Dá sa to všetko stíhať?

6. feb 2024

Ako vie celkovo žena stíhať život? Deti, práca, domácnosť, manžel, starostlivosť aj o seba, zäľuby ako sa to da zvladnut celé? Poznám ženy čo majú prácu domácnosť deti a manžela a o seba sa nestihaju starat( ani fyzicky ani psychicky) že žiju len pre druhych

ivangeline
6. feb 2024

A prečo by sa nemalo dat?

anjelicek26
6. feb 2024

Podla mna je ta otazka formulovana dost nestastne... mame styri deti - ale velke deti

- nas dom je cisty a upratany, lebo aj deti nieco prebrali, kazdy mame svoje, nikto sa nezoderie
- deti si upratuju automaticky svoje veci, nelezi mi vsade bordel, trvalo to, ale naucili sa to
- deti si sleduju svoje terminy, svoje kruzky, svoje pisomky, uz nemusim vsetko dozorovat ja
- vsetky terminy maju sami v mobile a skor pripominaju oni mne ako ja im
- su vo veku, kedy nevolaju mamu, ale najprv skusia problemy vyriesit sami
- su vo veku, kedy pomozu jeden druhemu

A dalo by sa pokracovat... ono to "cele" nie je len na zene... manzel u nas robi vsetko rovnako sikovne ako ja, dobre varenie je kriza, ale inak... robi to automaticky, nemusim ho nahanat, neni pre mna "dieta navyse" ale partner... vozime deti na striedacku, ucime sa s nimi na striedacku...

Ano praca je vela, ale praca ma bavi, podla toho som si ju vyberala... dva krat v tyzdni sport (plavaren, tenis), cas len pre seba vybehnut s kamoskou... ale tak v drvivej vacsine ideme na striedacku ja muz, snazime sa to zladit, nech ten dozor neni nutny, on ma futbal, chodi lietat, tiez hra tenis, to aj spolu... ked ideme spolu na "rande", tak najstarsia dozrie (aj ked asi ani netreba uz)

Proste "casy" sa menia, ked boli drobce, bolo to uplne iny level, takze "stihat zivot" - zivot je dlhy a problemy a unava docasna...

kristinapetronela
6. feb 2024

Mám prácu ktorá ma baví ,muža a deti čo si aj sami upracú ,upratujem keď nikto nie je doma alebo večer ,záľuby mám také isté ako deti .život je super ....

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
6. feb 2024

Cim su deti starsie, tym viac casu maju aj rodicia na seba. No a da sa to zvladat, ked su dvaja rovnocenni rodicia a nie ze manzel je ako dalsie dieta 🙈
Ja mam 2 male deti 4r a 10m. Malu nosi do skolky muz a 1-2x do tyzdna ide prenu aj poobede. Ja chodievam 2x do tyzdna cvicit, vtedy je muz s detmi a aj ked pride z prace, tak sa im venuje. Mame aj s muzom spolocny cas, vtedy postrazi babi.
Slobodne matky maju odomna specialny obdiv, lebo je to extra narocne spolahnut sa iba na seba vo vsetkom a musi to byt velmi vycerpavajuce nemat ziadnu pomoc. Preto nechapem, ze aj zeny kt maju muzov ziju pomaly ako slobodne matky, pretoze je vsetko na nich 🤷🏼‍♀️

cafelatte
6. feb 2024

Napríklad môj manžel vozí deti do zariadení, robi nakupy potrvavin, vari a uprace rovnako ak nie lepsie ako ja. Cez vikendy robi ranajky on, cez tyzden ja. Dom upratuju aj deti spolocne.

galganka
6. feb 2024

Minimálne na prvé tri menované sú dvaja. 🤷🏼‍♀️

ysseba
6. feb 2024

A to, že majú ženy manžela ako vplýva na to, že nestíhajú? Však práve preto, že mám manžela, ktorý je takisto otcom detí a takisto žije v domácnosti, tak sa má podieľať na starostlivosti o deti aj domácnosť. Nie, že žena sa stará o toto všetko a ešte aj o neho 😀 (i keď viem, že vo veľa rodinách to takto Bohužiaľ funguje). To práveže ženy čo manžela nemajú môžu nariekať, že sú na všetko samé a majú to ťažšie ako ženy čo majú manželov. Či?

