Dávajú vám vaši priatelia peniaze?

5. jan 2022

Žienky chcem sa spýtať dávajú vám vaši priatelia keď s nimi žijete peniaze?Mne ten môj nedáva nič len spolu dáme každý po 150€ na stravu a ostatné platí on hypo inkaso atď... Bývam unho a máme spolu aj dieťa 9 mesačne a predomnou už mal aj dlhé manželstvo a svojej žene kupoval každý deň cigarety a vždy jej dal z výplaty aj 100€ a to bola strašne marnotratna a o všetko sa staral on a aj platil..Ja zase som pravý opak jej nefajčím a nemíňam zbytočne tak keď nemá mu to nevyjde tak mu dám aj 200€ sama od seba až ma na benzín atď..A keď sa sa ho opýtala či nevie sám od seba dať aspoň niečo tak mi povedal že však načo keď ja mám peniaze že keby nemám tak mi dá..Na to som mu odvetila že ja pýtať od neho nemienim keď nevie dať sám od seba.. Už s rozhodnutá aj tak že mu buďem dávať aj na inkaso polovičku a adios migos budem si šetriť ak náhodou odtiaľto odídem
PS:Ako to máte vy?

zuzanockamt
5. jan 2022

Nie ste manželia, ste spolubývajúci s dieťaťom. Zaplať polovicu výdavkov a zvyšok si šetri.

negymama
5. jan 2022

ak je byt a hypo na neho, tak do toho by som mu nedavala nic, a v ZIADNOM ale ziadnom pripade neinvestovala nic do bytu, co sa neda odniest.

Avsak...na sipe cize energiach a inych poplatkoch za byt by si sa mala podielat na polovicu, lebo aj ty minas vodu, elektrinu, pouzivas telku net atd. Cize okrem svojho podielu na stravu by si mala platit aj cast sipa.

dalej co sa tyka dietata, obaja ste rodicia...takze aj naklady na dieta polovicu, vzdy ked kupujes dietatu nieco vacsie, oblecenie, kocik, sedacku, neskor skolka, kruzky atd. - polovicu ziadaj od jeho otca.

siska53
5. jan 2022

Odkedy spolu zijeme, je to spolocne. Ked som bola na rd a minuli sa mi peniaze, tak som si vypytala, aj ked zvacsa som platila kreditnou kartou, samozrejme. Ved nemal ako vediet, ze potrebujem hotovost. Teraz zas obcas z hlavnej karty vyberam ja a za son si musi dakedy vypytat.

Cize . Ak niekto nema.hotovost, spyta sa toho druheho a prosto si dame, bud on mne alebo ja jemu. A uz viac rokov mame spolocny ucet.

Ja som sa akurat minule rozculovala, lebo mi vycital, ze som mu nedala peniaze, ze odkial ja mam vediet, ze nema, ved ked nema, nech povie, ak mam, dam mu z nej.. ved aj ja som si pytala, ked som nemala..

sense
5. jan 2022

Nikdy mi žiaden chlap nedával peniaze...ale ani ja som žiadneho nezivila. V manželstve je aj tak všetko spoločne à s terajším partnerom dieťa nie je jeho, platíme inkaso na polovicu, aj stravu plus vylety, hypo si platí sám. A zvyšné výdavky akko auto, telefón, hobby si platí každý sám. On ma svoj plat a ja mam svoj plus vyzivne

V tvojom prípade by som nedala nič keby si pýta ze nema a síce by som peniaze od neho nepýtala ale polovicu inksa by som mu neplatila. Ak by chcel aby ste šli pol na pol tak by som žiadala výživné na dieťa.

hellwant
5. jan 2022

Spravne chapem to byvanie u neho, ze on plati hypo , inkaso, a ty nie? Este si dodala atd- cize asi telka, net, to tiez on. Strava na polku.
Zda sa ti malo, co on sam za teba plati? Plus ma zlu skusenost z toho manzelstva, tak je opatrnejsi, mozno casom sa to zmeni.

janetinka27
5. jan 2022

bolo by dobre asi zratat vsetky mesacne vydavky, urobte si evidenciu. sama uvidis, kolko vraza on (byt je jeho, takze hypo chapem, ze plati on), ale energie, internet, tv, tiez nieco stoja. plus podielate sa napriklad na vydavkoch na zariadeni bytu? tv, gauc, riad atd pouzivas aj ty a rokmi sa to znici a vyhodi.
davate 150e kazdy na stravu a co este platite? platis este nieco v tej domacnosti?
lebo ak davas len 150e mesacne a z toho sa stravujes, aj byvas, tak to ste z lacneho kraja

autor
5. jan 2022

Naskytla sa mi práca brigádovať na letisku tak to vezmem až mám o niečo viacej peňazí..Do bytu som kúpila americkú chladničku, manželskú posteľ, detskú postieľku, kočík, televízor, ostatné doplnky atď..,odovzdala som svoj obecný byt až ideme k nemu 100km od svojho bydliska.. Keď ideme k našim benzín platím ja, každý mesiac mu kúpim 2xkartony cigariet minulý mesiac som mu zaplatila 170€ notára skrze dedičské konanie a veľa toho..

