Dá sa tento partnerský vzťah ešte napraviť?

preta24
15. jún 2017

Ahoj kocky citam to tu dlhsie,zalozila som si nick neviem.uz ako dalej,potrebujem sa vyrozpravat ale hlavne rozhodnut co musim samozrejme urobit sama nik to za mna neurobi,no obcas robime chyby a ja mam.pocit ze som ich spravila uz mnoho.
Neviem.ako z toho vsetkeho von ...zacnem
Moj dlhorocny vztah ,sli sme do toho zalubeny,ved to poznate clovek nevidi nepocuje...neriesili sme proste sme chceli byt spolu v celku sme si rozumeli zacali sme spolu byvat,u jeho rodicou.A viete ako sa vravi cloveka najlepsie poznate ked s nim zacnete zit pod jednou strechou.
Vzdy mi vadilo ,ze partner akosi nezvlada stresove situacie,tazko sa to.opisuje ,proste mi po case prisiel ako nespolahlivy ,nezodpovedny miestami nevdacny,agresivny.vzdy som si ale vravela ze v kazdom vztahu predsa nieje vzdy vsetko ruzove a mozno robim chybu ja.Az som si uvedomila ,ze takto byt nema ,v inaksom.pripade by som sa predsa citila stastna a nie zdeptana zivotom.boli aj pekne chvilky a ja tiez nemam na cele svatoziaru ,ublizila som mu ,teda podla neho som narobila par preslapou co je mi skutocne luto ale je mi luto aj jeho naslednych reakcii,kde mi vzdy skaredo vynadal.
Boli situacie ktore ho tak vytocili ze sa neovladol a udrel ma a to ma uz neskutocne dozralo odvtedy mam akysi blok? a nedokazem mu verit.Je Toho tak vela ..strasne ma cely cas stve ze sme sa vlastne nikam nepohli akoby,vzdy som chcela aby sme sa osamostatnili lebo ani prostredie kde zijeme nam asi obom neprospieva.Chcem na to pozerat z oboch stran snazim sa nato pozerat aj jeho ocami ,vzdy si rad zafajcil to zelene a ja som bola miestami ozaj na poslednom mieste ,pozitivum vidim ze prestal a sam sa tak rozhodol,teraz je otazne ci sa tak spraval koli tom.u ze mal zatemneny mozog z omamnej latky alebo...ako je tu dost minusov a ja mam hrozne vycitky ze som to radikalne neriesila uz skor ale na miesto toho som dovolila aby sa mi priplietol do cesty niekto druhy z kym som prisaham nic fyzicke nemala ale je to o tom ze ten druhy tu je a dokonca vravi ze ma lubi 😔
Nasledok toho vsetkeho s partnerom to v posteli nefunguje a sme z toho obaja frustrovany ..hadame sa koli tomu chce vediet preco atd.ze uz nevladze ☹Ja neviem co urobit ublizit mu nechcem uz teraz mam vycitky ze najvacsiu chybu som urobila ja ....ale da sa tento partnersky vztah napravit ?

libawet
15. jún 2017

@preta24 myslím, že si si vo veľa dôležitých veciach dala sama odpoveď. Zistila si, aký partner naozaj je, keď ste začali žiť pod jednou strechou a spadli Ti z očí tie povestné ružové okuliare. Udrel Ťa, fajčí/fajčil marihuanu, ktorá môže zmeniť osobnosť. Mne tam stačí len to spojenie - udrel ma. Nech sa muž akokoľvek vytočí, má sa vedieť ovládnuť, teda ako vyzretý jedinec a nikdy, nikdy by ženu udrieť nemal. Nikdy. Udrieť ženu = chrapúnstvo. Píšeš, že máte dlhodobý vzťah. Neviem, koľko rokov, ale váš vzťah jednoducho dospel do štádia, kedy treba ísť inou cestou alebo ho skončiť. Ak prihliadnem na to vyššie napísané, volila by som, byť na Tvojom mieste cestu s názvom koniec a aj preto, že ak by si stále videla vo vašom vzťahu perspektívu, nevyhľadáš iného - to je tiež istý znak toho, že váš vzťah dobrý nie je a nemá budúcnosť.

