Darček od babky

stellasss
23. máj 2016

Ahojte, rada by som od vás počula názor na dnešnú situáciu. Dnes mala dcérka 8 narodeniny. Moja mama, ju zavolala, aby jej pogratulovala, pretože slečna mala oslavu s kamarátkami, babky sme nevolali. Dcérka prišla od babky s dezertom, nemenovaným z Lidlu, ten s náplňou Whiskey a k tomu so zárukou do 1.1.2016.
Som strašne sklamaná, nahnevaná, aj keď obdobnú vec urobila na Vianoce, keď mladšej dcérke /4/ dala pod stromček balón. Inak vzťahy máme normálne, ale po tomto....

janinah
23. máj 2016

No,hlavne že inak máte vzťahy normálne.....nepozvete babky,ale kamošky,však tie sú dúležitejšie....a babka dá vnučke balon,najlacnejšiu hračku na svete.....ale vzťahy normálne....čo chceš riešiť? ..a mimochodom ten dátum si babka nemusela všimnúť

sardinka335
23. máj 2016

@stellasss prosím ťa, že to vobec riešiš....zvlášť ak mate normálne vztahy - asi ti to je luto, ze ich mate normalne. Aj mne dala 80 ročna babka dezert čo mi nechuti a švagrina poslala taku bonbonieru, ktora uz ,,belela,, evedentne to ona dostala a posunula dalej...
Starým ludom uz darmo budeš vysvetlovat a rozčulovať sa. Aspon si spomenula na deti. Dochodky su mizerné a starkí uz ,,nepremýšlaju,, a nemozeš od nich čakat LEGO FRIENDS HOTEL za 50 euro či kolko to stoji ....Ak mate ako tako pekné vztahy, tak by som ich nekazila takýmito ,,malichernostami,,. Dnešné deti maju všetko, a babku ste ani nevolali aspon na kavičku, spomenula si sama - to si x babiek ani nespomenie.

tereskah
23. máj 2016

to su take zbytocne diskusie toto, lebo nevidime do toho ake mate naozaj vztahy a keby st mali v pohode vztahy tak to asi neriesis... neviem kolko ma babka rokov, mozno si nevsimla, moja babka ma doma 5161651 dezertov a dedo 6514668 flias a len si to ajtak vymienaju s kamaratmi hlavne si treba zapamatat ktoru flasu a dezert od koho maju aby nedali aj naspat... a ked kupila balon tak asi nema na to aby kupovala hracky za stovky eur ako ine babky... alebo jej povedz priamo do ksichtu s tymto tu nic nevyriesis

sardinka335
23. máj 2016

@tereskah to ako moj svokor - v pivnici fliaš na mraky a ked niekam ide tak vzdy zoberie ako ,,prískočné,, ...len potom v pamäti lovi ze od koho to dostal aby nebol trapas... 🙂 🙂 🙂
Akurat sa na tom zabavame 😀 😀 😀

meluela
23. máj 2016

@sardinka335 rodinne putujuce bonboniery su super 🙂 nikdy nevies ci sa ti o rok nevrati a obcas ti ostane cierny peter (tesne pred zarukou ci uz po nej) ... a recyklovane darcekove tasky a baliace papiere z minuleho roka su najlepsie .. ked tam niekto zabudne cudziu menovku 😀

lintu
23. máj 2016

No tak dostala balón 😀 Podstatné je, že aspoň niečo 😀 Rodičia, ktorých decká dostávajú od okolia množstvo hračiek až už ich nie je kam dávať, by s tebou istotne radi menili 🙂 Pozri, hodnotiť nejako rozumne vašu situáciu je naozaj ťažké. Možno je zrkadlom finančnej stránky tvojej mamy, možno vaše vzťahy nie sú až také normálne, ako si myslíš a možno.... aj vek či psychická choroba dokáže kadečo podivne ovplyvniť. Je to tvoja mama. Ak ti na vašich vzťahoch záleží, porozprávaj sa s ňou. Za každým A stojí vždy aj B. Všímaj si jej správanie. Možno zistíš, že čudná nie je len voči tebe a tvojej rodine, a tak ani jej prehrešky netreba brať príliš osobne.

