zbytočne V nej vyvolávaš stres, neboj vyrastie a už ta nebude potrebovať v posteli vedla seba a tebe to aj chýbať bude 🙂)
To, že ťa chce mat pri sebe je úplne normálne a pochopiteľne, keď sa boji, tak niečo musí prežívať, keď sa to doteraz nedialo, určite si to nevymýšľa… prejde to, neboj. Aj ja som bola tehotna a mladší syn ( vtedy mal skoro dva roky) zaspaval a aj doteraz spi pri mne 😊 uzivaj si tie chvile

misinka0611
27. dec 2022

Tvoja dcéra je možno zúfalejšia ako ty. Je to malé dieťa ktoré sa boji a ty na ňu kričíš.. chce byt stebou lebo si jediná osoba u ktorej sa upokojí a ktorá by jej mala poskytnúť ten prístav, tu oporu. Navyše ste na dieťa dvaja dospeláci. Normálne ju nechaj spať stebou a nerúcaj sa po týždni. Sem tam sa jej spýtaj či nechce vyskúšať svoju izbičku, keď nebude chcieť netlač na ňu, raz ti z tej postele odíde. Alebo si tam k nej ľahni a potom odíď z izby, keď prespí tam noc pochvál ju že to bolo super.

luccija
27. dec 2022

Priprav sa na to, že keď sa bábo narodí bude si Tá ešte viac uzurpovat pre seba je to normálne.S vekom prichádzajú strachy, fantázie nech spí s tebou, keď sa cíti bezpečne.

tumira
27. dec 2022

toto je obdobie, ono to prejde, len musis byt trpezliva, tym ze budes kricat, ze jej budes odopierat tvoju spolocnost tak to len natahujes a nezlepsi sa to, bude to zbytocne ovela dlhsie trvat.

gelifil
27. dec 2022

Smutno mi......😢😢😢

miadi
27. dec 2022

Ved lez pri nej kym zaspi a potom chod do svojej postele kde je problem? Ved nie si suseda ale jej mama. Ked to tak zle prezivas za jeden tyzden Tak ta picne ked sa babo narodi .. ze zrazu tvoja skolkarka nie je stredoskolak a stale potrebuje mamu: Nie len ze sa vobec nevyspis pri novorodencovi ale sa budes musiet naucit delit medzi dve deti to prve ta bude dalej potrebovat . Emocionalne este viac ked budes non stop busy s novym surodencom. A to nebude tyzden dva to budu mesiace roky. Takze klud a vela lasky !

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
123nikolaa123
27. dec 2022

a čo je na tom, keď chce dieťa zaspávať s tebou? nechápem...

moni2522
27. dec 2022

My sme mali to iste co sa tyka spania. Mame 3 rocneho syna, cerstvy skolkar, doteraz ziadny problem, asi pred 3 tyzdnami zacal vecer neskutocne plakat, par krat sa dokonca az povracal 😔 rozhadzali sme pol domu aby sme spali s nim v izbe a teraz je opat vsetko tak ako predtym. Trvalo to par dni, mozno potrebuju vediet ze maju pocit bezpecia alebo nieco. Ja si vzdy predstavujem, co im ide hlavou ked boli doteraz s nami 24/7 a zrazu sa ocitnu na napr. 7 hodin v skolke s v podstate cudzimi ludmi. Mozno to prehanam ale som citlivka 😁

autor
27. dec 2022

@sheila121 hm, ty si nikdy po dieťati nekričala? tak to gratulujem. Nehovorím že po malej vrieskam, jednoducho som zvýšila hlas. Tak som sa asi zle vyjadrila.
@123nikolaa123 malá spala sama cca od roka keďže sme sa inak nevyspali my a ani ona.
@gelifil z čoho ti je smutno?

@luccija to je mi jasné, preto si asi aj myslím že veľa robia tie reči okolia ako bude musieť pomáhať ...

@misinka0611 tuším som písala, že ona zaspí v izbe ale musím ležať pri nej, chvalabohu má už veľkú posteľ ...

