Otec prichýlil jedného staršieho známeho ktorého prepustili z basy. Jeho rodina ho domov nechcela kôli tomu že bol vo väzení. Malo to byť iba na chvílku kým sa nepostaví na vlastné nohy aby si mohol zaobstarať prácu, bývanie atď. Z tej chvílky je to už necelý rok a nemá absolutne žiadnu snahu o nič. Nielen že ho musia moji rodičia živiť lebo nemá ani cent každý deň sa mu musia kupovať cigarety dokonca si začal rozkazovať čo sa má variť aby mu chutilo a aby sa najedol. Rodičia majú rodinný dom na pozemku si pristavili ešte jeden menší domček hosťovský (v ktorom je teraz on), ktorý sa využíval keď prišla rodina na návštevu, kedže je to na dedine a je tam velký klud tak je tam super oddych. Ale to je o inom. Problém je ten že dotyčný celé dne sedí na riti, žerie, spí a nepomože ani len v domácnosti, na záhrade. Keď niečo chce posiela mojich mladších surodencov do obchodu a samozrejme že za peniaze mojich rodičov. Velmi ma to štve pretože moji rodičia maju dosť vlastných problémov a nie to sa ešte starať o zdravého dospelého človeka a aby moja mama došla večer z roboty a ešte nemu vyvárala michelinské menu lebo nemu na večeru chleba so šunkou nestačí. Už niekolko krát som s nim mala potyčku aby sa vschopil a keď už sa nemá k tomu aby si našiel robotu a odišiel tak nech aspoň pomože rodičom alebo aspoň prispieva na nákupy. A ako bonus keď chcu isť rodičia na dovolenku v lete aspoň tam si oddýchnuť tak s prepačenim k*k*tko sa im tam votrie a ešte mu musia zaplatiť samostatné ubytovanie aby mal klud🤬 vidím na rodičoch ako už maju plnú hlavu toho všetkého ale je im lúto ho vyhodiť keď nikoho nemá. A ja som z toho uplne na nič keď vidím že rodičia už ani vo svojim vlastnom dome nemajú klud
Tvoji rodicia su hlupi. Toto sa inak nazvat neda 🤬 A naopak, basista je velmi sikovny.
neverím, že môže byť niekto až tak sprostý...sorry
Rodičia ho musia živiť, musia mu kupovať cigarety a ešte ho musia aj bravat na dovolenky? 🤔
Veľmi zvláštne? Skús napísať všetky fakty. Naozaj tvoji rodičia MUSIA živiť cudzieho človeka? Niečo za tým bude, normálne by ľudia takého vyhodili do mesiaca a nie ho ešte brávali so sebou na dovolenku 🤦♀️
Ako vystrihnute z americkeho filmu... niekto niekoho prichyli, kym sa nepostaví na vlastné nohy a on to zneuziva ako sa len da .bez milosti vyhodit ho.len rodicov zneužíva , pijavica...
Tak to je už chyba rodičov, že si takto nechajú srať na hlavu.
Jediný dôvod, prečo toto tolerujú mi napadá, že ten človek niečo na tvojho otca vie a tým ho má v hrsti.
Nie je to rodina. Je to len starší otcov známy. Neviem čo sa stalo otec bol vždy velmi zásadový človek a nikdy si nenechal skákať po hlave. Pri nom ma neuveritelnu lutosť a nechce ho nechať samého keď nikoho nemá. A prosím vás nežiadala som o komentáre že moji rodičia sú sprostý.
Mama súhlasí s otcom? Podporuje ho?
Mozno mu len chce naozaj pomoct, ale to zase neznamena, ze sa da zneuzivat. Ma nastavit pravidla. Ak tam chce byvat, tak musi definitivne vela pomahat v domacnosti a hladat si hlavne pracu.
To je ako z filmu ..... Asi dačo vie na tvojich rodičov
Inak si takúto sprostotu neviem vysvetliť
Prepáč 🤦
Pokial tvoj otec sa nezatne a nevyriesi to po chlapsky, ty s tym nic neurobis. Je to vec hlavne tvojho otca. Na mieste tvojej matky by som dala otcovi ultimatum, to by mu mozno otvorilo oci.
Mama s tým samozrejme nesúhlasí. Povedala že ani na dovolenku nejde ak má isť aj on. Hovorí aby čim skor išiel preč
Potom zavolať políciu a tamto vyhnať z pozemku, ale najskôr dať reč s otcom
Pouzivas slovo “musia”. Nechapem preco,lebo oni NEMUSIA,to si musis vyriesit s nimi,alebo sa proste vsetci spojte a ho vyhodia. Tu inej moznosti niet,bud chcu,alebo nechcu,ziadne musia…vyuziva ich?kopnut ho do zadku,vziat kluce a dovidenia…a este dovolenku im platit…slecna ma pravdu,su “hlupi”…letel by odtial,ze by ani smrad po nom neostal…
Hmm určite si skúšala sa porozprávať s otcom, však? Toto naozaj nie je rozumné čo robí. Neodsudzujem ľudí čo boli vo väzení, pretože všetci robíme chyby a niekedy na to ľudia doplatia aj takýmto spôsobom. A je naozaj pekné od otca, že chce pomôcť.
