Dá sa žiť s tým, že manželka bude robiť na polícii?

4. dec 2021

Zdravím, sprry za anonymitu..ale zaujima má váš názor..
Da sa žiť v pokoji s tým že manželka bude robiť u polícii? Na kriminálke…Mame dve malé deti..neviem či môžeme žiť pokojný život bez strachu že nepríde večer domov ..chcem aby sme boli my na prvom mieste a nie práca..
Máte nejakú skúsenosť s tým? Že žena takto pracuje alebo hasička, vojačka? Ohrozené extrém povolania?
Vďaka pekný deň

solange7
4. dec 2021

Na kriminalke... to je siroky pojem. Tam moze robit od papierov, terenu az po upratovanie. Mas tam vela oblasti a odborov.

vanda323
4. dec 2021

@solange7 Tak asi by sa nebál či sa večer vráti domov keby robila len ako mukel v kancli 😄

mamina0078
4. dec 2021

Áno, dá sa normálne s tým žiť. 😂 Práca v polícii na Slovensku nie je žiaden akčný film alebo Amerika.

lienkashoppingqueen
4. dec 2021

Zavidim, a ak ju to bavi preco nie? Bavi ju to? A co bude robit na kriminalke?

autor
4. dec 2021

@lienkashoppingqueen vyšetrovateľka

autor
4. dec 2021

@solange7 riešiť vraždy …

kiwi3
4. dec 2021

podla mna super, tazke, ale zaujimave povolanie. a nie, nie je to take rizikove ako hasic, vojak alebo novinar. asi si videl vela americkych filmov

danielka1218
4. dec 2021

to by som si pozrela, bude robiť v PZ a hneď na vraždy?😂😂

janka_266
4. dec 2021

To aký okres, že vraždy? U nás väčšinou riesia vykrádačky pivníc.

ella_price
4. dec 2021

Ježiš, nekukaj už toľko CSI 😂😂

macko_usko222
4. dec 2021

skôr sa asi bojíš, aby ti verná ostala a nie o jej život 😉

solange7
4. dec 2021

Riesit vrazdy to je tiez extremne siroky pojem. 😀
Mam taky pocit ze sa nejedna o serioznu otazku. Ty si to ako predstavujes? Ze na vrazdach robi 5 ludi, a telefony zvonia kazdych 5 minut? Potom sa cele oddelenie presunie na miesto kde vetci stoja nad telom a skrabu si hlavy. Za 5 minut sa nieco suchne a uz su v prestrelke na dialnici, potom vybuchne par helikopter a na konci je vsetko ok a chytia vraha? 😀

ella_price
4. dec 2021

@solange7 Asi ide k Semirovi ku Kobre 11 🤣🤣🤣

mondolina
4. dec 2021

a čo je extrémne nebezpečné na práci vyšetrovateľa? všetko si oddrbú policajti na ulici, obvoďáci...a nie vyšetrovateľ.
a doteraz čo robila na polícii?

solange7
4. dec 2021

@danielka1218 ak aj, tak uplny bazant niekde v kancli na papiere. 😀

solange7
4. dec 2021

@ella_price oddelenie filmovych efektov Barrandov. 😀
Teraz som si spomenula na Pelíšky:
"Jistě se zajímavými příběhy jenom hemžíš."
"To víte, to je taková mravenčí práce. Papíry a zase papíry."

ice8
4. dec 2021

".neviem či môžeme žiť pokojný život bez strachu že nepríde večer domov "

no ak chyti grazlov a da ich prec zo spolocnosti, tak ju nebude mat kto napriklad zrazit na chodniku, je to taka hlava 22.

diewcatqoo
4. dec 2021

Moj sused je vysetrovatel v druhom najvacsom ceskom meste. Najcastejsie riesia kradeze a domace nasilie. Vrazdy sa nedeju kazdy den, nastastie u nas nie su ziadne gangy a pod. A ak este len nastupi, urcite ju neposlu hned k vrazde 🙂

naobedbuduspagety
4. dec 2021

Môj priateľ je policajt, ex svokra vyšetrovateľka aktuálne už tretím rokom na kriminálke. Žijem si pokojne aj teraz a žila som si aj pred tým. Čo myslíš, že takým vyšetrovateľom hrozí? Bude ich chcieť niekto odpratať keď mu budú dýchať na krk pri vyšetrovaní alebo čo?.. Skôr sa teraz obávam o priateľa, tam v teréne narazia na kadejakých ožratých a nebezpečných psychošov, minule sa vrátil zo služby dotlčený, lebo sfetovaný psychoš vystrájal.. Keby vyšetroval vôbec by som sa nebála.

