Dá sa manžel prevychovať?

28. aug 2023

Dá sa prevychovať takýto manžel? Sme spolu dokopy 7 rokov. Spravil dneska nejaký bordel (nebudem špecifikovať), proste niečo čo sa mi hnusí a ešte sa aj urazil, keď som mu povedala aby to išiel upratať a aby si na to dával pozor. Jeho odpoveď bola, že už ani doma nemusí byť. Stačilo to upratať. Teraz je už 2 hodiny ofučaný. Máme 3 ročného syna, ten chlap mi už niekedy s týmto ide na nervy.
Dlho som si dávala servítku pred ústa. Inak aj u jeho rodičov túto vec (čo mi veľmi vadí) často vidím.

anjelicek26
28. aug 2023

Myslim,ze reakcia je pochopitelna,ked s nim jednas a upozornujes ako trojrocneho. Nechaj to tak. Aj keby to mas prekracovat tyzden. Pochopi az ked mu to bude vadit samemu...muza neprevychovavam.. Ale priblizujeme sa jeden k druhemu roky rokuce,co sa tyka narokov a zelani.. je to o snahe...

dskjhfdlkdjhl
28. aug 2023

A to dnes tu vec urobil prvy-krat? Kedze pises, ze to vidis aj u jeho rodicov (tipujem otentovany zachod), tak zrejme to nebolo prvy-krat. A isto to robil aj pred svadbou. Skoda, ze si sa vtedy neozvala. Ale vsetko je o dobrej komunikacii.

zmrzlinka2021
28. aug 2023

Divné je, ze spravil nieco co sa ti hnusí, asi nechal okakany zachod a este sa nato urazil.

A ci sa da prevychovat? Niektore veci je mozne upravit (podstatne je ist do manzelstva s tym, ze to nemusi vyjst, cize priritizovat si, nakolko je to pre teba podstatne) ale musis na tom trvat.
Zial ludia si zo svojich povodnych rodin nesu vselico a povazuju to za normalne.

veselo_neveselo
28. aug 2023

Da, ale musite sa naucit spolu rozpravat tak, aby ste jeden druheho pocuvali. A aj kritika sa ma nacasovat, tiez nie je vzdy a vsade vhodne sprdnut toho druheho ako decko - z toho su potom len hadky, odutia a tiche domacnosti.

Mate spolu chvile, kedy preberate svoj vztah, ako sa jeden ci druhy citite, atd? Ak nie, tak zacnite, lebo treba to vase suzitie opravit.

Ja som s mojim tak porovnatelne dlho, a stale mame obcas take debaty, ze co a ako, ci sme obaja spokojni, a co by sme jeden pre druheho mohli spravit, aby ten druhy nesiel do vytacok.

Takto sa nemusime na seba oduvat, povieme si veci v klude, ked mame naladu sa navzajom pocuvat a hlavne aj si pomahat. Keby sme to na seba blafali kedykolvek za pochodu, tak sa tiez zdujeme.

veselo_neveselo
28. aug 2023

A este, ak vladnete anglictinou, tak toto je vyborny clanok na ilustraciu, kam az to moze zajst, ked to nechate:

https://matthewfray.com/2016/01/14/she-divorced...

autor
28. aug 2023

Ide o ocurany zachod. Ale to nie že len kvapka, dve. On si zdvihne dosku a je ocurane všetko. Aj zem aj stena za wc. Pred tým to nerobil. Myslím že by SIM so to všimla aj pred tým. Záchod umývam každý deň. Mne to smrdí ráno keď idem na wc. A hlavne mi ide o malého, učí sa chodiť ja veľké wc a nechcem aby bol na ocuranom. No strane mi to vadí. Baby a to teraz bolo niekoľko krát do dňa, ja som len chodila a čistila som, lebo som vedela aká bude reakcia. Už som mu raz povedala nech si sadne keď nevie trafiť no to bolo strasne.

jan510
28. aug 2023

a keby si mu dala handru nech si to utrie?

zmrzlinka2021
28. aug 2023

Cooooooooooooooo?
Toto robi pravidelne a ty si teraz prvykrat nieco mu nato povedala?

U mna by stacilo raz a vzplanula by som hnevom.

Kto normalny ocurava zachod a este sa na to uraza?!!!

No trvaj na tom - ty nie si jeho sluzka.

autor
28. aug 2023

@jan510
@zmrzlinka2021 nie, pred tým som mu to už povedala ale urazil sa a povedal to čo dnes. Čiže som bola pre kľud doma radšej ticho. Ale dnes som už vybuchla. Naozaj ma to nebaví stále umývať. A nejednam s ním ako s trojročným chlapcom.

veselo_neveselo
28. aug 2023

Tak tam budete mat viac problemov, nez len ocurany zachod. To je co za praaa co doma mas?
To prehodnot, ci ti za to stoji nejaka snaha o "prevychovu", lebo ine je hadat sa o stare ponozky na zemi a ine o ostaty zachod. Nema manzel ine problemy, stres, alkohol, ine zmeny spravania?

Lebo vazne si musite sadnut a toto poriesit, to sa neda, ze budes po dospelom chlapovi stanky cistit trikrat za den.

zmrzlinka2021
28. aug 2023

Skusila si sadnut si s nim, ked je realtivny pokoj a rozpravat sa o tom?
"vadí mi, ze zachod je ocurany... ked pridem, vidim toto a hento..."
"mas zdravotny problem?" "kde je problem"?
"Co s tym psravis?"