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diusqa761
5. jan 2022

počkaj , to ty bývaš u neho a ani neprispievaš na energie/tv/internet aspoň polovicu? A to sa čuduješ že ti potom nechce na nič dať? Však keď tam žiješ mala by si mať aspoň toľko v sebe a polovicu za seba prispievať na energie nie len za stravu. Však ty tam žiješ prakticky zadarmo a ešte frfleš. 🤦 Keď sme s partnerom spolu iba chodili a mali prvý podnájom išlo pekne všetko pol na pol , žiadne vyžrieranie ho. Strava, energie,benzín, nájom .Teraz už keď sme svoji tak máme 1 spoločný účet a z toho sa všetko platí ale dovtedy sme žili takto. a ty sa sťažuješ že musíš "AŽ" 150€ dať a on ti ešte extra peniaze nedáva 🤦 skús ísť sama niekde do podnájmu a uvidíš čo všetko ide z jeho peňaženky , rýchlo budeš rada "len" za 150€ čo mu dávaš. Takže myslím že ťa ešte partner vydržiava a mala by si byť troška vďačnejšia

danieladeley
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domireb
5. jan 2022

Najprv ma zarazil nadpis, akože prečo by mi mal priateľ dávať peniaze? Potom čítam, že ste rodičia, to je iné a taktiež, že ešte ty si dávala jemu. Takto, môj príjem pred materskou bol tak pätina z manželovho. Byt je jeho, hypo je na ňom, koľko som mala, toľko som dala do prerábky (aj keby sme sa rozišli, za tými peniazmi by som nebanovala). Z materskej dávam na stravu, polovicu inkasa. Do ruky mi peniaze nedáva, ale keby som opýtala, dal by bez problémov. Keď ho niečo pošlem kúpiť, objednať alzu atd, zaplatí zo svojho. Ale aj tak mi nejde do hlavy, prečo by mal dávať tebe do ruky a že mu to ešte vyčítaš, že nevie sám od seba, veď voči tebe nemá vyživovaciu povinnosť a ak to chceš pre dieťa, tak prosím - buď ho to pošli kúpiť alebo povedz daj mi toľko a toľko na toto a hento. Netreba závidieť, že bývalej kupoval cigarety, závisť a špeci kvôli peniazom ešte nikomu šťastie nepriniesla

ckocka
5. jan 2022

Než sa k niekomu nasťahujem nech už ako partnerka alebo proste spolubývajúca tak snáď musím mať jasno ako to budeme financovať?

lenuska9999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luna379
5. jan 2022

Máme spoločný účet a o výdavky sa delíme a konzultujeme ich.

martina1201
5. jan 2022

Správne som porozumela že máš len rodičovský a z neho mu prispievaš na stravu a platíš veci sebe a dieťaťu? Partner ti na dieťa neprispieva a ešte mu kupuješ každý mesiac 2kartony cigariet a keď treba zaplatíš za neho čo treba? A chces mu platiť ešte do nájmu polovicu? No a z čoho budeš šetriť? Či pôjdeš na brigádu aby si mu ukázala že to dokážeš a že môže žiadať viac peňazí? Premysli si to veľmi dobre a o financiách sa v kľude pozhovarajte. Nepíšeš nič o tom koľko zarába a aké má výdavky a či mu to vychádza, ale podľa toho čo píšeš mi vychádza že mu to nevychádza inak nepochopím prečo mu platíš cigarety.....

negymama
5. jan 2022

Vies co, radsej plat spravodlivo podiel na byte a financovania dietata...ako to ze mu zaplatis cestu k rodicom, pakel cigariet ci notara ci co.

z toho co pises, nemam pocit ze fungujete ako kvazi manzelia so spolocnym prijmom, byanim atd. sama spominas moznost odchodu, takze su tam asi nejake chladne ci nevyrovnane vztahy medzi vam. v takom pripade by som seba brala ako spolubyvajuceho, dosledne by som platila svoj podiel na byvani a strave, a plus polovicu vydajov na dieta, ale nepytala by som ani nedavala anaopak jemu nedokladovatelne, lubovolne vydavky, ktore vam po rozchode ostanu ako krivda a jeden druhemu budete vycitat, co ste si kupovali. Dobre dohody , dobri priatelia...lebo toto ako spolunazivanie partnerov/manzelov co maju vsetko spolocne nevyzera ani do buducna.

uy hlavne kvoli bytu ktori je len jeho. a on si plati hypoteku.

verkaveverka
5. jan 2022

Keby mi muž nedával peniaze, tak s nim nie som 🙂

zuzanockamt
5. jan 2022

@verkaveverka Nemáš svoje?

