Ahojte,kde začať...tak na začiatok vám chcem poželat krásne prežitie Vianočných sviatkou a Šťastný Nový rok 2021.Áno som muž,a poviem vám čo má trápi.. keďže nemám priateľov s ktorými by som sa stretal či komunikoval,tak hľadám radu pri vás.Som 2roky rozvedený, vzťah trval 8rokou..v 20rokoch som nechal mamu samú doma a odišiel za ženou o 10rokou staršou s 3detmi... priťahovala...a bol som jedináčik... chcel som jednoducho veľkú rodinu a neostať sám... Pracoval som v zahraničí...a narodil sa syn... staral som sa ako sa má,nič nechýbalo.. práve naopak... všetkého bolo až príliš...no po 7rokoch si našla milenca...do ktorého sa zaľúbila.A bol koniec..bol som s toho na nič... plakal som nonstop..No keďže som bol jedináčik a choval som sa ako dieťa nedozreté..tak som jej chcel odpustiť,no všetci sa smiali..dnes viem prečo..No ale 2roky utiekli..a veľa sa zmenilo... Malého vídam... pekne platím výživné...a z ex som mal taký kamarátsky vzťah... trošku sme sa doberali(zo srandy napísali sme si lásko a podobne)..no a tu je základ môjho problému..V marci som si našiel partnerku...nie hocijaké dievča... len pre informáciu od rozvodu som všetky odmietol... len tu to bolo iné... samozrejme som muž tak tie 2roky slobody som kompenzoval péčkami,zoznamkamy a podobne...No ale som sa zamiloval..je príťažlivá.. krásna...jej názory..povaha..ako keď človek príde do raja.. neopísateľný okamih...myslel som že ju ľúbim od prvého dňa...no mýlil som sa😭... lebo keď som jej písal že ju ľúbim... dokázal som ešte ísť na zoznamku...a neviem dnes prečo..a čo horšie.. komunikoval som ešte z ex a išiel s ňou a malým na výlet...a klamal som... len aby som bol v jej očiach najlepši muž... Dovtedy som stále sa choval ako dieťa...No keď všetko sa zistilo prišla hádka a plač...a vtedy sa všetko zmenilo v mojom živote... vtedy som zistil čo je milovať,nechcel som ďalej žiť..bez nej... prosil som o odpustenie..a dala mi šancu..teraz spolu žijeme...a bývame...no mám to už skoro pol roka na stole...predstavte si krásny večer u tv,bozky atď...a zničoho nič sa spomenie ex a zoznamka a hádka taká že sa bojím že sa rozídeme... Milujem ju neskutočne... Spravím všetko pre ňu...doma sa na všetkom posielam... som len pri nej...no pracujem stále v zahraničí...no každý víkend aj cez týždeň som doma...je my smutno.. chcem len žiť krásny vzťah v kľude zo ženou ktorú miľujem...nič iné... Prvý krát naozaj miľujem... cítim sa ako v rozprávke... vidím že aj ona je šťastná...no len než si nespomenie čo som spravil...nedôveruje mi... myslí že sa raz vrátim k ex ktorej mám odpor a žiadny kontakt už...a že pôjdem na zoznamku..ale od tej hádky a uvedomenia sa že ju naozaj miľujem..ma nenapadla nikdy už zoznamka..som šťastný.. nemám dôvod tam chodiť...ako to môže prosím skončiť?? Bude mi prosím veriť??? Nechcem ju stratiť... chcem domček... dieťatko a krásnu rodinu s ňou..je super mamina..zodpodná...A áno už som aj ja dospel.Dakujem za prečítanie a budem rád za každy názor.A za chyby sorry 😜
V
@jaskolka Každý deň jej to dokazujem... verím že jej nič nechýba... má odomňa lásky veľa... prial by som si aby ráz pochopila že nikdy iná nebude... ani žiadne sklamanie...no keď si na to spomenie je celý deň na mňa taká upetá... všetko jej vadí...doslova.Dakujem vám za názor, vážim si ho.
No, bude to veľmi ťažké presvedčiť ju, nemusíš ju stratiť, ale pravdepodobne nikdy nezabudne, ja som tiež taká, hlavne už nerob hlúposti a neklam, drž svoje slovo, aby videla, že si "vyrástol" a si čestný chlap, na ktorého sa môže spoľahnúť. Veľa šťastia prajem
@leni1977 Ďakujem, hlúposti už nerobím a viem že nikdy už nespravím... poviem vám to takto...nikdy som žene neublížil nijako...a keby som vedel že slovo nedodržim... nikdy by som ku nežiadal o dôveru a lásku...ona je tá pravá... niekedy si predstavujem aké by to bolo pekné... keby som ju na začiatku nesklamal...no vždy si uvedomím... dôsledky keby sa také niečo stalo neskôr a ona by žila somnou v klamstve dlhšie...To by som si neodpustil...som rád že na začiatku som pochopil ako ju ľúbim a že ju už nikdy nechcem sklamať.
