Ahojte...mám skveleho manzela a tri male krasne deticky....nenadavame na svoje rodiny, máme dobré vzťahy, teda aspon doteraz som si to tak myslela...Pomahame si ako vieme, z oboch strán vzájomne...aj s deťmi mi svokra pomoze, a aj naši pomôžu...ide o to, že teraz sa stala taka jedna vec, čo ma dosť zarazila...mam svagrinu, manzelovu sestru, ktora je mladsia odo mna o 4 roky. O chvilu ma svadbu. S tym suvisi aj moj problem.. minule sa so svokrou nieco dohadovali, ked som tam bola a tak som sa opytala o čo ide...tak zjavne som ich tým zaskočila a tak mi svokra povedala ze bude rozlucka so slobodou... a ja na to: " A to mna nezavolas? " myslela som to zo srandy...a svagrina: "jasne, ved prave som ti to chcela povedat a jasne ze si pozvana " odvtedy presli uz asi 2-3 týždne a predstavte si, ze ta rozlucka uz bola ale samozrejme bezo mna....Dnes som sa jej na to opytala, ze kedy je ta rozlucka....a ona ostala v pomykove, a hovorí: joooj sak to ani nestoji za reč taka rozlučka"...Velmi ma to boli a trapi, ja viem je to malichernost oproti problemom iných ludí....ale predsalen, mam pocit ze z ich strany ide voci mne len o pretvarku....Podotykam, ze ja som svagrinu brala ako kamaratku, ajna mojej rozlučke bola, a nema nejake zasrane kamošky, dokonca su starsie ako ja....nechapem, kde sa stala chyba...vlastne ani neviem, co by som chcela od vas pocut, len som sa chcela trosku postazovať....nemam pocit ze som nejaky asocial, kamaratky mam, a snazim sa s kazdym dobre vychadzat....no neviem..co si o tom myslíte?
@ivmila myslim ze si tam pozvala koho chcela. ak ta ako svagrinu akceptuje, nemusi byt s tebou nutne aj kamaratka. tam si asi volala baby ktore poozna z detstva.
vobec si to nepripustaj, nemoze byt kazdy s kazdym vzdy zadobre.
si fajn clovek, vaz si co mas, a blbosti nechaj bokom. nie su hodne toho casu ktore im venujes svojim premyslanim o nich, radsej sa vytesuj z deti.
@lutia
@xlucia dakujem Vam, asi mate pravdu....ja som ju za kamosku povazovala....boli casy, ked sme si hovorili aj tie najintimnejsie veci...ale pravda je to,ze si tam pozvala ludi ktorych chcela...mna nie....takze ma tam asi nechcela..- logicky ..mna len trapi, kde som urobila chybu, ze sa to takto dosralo.... neviem na to prist...a to ma zoziera...rada by som ju odstranila...len ju neviem identifikovat...
@ivmila Ahoj Nič si z toho nerob.Ja mám tiež švagrinú,že sa môžem aj pretrhnúť a nepomôže to.Už som si z toho prestala robiť hlavu.Iba som sa zbytočne trápila
@adriana1980 vies, ono to dost boli, ked si myslis ze uz partis do rodiny, ale oni ta stale budu povazovať za cudziu....svokra sa snazi aby bolo upratane, navarene....vsetko by mi dala....vsetko je take ako ked ma prist navsteva, chapes? a ja by som bola rada keby ma brali ako svoju nie ako cudziu....a ten sposob akym to vsetko prebehlo, ze najprv povedala ze jasne, ze prides na rozlucku...a teraz sa tvari jak mrtvy chrobak...akoby nic....niesom padnuta na hlavu ale zas vnucovat sa nebudem....a mas pravdu...treba to prekusnut a nepchat sa nikomu do riti....mam okolo seba ludi, ktori si ma vazia naozaj a nie take pretvarky ja nemusim....prejde cas, a bude mi to fuk
@ivmila tak mozem odporucit len rozhovor...nakolko pises ze ste sa bavili aj viac o sukromnejsich veciach....a ked bude len najmensi naznak ze nema zaujem tak otocka a viac neriesit...bavit sa s nou len rodinne a radsej byt s kamaratkami ktore si tvoje kamaratstvo vazia viac ako svagrina
@ivmila jejda! tak mi to je ľúto,že by som ťa najradšej aj ja pozvala na rozlúčku so slobodou...len už nemám na akú 😀
tak vieš, možno sa tam robili nejaké neplechy čo by sa nemuselo páčiť tebe a bola by nerada,aby sa to dostalo k rodine 😉
fakt sa na to vykašli,ja som tiež nepozvala jednu babu-čo ľutujem dodnes..len ma to nenapadlo vtedy ☹
@ivmila - podla mna to velmi neanalyzuj, ono sa to stane, ze clovek pred svadbou niekoho zabudne, milion veci v hlave... a pravdu ja by som svagrinu na svojej rozlucke nechcela, tam chodia blizke kamosky 😉 Inak by som si rovno mohla svokru pozvat, aspon tak to citim ja ;) A to mam svagrinu fakt rada...
