Na úvod napíšem že so svokrou máme celkom dobrý vzťah,bývame od seba 100km.Svokra vyžaduje aby som k nej dala 3r syna na prázdniny na týždeň-dva.S týmto nesúhlasím,ešte je maličký.Starsiu dcéru som dávala babke keď mala 7-8 rokov keď tam chcela ona sama ísť.Ked sme u nich na návšteve chvíľu si zahrá so synom cca 5-10 minút potom už chce si oddýchnuť.Maly je živel nezastaví sa ani na chvíľu.Svokra sa urazila že nesúhlasím aby isol k nej.No neviem si predstaviť čo by s ním robila celý týždeň..Strčila by malému do ruky mobil to nechcem.Alebo by ho nechala bez dozoru.Navyse svokra má zdravotné problémy nevydrží dlho stať na nohách,nieto ešte naháňať dieťa.Ako by ste riešili túto situáciu?
Vybavila by som jej na prázdniny ešte nejaké staršie dieťa z rodiny 😁 nech sa spolu vyšantia a babka môže len dozorovať 😁😁
Nie, 3 ročného na týždeň by som nedala a už vôbec nie 100km. Keď jej začne v noci plakať, čo s ním spraví? Náš malý tak plakal prvé dva razy u svokrovcov, že ho v noci museli priniesť domov ale bývajú 15km. A celkovo sa mi to zdá na dlho, na týždeň. Svorka ako sa urazila, tak sa odrazí, nič si z toho nerob.
Moja 3ročná bola u svokry celý týždeň. Proste musela, škôlka nebola a my s manželom sme museli do práce. Ale teda býva 20 km od nás a po práci sme za nimi išli, taktiež v noci sme tam ostali.
Moja mamina býva 160 km od nás a to by som nedala, radšej príde ona k nám a dcérku stráži. Takto to riešime, keď treba.
Ty si poznáš dieťa, moje deti zostanú s otcom cez deň, ale večer plaču jak keby ich rezali keď ich má uspavat. To len raz som bola v kine. Neviem si predstaviť týždeň. A to je otec.
No vzhladom na dialku a jej zdrav.stav sa moze urazat kolko chce aspon vidno ze nema rozum pochopit rozumne dovody, o to viac by ma rozhodnutie utvrdilo. Keby je to 5-6rocny chlapec tak nepoviem, okolo takeho uz netreba skákat... 3 rocneho by som nedala. Moj mi v tom veku napr v noci liezol do postele, mal v tom období nocny des, keby tam niesom reve ako pavian....
A manžel co na to hovorí? Pozri moja bude mať 10 à na prázdninách u babky sama ešte nebola. Kamaratkin deti sú u babky pravidelne. Bývalá suseda dávala na noc od polroka dieťa rodičom nech si zvyka
Nie nedala. Moja bude mat v lete 3 roky a chceme ju skúsiť dat k mojim rodičom ale max na 1 noc ze ako to zvládne. Naši bývajú asi 40km ale aj tak ma mama obavy co s nou keď bude plakať. Nechávame to zatiaľ volne plynúť. Ja mam pomerne mladých rodičov a ti majú čo s ňou robiť nieto ešte niekto so zdravotnými problémami nakoľko je taka mala vrtulka 🙂 manžel na to co hovorí, ako sa stavia on k tomu?
Svokre by som nedala z viacerych dovodov, ale moje decka aj toto leto idu k mame na nejaky tyzden, dva... Ked bola korona, tak tam skoncili neplanovane cely mesiac a to mali 4 a 2 roky... A vzdialenost je 600km...
U teba by som dala na nejake max 3 dni... Nech si babka uzije, zisti, ze to je vela a budes mat pokoj
Moja štvorročná bola v lete na týždeň a pol u svokry a potom keď prišla domov mi vravela že dlho jej bolo bezomna, ale každé dieťa je iné no
Povedz jej, ze si s nim este prazdniny uzije ked bude chodit do skoly a vy budete potrebovat vykrit prazdniny.