@braneckeho opýtaj sa jej, ako si môžeš získať jej dôveru. Ono to chvíľku trvá... Podľa mňa treba veľmi veľa rozhovorov, analýz, vysvetlenie pocitov, ja viem že toto nie je zrovna to práve orechové pre mužov, rýpať sa vo svojich pocitoch a komunikovať to von, ale možno iba to potrebuje vedieť, aby si bola istá, že sa to už nezopakuje. Vysvetliť jej, čo si vtedy pocítil, keď si zistil že ju môžeš stratiť, a vlastne všetko to čo si napísal hore, možno by som jej to aj dala prečítať? 🤷 Ja sa jej ani nečudujem, neviem, či by si ty vedel tak rýchlo odpustiť keby sa ti stalo opačne. Povedz jej trebárs, že ti kedykoľvek môže skontrolovať mobil, hocikedy, aj o tretej ráno keď spíš (ak si na toto trúfneš, neviem zas čo si tam píšeš trebárs s kamošmi atď 😄) 😉. Ak si trúfaš, opýtaj sa jej, či sa chce stretnúť s ex, aby si vyjasnili nejaké veci, toto netuším z príspevku, či výlet bol len výlet alebo niečo viac? Proste jej odhaľ všetky karty, aby videla, že nemáš absolútne žiadne bočné úmysly a si k nej totálne úprimný a otvorený...🤷
Rozprávajte sa o tom koľkokrát bude chcieť a nenechaj sa znechutiť, 1000x a úprimne... Keď aj z tvojich reakcií zistí, že už je to za tebou, že to ľutuješ, ale už je to história, tým menej bude chcieť o tom hovoriť. Ale vždy by som povedala, že mi to vadí, že má potrebu sa k tomu vrátiť, lebo že pre mňa je to už uzavretá kapitola, ktorá sa už nikdy nezopakuje. Bude to trvať kým ti bude 100% veriť, ale presvedč ju, že sa snažíš na tom dennodenne pracovať a ak sa chce rozprávať o tím čo sa stalo, nemáš dôvod to nejak zatĺkať a zahovárať. Ale ja neviem čo a ako cítiš vnútri, toto by bol môj postoj, hlavne to musí byť všetko absolútne úprimné, aj jej vysvetliť negatívne pocity, že na to nerád myslíš, čo si jej spravil, lebo vieš že si jej ublížil a že si sa vtedy veľmi bál, že si stratil lásku svojho života a sú to nepríjemné spomienky, každopádne, buď na 100% úprimný a opíš jej svoje pocity. Možno aj ona ti povie čo vtedy cítila, vyjadrí svoje obavy a stačí ju vtedy len počúvať, objať, ospravedlniť sa a povedať že si bol somár. Chce to svätú trpezlivosť z tvojej strany, ale poviem to tak sprosto, že je to trest, ktorý si zaslúžiš a musia uznať, že je to vždy lepšie, ako keby ti dala kopačky. Práve týmto rozhovormi o tom čo ste vnútri prežívali a prežívate teraz vybudujete medzi sebou vzájomnú silnú dôveru. A potom už pripomienka bývalej bude ten taký "podpich", na ktorom sa obaja len pousmejete. Ak toto všetko zvládneš, tak si svoju súčasnú partnerku plne zaslúžiš. A nabudúce si 100x rozmyslíš, kým začneš nejakej ženskej ťukať do klávesnice. 😉
Podľa vlastnej skúsenosti už nezabudne nikdy, dôvera keď sa naštrbi, tak to tam už navždy ostane.. ale to neznamená, že už nebudete stastni.. ale musíte sa stále snažiť a nikdy, naozaj nikdy chybu nezopakovat.. to už si ty musíš uvedomiť že sa musíš snažiť a nevyhľadávat to, čo by ju ranilo.. rozprávajte sa úprimne a časom to najväčšie sklamanie prejde.. a buď dobrý otec pre svoje dieťa..
