Dávate rodičom peniaze?

20. dec 2022

Dávate rodičom peniaze keď k nim idete na dlhší čas? Napríklad teraz na sviatky idete k rodičom na týždeň s celou rodinou. Dáte im peniaze na stravu?

nerya
20. dec 2022

Nie nedávam, ale napríklad spravím nákup niekedy, rovnako keď prídu oni k nám

lucka_ke
20. dec 2022

nie, ale buď donesiem potraviny alebo urobím nákup a pre syna nosím bezlaktózové veci, tie sú drahé

lvulik
20. dec 2022

Nie a priznám sa, ani mi to nenapadlo, keďže nie sú na tom finančne zle. Skôr keď prídem, tak pomôžem mamine upratať, manžel pomôže ocinovi ťažšie práce okolo domu. Ale ak by som vedela, že ich taká návšteva finančne zaťaží, zobrala by som ich na veľký nákup potravín.

anjelicek26
20. dec 2022

Nedavam, ale idem na velky nakup potravin druhy den po prijazde, otec by si peniaze aj tak nikdy nevzal...rovnako ako pise kocka vyssie, syn je bezlaktozovy, tak aj tak nakupujem chlp inak, ako oni...

ichbinich
20. dec 2022

Nedavam vyslovene peniaze, ale zaplatim nakup, pomozem, kde sa da, casto manzel mame nieco opravi,... A hlavne sa popredu dohodneme, kto co zorganizuje napr., na Vianoce. Minuly rok mama povedala, ze my zabezpecime ovocie a jedlo/menu na 25.12.

dadka128
20. dec 2022

Skor by som niečo doma napiekla, možno niečo kúpila a pomohla upratať mame, este by som si vzala vlastnú kozmetiku.. ale peniaze nie, veď si financujete svoju domácnosť.

angela85
20. dec 2022

Nie nedávam,mama nechce ani nákup,tak ale vždy sa snažím aspoň pomoct

kiki68
20. dec 2022

Ano dam, ako na maso alebo tak, pripadne na kupim vsetko mozne. Nech tam nejdeme ako do restiky

orangiiina
20. dec 2022

Nie, ale napr. upečiem koláciky a donesiem alebo keď niečo chyba, tak ideme na nakup my. Teraz ideme dat peňažný poukaz do supermarketu, nič nechceli pod stromček. Svokrovcov zase radi pozývame na pizzu, keď sme dlhšie a platíme my a tiež občas dokupujeme chýbajúce potraviny. Peniaze by ani jedna strana od nás nevzala.

ivana11155
20. dec 2022

Nie nedavame, nasi nechcu peniaze, ale sem-tam urobim nakup a varim ja, aby si mamina oddychla.

lucyluska
20. dec 2022

Áno, peniaze som dávala vždy. Aj som nakúpila, a nechávala mamine peniaze na prilepšenie.

olimuc
20. dec 2022

Nie, platím niektoré mesacne ucty, občas nakupim

mikadooo
20. dec 2022

Nie. Teraz dostanú poukážky pod stromček. Pokusy boli, ale bolo to také trápne, štýlom, že nepotrebujú atď.... Viem že peňazí majú dosť, pretože nechceli vziať späť ani pôžičku, čo nám na schválenie hypo požičali. Tak neviem, či to mám šuchnúť pod vankúš a utekať 🤷.

petamich
20. dec 2022

peniaze by nezobrali ale bezne im kupujeme napr. darcekovu kartu do Lidla, Billy alebo zaplatime nakup alebo ked svokre objednavame napr. kavu do kavovaru, tak nevezmeme peniaze a pod. rozhodne sa "revansujeme", kedze dvaja seniori to dnes maju tazke a ked este my k nim prideme na predlzeny vikend/Vianoce, domov nam zabalia, viac nakupia, nase oblubene veci...

majlo1234
20. dec 2022

Nie, nasi este nie su v dochodkovom veku a penazi maju viac ako my😃 ale teda bezne nakupim, natankujem im auto, rovnako ako ked su oni u nas. A na vianoce nam davaju peniaze oni😃

michaela412
20. dec 2022

My nedávame, ale zas naši ani nepotrebujú. Ak by sa niečo udialo určite pomôžeme. Ja donesiem koláč, alebo mamine vajíčka, lebo máme sliepky. Ja keď som chodila na prázdniny k starkej (mamininej mame), tak mamina mi dala do obálky peniaze, tie som dala starkej, aby na mňa nemíňala svoje peniaze, lebo sama má málo.

