Dbáte na teplotu vody v bazéne predtým ako tam pustíte dieťa?

21. aug 2023

Ahojte..Moja prvá otázka predtym ako to rozoberiem celé je, že dbáte na to aká voda je v bazéne kým tam pustíte dieťa?Myslím či je studená alebo teplá..
Ide o to že sme boli na dovolenke na strednom Slovensku, chata mala aj bazén ale voda bola osviežujúca mala len 20st...Pre mňa je takáto voda idéal mam radšej studenú namočila som nohu pocitovo bola ľadová, ale pre 3r a 7 r dieťa mi to prišlo úplne málo. Tak som sa rozhodla že bude lepšie sa nekúpať. Švagrina ostala s deťmi pri bazéne kým som išla do kuchyne nachystať na obed, keď som sa vratila videla som že deti sú v bazéne, menšia 3r sa ledva nadýchla aka jej voda bola studená, kopkala nohami a ledva slovko vydala a väčšej to nejak neprekážalo. Ale vyhnala som ich z vody. Chcem sa opýtať či môže takto studená voda deťom ublížiť v zmysle zápal plúc, prechladnutie a pod.?
Nechcem byť nijako úzkoprsá, nikdy som taká nebola ale mne sa zdalo že toto už je moc.

mamina7070
21. aug 2023

a aky je problem ? do 20 stupnovej v bazene by som ja osobne nesla ale mozno sa deti pytali ty si jej povedala nez si odisla nech im tam nedovoli ist ? a koho su vlastne tie deti?

autor
21. aug 2023

@mamina7070 Ospravedlnujem sa nedoplnila som : Ano povedala som že kúpať sa dnes nebude, a deti sú moje...

marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina7070
21. aug 2023

tak potom preco si ich nechala pri bazene ? 7 rocna je uz dost velka aby rozumela ze ked povies nie tak to znamena nie
bola by som na deti nahnevana ze ma neuposluchli kludne mozu prechladnut aj mocove cesty napr

ibrunova
21. aug 2023

Nič sa im nestane. Von je teplo, tak sa rýchlo na slnku zohriali.

tani777
21. aug 2023

Pre mna je to studena voda,ale baby (skoro 6 a skoro 3) sa bezne v takej kupu,nevadi im..su otuzilejsie ako ja...ked vidim,ze im je zima,maju zimomriavky,drkotaju zubami abo daco,tak im vysvetlim,ze sa treba ist zohriat..ale teda ak zakazem bazen,tak tam nejdu 🤷‍♀️ bazen je u svokry,ona mi nerobi napriek,vie,ze ked zakazem,tak im tam nedovoli ani ona..tak neviem,v tvojom pripade ako to bolo,ci len deti nepocuvli a sli same,alebo svagrina ta nerespektovala a ich tam vzala alebo ako...
No a k dalsej otazke,len tak po chvilke v studenej vody sa im nic stat nemoze,ak uz nemaju nieco v sebe,co sa rozbieha,cize len tak zapal pluc nie

ja_mama
21. aug 2023

My sme sa ako male deti bezne kupali v rieke, ktora mala ledva tak 15st a nic nam nebolo...aj s dcerkou sa tam chodine hravat a clapkat od jej 2r a teda tie deti su vacsinou na chladnu vodu menej citlive ako dospely clovek. Tiez si myslim, ze sa nic nestane ak bolo vonku teplo a neplavali v tej studenej vode dlho.

kinats
21. aug 2023

Ako dieta som chodil este na bratislavske Lido, ta voda nemala ani v najhorucejsom lete viac nez 16°C, rovnako tehelne pole a aj zvycajne termalne kupalisko Matador sa v auguste (cez celozavodnu dovolenku) premenilo na ladovy kupel. Ale o tom bolo osviezenie a leto a nam detom to vobec nevadilo. Zasah mam bol az ked sme mali uz prili modre pery. A sme vestci tu, zdravie nam sluzi a mame navyse super spomienky. Keby im to bolo neprijemne tak tam deti nevlezu, deti nie su hlupe, su len male.

kristinapetronela
21. aug 2023

Veď vyskúšali .nič sa nedeje .je teplo

vilma7
21. aug 2023

Každé dieťa má rado inú teplotu vody. Takže ty vieš, na čo sú tvoje deti naučené a či ti vlezú aj do studenej.
Pamätám keď som bola so synovcom na Tenerife, mal 2 roky. Bol asi jediný široko ďaleko kto sedel v tej , ozaj ľadovej vode, ale jemu to vôbec neprekážalo. Ja a sestra sme sa tam ani raz nekúpali. Neboj, otužovanie deťom neuškodí.

simsalabim
21. aug 2023

Urcite to deti preziju, taka chvila im podla mna neublizi. V Irsku som deti videla v 16 stupnovej vode... a vzduch teda nebol taky horuci ako tu... je to o zvyku a otuzilosti.