dadis
6. feb 2024

Ja priznavam, ze stiham, ale s odretymi usami 🙈😂.. vyborna vec je roboticky vysavac, pustam kazdy den, casovo nastavitelna pracka so susickou - ked pridem z prace, vyberiem a poskladam, varim polhodinovu veceru v mnozstve, aby vyslo na dalsi obed, nakupovat sa snazim na tyzden. Deti upratuju svoje veci. Sport sa snazim 3x tyzdenne (vikend+streda). A mame psika, ktory nam je spolocnikom na beh, aj prechadzky, to neberiem ako zataz. Spolocensky zijem tak max 1x za tyzden, ked je toho viac, citim ze mam niekde resty :/. A este sa snazim min 1x do tyzdna navstivit mojich rodicov. Keby mal den 30h vobec by som sa nenahnevala

rorino
6. feb 2024

Ja zas mám pocit,že je čoraz viac žien,ktoré sú vyhorené z vlastných detí,unavené lebo majú super extra náročné dieťa.Obcas sa len tak zamyslím,že čo tie ženy čakali,že dieťa od prvého dňa bude sedieť,samé jesť,prespí celú noc...Nepotrebujem žiadne komentáre k tomuto môjmu zamyslenie,všetko je o človeku čo a ako chce mať😉

saxana000
6. feb 2024

Treba si najst manzela.ktory pochopi ze domacnost aj deti su spolocne.to.je uplny zaklad od toho ked sa odrazis potom mas cas aj zit a starat sa o seba nie len s vyplazenym.jazykom behat z roboty do obchodu do skolky na kruzok na ihrisko od hrncov k pracke k metle k zehlicke susicke vysavacu a pod. Ked si podelite povinnosti aj starostlivost ako manzelia zivot bude krajsi a jednoduchsi

tululu
6. feb 2024

Nie, pokial chcem z dna ukrojit aj cas, ktory vyslovene venujem detom,tak nestiham ine. Ak si cely den riesim len to,co zaujima mna a potrebujem urobit,tak ano, to si nejak manazujem. Ale to je o rozhodnutiach.

tululu
6. feb 2024

Manzel,manzel. To som jedina,ktora ma doma menej upratovania,ked je manzel na sluzobke? A to sa normalne podiela na domacnosti,ale jeho predstava o poriadku je ina ako moja, ale toto pre mna nie je dostatocny dovod na hadku a prevychovu,lebo sa tolerujeme vzajomne.

petamich
6. feb 2024

som zena, mam male dieta a zivot stiham celkom dobre 🙂

na starostlivost o dieta sme dvaja, na domacnost sme tiez dvaja, vlastne traja, lebo obcas chodi upratovacka, kazdy z nas ma aj cas na seba, vikendy sme spolu cela rodina

ono hlavne nebyt sluzka a otrok vo vlastnej domacnosti a idealne najst si partnera, ktory sa aktivne podiela na vsetkom, to je velky predpoklad na to, aby zena stihala

samozrejme, ze chapem, ze s viac detmi v roznom veku, to asi moze byt narocnejsie, odpovedam iba sama za seba

danica2711
6. feb 2024

prepáč, ale celá táto "úvaha" je formulovaná úplne nezmyselne. "Dá sa stíhať život?" No, keďže žiješ, tak sa zjavne dá, inak by si umrela. Nezamýšľaj sa nad sprostosťami, ale nad tým, ako zlepšiť organizáciu svojho života a neľutovať sa, aké je to všetko strašné. Ak zapojíš ešte aj optimizmus, humor a nadhľad, zistíš, že síce občas funguješ s vyplazeným jazykom, ale celkove je život krááááásny