elizabet173
5. jan 2022

toto je mimo moje chápanie, vy ste sa nerozprávali nikdy o tom, ako to bude s financiami, kým si sa k nemu nasťahovala? Ako to bude, ak by prišlo dieťa? Ak on platí hypo na svoj byt, to je ok, tu by som neprispievala, strava na polovicu, to je tiež v poriadku, ale energie, voda a pod. by mali ísť tiež na polovicu, tiež všetko, čo treba kúpiť dieťaťu - oblečenie, plienky, hračky a pod. Na benzín by som mu nedávala, aj keď idete k tvojím rodičom, pretože ty si na rodičáku a staráš sa o dieťa, ktoré je aj jeho., tiež o domácnosť. A cigarety by som mu nekupovala určite, ani notára, nevidím dôvod-. Tú brigádu by som brala určite a šetrila si

liljana
5. jan 2022

@verkaveverka Ano, vela ludi tak funguje. Ona caka od nej peniaze, on vecnu mladost a krasu. Ked nie su peniaze, alebo mladost/krasa, tak pa pa zlato. Taki ludia su s druhymi iba preto, ze z toho druheho maju pre seba nieco uzitocne.

verkaveverka
5. jan 2022

@zuzanockamt Lol, mám, ale s chlapom nemienim byť, ak mi nezlepšuje život. 🙂 Na čo by som bola s niekym, kto mi život sťažuje/zhoršuje?

sense
5. jan 2022

A nikdy nikdy by som nekupoval priateľovi cigarety...

ckocka
5. jan 2022

@verkaveverka Presne tak, len teda život nemusia zlepšovať iba peniaze.

simca06022011
5. jan 2022

Vies co, podla toho co tu citam dalej tak neviem. On sice plati byvanie,ale inak na vsetko taha peniaze. SOm asi divna,ale ja si myslim, ze spolocne zijuci par ma mat spolocne financie, plus kazdy by si mal vediet odlozit rezervu (duplom ak nie su manzelia). Ja napr. viem kolko moj chlap zarobi/minie, on nevie kolko som zarobila/minula ja :D A nemoze mi povedat, ze "mas peniaze tak to plat". Sam od seba ti ma davat peniaze ? na co? Ked ti on nedava sam od seba, este aj phm si platis do auta ked vas niekde vezie, preco mu platis ty veci? Preco mu ty kupujes cigarety? Daj si to trosku do pomeru. Davaj tolko co dava on. A odkladaj si peniaze, pri takomto cloveku budes skor ci neskor odkazana sama na seba.
Ak si chcete nastavit vydavky, daj si to do pomeru, a pytaj polovicu, plus polovicu vydavkov na dieta. A radsej si to odloz na horsie casy (aj keby si na to mala, na vychovu ma prispievat aj on)

liljana
5. jan 2022

@verkaveverka Lebo vztahy nie su, nemali by byt o uzitku. Toto si hovori asi chlap o 40-50 a vyssie -tnicke. Uz ziaden uzitok z nej (sex), taha iba peniaze, vecne iba pinda, kritizuje a vyraba nejaky problem od rana do vecera. 🙂

0silvia0
5. jan 2022

mate to uplne odveci rozdelene. Preco jemu platis vydavky za notara, kupujes mu cigarety?

ckocka
5. jan 2022

@liljana Každý vzťah je obchod. Ja dávam niečo čo chceš ty, ty dávaš niečo čo chcem ja. Ak dávanie a prijímanie nie je z jednej strany pocitovo vyrovnané (lebo objektívne stanoviť napr. hodnotu láskavosti je ťažké), vznikajú problémy.

verkaveverka
5. jan 2022

Autorka, si úplne mimo, keď dávaš chlapovi peniaze a robíš mu slúžku. Máš sa horšie ako ženy kedysi, lebo ženy kedysi síce museli držať hubu a starať sa o domácnosť, ale muži aspon kompletne zabezpečili rodinu, ženy nepracovali. Teraz ich ich hlúpe matky a ženy naučili na takú pohodlnosť, že očakávajú aby si bola slúžka, starala sa sama o decko a domácnosť a ešte chodila aj do prace a rovnako (keď nie viac) prispievala na domácnosť. Je mi zle zo žien, čo sa nechajú takto chlapmi zneužívať a robia im otrokyne zadarmo.

verkaveverka
5. jan 2022

@liljana Vzťahy sú vždy obchod. Vždy. Aj manželstva. Muž tiež nechce starú, tak nech si pekne za mladú zaplatí 🙂

liljana
5. jan 2022

@verkaveverka A sme doma, otrokyna a sluzka.🙂 Ak zena zije u muza v jeho byte, on plati najom, jedlo, ona vari sebe, ved chce jest a uvari toho trochu viac, uprace po sebe, uz sa citi zneuzivana.😂 Tak nech je sama, vsetko si zaplati sama, a moment, ved varit a upratovat si bude musiet tiez sama pre seba. Potom je tiez zneuzivana. Sama sebou.