To musíš rozhodnúť len ty. Vieš aký je syn. Vieš čo zvládne svokra. záleží aj od jej veku, či je tam aj dedo, alebo niekto iný atď. Ja by som teraz mojej mame nedala, lebo má 73, ale keby mala 53, bez.mihnutia oka. Aj na dlhšie a aj s dlhšou vzdialenosťou.
Mozno na kratsi cas? Ak este nebol nikdy na prazdninach tak skusit 2 noci napriklad na zaciatok.
@guiseppinka nechápem, mame áno a svokre nie? Veď je to mama tvojho muža? Prečo tie rozdiely?
A keby ste spravili kompromis ,že na týždeň nie, ale tak na tri dni.Zacat niekedy tak či tak musíte
Tak ty si mama, ty poznáš svoje dieťa najlepšie, ako sa môže správať.
Každe dieťa je iné, môj bez problémov bol so svokrou prvýkrát cca v 1,5 roku. Ale je pravda, že my sme tam predtým aj bývali, tak to už poznal, bol tam "doma". Bol s ňou, kým som bola v pôrodnici, Tetaz bol u nej na 2 týždne, úplne v pohode to zvládli. Má 2,5 roka, no on nikdy nebol typ, ktorý by bol extra "prilepený" na mňa.
Takže len vy musíte vedieť, ako a co.
Nedala by som, lebo je ešte malý, veľká vzdialenosť, zdravotný stav svokri a v dnešnej dobe tieto zľutovanie vírusy...určite by nezvládla chore dieťa...za mňa nie.
3 ročne na jednu noc ... Dlhšie je dlhoo
Iné je keby ideš do pôrodnice a iná možnosť nie je ...ale skôr vtedy by prišla svokra .
Týždeň dva je dlho fakt bez mamy
Sestrin syn v pohode zvládol týždenný pobyt u babky (z mamininej strany, 60km dalej) ako 3rocny, raz denne si zavolali s mamou, to mu stačilo, neplakal, bol spokojný, ja som vtedy ešte bývalá doma, vytesovali sme sa, že sa o neho môžme starať... Prečo by babka nevedela dieťa zabaviť bez tabletu? Však také veľké dieťa už vie zapojiť do prípravu raňajok, obedu, prestierania, môžu upiecť spolu koláč, môžu ísť na dvor, na ihrisko, či na ulicu s odrazadlom, na prechádzku, na návštevu k iným deťom, na zmrzlinu do mesta, na stanicu pozerať vláčiky, čítať rozprávky, kresliť, stavať lego, atď.
Samozrejme, každé dieťa je iné, niekto by to nezvládol, ale niekto v pohode.
My so sestrou sme tiež boli u babky aj 2 týždne vkuse aj v predškolskom veku, keď rodičia robili na 12tky obaja naraz, že domov chodili sa len vyspať... Nemalo zmysel, aby po nás chodili, iba by sme viac túžili ísť domov. Odlúčenie bolo ťažké, ale potom to už bolo v pohode, užívali sme si ten čas u babky.
Ak má zdravotné problémy týždeň by vydržali aj na ihrisku pri dome alebo na ceste pri dome na bicykliku ale načo keď ma rodičov . Veď hodinku za týždeň ak tam prídete úplne stačí
Ale ved tam nebude sam, ale zo starsou sestrou, ci to chapem zle? Kazdopadne drviva vacsina trojrocnych deti ma problem ostat niekde na jednu noc, nie to tyzden... povedz babke nech dojde k vam, ty chod do prace, ona cez den pri malom, zoberie ho von, ale pri spavani budes doma aj ty...
moja dcéra bývala v 3 rokoch u babky na prázdninách. Iná možnosť nebola, keď nebola škôlka, čo som mala robiť? A nebol žiadny problém. Nie je to dvojmesačné dieťa.
@lenrol001 veľa žien robí takéto rozdiely. Mama áno, svokra nie. Už len zo zásady, že je to svokra. Tiež to nechápem
ahoj, moj starsi bol prvy krat u babky- svokry, ked som bola v porodnici s mensim a mal vtedy 3 r. a mesiac , bol tam 3 noci. Zvladli to skvele.