sardinka335
23. máj 2016

@meluela ako aj mna to vytača do istej miery - viem to pochopit. Moji švagrovci su v tom experti.....posielaju našim detom čokolady, ktore dostali ich deti ale kedze oni im tie čokolady nedavaju lebo su nezdrave - ved sladkosti nie, tak to posuvaju nam....ale oni to robia vazne ,,naivne v dobrom,, no budem sa za to hnevat? Ved mozem, ale načo kazit vztahy, ktore mame inak celkom pekne.

stellasss
autor
23. máj 2016

@janinah
@sardinka335 ibaže babka býva tri brány od nás...na kávičku chodí denne. A na dôchodku tiež nieje, má 53, a teraz má druhú alebo tretiu pubertu minisukničky atd....

@tereskah hneď som jej to aj zavolala, ako som písala vyššie, navštevujeme sa skoro denne. Peniaze? Či má či nie, jedna normálna čokoláda pre deti stojí 0,70€ ....
zato ma to strašne mrzí..
Lebo ona má názor, že ja im dám všetko, aj to čo netreba tak načo bude aj ona ešte míňať...
@lintu minulého roku dostala na vianoce od syna - môjho brata sadu šálok a hneď sa ho opýtala, či to od niekoho dostali, pretože načo by jej to kupovali, keď ona ich má milión. A doteraz to omieľa, že mu to neodpustí, že ju to urazilo. Pritom ona urobila 100krát väčšiu blbosť...akože aj moji majú tých hračiek habadej, jedná decká čisto len herňa. Ale aspoň obyčajnú čokoládku mohla kúpiť.

Ide o to, že malá už takéto veci vníma že babka jej dala takýto darček.

@sardinka335 ako píšeš. Ale švagrovci sú švagrovci. Nie babka, ktorá je s nimi denne. A nieje určite sociálny prípad, žeby na to nemala......

stellasss
autor
23. máj 2016

Ja nie som nevďačná, ja si vážim každú snahu. Aj kamarátka, ktorá je z rodiny, kde tých peňazí je poskromne, jej kúpila bublifuk, a to zo svojho vreckového, tak nás tak dojala až mi slzička vyšla...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
24. máj 2016

Ked ta to hnevá, tak zo milej babke povedz, nech vie. Ked sa urazí, tak sa urazí a ked nie, tak fajn

loginexistuje
24. máj 2016

@stellasss no ako si dopisala ze preziva druhu mladost nema nahodou novu partiu a proste vnucata sli na piatu kolaj vzdy takto kupovala darceky nejde o cenu alw ze si aspon dam namahu a kupim to co to dieta potesi u nas to tiez takto slo nova partia nezaujem o vnucata milenec atd a skoncilo to katastrofalne

cicimotinka
24. máj 2016

Pozri, ak máte normálne vzťahy, tak ich nekaz takými malichernosťami... ak dcérka chápe, že dostala blbosť, tak musí chápať aj vysvetlenie, že babka už iná nebude a v živote ešte dostane kopec blbostí... ja by som z toho nerobila tragédiu... ľudia sú rôzni a ja som tiež podostávala kadečo... poďakujem, hodí sa, nechám, nehodí sa, posuniem... a k tomu vediem aj deti... Tebe sa balón na vianoce zdá blbosť, no niektoré deti by sa potešili aj tomu... je to len uhol pohľadu... a inak, ja by som nečakala nič, pokiaľ by som babku nepozvala na oslavu (a ten dátum si fakt nemusela všimnúť)... to by som brala ako veľké plus, že si babka spomenula a bola ochotná niečo dať len tak...

jana_eyre
24. máj 2016

No ako darcek od babky je to divne, najma pre malu to muselo byt trocha sklamanie, ved dostala nieco co ani nemoze zjest.. Je to tvoja mama, normalne by som sa s nou o tom porozpravala, ze preco, ved je to este mlada osoba.. Zas na druhej strane, mozno jej je luto ze nebola aj oslava, ale zas dat kvoli tomu nevhodnu bonbonieru dietatu... Radsej mohla dat znova balon 😊