gir
15. jún 2017

Chlap ťa udrie a ty máš pocit že je to tvoja chyba? Žartuješ? Ber nohy na plecia pokiaľ je čas a nemáte deti, potom to bude horšie a horšie. Bude mať pocit že deťmi si k nemu "pripútaná" a bude si dovoľovať ešte viac. Želám ti veľa síl aby si to ukončila a žila tak ako si zaslúžiš. Každá zamilovanosť časom "opadne" ale úcta a rešpekt k tomu druhému musí zostať. A to ty vo vzťahu bohužiaľ nemáš.

preta24
autor
15. jún 2017

@libawet tiez to akosi tak vidim ,ja uz som moc vycerpana bojim sa ze nebudem mat sil to zlepit ,mam strach ze sa bude trapit on, nemozem sa nato divat ☹ jasne ze tam nejake city z mojej strany su a on vravi ze ma lubi koli tomu najnovsiemu problemu mi hnusne vynadal ale ja uz som to.osobne ani nebrala skor som sa snazila nadavky prepocut a pocuvat ho,brala som to tak ze zufaly robia zufale ciny ☹

preta24
autor
15. jún 2017

A to som ani nenapisala zeny vsetko ☹

tryromy
15. jún 2017

@preta24 dievca zlate utekaj od chlapa co ta depta a bije. trava s tym nema nic spolocne.

libawet
15. jún 2017

@preta24 nie je to muž do života, má ešte problém sám so sebou a musí " dospieť " . No prečo by si to mala byť práve Ty, ktorá mu v tom má pomôcť, ak o to on sám svojim správaním k Tebe nestojí ?

preta24
autor
15. jún 2017

To hej len ja mam otaznik pretoze v poslednom case spominal nasu buducnost dokonca deti proste som nadobudla pocit ze sa chce zmenit a konecne nieco robit niekam sa pohnut lenze ja mam strach .

libawet
15. jún 2017

@preta24 ale to sú len slová. Čo pre to urobil naozaj? Aké sú jeho činy ? Never len slovám.

preta24
autor
15. jún 2017

Ja neviem.
Vravim ,ze pozitivum vidim v tom ze prestal z travou a ze to uz za ziadnych okolnosti nechce je presvedceny ze mu to vzalo roky zivota ktore mohol prezit inac ....lenze stane sa z neho chapavavy a milujuci chlap.co stoji v prvom rade pri svojej rodine ? Budem sa moct na neho spolahnut.....nechcem si v buducnosti vycitat ze som mu nedala sancu a nechcem ani nic lutovat.vobec neviem....

emilia25
15. jún 2017

Si mlada deti nemate ak mas rodicov uz pri prvej facke by som sa zbalila a proste ho opustila bez milosti.ved udriet zenu si nesmie dovolit ziadny chlap a bude to len a len pokracovat k horsiemu.ty len pekne podakuj bohu ze vam nedoprial deti a sup od neho.a na toto by si sa nemala pytat tu ale otvorit oci a vidiet a konat.

cajomila
15. jún 2017

Jaaaj...lenze reci sa hovoria, a chlieb sa je!
Myslim,ze muzi maju veci dokazovat skutkami a nie recami.A inak ja uz sa z perspektivy matky pozeram na veci trochu inak, a pride mi,ze ked sa uz teraz spolu trapite-ako slobodny par,tak uz s detmi,hypotekou a kopou kazdodennych starosti to ake bude?
Niekedy je rozchod najlepsim riesenim.Naco sa mate spolu trapit ,ked nemusite?
Vztah musi fungovat sam prirodzene,ano treba na nom pracovat...ale nie ho silou mocou udrziavat pri zivote Nieje to chlpata deka..Nie vsetci ludia k sebe patria.🙂😉

