Ďaleko od rodičov i svokrovcov

6. júl 2022

S muzom byvame asi hodinu cesty od mojich rodicov, od svokrovcov 6 hodin. Prerabame dom, mame 3 rocne dieta takmer stale chore, ja robim zatial z domu popri malej ked je chora, muz ocr neriesi, lebo mu to praca nedovoluje.
Co sa tyka domacnosti zlavila som, ked nestiham robi to nutne a podstatne, viem si vsetko ako tak zariadit a stiham to co je pre mna podstatne, ale niekedy by mi dobre padlo, keby mi niekto pomohol, malu postrazit ked je chora a ja pracujem.
Moji rodicia byvaju najblizsie, mama pracuje, preto sa snazim si vsetko zariadit sama, ked obcas pridu tak len pocuvam, ze keby sme boli blizsie, tak by sme sa viac videli, vedeli by skor prestrazit a pomoct. Snazim sa iba vynimocne poprosit ci by malu nepostrazili, ked nieco potrebujeme urobit, na navstevy sa tiez snazim chodit aby to bolo ferove, ale uz nevladzem, skor nevladzem vysvetlovat a pocuvat ako sme daleko.
Neviem co chcem pocut, asi radu ako vsetko psychicky zvladnut takmer sama.

zmrzlinka2021
6. júl 2022

Ale ty to nemas zvladat sama.
Ty mas manzela a dieta ma svojho otca.
Ake "jemu to praca nedovoluje". A tebe ano? Pises, ze potrebujes pomoc postrazit dieta, ked je chore a ty pracujes. Cize ani tebe to praca nedovoluje.

Prosim ta, uprac si v rodine, kym to este ide. Tvoj muz je ROVNAKY RODIC ako ty a ma ROVNAKE POVINNOSTI. Tym, ze si zena, nemas byt znevyhodnena. Tiez mas svoje limity a proste tym, ze pracujes, domacnost a dieta si musite delit spravodlivo, doplnat sa. A ked pan manzel "nemoze", nech zaobstara au pair, ked ty pracujes.

Prosim ta, nebud vazne sprosta, lebo budes otrok v domacnosti. Rodicia a svokrovci maju vlastne zivoty, vy ako dvaja ludia sa musite postarat o vasu domacnost a dietatko.

Ak pre mnazela nie je prioritou dieta a spokojna manzelka, urcite s nim nechod do druheho dietata.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
6. júl 2022

@zoro9836 obvykle firma.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. júl 2022

Dom preraba manzel, iba minimum robi firma.

zuzinabila
7. júl 2022

Viem,ze je to narocne ,sama mam 4 deti a rodicia jedni aj druhi daleko.mne pomohlo si uvedomiť ze nemozem mat vsetko,aj manžela pri sebe,aj aby vela robil a zarabal,aj aby prerabal byvanie,ja aby som pracovala popri detoch..vsetko postupne krok po kroku.dlho mal pracu taku,aby mohol s detmi byt castejsie.teda nechodil urcite vecer,ale poobede sme sli cela rodina vonku,pomohol s domacnostou.ked som nastupila do prace,pri chorych detoch sme sa striedali.je možnosť OCR.vravis,ze pracujes..ked nestihas pracu aj male diet,co je uplne koser,chod na OCR.dom sme zacali opravovat az ked deti povyrastli a on moze byt kludne tyzden na dome(prerabame daleko), a ja sama doma s deťmi+pracujem.teda toto mi pomohlo,nemat vsetko hned a za kazdu cenu.sko realna moznost sa mi u teba javi OCR
.

panelacikova
7. júl 2022

@zmrzlinka2021 mimo tému, ale ak by dom aj robila firma, chlap, ktorý je chlapom, na to celkom bežne dohliada, navštevuje stavbu, zaujíma sa, rieši veci, ktoré sa mu vidia byť problematické, atď....
a k téme, nižšie napísala autorka, že prerába dokonca priamo manžel, takže v jeho situácii robiť pestúnku je naozaj nereálne.

syslik81
7. júl 2022

najdi si kamaratku a obcas si s detmi pomozte... neaka susedka co za poplatok postrazi a podobne? bud rada ze mozes robit z domu .. ja som s mojou 24/7 uz 8 rokov..ani raz som nebola bez nej -nie ze by som nechcela ale nemam ju kam dat teda cez den je v skole prazdniny v clube a obcas ide k susedke ak je klub zavrety ... ale to minimlane .. vsade je somnou ci doktor zubar kozmetika etc .. a to ti poviem to je este len zivot - ale davame to obe .. bojujeme .. ty mas aspon toho muza

sandra_kul
7. júl 2022

ste daleko ale to nie je nic, co by sa nedalao. presne ved isto mas v meste bydliska nejake kamosky a nemal by byt ani pre ne niekedy problem, ak to bude nevyhnutne aby vam malu postrazili

laurar1
7. júl 2022

Rodicia ti nemusia strazit dieta, ani pokial byvaju cez cestu. My ich mame tiez daleko a museli sme sa zariadit. Ale ked som zacala pracovat a mala musela byt doma, staral sa manzel, precovali sme pol dni, striedali sme sa.
Vy ste sa rozhodli, ze usetrite peniaze a bude dom prerabat manzel sam popri praci. V tom pripade najmi opatrovatelku k dietatu, ked je chore a ty musis pracovat.