Pardon, vy si niektoré myslíte že ja po dieťati hulákam alebo čo? Dieťa je milované, a nerada to priznávam áno rupli mi nervy, nie som na to hrdá ale písať že ako budem zvládať dve deti alebo že je Vám smutno. Tuším som tu písala že za dieťa sa postavím ak sa jedná o to že ho do niečoho nútia a jasne dáva najavo nesúhlas napríklad. Okrem toho keď to videla mužova sestra rada prilieva olej do ohňa že aj na muža začne žiarliť a že je rozmaznaná, ona dieťa už má 10 ročné. Tak rada dáva hlavne nevyžiadané rady. Okrem toho, sme o jedno maličké už prišli tak tých rád počúvam asi tak 3x toľko ...

slovakboy
27. dec 2022

Keď pred tým spala dobre a teraz to prišlo a trvá to len týždeň tak to určite prejde. Len pokoj a vezmite ju k sebe. Je to krásne obdobie života len to pochopi človek až keď prejde.

luccija
27. dec 2022

Tak treba všetkých trocha umlčať nehucat do malej a švagrinej tiež dať hranice nech sa stará o svoju rodinu

euka210
27. dec 2022

Asi to bolo na nu vela a potrebuje naspat ziskat stratenu istotu. Daj jej tu istotu co potrebuje, ked sa nasyti, bude zase dobre.
My mame 3 takych, co nechceli a ani 6r nechce zaspavat sam. Je to na nervy, verim a chapem.

123nikolaa123
27. dec 2022

nasa malinka spala do 2 rokov sama, krasne sama zaspala do 5 minut, iba som zatvorila dvere a zhasla, od 2 rokov zmena, zaspavame s nou

lienka.7
27. dec 2022

Vsak si lahni k nej a spinkajte spolu. Utesuj ju, uistuj, ze si tu pre nu. Kde mas problem???

autor
27. dec 2022

@lienka.7 ver mi, že jej to vravím stále že ju ľúbim. Sľúbila mi neraz že len s nou mám ľahnúť a potom môžem ísť do izby ale akonáhle sa pohnem, tak už je hore. Som aj rozmýšľala, že či nežiarli že my spíme v jednej izbe a ona v inej.
@luccija umlčanie pomáha na chvíľu, ale začali to robiť keď nie sme v dosahu.

zuzanalila20
28. dec 2022

Z toho nám je smutno, že hulákaš po malom dieťati, ktoré má strach. A dôvod "týždeň musím s ňou zaspávať". Je nám ľúto školkarky. Úprimne, nemám pre teba v tomto veľa pochopenia, keďže sama sa blížim ku koncu tehotenstva, dvojročný synček zaspáva o polnoci a výhradne v mojom objatí. Odjakživa. A nehulákam.

Mužova sestra sa správa ako krava, kašli na ňu. Respektíve zruš kontakt, načo ti je stretávať sa s takou mudrlantkou.

Darmo dcére povieš, že ju ľúbiš, keď jej následne odopieraš kontakt s tebou. Teraz máš výbornú príležitosť utužiť váš vzťah, kým sa narodí bábätko, nepodceň to. Ak si prepracovaná, a preto reaguješ takto neadekvátne na dcérku, zamysli sa, ako svoju situáciu zlepšiť a oddýchnuť si. Držím ti palce 💛

miadi
28. dec 2022

Neviem co sa urazas. Tyzden chce tvoje male dieta spat s tebou a ty uz pises ze si zufala. To je velmi silne slovo za tak kratky cas. Takze ano pozor na to. Ked budes mat dve deti a to babatko ta potrebuje takmer non stop citit ( byt kojene/krmene x krat prebalrne atd ) tvoje prvorodene dieta to citi ze ta straca. Uz ta nebude mat same pre seba. Nie neziarli na to ze spis s muzom. Ale ze spis s babom v brusku, Takze big deal . Rano az do obeda je mala v skolke mozes si kludne pospat par hodin doma ak sa nevyspis v noci. To nestaci ze jej cez den sto x povies ze ju lubis a vecer na nu na kricis ze mà spat sama ze je velka. .. laska sa viac prejavuje cinmi ako slovami . Talk is cheap. Takze ked ju budes nejaky cas uspavat tak ze si k nej lahnes nemas co stratit len ziskat. ( a neber to ako nevyziadanu Radu Lebo ty tu o Radu ziadas len sa ti nemusi pacit Lebo si chcela pocut nieco ine. Nejaku fintu aby dieta slo spat zas same. Raz aj to bude dovtedy trpezlivost a Daj jej co potrebuje co pyta.)

