Ahojte mamičky potrebujem poradiť. Odišla som od svojho ex partnera s 2 malými deťmi dôvod nechcem rozoberať, ale moja otázka je v tom, že si žiada rodny list resp kópiu menšieho aby ako živnostník si mohol uplatnil ulavu, staršieho rodny list ma zo sebou. Ja mu ho nechcem dat a mam na to svoje dôvody, a mňa zaujíma ci si môže uplatniť daňový bonus na deti ak nežijeme spolu, nemá môj podpis a ani sme nikde neboli vedení že žijeme v spoločnej domácnosti keďže ja mam trvalé bydlisko s deťmi u babky a on u rodičov. Ďakujem pekne za rady a názory.
@dida888 Tvoj podpis nepotrebuje.
Nárok na daňový bonus má každý daňovník, ktorý spĺňa nasledovné podmienky:
dosiahol zdaniteľné príjmy zo závislej činnosti aspoň vo výške 6-násobku minimálnej mzdy, alebo dosiahol zdaniteľné príjmy z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti aspoň vo výške 6-násobku minimálnej mzdy a vykázal základ dane (čiastkový základ dane); 6-násobok minimálnej mzdy predstavuje pre rok 2018 sumu 2 880 eur,
vyživuje nezaopatrené dieťa, ktoré žije s ním v domácnosti, pričom sa môže jednať o dieťa vlastné, osvojené, dieťa prevzaté do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia príslušného orgánu a dieťa druhého z manželov,
preukáže nárok príslušnými dokladmi (kópiou rodného listu dieťaťa, alebo potvrdením o návšteve školy, ak sa pripravuje na povolanie štúdiom)
@dida888 podmienkou na uplatnenie daňového bonusu na dieťa je zdieľanie spoločnej domácnosti...