Ono je ale rozdiel pomáhať, podať pomocnú ruku a využívať niekoho. Pretože toto je presne to využívanie. Má sa u rodičov ako v bavlnke, nemá dôvod niečo meniť, má navarené, má teplo, je o neho postarané, ešte aj na dovolenku ho zoberú.
Je čudné, že jeho vlastná rodina sa ho neujala, a to nie je podľa mňa preto, že bol v base. Ale presne preto, lebo vedeli aký je .....
Tu naozaj nepomôže nič, len sa vážne porozprávať s otcom, aj ty aj mama. A musí pochopiť, že toto nie je dobré, a aj keď si myslí, že mu pomáha, tak mu nepomáha, lebo takto sa na vlastné nohy on nepostaví nikdy.
Ved nech si ten pobyt u vasich aspon odpracuje, ako Maco mlieč😀
Tiez sa priklanam k nazoru ze nieco na vasich vie alebo nieco v tom duchu... za co sedel?nevies?
Nehnevajte sa, ale ja už týmto anonymným témam nedokážem veriť! Odmietam uveriť, že je niekto takto hlúpy!
Zaujímavý príbeh, ale aká je otázka? Čo my s tým máme robiť?
A teraz tu o červenej ciapocke prosim
Mozno mozes skusit stary dobry trik na otca ze "Co o nas povedia ludia?" Ze kazdy z dediny sa na vasich rodicoch smeje ako ich tento darmozrac vyuziva.
Chapem ze ta urazaju a hnevaju komentare kde ludia oznacuu tvojich rodicov za hlupakov. Tvoji rodicia urcite nie su sprosti alebo hlupaci (naopak su velmi dobri ludia), ale to co robia dnes je do neba volajuca blbost. Aj otec aj mama. Trochu chapem, ze otec nema srdce ho vyhodit, ale absolutne nechapem preco mu mama vari michelinské menu. Ved riesenie je tak jednoduche az je to smiesne... Nenavarit.
Oni to robia preto, lebo chcu a zaroven chcu somrat. Nic s tym neurobis, vobec nic. Zabudni na to a nechaj to tak.
Ak tato tema nie je fake, o com som dost presvedcena, ze je, tak si myslim, ze je za tym nieco viac. Ani ten najblbsi clovek si nenecha doma dlhodobo prizivnika len tak z lutosti, ktory navyse ani len nie je clen rodiny, nebude mu vyvarat a nenecha sa zneuzivat. Skor by som sa otca spytala, ci mu naaaahodou nieco v zivote nedlzi, ked ho doma takto drzi a "nevadi" mu, ze takto s nimi zije.
Tvoji rodičia sa pekne zamotala s takým nebezpečným človekom, nebude ľahké sa ho zbaviť,môže im narobiť problémy , čím skôr preč s ním
@pukina, @zdenkastanka, @elian, @lesana25
obzvlast ak ten clovek ma kriminalnu minulost, tak tam pravdepodobne bude nieco velmi velke a velmi skarede co tento clovek vie na rodicov a preto rodicia robia co robia.
Dovod prečo tu píšem je preto lebo sa bojim aby ešte on sa nepokúšal vyštvať z vlastneho domu mojich rodičov. Moji rodičia sú slušný, zodpovedný ludia neexistuje nič čo by na nich ktokolvek mohol mať. Jedine že by otec neostrihal trávu a mama nezapla práčku to je celé. Chcela som sa tu zdôveriť s problémom ktorý ma trápi za mojich rodičov lebo nechcem aby sa trápili koli nejakému príživnikovi a som sklamaná z niektorých reakcii na to že moji rodičia sú hlupáci.
Ale ako potom vysvelis ze mu mama dobrovolne vyvara vecere po celodennej praci? Preco to robi? Ved staci tak malo, nenavarit.
kvoli comu sedel v base? aky skutok spravil? pretoze takto sa spravaju ludia, ktori musia nieco oplacat druhej osobe (kedze je to pribeh ako z filmu, tak uz fabulujem).
Vydiera rodicov ?? Porozmyslaj nad tym...
Podpor rodicov v tom, aby ho odtial dostali. Nech mu daju termin dokedy sa ma vystahovat. Vyzera to na drzeho neempatickeho cloveka bez chrbtovej kosti. A tvoji rodicia chceli pomoct, ale prerastlo im to cez hlavu. Neda sa nic robit, musia pritvrdit. Neexistuje, aby mu mama vyvarala, neexistuje aby si cele dni gule valal na niekoho ucet.
Neviem kolko mas rokov, ale asi si velmi mladucka. Vies ono aj ti v nasich ociach najsrdecnejsi a najlepsi ludia mozu skryvat take tajomstva o ktorych si ani len netusila ze by sa ich mohli tykat. A dokonca to z nich nemusi automaticky robit horsich ludi, niekedy staci jedno zle rozhodnutie alebo byt v nespravnom case na nespravnom mieste. Ale! Je naivne si mysliet, ze je za tymto vsetkym len ich srdecnost.
A je to niekto z rodiny?
Pretože tvoji rodičia nie sú povinný ho živiť,isto nemá na tej adrese trvalý pobyt ,tak ho treba vysťahovať a city a výčitky samozrejme bokom.Skoro rok ,je už dlhá doba na to aby mal snahu niečo so svojim životom robiť 🤷🤦