Ja mam este male deti, ale sestry co maju uz vacsie robia oslavy pre rodinu a potom pre kamosov.. Ja viem, ze to nie je vzdy lahke finance, ale zas babky by bolo asi dobre pozvat aspon na kolac, ci?

barcelona94901
24. máj 2016

@stellasss prečo ju volala tvoja mama a nie ty? Oslava s kamoškami je jedna vec,gratulacie od najbližšej rodiny by mali byť samozrejmosťou ked mate normalne vzťahy a darčeky...no tak za tie roky musis byť na to už naucena ,podakujem,nekomentujem nič ...ver tomu,ze sú babky co si ani nespomenu,darceky sa nedavaju ak také rodiny sú a keby boli ankety o najväčšie kraviny tak to s prehľadom vyhrám ,nádych,vydych a ides ďalej.Ty babke čo kupujes?

dominika6
24. máj 2016

@stellasss
my pravidelne už roky rokúce dostávame dezerty a čokolády po záruke,lebo starká si to nevšmla...ja to deťom ani nedávam a zvlášť po záruke...zjeme to my a veru nezomreli sme... 😀
tak isto mi stále posiela kur,prsia,lebo boli v akcii vBille ale mesiac staré...staré šunky,zabalené atd atd...všetko ide rovno ko koša...
vždy jej pekne poviem...starká neposielajte nič,zbytočne...
ale ona nieeee,je šťastná ako pomohla a ja som šťastná že máme dobré vzťahy 😀

tykat
24. máj 2016

...nerieš, babke pri najbližšej príležitosti ponúkni whiskey bonbonieru ku káve a hotovo. Prípadne so smiechom dolož "ešte že som si všimla a odložila inak by sa nám tu decká na oslave popili"...alebo jej ju daj obratom na meniny/narodeniny 😀 ...ak by namietala, že to je tá jej tak povedz, že to určite nie, veď je s alkoholom, to by predsa 8r. decku nedala...prípadne dolož, že asi starne keď si už takéto veci nepamätá 😎

mimikas
24. máj 2016

Moj syn dostal od mojej svokry jeden darcek za cely jeho zivot a to plysoveho psa na ruku co strasne plzol. A co? Vztahy mame normalne, svokra je chora, vela penazi nedostava, je na invalidnom uz 20 rokov, ledva chodi, nikto od nej ani darcek necaka a nikomu to nevadi. Vztahy nie su len o darcekoch pre deti a brani.

barcelona94901
24. máj 2016

@stellasss jaj a ten dezert dostávame aj my a keď nie ten z lidlu ,tak iný v akcii ,môj jazdi na aute každý deň a už je na to naučený,ze hoc nepije vždy dostane tvrdý chlast a ten dezert od rodičov a posúvame to ďalej a čo sa deti týka majú všetko z akcii minule dostali nejaký čokoládový krém pretože stal 0,80 centov,no nekup to ! A na to už fakt musis byť po rokoch naucena .Mna sa tento týždeň opytala svokruška,ci nepotrebujeme niečo do skoly ,chapes,konec školského roka ,teraz sa opyta 🙂 decka idu do tábora ked sa vrátia potom sa zas opyta či mali vsetko .Proste sa treba naučiť s tym ziť a ísť si svoje

marinablue
24. máj 2016

My sme boli vychovávaní tak , aby sme darček vždy slušne a s poďakovaním prijali. (To čo s ním urobím potom je už moja vec. 😀

