S byvalym priatelom mam dceru,na ktoru mi uz dlhsiu dobu neplati,nedavno sa mi pokazil mobil a on mi priniesol druhy s tym,ze chce zan peniaze,ja som povedala,ze mu to odratam teda z tych dlznych alimentov a nedam mu peniaze zan,on ze ho teda chce naspat,co mam urobit? Vratit ho? Ci zaplatit?
vrátiť, dlžné výživné rieš zákonným spôsobom.
@mogaa ma ho sudom stanovene
tak prečo to neriešiš? Sú to peniaze tvojho dieťaťa
Keď to ma súdom stanovené tak to rieš, nešetrí ho, to čo ma byt že neplatí a ešte si pýta peniaze za mobil :D
Nech si strčí cely mobil do riti. Zajtra chod na políciu a ku exekútorovi.
Okradas svoje vlastne dieťa. Ak ty tie peniaze nepotrebuješ, odkladaj ich na detsky účet
Mobil určite vrátiť, načo ti je? Si uvedom, že tefon kúpiš za 50 eur. To ti stojí za.to sa s ním doťahovať? Výživné ries, trestné, exekútor
podať trestné oznámenie za neplatenie výživného alebo exekútor....treba to riešiť....prečo by ti platil keď to neriešiš?
@cocolino234 nechcela som ho udavat,nakolko mam dobre vztahy s jeho rodinou a bolo mi to voci nim zakerne tak fakt neviem co urobit teraz
tak nech ti jeho rodina platí výživné keď máte také dobré vzťahy
a v čom je to zákerné voči jeho rodine? veď platiť má on, nie jeho rodina....s jeho rodinou maj nadalej dobré vzťahy, to ale neznamená že ti nebude platiť výživné....je to aj jeho dieťa....
prepáč, ale tebe príde zákerné voči jeho rodine, že ideš vymôcť peniaze, ktoré patria tvojmu dieťaťu a ktoré milosťpán neplatí? Tebe je kto prednejší jeho rodina, alebo tvoje dieťa? Nemáš na mobil, keď nude chcieť ísť tvoje dieťa na výlet, tak mu povieš, že chceš mať dobré vzťahy s jeho rodinou? To, čo robíš teraz, je zákerné voči tvojmu dieťaťu, uvedomuješ si to?
To si len myslíš že máš dobre vzťahy, ak by to bolo reálne tak, tak by mater prefackala syna aby sa zobudil a začal platiť tak ako má
Keď budeš nabudúce niečo v obchode kupovať pre dieťa tak povedz pri pokladni že máte dobre vzťahy a skús či im to bude stačiť miesto peňazí
Alebo keď si raz to dieťa bude chcieť robiť vodicak a miesto peňazí mu povieš, že máte dobre vzťahy, asi to veľmi nepochopí
Oni sú zákerni voči tebe, len tebe to ešte nedochádza, prepáč
V tom prípade, by som povedala jedno rodine, že ti neplatí. A tiež by som im povedala, že si mu navrhla splátky. Jeho by som vyzvala - písomne, že si ochotná pristúpiť na výplatu v splátkach (ak si ochotná) presne si to rozpísat. Ak bude súhlasiť, tak raz vynecha tak riesim. Ak by na to nereagoval, poslala by som mu druhy mail. Do toho dátumu....čakám takú sumu...(zarátala by som všetko) a ak by neposlal išla by som.
Trestne oznámenie v prípade neplatenia je o ničom, pretože keď zaplatí, v tom to preňho zhasne. Čiže mu zle neurobíš. Exekútor-tam mu nabehnú poplatky. Ale keď zaplatí všetko, nebude to také zle.
@cocolino234 vsak ano mas pravdu
Prepáč, ale v jeho ociach a aj v ociach jeho rodiny musis byt za totalnu "hlupanu" a za chrbtom sa dobre smeju, ake dobre vzťahy? Trochu to mas pomylene....a este pride s mobilom, za ktory chce peniaze...
