Cudzí človek

27. jan 2024

Žijem s mužom 15 rokov v spoločnej domácnosti, mame spolu 2 deti, nie sme zobrati. Keď prídeme na návštevu k mojej mame, povedala mu ze je cudzí človek (z nejakého dôvodu). Keďže nás spájajú naše deti, on je pre ňu cudzí alebo už príbuzný alebo ako to nazvať?

petulda333
27. jan 2024

Oficialne cudzi,aj ked normalny clovek by ho bral uz ako rodinu

dadka1997
27. jan 2024

Normálny človek ho berie ako rodinu, čo ti poviem je to otec vašich detí, rsp. otec babkiných vnúčat, 15 rokov je 15 rokov, čiže aj bez svadby, by mal byť už členom rodiny, to ako aa musí cítiť viem pochopiť.

dharmasanata
27. jan 2024

Je to tvoj druh...

h2
27. jan 2024

Mama sa zrejme nevie preniesť cez to, že nie ste manželia, čiže nemá "dievku na poriadku".

alex49
27. jan 2024

Cudzí v zmysle ze nie je rodina. Oficiálne je otec tvojich deti, ale nie manžel, ani snúbenec. Nemá oficiálny rodinný status.

sense
27. jan 2024

On je pre ňu len otec tvojich deti. Zrejme sa nevie preniesť cez to ze ste len druh a družka a nie manželia.

Mojanexsvokra povedala mojej vtedy 8r dcére, ze ja keď som sa s jej otcom rozišla som si mala zmeniť priezvisko lebo ja nie som ich rodina. A nemám ich meno nosiť.

milanemila
27. jan 2024

Tak tvoja mama zrejme lipne na tom, ze by ste mali byt zobrati a nepaci sa jej ze zijete “nadivoko”. Ale to co povedala by ma po 15 rokoch vztahu a spolocnych detoch umrimno zarazilo. Keby ste sa zobrali, tak by zo dna na den bol jej synacik alebo co? 🙈

1ryba
27. jan 2024

Áno samozrejme je cudzí. Nie je to jej zať. Je to tvoj partner a otec tvojich detí. Partner sa zrejme nevhodne zapojil do niečoho, čo prináleží riešiť rodine a mamy sa to dotklo.

vyrovnanaosoba
27. jan 2024

Cudzí

januska12323
27. jan 2024

Oficiálne je len otec tvojich detí a spolubývajúci. Po 15 rokoch by sa aj patrilo zoficiálniť vzťah alebo ak nechcete, zmieriť sa s tým, že rodina ste len vo vzťahu k deťom. Voči tvojej mame nie je žiadny vzťah.

anketkarka
27. jan 2024

Ona tým vyjadrila ako to ona cíti k nemu. To je celé. Buď to dala von v hneve ako výčitku, alebo máte tak málo spoločného kontaktu, že je pre ňu fakt cudzí. Ty sa na to prečo pýtaš tu a nie jej ako to myslela? Mohli by ste si to aspoň ujasniť prečo to povedala.

lenkakravcova
27. jan 2024

A nie je to pravda?
Ak by predsa chcel byť oficiálnou súčasťou tvojej rodiny, požiadal by ťa o ruku. Nech sa nehnevá, zbytočne. Je to jeho chýba, že je stále "cudzí". Ak chce v tomto ohľade niečo zmeniť, stačí odbehnúť spoločne na obecný úrad a podpísať sobáš.

petulda333
27. jan 2024

@lenkakravcova a co ak autorka nechce svadbu?

Mne to pride absurdne. Ak ste vy dvaja stastni,tak by mala byt rada. Kolko ludi sa vezme a potom rozvod? Radsej zit stastne do konca zivota bez papiera. Mna by sa tato poznamka tiez dotkla,zvlast po tolkych rokoch a mate aj deti

belllinka
27. jan 2024

@lenkakravcova takže vzťahy sa budujú podpísaním nejakého papiera na matrike? Ide snáď o činy a správanie k dotyčnej osobe. Nevieme, ako to jej mama myslela.

tykat
27. jan 2024

Tak chcela zdoraznit, ze nema papiere na to aby oficialne patril do jej rodiny.

janinah
27. jan 2024

Tvoja mama ma plné právo povedať.ze je cudzí.Nenapisala si podrobnosti a okolností.mne to príde ako vytrhnuté z kontextu.

anketkarka
27. jan 2024

@lenkakravcova prepáč, ale prečo by sa mal miešať niekto takto do vzťahu dvoch ľudí? Je to jej názor. Oni majú možno dôvod neuzavrieť manželstvo. Je to úplne na nich dvoch. Toto sú len manipulatívne vyjadrenia nezrelého rodiča.