lavazzake
24. máj 2016

Myslim, ze pointa nie je dezert po zaruke... Pointa je ta, ze ako sa asi citi to dieta, ktore dostalo dezert, ktory ani nemoze zjest alebo balon...ja ta chapem, mne by bolo smutno za moje dieta, ktore sa tesi na darcek, hoc aj maly, ale taky, ktory jej urobi radost, napr.ten bublifuk a dostane nieco, co ju sklame...ja by som mozno volila kupit nieco drobne, dat to babke a poprosit ju, aby to malej dala...a aby sa babka neurazila, vyhovoril by som sa na to, ze napr.doma toho dostane dost, ani by si nevsimla, tak sme ti doniesli, daj jej, bude mat radost este raz... a co sa tyka oslavy...to je myslim kazdeho vec ako oslavuje a s kym...nasi a svokra sa neznasaju, takze oslavujeme u nasich aj u svokry a doma mame tiez malu tortu...mala si to aspon uzije 3x...a najvacsiu radost ma z oslavy s kamoskami samozrejme...podla mna na to treba hladiet ocami dietata, ved o neho tu ide, ci?

elise
24. máj 2016

@stellasss ale aspon dala nieco. Nasa si nespomenula 9.5 roka na nasho syna a 3,5 roka na nasu dceru jej vnucata. Nezaujima sa o ne ja by som bola za balon pre deti vdacna. Uhol pohladu. Dieta nepotrebuje drahe hracky, balon je zabavnejsi.

moni244
24. máj 2016

Keby ste mali take super vztahy, nemas potrebu na nu kydat na internete, raz je to tvoja mama, mala by si mat uctu k nej a neriesit blbosti

marinablue
24. máj 2016

@stellasss Keďže sa jedná o tvoju mamu a píšeš že máte dobrý vzťah, tak čo ti bráni v tom aby si sa s ňou o tom normálne porozprávala? (Inak neviem o akú bonboniéru presne ide, ale väčšina skutočný alkohol neobsahuje len umelé arómy. A tak si babka možno myslela že to je vhodné aj pre dieťa. A ten dátum si nemusela všimnúť, hold starší človek. Asi sa snažím vidieť v druhých dobro a nie zlo za každú cenu, ale v tomto prípade naozaj nikde nevidím zlý úmysel.)

alaguema
24. máj 2016

@stellasss keby ľudia mali len takéto "problémy", bolo by fajn na svete. Babka s nevhodnými darčekmi...no, čo už s ňou? Je aká je. 🙂

0silvia0
24. máj 2016

@stellasss veď povedz mame, že tvojej dcére chýba k plnoletosti ešte 10 rokov tak nech bonbonieru s príchuťou alkoholu dáva vekovej kategórii 18+. Ona nemá problém šplechnúť bratovi do očí, že nepotrebuje jeho šálky, tak prečo by si ty mala problém ju darčekovo usmerniť?

jana_eyre
24. máj 2016

@marinablue ak ide o tu co si myslim, tak tam skutocny alkohol je, minule som ju ochutnala a citala som si popis.. Ani ja si nemyslim ze by slo o zly umysel, ale zas dat alkoholovu bonbonieru dietatu a este vraviet ze ved aspon nieco, to je podľa mňa zvlastne.. A teda 53 ročná žena nie je starší človek.. Ved teraz takto staré ženy majú často pubertakov 😊

Nemyslim že je to vazny problém, ale kvôli deťom by som sa so svojou mamou normálne porozpravala.. Ved ku komu inemu už byt úprimný ak nie kvlastnej mame?

0silvia0
24. máj 2016

@jana_eyre tiež ma pobavilo, že 53 ročná žena je považovaná za staršieho človeka 🙂 Toto je síce zrelý vek, ale od staršieho človeka ešte ďaleko 🙂

miriam11
24. máj 2016

@stellasss aspon mozete byt rady, ze si vobec spomenula na narodeniny. Asi nema peniazky na viac a datum spotreby si nevsimla. Hlavne, ze vies, ze ma vase deti rada. Nasa babka da mojím raz za rok čokoládu uz aj scervikmi a bielu, sa len na tom smejem a pomyslim si svoje. Su horsie veci v zivote.

barcelona94901
24. máj 2016

@moni244 moja mama ju zavolala,,, cize kde ste baby čítali,ze pise o svojej mame?