autor
7. júl 2022

@syslik81 ako si riesila zubara ked mala tri roky? Mala bola so mnou u kadernika a celkom vydrzala, knizka, tabulka na malovanie, len si neviem predstavit ako by som s nou zvladla mojich lekarov. Inak som s nou viac menje sama.

hvolkovamirka
7. júl 2022

niekedy sa tiez nad tym tak zamyslam, ze proste niektore zeny beru rodicov tak ako keby boli povinni deti strazit a vartuvat. no bud ju vezmes so sebou, alebo si najdes aupair na tu chvilu

mandzula
7. júl 2022

Jednak ste si existenciu zariadili tak, ako ste si ju zariadili a jednak rodicia fakt nie su povinni starat sa o vnucata, takze uz len musis vychadzat z reality. Najdi si kamosku, s ktorou si deti obcas vymenite na strazenie. Nuz a ked je mala chora, ono ani nie je top napad davat chore dieta starym rodicom, vzdy sme si s muzom tie prve najhorsie dni odsrali dako na striedacku, az potom starka, ked uz bola na dochodku. Aku ma muz pracu, ze si nemoze vziat OCR? Ked aj nie OCR, moze si vziat dovolenku, nie? Na dieta ste predsa dvaja.

0kristina0
7. júl 2022

Ty si slobodna matka? Ved mas muza, o dieta sa mate starat vy dvaja nie vasi rodicia. Ja som tiez na HO ked je moje dieta chore a tiez to byva casto a moj muz nema problem ist na OCR ked je to potrebne. Lekarou si vybavuj ked mas dieta v skolke. Aj moji aj muzovi rodicia este pracuju a par rokov este pracovat aj budu, takze my sa na nikoho nespoliehame. Sami si musime poradit.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
7. júl 2022

Vsade somnou..dala som jej telefon nech pozera ... sedela vo vnutry somnou na stolicke... masera..kadernicku obvodaka ..vsetko rieaim s nou ... akurat zensku nemozem ale tam ani nechodim

vilma7
7. júl 2022

My sme s manželom a deťmi od rodiny 1200 km. Vidíme sa 2x ročne, takže o deti sa staráme sami...a iné to žiaľ ani vtedy nie je keď sme u nich na Slovensku. Babka radšej behá okolo hrncov a dedo na mobile. Jediný kto ich prebavi je švagor. Ale aj to musíme byť viac menej poruke.

A ako to zvládame? Keďže musíme pracovať obidvaja, tak sa pri deťoch doslovne striedame. Manžel ranná, ja poobede, manžel poobede, ja ráno...s tým že ja pracujem na polovičný.
Domácnosť je taká aká je, niekedy je na tom lepšie, niekedy oveľa horšie.
O rok bude lepšie keď pôjdu obaja aspoň na pol dňa preč, bude čas konečne poriadne upratať. Teraz je len syn v škôlke a tá je od 8.30-12.00 - žiadne do 16-17.00 alebo dlhšie ako na Slovensku. A podobne to bude aj v škole, čo by som ja rada prijala, alebo teda radšej ako upratovačku, kuchárku 🤣🤣🤣🤣.
Treba len vydržať a vydržať. Bude lepšie, keď bude dieťa samostatnejšie.

autor
7. júl 2022

@vilma7 manzel je bohuzial taky ze jeho bud nebavi alebo nechce sa mu venovat malej, myslim skor v style pohrat sa s nou a to uz mala rozprava, beha, je samostatna v medziach 3 rocneho dietata. Na ocr on nepojde lebo sa mu vypomstia na sluzbach, doteraz si vsetko zariadujem sama.
Starych rodicov neotravujeme v style podte postrazit a ja si idem nakupit, vacsinou sa vidime v ramci navstev a par krat prisli postrazit lebo sme upravovali zahradu. Manzel je skor v style, ze ved nech varuju, lenze ja som uz zvyknuta si vsetko porobit sama, lebo jedinu pomoc ktoru ocakavam s malou je od muza, lenze jemu jednym uchom dnu, druhym von.
Ale tak nejako bolo nejako bude.