0silvia0
27. jan 2024

Aj nam napises, v akej suvislosti to mama povedala? Lebo je to dost podstatne.

h2
27. jan 2024

@lenkakravcova Lenka, len pred pár dňami sme riešili otázku manželstva v inej diskusii, pýtala si sa ma tam na moju situáciu. Napísala som ti dlhú odpoveď, kde vysvetľujem čo a ako a prečo. Neviem, či si to čítala, alebo nie, bolo to tam niekoľko dní a práve túto noc som to zmazala. Naivne som si myslela, že už si pochopila, že existujú aj ženy, ktoré sa nechcú vydávať.

lenkakravcova
27. jan 2024

@h2 Tie musia pochopiť, že niekoho rodič potom bude brať ich muža vždy ako cudzieho 🙂 Ak sú s tým OK, tak je to OK.
@belllinka Ak si chlap nechce vziať ženy s ktorou má deti, tak neviem aké sú jeho skutky..
@petulda333 "@lenkakravcova a co ak autorka nechce svadbu?" - nepísala, tak nevieme.. autorka: nechceš/chceš svadbu?

h2
27. jan 2024

@lenkakravcova Moja mama môjho muža ako cudzieho neberie. Je to otec jej vnuka.

lizatko1009
27. jan 2024

@lenkakravcova to je čistý blud, to jej matka a ľudia tohto typu sú trocha ako to povedať, aby som nebola sprostá, no neviem...

veronikaszabova
27. jan 2024

@lenkakravcova boziiinku, tieto predpotopne trapne reci o svadbe.
Ja som s mojim chlapom skoro 18rokov. Mame tri deti a predstav si, ze nie sme zobrati 😳😂😄 strasne, ze?? A moji rodicia, surodenci... - vsetci ho beru ako rodinu. Ako otca mojich deti. Ziadny cudzi clovek. Ale tak skoda nieco vysvetlovat...

veronikaszabova
27. jan 2024

@lenkakravcova akoze tym, ze sa niekto zosobasi, tak uz nebude pre druhych "cudzi"?? 🤦😂

stanulienkat
27. jan 2024

Mamu treba upratat a povedat jej, ze stredovek uz skoncil. Aby jej raz ten "cudzi" chlap nebol dobry, ked bude nieco potrebovat.

lenkakravcova
27. jan 2024

@veronikaszabova Neviem, či sa robíš hlúpa, alebo čo.. ale vidíš, že ide o vzťah svokra (stará škola, staršia generácia) vs. mladší --- a tam je jedno, čo si o tom myslím ja, alebo ty, podstatné je to, čo si myslia tí ich rodičia 🙂 Pre nich to proste cudzí človek je do momentu kedy požiada ich dcéru o ruku. Oni riešia papiere.
@lizatko1009 To isté platí v odpovedi tu. Názor rodiča na to ťažko zmení, môže to len akceptovať, že to takto rodičia vnímajú. Nič viac.
@h2 to je stíce pekné, ale u autorky je to inak..

1ryba
27. jan 2024

@stanulienkat len ktovie, aký je ten chlap. Možno je nepríjemný alebo pchá nos tam, kam netreba. Nepoznáme okolností, za akých sa to stalo. Zaujímavá by bola aj verzia danej mamy. Autorka nenapísala dôvody, ktovie prečo.

stanulienkat
27. jan 2024

@1ryba a keby bol oficialne zat a bol alkoholik, agresivny gambler, tak je to ok? Skor si myslim, ze matka pcha nos, kam netreba.

veronikaszabova
27. jan 2024

@lenkakravcova ja som ti odpisala na toto tvoje "Ak by predsa chcel byť oficiálnou súčasťou tvojej rodiny, požiadal by ťa o ruku. Nech sa nehnevá, zbytočne. Je to jeho chýba, že je stále "cudzí". Ak chce v tomto ohľade niečo zmeniť, stačí odbehnúť spoločne na obecný úrad a podpísať sobáš."

Sucastou rodiny moze byt aj bez svadby.

1ryba
27. jan 2024

@stanulienkat jedno by to nebolo. Vtedy by asi mama povedala niečo iné. A možno by tiež povedala, že pre ňu je cudzí aj napriek sobášu a berie ho ako cudzieho kvôli správaniu. Ktovie. Neboli sme tam, nevieme. Ľudia si kadečo povykrikujú a keď hlavy vychladnú, vie to byť aj inak. Ale keďze vieme len verziu A a B nie, tak pani nemožno odsudzovať za jej výrok. Pravda je taká, že cudzí je.