@braneckeho ešte k tomu mobilu. Ja nemám problém kedykoľvek čahnuť mužovi na mobil, keď chcem niečo rýchlo zistiť, zavolať niekomu a zrovna nemám svoj mobil po ruke. Nehrabem sa mu v mobile, ale ani ho nemá predomnou zamknutý. Takisto on keď chce mi nejaké aktualizácie inštalovať, alebo nejakú appku stiahnuť, kedykoľvek si vezme môj mobil, vie, keby chcel, sa dostať na FB, insta, gmail, všetko si môže prečítať keby chcel. Jednoducho si takto dôverujeme a z tohto pramení aj moja 100% dôvera voči nemu. Áno, má aj on svoje tajomstvá, preto sa mu v mobile schválne nehrabem. Ja aj on občas náhodou čosi prečítame na nejakom whatsappe čo nepatrilo celkom mojim/jeho očiam, ale len sa na tom zasmejeme. /Napríklad keď sa kamoške posťažujem čosi na neho atď a nechám to otvorené/. Takto nejako by to malo podľa mňa vyzerať s dôverou v zdravom vzťahu po povedzme 5 rokoch.
@mikadooo Ďakujem za názor,dal.som jej aj heslo od FB...môj telefón má k dispozícii... kedykoľvek... medzi kamarátmi i rodinou len krásne na ňu hovorím..tak ako to cítim... komunikujeme o tom často...no na jej názory niekedy neviem odpovedať...Ona akoby nič iné nechcela počuť len čo som spravil..a že je presvedčená že to som schopný urobiť znovu...A výlet bol len skrz malého... lebo argumentovala že by malého potešilo vidieť nás pokope...no nemal som s tým súhlasiť.Vnútri som šťastný a neskutočne...žiarim v ďaka nej.A ďakujem ešte raz.
@jana_eyre_2 Milujem svojho syna,a budem super otec a dobrý muž sľubujem ☺️☺️
@braneckeho Zase to moc tragicky vidíš ,a aj Tvoja priateľka /myslela som ,že si ju podviedol ,tak tragicky si to vykresľoval🙂)/vysvetli jej ,že maly chcel mat Vás ako otca a matku spolu ,preto ste išli na výlet .Preboha ,veď ste nespali spolu alebo nerobili niečo zakázané .Mal si jej pred výletom povedať a neklamať jej ,toto bola chyba.Mozno by to ináč zobrala a pochopila keby si jej povedal pravdu ,že to robíte pre malého .Ved maly za to nemôže ,čo sa stalo medzi Vami .
podla mna prehana. Ak ti neveri, tak preco je s tebou? Ona sa vyziva v utrpeni? Namiesto uzivania si peknych momentov, sa radej bude babrat v minulosti. Mali by ste si dohodnut ako fungovat dalej. Uz si sa ospravedlnil, poucil, nasypal popol na hlavu. Bud to bude akceptovat, alebo nech ide o dom dalej.
Úprimne, ja neviem či by som vedela veriť ešte svojmu mužovi keby mi klamal a sklamal ma a chodil na zoznamky.. Aj keď pred pol rokom.. Proste zničil dôveru, a aj keď to už tak nieje, čo raz zničil je zničené a hocikedy by ma to napadlo tak by som bola minimálne smutná
@braneckeho A keď si voľakedy chodil na zoznamky počas vzťahu ,sú chlapi ktorí k tomu inklinujú ,skôr ci neskôr sa k tomu vrátiš.Pridu problémy vo vzťahu ,ako v každom a prvé čo bude ,budeš hľadať stratené ego na zoznamkach .To je ako keď niekto klame ,raz oklame ,skôr ci neskôr do toho spadne opäť.Uprimne ,osobne by som nechcela chlapa čo travil čas alebo trávi na zoznamkach počas vzťahu !
S tým výletom to tragicky nevidím ,to sa pochopiť dá,skôr tie zoznamky .Osobne už by som ti tiež neverila .
Najlepsie by si bolo asi sadnut spolu a dohodnut sa, ze ak mate byt spolu, minulost uz nebudete vytahovat. Co bolo, bolo. Bud to chcete spolu este skusit alebo to nechajte tak. Ma moznost si k sebe najst aj niekoho doveryhodnejsieho. Ty si svoju lekciu uz tiez dostal.
Nepresviedcala by som ju a nic jej neslubovala. To si uz predpokladam robil. A aj tak su to vsetko len bezvyznamne slova. Nevies zarucit, ze raz tomu predsa len nebude inak. Napriklad ok, s ex si prestal komunikovat. Co vsak z toho, ked mate spolocneho syna a do kontaktu teda budete prichadzat aj nadalej? So sucasnou partnerkou ste spolu pomerne kratko. Zamilovanost by medzi vami mala fungovat este naplno. Co vsak ak pomalicky zacne opadavat a pride stereotyp? Naozaj ta to nebude pokusat pozriet na ten internet? Kvoli praci musis travit dni aj mimo domova? Potencialne dalsi problem, za ktorym si podozrievava osoba moze domysliet kadeco....
