Dá sa oznámiť na polícii, že ma obťažuje anonym na Facebooku?

20. júl 2020

ahojte, nevedela som kam to mám zaradiť... Ide o to, že som bola dnes v meste s kamarátom..inak je to môj bývalý s ktorým však chodila už asi 3 roky dozadu.. A niekto si dal tú námahu aby si na FB vytvoril profil a z neho to oznámil môjmu terajšiemu priatelovi.. Ktorý o tom vedel a samozrejme s tým nemá problém...avšak toto sa nestalo prvý raz že mi takto niekto chcel asi uškodiť alebo čo... Prosím vás dievčatá, dá sa to nejak napadnúť alebo oznámiť na polícii ako obťažovanie alebo ja neviem...aj keby len mali zistiť kto to je a viac to neriešiť..proste je to nepríjemné.. Ďakujem vám za rady

deti95060810
20. júl 2020

polícia sa s tým babrať a zisťovať nebude....

katty2012
20. júl 2020

na policiu tazko, fb je verejna socialna siet, mozes skusit nahlasit tu stranku, priamo na fb, ale tiez pochybujem, ze sa nieco udeje... skus porozmyslat, kto o tom tvojom stretnuti vedel a na buduce mozes vymysliet nejaku pascu. povies nieco velmi tajne - vymyslene, len jednemu cloveku, potom nieco len dalsiemu atd. moze to byt clovek, ktory by ta ani vo sne nenapadol

dzejsik
20. júl 2020

stačí keď si ho zablokuješ na FB

queen_mary
20. júl 2020

@dzejsik a hned si vytvori dalsi profil.

queen_mary
20. júl 2020

povedz kazdemu z vytipovanych ludi nieco. Ze si sa vyspala s niekym, alebo bozmavala. Nieco, co by mohlo uskodit vasmu vztahu. Obkznam o tomto muza a mozno nieco z toho vypadne.

dollyzv
20. júl 2020

@queen_mary aj mňa to napadlo,ale u tých ostatných bude potom asi za kur*u 🤣🤣 a potom už bude ťažko vysvetľovať že to vlastne vôbec nieje pravda,len skúšala kto je bonzak 🤣🤣

terka224
20. júl 2020

Ano da a to nahlásiť ako Stalking. Kludne mi napíšte spravu, ja som bola kvoli podobnemu u pravnicky sa poradit

queen_mary
20. júl 2020

@dollyzv pravda 😅 ale dalo by sa to aj inak. Len treba prespekulovat informacie, ktore poda 😅

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
20. júl 2020

Inak na messengeri sa da vytrackovat ip adresa, na pc to ide. Skus oslovit nejakeho itckara. Konkretne meno ti to neda, ale minimalne mesto/dedinu a poskytovatela internetu

queen_mary
20. júl 2020

ak si z mensieho mesta, dediny, tak to je celkom smerodajne. Ak si z ba, tak uz je to horsie 😅

h2
20. júl 2020

@dzejsik Keď si ho zablokuje ona, nepomôže si, lebo dotyčný kontaktoval jej priateľa.

syslik81
20. júl 2020

denne sa to stava 1000ckam ludi ... policia sa s tym zaoberat nebude pokial to nieje dlhodobe a neohrozuje ta to... to ze niekto zaluje ta rozhodne neobtazuje a zatazovat s tym policiu je tak trapne ako zalozenie toho profilu .. proste ako deti na pieskovisku .. ty bude nadalej uprimna k priatelovi a nemas sa coho bat ..

syslik81
20. júl 2020

btw odfot sa s byvalyma zucasnym spolocne a zaves to na fb ... isto to ta dotycna uvidi a pochopi .. mozno ten dotycny ale aj tak myslim ze je to zenska co sa obsmieta okolo sucasneho ;)

tripetta
20. júl 2020

@ahoj0 Hacker to nespraví zadara a určite nebude lacný. :(

nadej82
20. júl 2020

Mna ako prve napadlo ze to urobil ten kamarat s ktorym si bola v meste..neviem preco..intuicia..byvaly..chce ta znova spät?

moonlight1210
21. júl 2020

Velka konspiracia by bola, keby si tie profily zakladal tvoj sucasny priatel. Aby ti dal vediet, ze ho ktosi sice o tebe informuje, ale ze on ti veri. A aby si ty do buducna mala vzdy potrebu byt pravdovravna, lebo by si nikdy netusila, ci ta prave ten niekto zahadny nesleduje a co vsetko na teba tvojmu priatelovi oznami. Ze si takto obklukou poistuje tvoju ochotu byt radsej vzdy uprimna a verna. 🙂
Keby to tak bolo, to by bolo prekvapenie.

ella_price
21. júl 2020

Dá sa to kvalifikovať ako kyberšikana ale bohužiaľ, polícia s takýmto druhom šikanovania nič nedokáže urobiť 😕 Mohla by si podať trestné oznámenie jedine ak hrozí vážne poškodenie dobrého mena v okolí, strata zamestnania a podobne.

sunny8
21. júl 2020

Aj keby si urobil profil s tvojou fotkou a tvojimi údajmi polícia sa na to zvysoka vyprdne (osobne skúsenosti) .. obťažovanie na sociálnych sieťach totiž vôbec neberú za obťažovanie .. Max by dostal nejaké upozornenie ktoré môže mať tiež v paži.