nika898
15. jún 2017

@preta24 neviem kolko mas rokov a ako dlho ste spolu. Mna tiez raz vtedy este priatel teraz uz manzel udrel. Bola to vzajomna chyba vtedy sme sa aj rozisli. Co sa tyka travy ano meni to osobnost neskutocne a vyvolava to agresivitu v ludoch ked skonci pocit euforie a stastie tiez vlastna skusenost manzel mal jedno cele leto zelene a vtedy som ho nespoznavala. Nadaval mi za kazdu hlupost. Ze som pi** jeb***a a tak dalej. Tiez sa v toto obdobie v novom zivote nasiel niekto iny s ktorym som ja nic fyzicke nemala bola som na vazkach a ked na to moj manzel vtedy este stale priatel prisiel uplne sa zmenil. Prisiel nato ze ma moze stratit. To je moja skusenost ja som stastna ze som to nevzdala sme spolu takmer 9 rokov z toho 3 roky manzelia mame krasneho rocneho syna a druhe babo na ceste a mozem ti povedat ze nie vzdy bolo vsetko ruzove, dokonca manzel mal vypisane aj rozvodove papiere ale zvladli sme to. Ty sama musis vediet co a ako to citis ja som citila ze on je ten pravy. Ak to tak necitis tak sa vykasli nato ze on sa bude trapit, takto sa budete trapit obaja a to nema zmysel.

tryromy
15. jún 2017

@preta24 dam ti len dve otazky odpovedz mi na neprosim:
SI STASTNA? RESPEKTUJE TA?

cajomila
15. jún 2017

Vravis,ze citis strach...mna zatial moj vnutorny hlas/intuitiva nikdy, ale fakt nikdy nesklamal.

cajomila
15. jún 2017

A osobne si myslim,ze trava s tym nema uplne nic spolocne.Je to skor jeho charakter...taky proste je!

sense
15. jún 2017

Deti nemate, vycuvaj kymnie je neskoro ....chlap kt miluje zenu neudrie

preta24
autor
15. jún 2017

@tryromy ja niesom.stastna ved keby som bola tak by som nedala moznost nikomu druhemu spoznat ma.Lenze toto riesenie nebolo.Riesenie by bolo mozno uz davno poriadne dupnut a povedat nieco robme lebo takto sme sa dopracovali akurat k tomu ,ze sme obaja Nie iba ja frustrovany z toho zivota ktory mi nezijeme ale prezivame.CI ma respektuje ja uz nato ani nedokazem asi odpovedat ,ale iste viem ze respekt sa z nasho vztahu davno vytratil ....ked si dovoli na mna zvysit hlas tak ma asi nerespektuje hm ? Lenze on vravi ze to ja som vraj ta co zvysuje hlas za kazdy prkotinu ...

preta24
autor
15. jún 2017

@cajomila to je presne to coho sa obavam.

tryromy
15. jún 2017

@preta24 ak sa respekt vytratil isla by som dalej.

alex49
15. jún 2017

zbal si veci a zakývaj mu, udrel ťa, huli, neviete sa normálne porozprávať, láska je asi tiež tatam, nie je čo riešiť

libawet
15. jún 2017

@preta24 tak si daj otázku - prečo s ním ešte zostávaš? Z ľútosti ? To v živote neobstojí.

preta24
autor
15. jún 2017

@libawet mozno si nahovaram ze spolu budeme stastny strasny bordel mamv hlave.

alex49
15. jún 2017

napíš si na papier za a proti, tak sa ti bude lahšie rozhodovať

lilyianka
15. jún 2017

@preta24 necitala som ostatne odpovede,ale mna keby chlap udrel tak by skoncil....divim sa,ze si s nim dalej ostala

guinevre
15. jún 2017

Citala som to az po vetu, ze ta udrel. V tom momente mi prislo smiesne, ze vobec nieco riesis na MK, davno mal byt byvaly.

negymama
16. jún 2017

@preta24 si tak velmi stara a skareda, ze sa domnievas, ze uz nic lepsie ako TOTO cudo ta necaka?

",mam strach ze sa bude trapit on, nemozem sa nato divat"
...to si myslis iba ty, ze sa on bude rozchdom trapit, maximalne ho nasere, ze si si dovolila jeho opustit a potom do mesiaca inu obet najde, zrejme tiez taku citlivu, obetavu, sprostu...

