Mali ste niekto podobný problém? Sporadicky muž pred deťmi zahlási že som zlo, ktoré prišlo do “ich” rodiny a podobné hlášky. Naša rodina ho toľko nezaujíma zrejme. O rodinu sa stará málo a s deťmi všade chodím ja. Zatiaľ odísť nemôžem ale o také dva tri roky to bude reálne za takýchto podmienok.
Ako dopadli vaše vzťahy s deťmi (matka - dieťa) v takejto výživnejšie atmosfére. Deťom sa venujem naplno, majú kopec edukatívnych hračiek a von sme aj 3h do dňa, popri iných povinnostiach. Na všetko som prakticky sama a on ma tu príde len pozhadzovať. Jeho rodina ma má tiež za nič, nerešpektujú moju výchovu a otvorené na mňa pred deťmi útočia.
Nie neda sa vybudovat respekt tam,kde jedna zena necha nech na nu vlastny manzel kyda.Nemozes si vybudovat respekt u niekoho ineho ked ho nemas sama voci sebe
Osobnu skusenost nemam. No viem, ze deti nie su hlupe. Chvilu im to budu "zrat", ale potom pochopia. Drzim prst 💪
Aj pri takýchto vzťahoch je možné, aby ťa deti rešpektovali a mali ťa v úcte. Musia však morálne dozrieť. V predškolskom veku je pre deti normálne v správaní a postojoch zrkadliť okolie, v ktorom vyrastajú, až neskôr si vytvoria vlastný postoj. Ak si s nimi najviac ty a majú k tebe pozitívnu citovú väzbu, tak tie deti na to po čase prídu. To len kým sú malí a hlúpi, tak si myslia, že je fajn neposlúchať mamičku, najmä vo veciach, ktoré sa im nechcú.
je to prudko individualne, ja som to nezazila, moze byt, ze syn sa prida na otcovu stranu, aby sa mu zavdacil, a budu si do mamy kopat spolu, dcera sa moze voci otcovi vzburit....a kludne to moze byt aj uplne naopak, ze syn sa vzburi a dcera otcovi a jeho rodine uveri....ale skor je pravdepodobna ta prva situacia
nemam totoznu skusenost ale lahko podobnu. manzel az hitlerovsky vyzaduje od deti pusu na privitanie, pusu na dobru nocu alebo na rozlucku. Hitlerovsky znamena, ze im za to aj nadaval, vraj ucta musi byt. Nic nezaberalo ani dohovaranie. Deti ako male sa to mechanicky naucili a maju pokoj. Asi 8rokoch pochopili a dnes maju 10 a 9rokov a ked sa vecer v posteli s nimi lucim tak same ma objimu, porozpravaju co maju este na dusi, same mi povedia ze ma lubia ale tatovi sa nespovedaju.
Aj u vas pride cas, ked deti pochopia "kde je sever", my dospeli si myslime, ze dieta nic nevie....ale ono vie castokrat viac ako my. Neboj...venuj im lasku, normalne s nimi diskutuj a aj vysvetli, ze sa ti to nepaci co tata rozprava a nie je to pravda, ze je v nom zlo a niekedy sme slabi proti zlu. Ked pride cas, mu ukazes chrbat ale pilne sa na to pripravuj a neakceptuj momentalny stav. musis deti oslobodit od nezdraveho prostredia.
Rešpekt a lásku deti si získať môžeš. V tom problém nevidím.
Bohužiaľ, čo si mnoho ľudí neuvedomuje, dieťa hlave do 3 rokov svojho života nasáva ako špongia všetky vnemy, podnety z okolia. Vtedy sa u neho formuje osobnosť a to všetko si so sebou ponesie celý život.
Čo si ponesú tvoje deti, keď sama vieš, že vyrastajú v nevhodnom prostredí? Ty si povieš, že ešte rok, dva, tri vydržíte. Ale škody budete možno naprávať celý život. To v tom lepšom prípade, ak si uvedomíte čo môže byť za možnými problémami.
Tie vzorce správania deti získavajú práve v tom najútlejšom veku.
Kamoška takto dopadla, že skoro dospelé deti sa nechali oklamať a pristúpili na otcovu manipulativnu hru lebo ich vydieral peniazmi....Ale deti rýchlo pochopili, že kto pácha zlo a sú na strane matky...
Ono aj svojim dobrým príkladom a postojom ukazujeme deťom príklad. Prečo ešte stále si s ním? Je mi jasne, ze kvôli financiám ale prídeš o najkrajšie roky života pri debilovi
@zoro9836 a ako by si to riešil ty ??? Do ženy s deťmi sa ľahko kope. Flákal sa od rana a keď prišiel znova mal poznámky pred dieťaťom na mňa a tak som mu v inej miestnosti vysvetlila že si to neprajem, pohádali sme sa a buchol dverami zas som len na všetko sama. Vám mužom sa dobre skáče. Urobila by som to iste čo on keby viem, že sa o deti adekvátne postará a nebude po nich kričať a zdeptavat ich.
@abbey1 ďakujem máš pravdu. Snažím sa koľko môžem no aj ja som len človek. Myslela som si že bude dobrý partner na výchovu a žiaľ začal sa chovať takto.
Ja mam osobnu skusenost s pripadom, kedy mal mamzel voci manzelke postoj, ze on je hlava rodiny, jeho nazor rozhoduje, len k jeho rodicom sa chodi na sviatky, len jeho argumenty maju vahu... a pod. Syn videl, ze to spravanie voci matke nie je fer a neosvojil si ho. Praveze casom zacal drzat nad mamou ochrannu ruku. ALE preniesol si tento vzorec spravania do svojho manzelstva. Neprejavilo sa to hned a vo vsetkom, ale casom zacal mat tieto tendencie a prejavy a dnes mu to pomaly nici manzelstvo, lebo jeho zena mu taketo spravanie netoleruje. A on nechape, kde sa stala chyba a preco je ONA zrazu taka priecna...
bojis sa, ci si ta deti budu vazit? No, si s nimi, takze mas na nich najzasadnejsi vplyv. Jasne vzdy hrozi, ze sa cosi na nich nalepi, hlavne z toho titulu, ze to znasas, ale verim, ze ak im budes vstepovat hodnoty, tak napriek tomu, ze to vidia u najblizsej rodiny, tak to jedneho dna odsudia, ale rovno sa priprav ze budes za manipulatorku, co si deti zmanipulovala.
A co chces akoze pocut? Ze ked si to nechas tak si to zasluzis? Lebo to je moj nazor