Dá sa zachrániť moje manželstvo?

svetluska82
7. jún 2014

Ahojte kocky 😉 ,
uz dlhsiu dobu som sem nepisala, ale dnes to nejako na mna dolahlo 😒 Ide o moje nefungujuce manzelstvo. Tie ktore citali moje prispevky uz predtym vedia, že s manželom zijeme skor ako spolubyvajuci. Najvacsi problem, co ja vnimam je problem v komunikacii a nezaujem zo strany manzela o moju osobu. Aby som približila o co ide, tak poviem zopar prikladov: manzel na 80 percent mojichotázok odpovie neviem...Uz nikedy pride ako retardovany 😠 (sorry za vyraz), ideme do obchodu? Ideme sa prejst? Co budeme varit? Na vsetky tieto otazky a vacsinu inych odpoveda "neviem". Dalsi problem je , že nereaguje na moje otázky, neodpoveda mi...Pridem z roboty domov, sedi pred TV, pridem knemu , klasika pozdrav, pusa a ticho....Kuka telku ja pri nom sedim, obcas sa snazim nieco opytat a to je bud ticho,alebo nereaguje,o desiatej vypne TV a ide spat. No katastrofa takyto život. Dnes ma totalne nastvals tym, že sa ho pytam, ked je teplo ci sa nepojdeme trosku prejst. OD jednej do piatej nebol schopny mi dat odpoved na tuto otazku. O piatej som musela vypadnut z domu, lebo by som mu asi vrazila. Totalna ignoracia. On najradsej travi vikendy dom apred TV a to ak ho vytiahnem raz za mesiac sa prejst na pol hodinku tak to je fakt uspech. Chodim aj do manzelskej poradne, pocuvam rady odbornika,ale nejako to nezabera. Dnes mi fakt padali krokodilie slzy ked som bola vonku. Co robim zle vo vztahu? Snazim sa aj navarit, upratat, pustam ho s kamosmi von, ak ma chut, nebuzerujem ho, chodim do poradne, snazim sa zo vsetkych sil aby nam to manzelstvo klapalo a aj tak to nefunguje. ☹ Da sa to este zachranit?

mima4
7. jún 2014

@svetluska82
ja verim, ze da sa s tym niečo este robil..nadej zomiera posledna 😉

skus si spomenut, ake to bolo v case, ked ste sa chichunali, mojkali, ked ste mali krasny a hlboky vztah. Co ste robili inak ako teraz?
Pises, ze ty chces toto a hento..ale co chce tvoj manzel? co ho tesi? ake ma konicky? skus hovorit jeho jazykom lasky.. a tym, co jemu robi dobre...
A od akeho momentu sa chova takto ako sa chova?

svetluska82
autor
7. jún 2014

@mima4 no on konicky nema ziadne, iba ak tak chodi rad na sipky s kamosmi. Inak nic... Len tak pasivne travi volny cas. Vie, co mi chyba vo vztahu,ale aj tak nejako s tym nepohneme. Nooo chova sa tak asi 2 roky, predtym to bolo podobne, ale trosku viac sa snazil.Sem.tam sa premohol, ale teraz nic.

xevulax
7. jún 2014

@svetluska82 moj nazor je, ze to musite chciet obaja nie iba ty. Iba jeden to nema sancu utiahnut. Neciem ci chodis do poradne aj s muzom alebo len sama. Niektore vztahy sa bohuzial zachranit nedaju. Na rovinu sa s nim porozpravaj co s vami dalej, lebo takto sa zit neda. Nie som za rozvody, ale ked to inak nejde.... Radsej ho pustit k vode ako sa trapit. Ak bude chciet s tebou zostat, tak nech sa snazi aj on. Treba mu narovinu vsetko povedat a neustupit z poziadavky aby sa ti vyjadril k tomu co vlastne chce. Nechcem ta ranit, ale takto sa milujuci muz rozhodne nesprava. Drzim moc moc palce. Akto nevyjde nezufaj, niekde na teba bude cakat naozaj ten pravy

mima4
7. jún 2014

@svetluska82
a ake to bolo v case chodenia? ako ste travili volny cas? co vas spajalo?

svetluska82
autor
7. jún 2014

@xevulax ahoj, do poradne chodim sama, jeho tam nedotiahnem. On vie, co mi vadi, viackrat som mu to povedala, no nevyjadril sa k tomu. Ze aj ja robim chyby mi poovedal a to bolo vsetko. Viac k tomu nic.

svetluska82
autor
7. jún 2014

@mima4 no v case chodenia som vacsinou sa prisposobila a pasivne sme sedeli pri Tv, obcas sa zas on premohol a isiel so mnou von sa prejst.....

mima4
7. jún 2014

@svetluska82 no tak teda si si ho takeho brala... ☹
ten 12 rocny syncek je jeho dieta? mate aj ine deti?

svetluska82
autor
7. jún 2014

@mima4 to je moje dieta, spolu deti zatial nemame....Hej, no clovek si myslel, že sa to nejako upravi a ono sa to zhorsilo este viac. Nikedy sa snazil a prmohol sa, ale teraz absolutne nie.