ivangeline
20. dec 2022

My tak na dlhsie chodievame len k prababke a pradedkovi mojich deti,a to by nevzali od nas. :D Vzdy im nieco prinesieme. Ja varim s babkou. Troska im upracem. A sme radi,ze sme spolu. 🙂 K svokrovcom a k mojej mame nechodievame. Len na navstevku.

kleopatra114
20. dec 2022

Moj muž áno a veľa , ja svojim nie , vysmiali by ma🙂

babulkomale
20. dec 2022

No cucim, hraboši....ano vzdy som mame davala a cokolvek jej kupim peniaze neberiem od nej a podporujem ju.

titla
20. dec 2022

Nie, nie su dochodci, nie su na to odkazani. Ale ked sme u nich na navsteve (pre mna to nie je navsteva, ja som doma) alebo spolu na chate, tak ked idem do obchodu zaplatim normalne za nakup. Ked ide na nakup otec, zaplati on....
Nie sme spolu tak casto, ako by som chcela, takze ked sa raz za cas stretneme naklady si neuctujeme.

kubkovamama
20. dec 2022

Peniaze u nás "nemáme radi", neviem ako to trefne pomenovať,naši by si nikdy nevzali a nie sú na tom zle.Naopak mne vždy tlačia,že sme mladí a potrebujeme.Skor ideme na veľký nákup,muž urobí nejakú ťažšiu robotu čo by nezvládli alebo by museli volať firmu.Exsvokra si napr.vyuctovala stravu za celý rok🤷a to som nosila nákupy aj varila ja.Všade inak a všade vyhovuje iný system

slavomira236
20. dec 2022

Keďže bývame v jednom meste nechodím tam spat tak nedávam ale ani nedostávame mama je sama v byte je rada keď zaplatí poplatky a využije akurát

mamadievcatiek
20. dec 2022

Ja už rodičov nemám ale pokým žili tak som vždy nakúpila aj prispela peniazmi.Moji rodičia boli rozvedení a obaja sami, takže ťažko im bolo vyžiť z malých dôchodkov.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
20. dec 2022

Nedávam, mama by si ani nevzala... Ale vždy niečo donesiem, nakúpim, spravím resp pomôžem co treba spravit

dupinka
20. dec 2022

Nie, naši by nevzali. Ale ako píšu baby vyššie, ja keď niečo kúpim/zoženiem, nepýtambod nich peniaze. (A to my chodíme na 3a viac dní, takze nás kŕmia..)
Teraz sa mi podaril kariérny postup, výrazne si polepšíme. Za čo som aj rodičom vďačná. A preto zvažujem, že im budem mesačne prispievať na nákup potravín. (Nie na úkor vlastnej rodiny). Ale nám chýbať nebude a rodičom pomôžem. Už teraz viem, že nebudú súhlasiť, tak to asi vyriešim online nákupom domov a to už nebudú môcť odmietnuť. (bývame na opačnom konci krajiny)

amelie2017
20. dec 2022

Tak doma som uz nebola 3 roky, ale vzdy, ked sme prisli, spravili sme nakup, ze im ostalo aj mesiac po odchode. Mamina vela nema, tak sme vzdy kupovali veci, ktore spotrebuje, zemiaky, muku, cestoviny, strukoviny, veeela masa do mraziaka
.aj ked my sme jedli vacsinou vonku. Lebo stale sme sa s niekym stretavali. Ty uz musis vediet, aku financnu sotiaciu maju rodicia. Ci je pre nich vasa navsteva zataz, aj ked to nepovedia, alebo si to ani nevsimnu.
Pre mamcu by to bolo likvidacne, ale nikdy to neprizna. A ked uz doma ten nakup vylozime, tak sa spotrebuje.

amelie2017
20. dec 2022

@dupinka toto som aj ja robila, kym nebol covid. Potom sa zhorsila aj nasa situacia. Ale ked sa da, ja zas poslem peniaze sestre a ona jej nakupi, co chyba, kedze je s nou stale.

maris5
20. dec 2022

Mama zije sama, ked pridem urobim nakup, ked brala deti na prazdniny na kazdeho som nechala 100€ na tyzden na stravu a na pripadne vylety, lanovka, obcerstvenie na vylete a pod. Ked odchadzam vzdy jej necham na nocnom stoliku peniaze. Najde ich neskor. Ona zahundre, ze naco som jej nechala, ale odlozi a ma ak jej bude treba.