Dobrý deň. Mám 24 a spoznala som 30 ročného chlapa, ktorý však už má dieťa. Od začiatku som vedela , že má dieťa o ktoré sa s bývalou starajú striedavo - jeden týždeň u nej a jeden uňho. Stretávame sa vždy, keď je sám takže jeho dcérku som ešte nespoznala. Doteraz sme si vyslovene nedefinovali, čo je medzi nami. Nedávno sa ma však spýtal, či by som mala záujem posunúť naše randenie ďaľej - teda do vzťahu. Citovo sa nato cítim ale neviem či by som to zvládla z hľadiska “nevlastnej matky” . Aký máte nato názor? Má takýto vzťah perspektívum? Osobne by som rada spoznala malú a vytvorila si sňou vzťah ale neviem či by som to zvládla z inej stránky.
pokial sa nebudes snazit byt matkou ale len kamaratkou dietatu a mas rada deti ..a hlavne si zmierena s tym ze dieta je pre rodica na prvommieste a priatel az na druhom tak chd do toho
závisí, aká si povaha. Niekto je vyslovene nevhodný materiál na "nevlastnú mamu" a niekto prijme nevlastné dieťa za svoje. Prečítaj si tu zopár tém, aby si vedela, do čoho ideš- skôr než sa namotáš a než im (a hlavne jeho dcére) zamotáš život. Neviem, koľko má rokov, koľko sú rodičia rozvedení a pod., ale určite to ňu nie je ľahké. Musíš počítať s tým, že budeš ťahať za kratší koniec, keby boli vo vzťahoch problémy. Inak sa budujú vzťahy od bábätka a inak so starším dieťaťom. Nepoznáme ťa, takže na pálčivé otázky si musíš odpovedať sama za seba. Ale ozaj si tu prečítaj zopár tém o vzťahoch s mužom s deťmi z predchádzajúceho manželstva. Nie pre strašenie, ale aby si vedela, do čoho by si šla, aké sú možné riziká a ty si zhodnotíš, či to chceš skúsiť.
podľa mňa zbytočne...si ešte mladá, na chlapa s deckom máš ešte času dosť... či si myslíš že je to tvoja životná láska a už nikoho nestretneš ?
Na to ti nikto neodpovie. Každá žena je iná, jedna bez problémov prijme dieťa aj deti svojho partnera, je im super kamoškou, druhá to nejako "zvláda" ale extra vzťah nevytvorí a sú aj také, čo to jednoducho nedajú a rozídu sa.
Ja napríklad viem, že by som nedokázala mat partnera si záväzkom. Proste to dieťa by nebolo moje, a nikdy by som ho tak nebrala. Takže ja by, som nikdy taky vzťah ani ne nadviazala.
Ty ale môžeš byť úplne iná. Naozaj nikto tu nemôže povedať, chod do toho, ani nie, nechaj to tak
Musíš si uvedomiť, že dieťa bude vždy na prvom mieste pre partnera, a ze to dieťa vždy bude mať matku inú ženu, teda aj s nou bude on v kontakte.
Poloz si otazku ci si tak velmi zalubena a ochotna prijat do svojho zivota chlapa so zavazkom.Mas este dost casu na taky vazny vztah, ale ked citis ze je to ten pravy,laska zvladne vsetko.
Moja kamoska sa tak uz aj zosobasila s terajsim manzelom.On ma nemanzelske dieta a tak isto je v striedavej starostlivosti.Ona si tento vztah vychvaluje.Malého si veľmi oblúbila a aj ked jej nikdy nepovie mamka aj tak ho berie ako vlastneho.Takze v tom tvojom pripade nevidim nic zvlastne co by sa nedalo vyriesit je to o tom ci chces byt naozaj v takom vztahu ci priatela naozaj mas tak tak rada posunut sa v taky dôlezitý krok.