"koli tomu najnovsiemu problemu mi hnusne vynadal ale ja uz som to.osobne ani nebrala skor som sa snazila nadavky prepocut a pocuvat ho,brala som to tak ze zufaly robia zufale ciny "

... aky ukrutny "problem" to u mladeho pana bol, ze ma pravo ti hnusne ti vynadat? chudacik zufaly,... a co take problemy ... "zena je tehotna , nemozeme mat sex, " zena rodi, som sam doma a nema sa o mna chudaka kto starat, "novorodena place cele noci, a zena si mna chudacika nevsima, "zena je na materskej nemame prachy a ja musim v praci driet, "vybavujeme si hypoteku, budeme mat bremeno splacania na dlhe roky...

atd. atd. moja mila, toto su "problemy" , ktore sprevadzaju kazdy vztah s detmi, kazdu rodinu, ak mozu dakovat bohu, ze su este zdravi, aj deti maju zdrave, to je potom dalsi level problemov...

Myslis, ze i vtedy bude mat akesi "pravo" byt zufaly, nadavat hnusne tebe, ci dietatu??? lebo tak to je, zlato sa skusa v ohni, a ked kamarat bezne problemy slobodneho randenia nezvlada, co potom skutocne problemy realneho zivota rodiny?

libawet
16. jún 2017

@negymama tak, ak jej toto očí neotvorí....( trafila si všetko )

negymama
16. jún 2017

@libawet mna az zo stolicky dviha, ked si predstavim na jej mieste svoju dceru 🙄

my ked sme s muzom randili, nas najvacsi problem bol, kde sme TO este nerobili 😀 a zeby na mna ruku zdvihol a hnusne mi nadaval????? wtf? od hormonov mu sladky med este aj z usi tiekol 🙂

je dost casu na spory a hadky /bez nadavok a uderov na zenu samozrejme/ ked pridu skutocne veci na riesenie

magmolatus
16. jún 2017

@preta24
Asi sa pokúsim trochu prispieť aj ja z pohľadu opačného pohlavia.
Ako prvé je, že udrieť ženu by chlap nikdy nemal. A riešenie "problémov" takýmto štýlom je ozaj úbohé.

Čo sa týka marihuany, ako tu už bolo spomínané, tak mení čiastočne osobnosť. Osobne s tým skúsenosť mám tiež. Fajčil som aj ja keď som bol "mladší".
Pravdou však je že po vysadení nie sú "abstinenčné príznaky" ale depresie, frustrácia a letargia. A trvá pomerne dlho kým sa z toho človek dostane.
Neber to ako ospravedlnenie jeho činov.

Vcelku chápem aj to, že keď si stretla niekoho iného a vidíš diametrálne odlišné správanie a pohľad na život, tak tvoj terajší vzťah ide dole z kopca.

Apropo bývanie spolu u rodičov, nie je skutočné bývanie pod jednou strechou. Asi až nejaký spoločný nájom by ti otvoril oči s kým vlastne žiješ.

Teraz v podstate nemáte žiadne výdavky. Pripoj si k tomu "stresy" s financovaním nájmu, hypotéky, manželky na materskej, snahe sám zabezpečiť rodinu počas tejto doby, starostlivosť o dieťa a prebdené noci, keď je dieťa choré..... a kopa ďalších situácií, toto je len vrchol ľadovca.

Občas sa v živote pritrafí že na seba partneri zvýšia hlas, ale bitka ozaj nie.
Ak môžeš začať odznovu, tak začni.
Veľa šťastia.

preta24
autor
16. jún 2017

Mate pravdu vsetci ja ho mam napriek vsetkemu rada aj ked to pride zvlastne,mozno nie normalne ,ide o to ze premyslam dopredu a nad buducnostou a prave preto tie obavy ci je toto clovek z ktorym ...posledna sanca na napravu ak nic pojdem dalej sama.v kazdom.pripade si deticky este planovat nebudem.