marca12
4. dec 2021

@mamina0078 to by si sa cudovala. Na kriminalistov su obrovske tlaky aj zo strany vedenia..chce to velmi silneho a odolneho cloveka. Poznam zenu,ktora robi na kriminalke,ale v kancli uz je pred dochodkom a vyzera byt fajn. Naopak poznala som chlapa kriminalistu,ktori sa upil k smrti. Cize ja by aom sa az tak nebala o jej zibot,ale skor o psychicke zdravie.

ella_price
4. dec 2021

@marca12 S týmto súhlasím. Manžel študoval kriminalistiku v Prahe a chcel tam zostať aj ako vyšetrovateľ. Našťastie si premyslel prirotity a tiež vzal do úvahy, že by len vypisoval papiere, čakal na povolenia a chodil do terénu len vo veľmi výnimočných prípadoch. Ja som tak chcela ísť zase na forenznú psychológiu, ale keď som videla to množstvo trestného práva, o ktorý by som sa musela opierať pri písaní forenzného posudku, tak to nebolo pre mňa. Sú to zaujímavé a úctyhodné miesta, ale ako hovoríš, dokáže to človeka zničiť.

mistymay33
4. dec 2021

Autor - ide robit vyšetrovateľku na vraždy? A co robila doteraz? Lebo len tak z nicoho nic sa neda ist robit vyšetrovateľa na krajské riaditeľstvo kde sa vyšetrujú vraždy. A ci je to nebezpečne? Ano tak ako kazda kancelárska praca. Vysetrovatel prevažne robi úkony v kancelarii.

renatik91
4. dec 2021

Pretože tu máme toľko vrážd na Slovensku, že je potrebné ich denne riešiť a bať sa o životy detí. 😀

mamina0078
4. dec 2021

@marca12 odpovedala som len na autorov príspevok najmä na to, že má strach žeby sa večer nevrátila domov nie vo všeobecnosti, že je to ľahká práca.
A psychické vyčerpanie môže vyplynúť z akejkoľvek profesie, poznám doktora ktorý sa takmer predávkoval k smrti lebo to nezvádal, predavačku v potravinách ktorá sa zabila kvôli vedúcej. Okrem iného vyrastala som v policajnej rodine, takže veľmi dobre viem o čom je tá práca.

lesana25
4. dec 2021

No tak ju uviaž za nohu k radiátoru. Keď ma byt ma prvom mieste rodina.
Väčšina žien ju na prvom mieste má, aj keď sú zamestnané.

monka105
4. dec 2021

Áno, dá sa žiť. Druhá vec je, do akej miery to ovplyvní jej psychiku.

c_est_la_vie
4. dec 2021

Otec robil na kriminálke. Ono úprimne, Slovensko nie je New York že by sa riešili vraždy denne. Väčšinu riešia kradnuté bicykle, autickarov, zriedka nejakého dealera. Za 30 r sa bál možno raz, keď mu behom mesiaca mali pustiť 3 ľudí ktorých zabasol z Leopoldova ( bývame neďaleko).

Podľa mňa celkom pohodová práca, väčšinu času. Ale raz za 2-3 mesiace keď bola veľká razia tak 4-5 dní chodil domov sa len vyspať na 5 h.

Ďalšia vec na čo sa treba obrniť je, že pracuješ väčšinou s ľuďmi z okraja spoločnosti. Musíš ich vedieť manipulovať ( čo nie je ťažké, keďže nie sú najinteligentnejsi), s časťou musíš vychádzať ( aby ti bezvýznamný feťák dal kontakt na dealera), mne ako žene by už len komunikácia s takými ľuďmi nebola príjemná.
Na druhej strane, výhody štátnej správy- istá práca i po materskej, prijateľný pracovný čas, preplatenie nadčasov, krásny dôchodok, rekreačné zariadenia a dovolenky za pár korún, super odstupné. Ale nie je to pre jemnocitnu ženu, ani paničku s nechtikmi 🙂)

danielahamar
4. dec 2021

@solange7 toto čo píšeš, mi pripomenulo vodárov, alebo cestárov 😂 , že stoja nad niečím a skriabu si hlavu😂

xxx23
4. dec 2021

Da sa s tym zit len ty jej budes musiet byt opora a podporovat ju …. Tiez som v PZ na krimi…

zmrzlinka2021
4. dec 2021

Nevydieraj svoju zenu, ze ma zanechat pracu a tym dat najavo ze ste na prvom mieste.
Bude vysetrovatelka, nie profesionalna boxerka.
Podpor ju!