Dali by ste 1,5-ročné dieťa chorej svokre na noc?

fortune666666
10. nov 2022

Moja svokra chce silou mocou malého, ale už minule ked bol u nej na pár hodín tak sa tárila že jej nič nieje pritom bola zahrípnutá a mala riadnu nádchu. Teraz je na tom rovnako a robí citové vydieračky vraj ale ona ho chce..Ako ja si myslím že už so soplom sa nemá čo chodiť ku deťom ale podľa nej preháňam. Ako by ste reagovali vy?

dettilv
10. nov 2022

Jasne že nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fortune666666
autor
10. nov 2022

@dettilv Ved ja to tiež hovorím,ale ona že ved už mi to prechádza atd. Hlavne že počuť aká je usoplená a zachrípnutá 🙄

ku_uk
10. nov 2022

@fortune666666 Omg, keby mne ponúkla svokra, že by si zobrali maleho na noc, asi som krkavčia mater, ale bez váhania to beriem 😁

macik34
10. nov 2022

@fortune666666 nedala . Ale vymyslela by som si dôvod.. nepovedala by som to takto. spojojní by boli všetci.

h2
10. nov 2022

1,5 ročné dieťa som nedala na noc ani svokre, ani svojej mame, ani keď boli zdravé. To, že svokra niečo chce, má byť nejaký argument?

andrejka1974
10. nov 2022

Ak je chorá za žiadnych okolností,keď bude zdravá kľudne nech počká

fortune666666
autor
10. nov 2022

@h2 Ano to ona si myslí že to je super argument😒 Dala nám taký heft už dávnejšie že aspoň dve noci do mesiaca. No v žiadnom prípade možno ked bude vačší,ale tak bol u nej jednu noc ale to bol muž na služobke a ja som si krásne vyvrtla členok tak ma ukecala. No ľutovala som to veľmi kedže nič čo poviem nerešpektuje. Stačilo ked som videla koľko sladkého donho natlačila. Pochválila sa mi koľko koláčov pojedol atd..

fortune666666
autor
10. nov 2022

@ku_uk Ked bude vacsi a sám povie že chce ísť ok, ale nie teraz ked je este aj chorá aj ked sa tvári že je ,,len,,prechladnutá.

fortune666666
autor
10. nov 2022

Ešte podotknem že minule záhadne potom ako ho mala na pár hodín bol aj on sopľavý a kašlal. Poedla na to,že to je naša chyba že ho málo obliekame. To,že ona bola nachcipana to určite ona za to nemôže, to je náhoda..

simona20201309
10. nov 2022

Mamicky, ste vy SVOJPRAVNE???? Také sa tu niekedy pýtate otázky, že len krutim hlavou....
Ty nie si schopná rozhodovať o svojom dietati???
Nedám a hotovo. Mňa len zaráža, že riešiš sople a nie vek. 1,5r by som nedala. Keby niekto pýtal na noc moje dieťa (ktokoľvek, aj moja mamka) tak na neho pozriem ci je normálny. Co je to, nejaká hračka? Požičam, zajtra vráť? Ak by chceli ísť deti k babičke, tak samozrejme nech idú. Ale silno pochybujem, že 1,5r dieťa sa samo vypýta a že niečo z toho ma.
Nejde o to. Ja tomu nerozumiem, ako si niektoré necháte skakat po hlave od cudzích., že dávajú jest vasim deťom to, co si nezelate, že s nimi robia to co si neprajete, a ešte aby rozhodovali, že ich chcú na noc k sebe? 🧐 ja by som svokru zrusila na dve doby....

fortune666666
autor
10. nov 2022

@simona20201309 ono problém je v tom že muža vždy citovo vydiera a máme kvoli tomu dusno. Ja som sa so svokrou už neraz povadila nielen kvoli tomuto. len som sa potrebovala uistiť že niesom ja tá šibnutá

simona20201309
10. nov 2022

@fortune666666 to som ešte nezazila, aby si si babička narokovala na nejaké 2 dní v mesiaci ...
Nech príde cez deň, nech vezme syna na prechádzku, nech sa s ním pohra, ale prespavacky? Co je mimo?

simona20201309
10. nov 2022

@fortune666666 musíš byť sebavedomá. V tom zmysle, že ty si matka a ona nech brzdí. Pre mňa za mňa nech sa urazí. Co jej šibe? Svoje deti si uz odchovala. Povedz jej, že malý sa v noci budí a ty so matka, ty chceš byť pri ňom. Povedz, že to skrátka ešte nie je vhodné. Keď bude väčší. Viac sa na tu tému baviť nebudem. Musíš byť asertivina a sebaista.

fortune666666
autor
10. nov 2022

@simona20201309 Ano to bola hláška storočia skoro mi oči vypadli. Ona okrem toho chce prosím pekne vídať maléo minimálne dvakrat do týždna 😂 Neviem čo má s tými dvojkami no neplní sa jej to a má z toho nervy. No potom čo som videla čo všetko mu dáva jesť tak som povedala že stretká len pod mojím dozorom. Len muž je taký že ved je to jeho babka..ach porazí ma. Je mimo, chcela mu minule pchať klobásu do úst..takú makku surovu skoro ma..

deti95060810
10. nov 2022

asi nebývate spolu že? lebo moje deti chodili ku starkým spať, ale my sme bývali v jednom dome - len starkí na prízemí a my o posch. vyššie...
Ale v tak malinkom veku isto nie... čo budeš behať o polnoci po dieťa?