Inak, toto som zazila v zivote raz u dedka mojho muza, ktory uz ani nevedel o sebe pomaly... toto sa mi zda, ze tam problem moze byt aj iny, zdravotny, drogy...

autor
28. aug 2023

@jan510 akože keď mu poviem aby šiel umyť záchod, v rámci našich normálnych domácich prác tak ide. Áebo ide aj normalne sám keď upratujeme. Ale keby mu to poviem viac krát do dňa tak sa zduje. A keby mu dám handru tak sa tiež oduje.

luccija
28. aug 2023

Zduty pre ocikany záchod?🙂 povedz mu, že ani ty tam nemusíš byť🙂) ocikany záchod nechávajú škôlkari v škôlke.Nic len stále skontrolovať a vrátiť ho späť ako dieťa to je jeho hanba..Mohol sa zdvihnúť utrieť a nabudúce si bude dávať pozor.

jan510
28. aug 2023

ja by som mu s kludom anglicana povedala " prosim Ta chod utriet ten ostaty zachod, lebo si horsi ako senilny dochodca a nabuduce poviem navsteve ze sa nevies trafit " a nech sa zduva ale utriet to pojde po zduvani, nesla by som za nim robit poriadky

autor
28. aug 2023

@veselo_neveselo skúšala som to raz, ale on dá proste ofuci ako malé decko ja už neviem. Nemá žiadny problém, alkohol nepije, je zdravý ako repa. Má 33 rokov, je mladý

anjelicek26
28. aug 2023

Najdi v kupelni miesto na pisoar,ked je uplne nemozny.. Ale ano toto je fakt hnus🥶

luccija
28. aug 2023

@zmrzlinka2021 prečo by mal mať zdravotný problém či drogy?netrafí, alebo cika na misu veľkým prúdom a všetko oprska moje krstniatka mám 3 chalanov si po docikani utru pipika wc papierom.
@anjelicek26 alebo takú vrtulku ako sa kupuje malým chlapcom do misy🙂

nykkushka
28. aug 2023

No jdu blejt velebnosti 🤮🤢
Naš malý ma 3r a vie čo sa patrí keď ocika WC.
Keby mi toto raz spravil môj zakonitý, dostal by po 🍆, hádam by si zapamätal, že cieľom je trafiť sa do WC misy a nie všade navôkol 🤢🤮 a ešte sa aj zduje, keď si to ma po sebe upratať 🤦🏼‍♀️ no ja by som to po ňom ani jeden krát neupratala nech si chodí 💦 na obšťaty záchod. Našťastie máme doma dva takže by som sa mu vyhla...
Ale tak píšeš, že aj u nich doma je to asi normálne.. Tak sa nečudujem, on to asi tiež považuje za normálne 🤮

januska12323
28. aug 2023

Môžte mi niekto vysvetliť ako sa dá očúrať všetko naokolo? Veď to musí byť ožratý alebo to robiť náročky, nie?

zmrzlinka2021
28. aug 2023

@luccija No okrem toho dedka som o tom este nepocula, zeby niekto mal problem sa trafit. A ak sa dospely clovek nevie trafit, tak musi tam byt asi aj nejaky dovod. A mozno on sa aj hanbi zan, preto sa uraza.

janickacrazy
28. aug 2023

@zmrzlinka2021 možno ho má krivého, iné ma nenapadá 🤔

zmrzlinka2021
28. aug 2023

@janickacrazy No tak potom sadnut pekne na rit.

Inak, ja nechapem, preco chlapi doma na wc cikaju postojacky. Ved je ovela pohodlnejsie si sadnut a tak sa vycikat.

mikadooo
28. aug 2023

Keď sa odfučí, tak sa pobavte normálne, že ti to fakt vadí, konkrétne toto jedno, na túto vec že by si dal pozor, aby to tak nenechal rozložené (neviem, na prvú ma napadli obsraté slipy v strede obývačky, ale to asi nebude ono 😄). U nás to zaberá, keď sa potom v kľude pobavíme a obe strany sa k tomu vyjadria bez prehnaných emócií. Eeeech fuuuj práve čítam. Tak toto by vytáčalo aj mňa. Kokoooos von nech ide čúrať do kríkov, fakt teda to aj malé decko pochopí. Alebo dve wecka ak je to možné. Jedno fujtajbl pre neho a druhé pre zvyšok rodiny 🤷.

autor
28. aug 2023

@nykkushka Chápem že si znechutená. Už som ten hajzel nechala taký ocurany a on tam chodil akoby sa nič nestalo. Nechápem

annelise17
28. aug 2023

Niekedy to býva tak, že najťažšie to má žena s tým dieťaťom, ktoré dostala od svokry.

autor
28. aug 2023

Neviem ženy ako to dokáže. Či čumí do mobilu a nedrží ho, neviem. Ale vidno to všade. Už som aj koberček vyhodila. Najhoršie je že máme spojené wc s kúpeľnou. Sadnúť si na ten záchod očividne nechce. On je ako malé dieťa. Doslova.

autor
28. aug 2023

@annelise17 😂 presne !!

sense
28. aug 2023

Tak toto by som nedala. Vycap mu tam. Nejaký obrázok ze WC ma nechať v stave akom našiel. Ale teda keby toto robí môj, nech je urazený.kolko.chce,zakazdym.by som ho to poslala očistí a bolo by mi jedno ci sa zduje alebo nie... Pretože neznášam dve veci špinavé WC a "oplute" (zafrkane) zrkadlo
Alebo by mu takú zasratu smradlavu kúpeľňu nechala a používala dcerinu.

autor
28. aug 2023

@sense už som rozmýšľala že tam niečo vylepím. Ja mu teda nechcem robiť nejaké scény kvôli tomu, lebo on keď sa nebaví so mnou tak si nevšíma ani syna. Toto je väčší problém ako oštaty hajzel

persephina
28. aug 2023

Jednoznacne po sediacky