Dovera sa buduje roky a stratit sa da v jednej sekunde. Mali by ste sa porozpravat a jasne stanovit hranice. Bud pojde dalej a nebude to stale spominat alebo sa v tom bude neustale vrtat. Rozumna zena vie ist dalej,naco to tvoja vkuse vytahuje? To mi uz pripada,akoby ta tym vydierala,aby si sa neustale citil zle. Treba sa pohnut dalej. Dokazovat lasku jej dokazuj,ale maj svoju hrdost,dostojnost. Nemozes dovolit strachu,aby z teba spravil nieco neprirodzene
@viki128 Ja vás chápem...je mi to naozaj ľúto... nemal som to upratané v hlave a nedokázal som zo dňa na deň skončiť zo zoznamkou 😭😭Je mi to ľúto... prijmem hoc aký trest... len nechcem o ňu prísť... milujem ju úprimne a vždy budem.
@lintu Preberáme to často...no len tak.sa ti nezmaže...viem že to tu bude po zvyšok života..😭Je mi to ľúto čo som urobil...nikdy by som nič také nezopakoval 😭 Miľujem partnerku a vždy budem..Som tu len pre ňu.Z ex som ukončil komunikáciu všetku.Syn má mobil tak volám jemu vždy ho beriem v rovnakom termíne i čase.Takže ak nieje naozaj nič vážne... myslím ohrozenie zdravia...tak naozaj nekomunikujem.Mulujem.svoju partnerku a považujem to len za chybu nedozretia... uvedomil som si veľa.Urobím všetko pre ňu a to po zvyšok života.Dakujem za názor.
@marca12 Ďakujem ste zlatá, vážim si váš názor.
@braneckeho uprimne?velmi si sa na nu upol, az choro.Myslim, ze Ta drzi pekne v hrsti a ty si poslusny a oddany psik, ktory splni kazdy rozmar.Ako 2 dospeli ludia by ste si mali dat pravidla a zit dalej a dozadu sa nevracat
Nie je dobre, tak milovat, az stratit sameho seba.A myslim, ze este stale si nedozrel
Mozno byt viac chlap a uz raz tresknut pastou a povedat som s tebou co viac chces?su rozne zeny aj hystericke, ktore budu vytahovat kazdy tvoj preslap aj po 20 r
@braneckeho Choré čo tu píšeš ,,Milovať ju budeš navždy ...nepôjdeš nikdy na zoznamky ...a podobne báchorky ...aj druhí muži taki boli a onedlho vytriezveli z osialu ...prosím ťa ,čo si ty za chlapa ,že sa tu kajáš takto a ponizujes ...ste chvílu spolu ...v čase zamilovanosti nerozmyslaš triezvo ...vaša láska onedlho naberie iný rozmer a možno dávno zabudnes na tieto tu báchorky čo tu píšeš ...ak takto sa aj frajerke strkaš a ponizujes pred ňou ,ona tá tak manipuluje a ty poslušný psík ,div že sa nerozplaces ...nedospel si ,takto sa dospeli muži nechovajú ,sorry .Ved tá ženská tá má v hrsti ,vie že si s tebou môže robiť hocičo a preto tie veci stále vyťahuje na Teba .Ako sorry aby som kvôli frajerke nemohol komunikovať s Ex s ktorou mam syna ,tak to už je smutne !
@retatka Ahoj,v ďaka za názor... Trošku tvrdší no som rád že môžem počuť viac názorou.Držim sa toho že som ju sklamal a urobil chybu... teda viac chýb...nevyhovaram sa že to bolo na začiatku... Vyspelý som dosť...a niektoré veci vnímam podobne...ale nechcem o ňu prísť...je to dobrá žena...Som jednoduchý muž, nič pre mňa nieje dôležité len aby bola rodina šťastna a zabezpečená...a vtedy som šťastný aj ja.
@drzaopica Verím jej,nech je to ako je... Ľúbim ju...a viem že si ju zaslúžim a ona mňa tiež..toto sú len slová...no mám za sebou 8rocny vzťah kde som bol hlavou rodiny.Verím že jej do budúcnosti dokážem že som dobrý muž ktorý nepodvadza.
No co ti k tomu povedať? Dôvera, sa ťažko získava späť, keď s klameš.Vies, ake hlúposti si narobil, doplatil si na ne a už aj zrejme poučil. Iste každý urobí hlúpe chyby, jedine teraz ju presvedčiť, že skutočne ti môže veriť, a to ide pomaly. Vieš, dôvera sa stratí rýchlo, ale získať ju je veľmi ťažké a pomalé. Možno aj ona, samej sebe neverí, a preto sa obáva, že ťa, stratí, neviem. Jedine sa s ňou úprimne porozprávaj, a presvedčiaj činmi. Ci to pôjde, či ti uverí.. Nuž to nikto nevie naisto, len čas to ukáže