Nechaj to tak, nijako to nevyriesis, stalo sa, ideme dalj, mozno to nebolo naschval, mozno jej len bolo trapne ti do oci povedat, ze tam idu len jej fakt blizke osoby...aj tak mozete mat dobry rodinny vztah...
@ivmila podla mojho nazoru nikdy nebudes mat 100% pocit ze patris do rodinny, aj ja mam niekedy pocit ze som prisla do rodiny aj ked sa ku mne dobre chovaju a myslim tiez ze su nielen svagrine ale aj kamaratky...ked vidim ako sa svokra rozprava s dcerami....ale jednoducho je to tak....tak som spokojna s tym co mam, komunikujem s nimi o vsetkom co chcem a oni su ochotni sa bavit so mnou a ked sa nebude pacit....nebudem sa trapit a ked mam problem hned poviem a riesim 🙂) a to hovori aj svokra, ze ak mam problem hned sa viem s nou pohadat (ale myslene tym ze si poviem nazor a ze sa nebojim odporovat) a vieme si hned vsetko vydiskutovat....
to sa robi,taketo podpasovky ak chce niekto pomstu....takto necha pocitit cloveku,ze o neo nestoji.byt tebou,toto beriem ako smerodajne a v buducnosti mam voci svokre aj svagrine velmi rezervovane spravanie....
@anjelicek26 ale proste dotklo sa jej to,ja ju chapem...je to taka podpasovaka AKO SOM NAPISALA....ja by som sa cez to vnutorne nepreniesla....navonok ano,vo vnutri by sa odpisala u mna....
@janinah myslim,ze sa jej to pravom dotklo....ak ona bola na jej,svagrina mala zavolat ju...su rodina,kamosky...
@lentilka29 máš čistu pravdu, odteraz si budem držať od nich odstup...to nebolo tak, ze v zhone na mna zabudla....ona ma tam od zaciatku neplanovala pozvať...to len ja som zo srandy podpichla...ale som myslela ze aspon zo slusnosti ma pozve...aj ked by som mozno nakoniec ani nesla, predsalen mam male deti ale ide o ten princip...nebudem to riesit....nebudem sa s nou o tom debatovat....ale zapametam si to a podla toho sa budem aj spravat
@ivmila ja som to urobila,preto asi viem co bolo za tym zo sgtrany tv.svagrinej...ja som nepozvala na moju rozlucku osobu,ktoru som tam proste nechcela mat,ktora byvala o jedno poschodie pod nami,nasi sucasni manzelia su naj kamosi,ale ona je proste aka je,nechcela som,zobrala som vsetky kamosky,len ju jedinu nie a ona bola 100 percent presvedcena ze pojde....a presne som jej povedala,co tebe svagrina...aaa,taka rozlucka jak keby nebola......sedeli sme a kecali s 2 kamoskami....taze tak
@lentilka29 dik...potešilo 😒 😒 😒 😒
@ivmila - na rozlucku sa zo slusnosti nepozyva, zo slusnosti sa pozyva na svadbu 😉 Na rozlucku idu fakt len tie naj kamosky, ktore ma clovek roky. Podla mna nebolo podpichovanie na mieste, ked si to vopred vedela, preco si potom sklamana? Ona to "premlcala", teda sa spravala najviac diplomaticky, ako vedela.
Skus sa nad vec povzniest.. neznamena to, ze by ta ako svagrinu nemala rada...netvar sa ako urazena skolkarka, ideme dalej, predsa ti toto nepokazi vztah s osobou, ktoru potrebujes mat na svojej strane roky?
@ivmila vzťahy sa menia, mohla v niečom zmeniť na teba názor, možno si jej mame povedala niečo, nemyslím v hneve, možno si len odvrkla a švagrinej sa to dotklo .. to sú proste veci .. aj u nás v rodine, bratanci a sesternice, ako sme rástli, tak už aj od seba bočíme, každý z nás má taký názor na život, ktorý sa zas nepáči druhému 😉 komunikujeme už len zo zdvorilosti
@anjelicek26 máš pravdu...ja viem..a nesprávam sa teraz ako urazená školkárka, to nie...aj v sobotu jej idem pomoct umyvat okna a tak....len si budem od nej drzat odstup a budem sa k nej spravat len ako k švagrinej...nie ako ku kamoske...budems nou debatovat len zo zdvorilosti...ziadne dovernosti....proste ja som si myslela ze sme aj kamaratky a asi to bol omyl...teraz to uz viem azmierim sa s tym a naladim sa na jej nôtu
aj keď sa tvaria že ťa maju radi a berú ťa ako súčasť rodiny vždy budeš pre nich len nevesta a nebudeš pre ich život dôležitý článok..ja som niečo podobné zažila cez leto..moja švagriná s ktorou som mala a aj sa snažím mať super vzťah oslavovala narodeniny,stále rozprávala o oslave a tvárila sa že aj ja sa toho zúčastním..no nakoniec to urobila tak že tam pozvala úplne všetkých kto by mi mohol postrážiť deti a aj ľudí ktorých pozná veľmi krátko a na mňa sa vykašlala čo už..