Na tyzden bol starsi az ked mal po 5 roku a od minuleho leta a teda ked mali chlapci 6 a 3 uz chodia k babke na tyzden spolu, a mensi to dava s prehladom, lebo tam ma brata...takze to je bonus...ale sameho 3 rocneho na tyzden mi pride velmi dlho popravde. Babka je 200km... takze bez sance otocit to pre nich...a nikdy ani nebolo treba, ale babka je velmi super a volame ju aj ked su chlapci chori a ona nikdy nepovedala... ze nepride, prave naopak...vzdy povie ak budu chori mam sa ozvat, dobehne😉 zlata to babka naozaj, ale ona je velmi vitalna a chlapcov si velmi uziva.🙂
ja ano 🙂 ale moja svokra a svokor napriek veku vedia s malym drzat krok (aj ked si potom obcas potrebuju zdriemnut) a venuju sa mu na 100% a par dni uz bez nas s nimi bol, bude mat 2 roky
v tvojom pripade ak by som mala pochybnosti o tom, ci to zvladne (objektivne a nie sposobene mojou jesitnostou, ze nedam a nedam tej svokre), tak by som nedala, manzel si o tom co mysli?
Ahoj,
ci svokra ( keby ta moja bola ok) ci mama - za tebou popisanych okolnosti by som ani nepomyslela dat tam 3rocne na tyzden!
Ta pani nema vobec sudnost a absolutne nie je schopna/ochotna realne vyhodnotit takuto situaciu.
Nedala by som ani mojej mame teraz a to je vitalna. Nemam problem jej ho nechat na den a ist ku kadernicke, na kavu a pod. Ale viem, ze ona je stresak. Boh chran aby ochorel, moc to preziva. Ma kopec strachu na ihrisku a chova sa k nemu akoby prave chodit zacal. Hika na mini smykalke, pri lezeni na preliezku ho prichytava, no des hruza. Akurat by ho tam naucila mat strach z preliezok.
Den sa prebavie, ok ale ona nie je typ s nim 1, hodiny sediet- neustale musi nieco robit.
Preto jeden den sa vie nastavit, ok ale dlhsie le v nevyhnutnom pripade, keby nevstanem z postele - ale u nas.
Ako odznelo vyssie - s otcom by to neslo? Ked len na 2 noci
Nas najstarsi bol u nasich na tyzden, ked mal 2,5 roka cca, prerabali sne kuchynu a mali sme vybratu priecku na lodziu, k tomu pol rocnu dcerku. Ked prisiel domov, anu nechcel ku mne ist. Ale in je svetobeznik od babatka, do skolky siel az v 4 rokoch, ale zuadnt plac, s hocikym na ihrisko, prechadzku, vdacne to dieta. Dcera bola ina, keby ju brat netahal so sebou, tak he na mnw sbad zavesena doteraz 🙃. Toto je aj povahou. My sme od nasich cca 65 km.
Za dalsie, su zvyknuti obaja na moju mamu, otca, najstarsi bol prvy vnucik, mojkacik starkin strasny. Tiez ma problemy s krizami, uz ma syn 9,5 roka, takze uz aj ta diagnoza pokrocila, ale stale zvlada mamina. Je ale pravda, ze okolo nich uz netreba tolko behat, skor uz pomozu, starkemu aj drevo donesu, zahraju sa sami, idu sa bicyklovat a tak. To si musite vy dvaja s muzom zvazit, ako na tom babka naozaj je a ake mate ine moznosti pripadne.
Moj syn od 2,5 roka prespal (1 noc) u mojej maminy. Teraz ma 3 roky a uz spal 2 noci.... Myslim, ze je mu to tak akurat. Ale kazde dieta je ine. V kazdom pripade, ked tvoj syn este u nej bez teba nebol, tak mi pride tyzden fakt vela, obzvlast, ked nemusi. Ja by som ho tak daleko vobec nedavaks, max. Ked pojde sovstarsim surodencom, alebo otcom, ale aj tak ken na vikend.
Kludne svokre vysvetli, ze maly este nie je zvyknuty a nechces ho zbytocne stresovat. Ked bude vacsi, potom pride.
Poslal by som ich na dovolenku k mame. Otca aj s obidvome detami. Ty budes mat klud, oni si budu uzivat.