Ja by som sa snim absolútne nevybavovala, polícia, exekutor, Upsvar - riesit nahradne vyzivne a nie pritakavat spekulantovi, čo vas okrada..
mobil vratit s informaciou ak do zajtra do 12 nezaplati dlzne vyzivne ides podat trestne oznamenie a za exekutorom rodine napisat zavolat ze ti dlzi tolko a tolko a ze to musis riesit exe a trestnym nech mu dohovoria
a potom nahradne vyzivne rieist ak neplati
inak by ma zaujímalo, čo znamenajú tie dobré vzťahy. Postrážia ti dieťa, ak potrebuješ ísť k lekárovi? Kúpia mu niečo? Napríklad k Vianociam, k narodeninám. Vedia vôbec o tom, že otec neplatí dlhšiu dobu? Na veci to ale vôbec nič nemení, je to aj jeho dieťa, poslať peniaze je to najmenej, čo otec pre dieťa robí
Ahoj, trošku to nadsadím. On má nízky príjem, ktorý mu ledva stačí a z neho má dávať 2€? A teda je to taká ,,smeť" čo mu určil súd a Ty si rada, že od neho Ti nič nechýba? Alebo je to jeho neochota,nevôľa,chuť robiť napriek? Píšeš, že už neplatí dlhšiu dobu, tak aj to sa nazbiera. Dobré vzťahy chápem. Mobil vrátiť. Vyhnúť sa hádke s ním spôsobom, že mu to napíšeš na papier: ultimátum, do toho a toho času pozaduješ vyplatiť to a to. Ak nesplní, začínaš riešiť právne.
Ty nemáš dobre vztahy.oni maju lebo on neplati oni ho nedofackaju k plateniu a za chrbtom sa ti smeju aka si truba ze jeho dieta a ich vnuča im ty živiš, pre nich zadarmo.
Hovoríš že máte dobre vzťahy, ok, tak si urob test tých dobrých vzťahov.
Nápis otcovi dieťaťa že k dnešnému dnu ti dlhuje takúto sumu a že keď ti nezaplatí to čo dlží, das na nebo trestne oznámenie a podáš exekúciu
Tu istú SMS môžeš poslať aj jeho rodičom.
Reálne uvidis či máte dobre vzťahy.
To že kúpia čokoládu alebo knizku či dajú ovocie zo záhradky to je veľmi pekne, alebo si dieťa zoberú na víkend, to je tiež pekne, je to ich vnúča, ale on si musí plniť svoje povinnosti a záväzky
Ja som si tiež myslela, že mám s rodinou ex dobré vzťahy. Potom som zistila že kým sa na mňa do očí usmievajú, za mojim chrbtom ho huckajú aby neplatil toľko, koľko mu stanovil súd, lebo to je "veľa" (90 € na druhostupniarku), jeho tatko mu sám vypisoval žiadosti na súd o zníženie ktoré nikdy neprešli, a keď nakoniec prestal platiť úplne a ja som si podala žiadosť o náhradné výživné, bola som pre nich za "zlatokopku" a hajzla 😀 takže toľko k dobrým rodinným vzťahom.
Čo máš urobiť? Smer exekútor. Alimenty vymáhať, prípadne trestné oznámenie.
Mobil starší ti snáď hocikto zo známych daruje. Alebo kúpiš za pár €
Neviem aku velku mas dceru ale skus sipredstavit,
Ze proste uz nikdy nebude platit. Naklady na starostlivost sa budu zvysovat, tebe sa mozno nieco stane, budes PN,alebo aj nie lenze casom dcera bude potrebovat doucovanie, kruzky, kurzy, pripravy na prijimacky, platit jazykovky, dostane prilezitost na nejaky vzdelavaci pobyt v zahranici, treba platit prihlasky.. Toto su vsetko prilezitosti na rozvoj o ktory ju mozno pripravis. Nehovoriac o tom ze aj ju aj jej otca ucis ako sa da krasne vykaslat na zodpovednost a dosledky svojich cinov.
@janeninka presne! Veď keď teraz tie peniaze nepotrebuje, tak nech ich odloží na účet pre dceru. Tá sa raz mizno prejaví ako talent na jazyky a bude chcieť ísť študovať do zahraničia, tak no problém, tu na úcte máš nasporené peniaze, tak chod
Akebo bude robiť športy a treba platiť sústredenia a individuálne tréning, no problém, lebo na úcte sú peniaze, tak športuj
Ale aj taka jednoduchá záležitosť ako že ona cez zimu spadne, zlomí di ruku, nohu, noooo fungovať z pn-ký vôbec nie je jednoduché, ale budú mat úspory na úcte a pomôžu si
Treba myslieť dopredu
Ako baby pisali, dieta sa s dobrych vztahov neoblecie, nenaje a ani byvanie sa s toho nezaplati. Pondelok exekutor a ani by som ho nevarovala. Mobil vratit nech sa nim aj...
Mobil vrátiť a dať si súdom stanoviť výživné...ak nebude platiť, tak to riešiť exekútorom...