Nie pre každého je taky vzťah. Vyžaduje si to veľa tolerancie hlavne z tvojej strany. Dieťa bude vždy na prvom mieste a pokiaľ to dieťa nebudeš mať úprimne rada, nedopadne to dobre. Rataj aj s tým, že prípadne partnerovo doťahovanie s ex-kou bude vplývať aj na teba. Ešte si mladá, dokážeš si určite nájsť partnera aj bez záväzkov.
Deti su velka zodpovednosť, záväzok na cely život. Záleží, ake ste všetci povahy a ako si tolerantná. Môžeš to skúsiť a uvidíš ako budete fungovať.
Len mysli na to, že keď budete mat svoju rodinu, že vzdy budu nejake financie odchádzať preč, partner sa bude časovo venovať aj dcére, bude s vami dovolenkovať, budete v kontakte s jeho ex.
V mojom okolí poznam dva taketo pripady.
Jedna znama si nasla rozvedeneho s dcerou a je s tym v pohode. Vlastné dieťa sa im nedarí už roky, takže dosť času travia s touto dcerou z prvého manželstva. Teda oficiálne je to v pohode.
Druha kamoška si nasla rozvedeneho s dvomi deťmi a maju spolu syna (3roky). Stale sa sťažuje, že ten partner si ju ani nechce vziať, lebo ma zlu skúsenosť s manželstvom. Ze su cely týždeň v práci a cez víkend na seba zas nemaju čas, lebo sú tie jeho dve deti (14 a 12 ročne) z prvého vzťahu u nich. Nemaju sukromie, lebo maju maly byt. Ale vlastne keď su u nich, su stale na mobile a v domácnosti nepomôžu a ona ich nechce vychovávať atď. Maju konflikty za financie atď. Myslím, ze keby nemaju toho spoločného syna, tak by od neho davno odišla.
Ak mam byt uplne úprimná, ja by som v takom vzťahu nepokracovala. Ale to hovorím až teraz, keď mam sama dve deti a viem, ake je to s deťmi náročné. My sme sa s manželom vobec nehadali, az dokým sme nemali deti. Aj vlastné deti su skuska vzťahu
To zavisi od teba, ja by som to nedala. Ale ak sa,ti ten chlap paci, tak sa hold budes musiet prekonat.
Je to o tebe. Vacsina zien to neda, ze vsetky peniaze nejdu iba na nu a jej deti, ale "tecu" aj inam.
S akej stranky...je to jednoduché...mala pre neho (ak je spravny otec)bude vzdy pred tebou pred všetkým proste na prvom mieste...musis sa s tym zmieriť...resp mala by si byt rada ze je taky otec aspon do budúcna ak plánujete spoločnú rodinu deti ze je to zodpovedný otec ...nic viac nic menej
kým nevyskúšaš, nevieš... môj brat nikdy nebol rodinný typ, nakoniec si našiel frajerku s dvoma deťmi z predchádzajúceho vzťahu a klape im to už niekoľko rokov a jej deti sa začlenili do našej rodiny úplne bez problémov 🙂
Nemas co stratit, za vyskusanie to z mojho pohladu stoji. Uvidis ako budete fungovat a ako to cele bude dalej. Mozno teraz sa ti to zda akoze zvlastne, ze nevies si to predstavit, ale to je len teraz tak.
To sa takto nerobi. Toto nie je dohoda o praci a zmluva o zamestnani. Tieto veci snad vyplynu uplne same a to z citov, ktore medzi sebou prechovavate , radosti, ktora je medzi vami a pocitov, ze vam je spolu dobre. Potom by neprisli ziadne otazky a uz vobec nie cudzich zien na mk. Starostlivost o nevlastne dieta by sa bralo ako samozrejmost.
určite to ma sancu ak budes ty chciet, moja naj kamoska si s dcerou nasla chlapa bez deti a ziju spolu uz 4 roky takto velmi dobre. deti uz neplanuju takze chlap bude mat iba to jej dieta.