0kristina0
21. aug 2023

To je brutal malo, my ked mame v bazene 28, tak je stale pre mna studena voda, dcera sa v nej kupe, v nizsej teplote by som nedovolila. Ja by som sa bala, ze by mohli prechladnut na mocove cesty.

viestta
21. aug 2023

Nedostanu ani zapal pluc ani nic zapal mocovych ciest, ani reumu ani nic ine. Zapal pluc je infekcia, nie z ochladenia v bazene.

jaga18
21. aug 2023

Moja bola aj studensej...nikdy sa jej nič nestalo. Keď sa dieťa hýbe vo vode, tak to stačí úplne. Keď je to malý bazén, že tam len sedia, tak to je veľmi málo. Sestra žije v Alpach, na 20 stupňov sa voda sotva zohreje a deti sa jej kúpu od mala, tiež jej z toho ešte neochoreli, ale majú hlbší bazén, plavecký. Aj na miestnom kúpalisku u nich je voda ako ľad.

rachel36a
21. aug 2023

Nie nekontrolujem teplotu a ani bby ma nenapadlo to dietatu zakazat ked tam je bazen, ze sa nemoze ist okupat...kupe sa aj v chladnejsej...

zanka777
21. aug 2023

Ahoj tohto roku sme kúpili taký väčší bazén došli n ho z vodarni naplniť čiže si vieš predstaviť aká tá voda bola ľadová...doslova ľadová.... Ja by som tam nepolozila ani nohu ale čo urobil môj syn???išiel rovno do plaviek a skočil...... Pozri ja som to neriešila keď jemu nie je zima tak som s tým ok... A otužovanie celkovo len prospieva takže tak 😂👌

martinka13
21. aug 2023

Fu 20 stupňov by som umrela. Deti nepustím pod 28 stupňov doma. Ozaj nemám zapotreby zápaly močových ciest.

4stanka4
21. aug 2023

Áno ja veľmi dbám na to akú teplotu ma voda. Pokiaľ nie je vyslovene príjemné tepla tak do vody nejde. Má 3 roky

nikijezikova
21. aug 2023

My sme boli v stredu na kúpalisku, voda tam ma 22 stupňov, pre mňa bola studená ja som sa nekúpila ale 3 ročný aj 9rocna nemali žiadny problém 😄

gabika128
21. aug 2023

Kontrolujem vodu a jej teplotu ale nezakazujem deťom sa v nej kúpať, vždy vedia sami vyhodnotiť či im je studená alebo to zvládnu, už od bábätka. Syn má väčší problém a nemá rád studenú a dcéra sa aj v potoku v pohode člapka 🆒❄️💦

euka210
21. aug 2023

My sme boli a 22C voda...7r a 9r pohoda vliezli, ja som po chvili sla prec...kebyze plavam, tak aj v Oravskej priehrade som plavala v mladosti, ale clapkat sa nie...a 3r urcite nie...ono musi teplejsiu, tak 25.

mrva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
21. aug 2023

Oravska priehrada ma 20 max 22 a ludia sa v nej kupu, aj deti🤷‍♀️. Aj moje a nebyvaju chore. Ako deti sme sa kupali v rieke. Pery modre a triaslo nas ale nevysli sme.🤣

tykat
22. aug 2023

Keby citili diskomfort tak vrieskaju na raty.
Do 20tky by mna nikto nedostal dalej ako po členky, moj syn tam v pohode skocil, muž by do takej ani prst neomocil a dcera maximalne palce na nohach. Kazdy to ma inak.

Čo sa tyka nazoru ze "choroby su z bacilov a nie z chladu ci horúčavy". Mne to dr. vysvetlila tak že:
- ochladený organizmus horšie bojuje s prípadnou nákazou, čiže choroba sa ľahšie rozvinie
- príliš teplá voda - v nej lepšie prežívajú bacily tj. je ich viac a dostanú sa do tela vo vacsom mnozstve..
Takže choroba síce nie je z teploty okolia ale teplota okolia na ňu vplýva. Na rozvinutie aj priebeh.