mima4
7. jún 2014

@svetluska82 a ako dlho ste manzelia? 2 roky sa takto sprava...a manzelmi ste?

svetluska82
autor
7. jún 2014

@mima4 nie sme dlho manzelia, ale rpedtym sme asi 7 rokov zili spolu ako partneri, manzelia sme cca 2 roky

janka743
7. jún 2014

ja si myslim že to je typ chlapa ktorý veľa nenahovorí. ja mám podobného doma, tiež ma to štve niekedy, no ked on nemusí, nebudem ani ja... a čo musíme a chceme si povieme... nevadíme sa, o deti sa staráme, a vzájomne sa rešpektujeme, aj ľúbime... no jednoducho on nemá potrebu mi nič hovoriť.
pýtala som sa ho ked prišiel z práce, čo je nové, a odpoveď: "nič". tak už sa ho nepýtam, lebo je to zbytočné... asi sa nauč žiť s tým, a ak nemáte iné nezhody tak to skús prekonať... alebo si nájdi nejakú kamošku, s ktorou sa porozprávaš a vyžaluješ... vieš rozvodom sa nekončí nič, iba začína... a aj kopu problémov, tak si to dobre premysli 😉

lulu369
7. jún 2014

@svetluska82 do tej poradne by ste mali ísť obaja nie len ty (inak je to podľa mňa zbytočné).no snaha zachrániť vzťah musí byť na oboch stranách, nie iba na jednej ☹ ja by som si s ním sadla a porozprávala sa s ním (tam by som určite začala) a potom sa uvidí podľa toho čo ti povie...
Ale rozhodnutie je na tebe, my ti tu môžme písať rady a názory, no rozhodnúť sa musíš ty...

svetluska82
autor
7. jún 2014

@janka743 ved ja necchem rozvod, cchem, aby sa to nejako urovnalo, aby aspon 3 vety denne so mnou prehovoril. Alebo aby raz za 2 týždne isiel s nami niekde na vylet. Aj dnes, som sla sama a okolo same rodinky a apriky, normalne mi bolo do placu z toho. V kuse sa sama seba pytam,ze co robim zle? Mne by fakt stacilo aby mi denne odpovedal na 3 vety a raz za 2 týždne isiel s nami na prechadzku,alebo vylet. Nic ine.

adri266
7. jún 2014

@svetluska82 v poradni Ti poradili co?
Vies, ja si myslim, ze si spravila maximum pre vas vztah. ja by som mu povedala polopate, co citis. Bud zacne zit, a nebude ako zdochnuta zaba pred TV, alebo cau a pa.
V dnesnej dobe je to skoro norma v rodinach. Chlap sedi pri TV, cumi do nej, alebo pri PC pri hrach, nepomoze doma. Ale stale sa najdu aj skveli chlapi.
Tvoj partner nie je mozno zly clovek. Ale nie je to vhodny partner pre TEba na cely zivot.
Vybavte si dovolenku, a skuste sa znova nastartovat. Ak nie, na Tvojom mieste by som sa zmierila s tym, ze ani tento partner nie je pre TEba ten pravy. Drzim prsty.

svetluska82
autor
7. jún 2014

@lulu369 ahoj. Dakujem za radu. Veru rozpravala som sa nim velakrat o tomto a nikdy som nedostala ziadnu odpoved. Len sedel ticho a ani neviem, ci vnimal. Normalne som mu kludne povedala, že ako si predstavujem vztah a ak sa nebude trosku snazit, že to asi zabalim. a nic len ticho.

janka743
7. jún 2014

@svetluska82 ja ta chápem a viem čo od neho chceš... aj ja mám občas pocit, že aj ked sme spolu, akoby sme ani neboli spolu. ale ak to chlapovi nevadí, nebude ani mne... treba sa obrniť...

svetluska82
autor
7. jún 2014

@adri266 ahoj 🙂 No v poradni mi kadeco poradili. Rozoberali sme vsetko z kazdej strany, aby som bola spokojna . Ja som clovek cinu a aj sme boli v maji asi na 3 romantických vikendoch, tam je ok, celkom v pohode, nie je jak zdochnuta zaba. Ale akonahle pride domov, tak je vsetko v starých kolajach. Moc mi ta poradna nepomohla, ale este stael tam chodim. Ale asi zazraky nespravia so mnou ani tam 😖

katulka74
7. jún 2014

Ak zije takto cely zivot,nezmeni sa nikdy,stracas svoj drahocenny cas,to mi mozes verit.... ☹

lulu369
7. jún 2014

@svetluska82 no možno sa treba obrniť ako píše janka743...pri takejto situácii sa naozaj ťažko radí, alebo dáva akýkoľvek názor. možno tomu treba nechať čas a situácia sa zlepší, veď v každom vzťahu sa objavia z času na čas nejaké problémy a je len na partneroch či problémy vyriešia alebo nie 😉