simona20201309
10. nov 2022

@fortune666666 tak u nás by som urobila poriadok aj muzom. Nech sa láskavo svojej mamicky nezastava, ale nech si uvedomí, že s takou klobásou môže malému narobiť sakra vážne zdravotné problémy! Zvelicuj, nafukuj pred muzom. Na niektorých chlapov musíš ísť tak. Lebo mavnu rukou nad všetkým, kým nejde o život.
Velmi by ma to obmedzovalo a frusttovalo, keby moja svokra mala byť u nás každý utorok a štvrtok. Malo by to byt spontánne a prirodzene, na nejakej vzájomnej dohode.
Musíš nastaviť pravidlá teraz na začiatku. Hoc sa jej to nebude páčiť.
Och babičky.... musí proste rešpektovať tvoje pravidlá vo výchove a je super, ze ma záujem o vnucika, odtiaľ potial!

ku_uk
10. nov 2022

@fortune666666 jo, ja to chápem, ako to myslis, aj keď je chorá chapem. Ja mám zas teóriu, že keď vychovala môjho muza, v mojich očiach dokonaly muž a otec, tak o vnuka sa bude starať podobne…takze tieto veci naozaj neprezivam a mna naopak záujem od svokry vždy tesi, keď si pýta maleho na cely deň v sobotu, spinka tam obedny spánok a chodi tam naizaj rad, má 20mesiacov 😊 ja o pár týždňov idem opäť rodiť, takze syncek pôjde k svokre alebo svokra k nám, nechám to na nej bývame od seba 10Km a maly pozna prostredie aj tu, aj tam 😊 ale na noc ešte nebol, bude premiéra 😁

fortune666666
autor
10. nov 2022

@deti95060810 preboha nie,to by niekto z nás skončil v base alebo na psychiatrii

fortune666666
autor
10. nov 2022

@simona20201309 Muž ma nepríjmne prekvapil veru, ale je fakt že to je prvý krát, On jej už viackrát povedal svoje napr ked chcela dojsť v den ked nas prepustili z porodnice tak jej povedal že nieje normálna..aj za to že dala malému cca 5či6 ks koláču zjesť a ešte si ho vyfotila s tym taniero a abola pyšná ako mu chutilo. Potom sa nám sťažovala a aj po rodine že malý sa nevdel vpratať do kože..No a ešte ju stopol aj v tom,že nechodí už neohlásene. Mala také obdobie kedy len tak náááhodou šla okolo tak doniesla malému hrozno,potom mu kúpila klobúčik na leto so šnurkou lebo ten čo má bez je zlý a nedrží..ach hrozné, Fakt tým babkám asi prepína

fortune666666
autor
10. nov 2022

@ku_uk Tak muž nemá s nou bohvieaký vzťah. Dosť ho bila doslova za každú hlúposť to mi potvrdila aj jeho starká. To je dalšia vec čoho sa obávam lebo nám už raz povedala,že by malému dala po zadku atd..naštastie to neurobila a nech ani neskúša.

whatever1
10. nov 2022

@fortune666666 Ty si matka, ty rozhodujes o svojom dietati a nikomu nie si dlzna vysvetlenie. Staci asertivne”nie nedam” a este sa zasmej ze co za blbost od teba chce. Ani muz ta nemoze nútiť odovzdat ho tretej osobe na noc. Ak chces moj nazor, tak 1,5rocne dieta na noc inam ked s tym sama nie si stotoznena- urcite nie. Jedine ak by si to sama chcela. Ona chce a co ma byt? Su to jej pocity. Keby jej zalezalo na tych tvojich tak by ta respektovala a netlacila na teba. A co sa tyka toho ze neberie ohlad na vnuca a stretne sa s nim ked je chora, tak to radsej bez komentara…

fortune666666
autor
10. nov 2022

@ku_uk ked máš v pohode svokru tak je troška o inom

fortune666666
autor
10. nov 2022

@whatever1 no nechcem ho dať budem na tom trvať a myslím že muž hádam príde k rozumu a nebudeme sa musieť dohadovať. Ona je strasšný egoista..tie jej hlášky..to mi nemôžete urobiť ved ja som jeho babka.potom zas mužovi povie to mi nemožeš urobiť ved ja som tvoja mama😅 Muž má 40r ale ona sa správa k nemu ako k decku aj ked má z toho nervy a už sa kvoli tomu povadili neraz no ona si ide svoje. Smolu mám že bývame len cca 5km od nej.

simona20201309
10. nov 2022

@fortune666666 ty jej povedz ,,to mi nemôžete urobit, ved som jeho matka". . . Alebo ,,to mu nemôžte urobiť, ved je ešte malicky"
No.... dávala by som na ňu pozor, aby potom nemanipulovala aj s malým.

fortune666666
autor
10. nov 2022

@simona20201309 vidíš to ma nenapadlo dakujem za tip. A presne čakám že sa mu bude snažiť ,,vymyvať..mozog nejakými hlúposťami to si veru trafila.

noami12
11. nov 2022

@fortune666666 určite nie, môj muž mal teraz iba sopel a za to ja už od pondelka som KO a neviem sa stále z toho dostať.

fortune666666
autor
11. nov 2022

@noami12 ona považuje sopeľ za nič..To je ako baviť sa s magorom. Je to jej jediné vnúča bohužial tak to velmi prežíva.

panelacikova
11. nov 2022

nie. nedala

dettilv
11. nov 2022

Ine je keď je zdravá. To by som ešte povedala ok no. Ale jasne, jednu noc by som mala kludnejsiu a ďalší týždeň by som prišla o nervy