lily246
28. dec 2022

Ty si riadne rozmaznaná, po týždni večerného uspávania si celá nasratá, že musíš pri nej ležať kým nezaspí...toto je problém? Fakt? Decko ti zaspáva a spí od roka samé v izbe tak nevieš asi čo od dobroty. Sa spamätaj, tie ostatné nie sú takéto easy ani náhodou. Nejdem ti písať, čo som si užila so spaním a uspávaním ja a do akého veku detí, ty to aj tak nikdy nepochopíš. Jedine že to druhé dieťa ti ukáže, aké ľahké si to mala s prvým.

lily246
28. dec 2022

Tu je diskusia s podobnou témou, aby si videla, že kričať na ňu za to, že týždeň chce pri tebe zaspávať, je od teba voči nej fakt hnusné
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/syncek-je-na-mne-zavisly/

autor
28. dec 2022

@lily246 písala som že mi je ľúto že som kričala, kričala som RAZ keď som mala toho všetkého dosť. Nikde nepíšem že malú odkopnem do izby, ľahnem si s ňou aj spím ale po týždni nonstop kopania mám už dosť.
Neplánujem s dieťaťom spať do 10 rokov.
@miadi ja sa neurážam ale niektoré tu zo mňa robia pomaly tyrana 🤦

Viem, čo obnáša novorodenec, viem že to bude sakra ťažké a možno áno druhé mi ukáže čo je to spanie s dieťaťom, s malou som spávala keď bola bábätko aby som nemusela behať hore dole keď plakala a bola hladná.

althejka
28. dec 2022

No, to spravanie a strach je pochopitelne, niektore deti reaguju aj psychosomaticky, tak by som bola rada ze iba chce spat pri mne. Tyzden je nic, este vas caka prichod babatka tak sa treba ukludnit, podporit ju a kaslat na hlupe reci z rodiny.

luccija
28. dec 2022

Neviem aký je problém, aby si s ňou spala v jej izbe či ona s Vami v spálni.My sme tiež mali jednu posteľ v spálni, jednu mala vo svojej izbe hádaj kde spala viac?Bola mala tak jej nevadilo spat samej opakujem deťom od 3,4,5 r pracuje fantázia na plné obrátky a začínajú si uvedomovať strach.A ver, že sú rodičia ktorí spia s deťmi do 10 r čo to je nejaká hanba?

autor
28. dec 2022

@luccija iné je keď je dieťa choré tak ok ale aby spal skoro nastrocny s mamou tak to nie. Opakujem malú ľúbime ale na spanie potrebujeme svoj priestor, viem že keď sa narodí malé tak budeme spať aj štyria v posteli. A k tomu ako tu niekto spomínal že spať keď je v škôlke. Je tam iba doobeda takže to zbehne raz dva. Niekedy spolu poobede si ľahneme, hoc nespime.

autor
28. dec 2022

@althejka chce spať pri mne, ako som písala zahrá sa ale keď má "svoje dni" tak je nalepená na mne nonstop.

gelifil
28. dec 2022

a teraz som smutna este viac po tom, co sa tu prezentujes...chuda dieta, precitaj si nieco o vztahovej výchove a skus sa zamysliet, kt. tvor odprace od seba svoje mlada kvoli SVOJMU pohodliu.....ziadny, okrem cloveka😢😢😢
a prestan tu trepat o nastrocných, co spavaju s rodicmi..to su len tvoje trapne argumenty