bajana
7. jún 2014

tak ja som pesimistka a myslim, ze sa to nezmeni...on je ocividne taky typ a povaha, je spokojny tak, ako je....asi bol vzdy taky, len spociatku vztahu sa snazil a teraz si uz zije tak, ako by chcel on....a to je mozno presny opak toho, co chces ty...sice nie som psycholog, ale netusim, ako by vam mohla pomoct poradna...
ako ziju jeho rodicia? aky maju vztah? aj to vela napovie o zivotnom style cloveka, ked zacne starnut...
@svetluska82

mirkakab
7. jún 2014

@svetluska82 ahoj, neviem či Ťa poteším alebo povzbudím, ale mám takého otca, je to proste typ človeka, ktorému stačí pohovka a telka.nepotrebuje spoločnosť, nepotrebuje sa s nikým podeliť ani o zážitky ani o názory ani o nič. mame to tiež vadí, no nejako si nepomohla a to sú spolu 35 rokov. ked mu ja niečo hovorím a nepočúva, tak poviem: Haloooo pytala som sa niečo a to už odpovie 🙂 zase zober to z tej lepšej stránky, bola by si rada ak by Ťa dirigoval, rozkazoval a presadzoval si svoje? viem že ťa to možno nebaví, no skús z toho vyťažiť, jednoducho bud ty tá, ktorá to všetko u vás riadi. keby si s ním jednala tým štýlom, že povieš: podme tam, alebo onam, potrebujem to alebo ono, uvarím toto, môže byť? ..... prečítaj si niektoré príspevky, čo maju niektoré doma aké indivídiá, asi by si nemeniila 🙂)ň

svetluska82
autor
7. jún 2014

@bajana no jeho rodicia ziju presne tak ako my. Kazdy osobitne v inej izbe a navonok spolu. Preto to cchem zmenit, necchem aby sme mali take zle manzelstvo ako jeho rodicia.

svetluska82
autor
7. jún 2014

@mirkakab no hej, je tazke vsak zit v citovom chlade. Ked si Ta partner nevsima, ako keby som ani neexistovala.....Ticho a nezaujem, je to hrozne. ☹

fra
7. jún 2014

trochu ako by som videla mojho ocina, hoci on na rozdiel od tvojho mal velmi važne zaujmy- hraval vrcholovo šach a každy den chodil behať ... ked bol doma, cele hodiny sedaval mlčky pri šachovnici bez jedneho slova a prehraval si partie.... pamatam sa že za den povedal možno dve vety a o celom bežnom živote našej rodiny vždy rozhodovala mama.... ale vedela som celkom určite, že ma má rád a že má rád aj mamu, len mu bolo myslim vcelku jedno čo robíme ako rodina, len samozrejme musel mať dosť času na šach a behanie... podla mna sú to také povahy, mama si zvykla a aj teraz po 45 rokoch si hrkutajú ako hrdličky, len, pravda, hrkuta len mama 😀 mne osobne by to nevadilo, kedže som s niečim podobnym vyrastala, ale celkom chapem, že sú baby, pre ktore by to bol dovod k rozchodu... nemyslím sa že sa zmení, tak alebo sa prisposobíš ty a vezmeš to ako fakt ktory sa nezmení, alebo urobíš nejaké radikalne riešenie...

dai
7. jún 2014

@svetluska82 hm,,, neviem co ti poradit. uplne nerozumiem preco si si ho vzala. On nie je podla mna zly alebo ignorantsky, on taky jednoducho je. Pises ze taky bol aj ked bol zalubeny - a to je uz co povedat... proste je to pasivny introvertny clovek☹ skoda ze si si myslela ze sa to zmeni...taketo veci sa predsa nemenia, charakter cloveka sa nemeni, moze ziskat nove zaujmy a tak ale nezmeni svoj sposob vnimania sveta. Tak isto ako ty sa nezmenis a nebude ti asi vyhovovat sediet doma pred tv, tak isto asi aj jeho trapi ze ty nedokazes vnimat svet ako on a tesit sa z toho ticha ktore jeho ukludnuje☹

jedine co ma napada je asi to co ti tu uz radili baby pred mnou - neviem ale ci to funguje - proste nepytaj sa ho, rozkazuj mu. Nehovor: ideme na nakup? ale: Ideme na nakup! nie Ides so mnou na vychadzku ? ale Oblec sa, ideme na vychadzku!

poohie
7. jún 2014

@svetluska82 si veriaca?

adri266
7. jún 2014

@svetluska82 problem je, ze Ty sa chces zmenit. Ale zmenit by sa mal on. Ty mozes zmenit jedine svoj pristup k celej situacii.Je to ako s nevernikom. Bud ho kopnes do riti pri prvej prilezitosti, alebo zakryvas oci, ospravedlnujes ho, a nechas to tak v strachu, co sa stane, ked budes sama.

bajana
7. jún 2014

@adri266 z akeho dovodu sa musi menit prave on? oni dvaja su skratka ine typy a bud sa spolu naucia existovat, alebo bude minimalne jeden z nich nespokojny a nestastny...ale tazko sa moze jeden z nich zmenit...

svetluska82
autor
7. jún 2014

@poohie tak trochu

mima4
7. jún 2014

@adri266
no u neho je to skor jeho charakter podla toho co pise @svetluska82 a ten sa neda menit... poznam par extra introvertov... takych na totalku... no mna by pri nich piclo 😀