@ivmila Mala ti hned na zaciatku povedat, ze pozyva len par slobodnych kamosiek, to by bolo slusnejsie, ako toto. Ale vzdy si treba robit urcity odstup, ja som uz po par zlych skusenostiach s mojimi svagrinami na to prisla. Tak aj ja som si myslela ze si so svagrinou velmi dobre rozumieme. Je krstna mojim detom, navstevujeme sa, vzdy mi pomoze ked potrebujem. Ona ma len jednu uz jedenastrocnu dceru, tak som si myslela, ze jej robi dobre ked prideme na navstevu aspon ona nas vzdy vola, kedze byva v dome a my v panelaku, aby sa deti vybehali. Aj ked vystrajaju, tak hovori ze to nic ved su to deti. Minule tiez mali ruju a dost vystrajali po celom dvore. Tiez sa tvarila, ze ved co su to deti. Robi druzinarku, tak by to mala chapat, kedze robi s detmi. Nasi muzi a bratia robia spolu na cechach. A manzel sa ma na druhy den pytal, ze ci som bola u svagriny a ze co deti vystrajali, ze mu brat hovoril, ze co zas deti vystrajali, ze ich nezvladam a ze robili bordel. Mam tri deti a jednoducho neda sa vsetko ustrazit. Ale mna sa to velmi dotklo, tak ma vzdy vola a potom ma take reci pred svojim muzom a ten ma potom narazky pred mojim muzom. Kebyze povedala na rovinu, ze jej to vadi, tak ma to tak neurazi ako to ze to je pozachrbat. Mne povie jedno a muzovy druhe. Tak som teraz nebola u nej vyse mesiaca. Sme sa teraz stretli na odpuste u svokry a sa pytala, ze co sme sa uz tak dlho nezastavyli. Tak neviem co si mam o tom mysliet. Tiez som si myslela ze sme kamosky a nakoniec toto. Proste nemam rada ked sa jedna poza chrbat.
@ivmila poviem to takto: my máme so švagrinou tiež dobré vzťahy... v minulosti boli lepšie... ja som žiadnu podobnú "párty" nerobila (svadbu sme robili až po narodení dcérky), ale ak by hej, asi by som ju v tom čase pozvala.... v podstate na moju žiadosť bola hlavná družička 😉 ....
odvtedy ubehol nejaký čas, sme veľmi málo v kontakte, i napriek tomu, že je krstná mojim drobcom a viem určite, že ak by ona napr. teraz robila rozlúčku so slobodou, asi by ma nepozvala... a mňa by to zas tak moc netrápilo, pretože za ten čas sa zmenila celkovo... nemyslím tým vôbec, že k horšiemu alebo že by sme si menej rozumeli, ale skrátka vedie momentálne úplne iný životný štýl (napriek tomu, že vekovo sme porovnateľné), ktorý je mne už veľmi vzdialený (diskotéky a párty každo a celo-víkendovo, časté dovolenky a tak podobne), čo mne ako matke na MD s 2 deťmi veľa nehovorí 😀 vôbec by som sa tým netrápila, asi by som tam žiadnu jej kámošku ani nepoznala a neviem, nakoľko by som sa zabavila 😉
omnoho viac, ako takáto "malichernosť" ma trápi fakt, že si čím ďalej, tým menej času nachádza už aj pre svoje krsniatka ☹
@ ivmila Ahoj, mna by sa to tiez dotklo a velmi. Ja tiez vela analyzujem a riesim. Tym padom sa aj viacej trapim nad takymito vecami. Velakrat si hovorim ze kasli nato, ten clovek ti za to nestoji, chvilku sa to aj da, ale za chvilku nad tym opat rozmyslam a hladam riesenie. Ja by som sa jej opytala preco ma tam nezavolala. Podla toho co ti povie, si uz budes vediet vyvodit zaver. Ked budes mat jasnu odpoved od nej bude ti lepsie. Mozno budes pocut co si nechcela , potom nasmeruj aj ty svoje chovanie a spravanie inak voci nej a nebudes mat otazky preco. Hadam sa nebude nejak okunat a povie ti to. Nuz rodinne vztahy su tazke. 😔
@ivmila to ze ta nepozvala-zrejme to bola rozlucka, ktora by ti nebola po chuti, alebo by si nepoznala jej kamaratky, takze by si bola osamotena a v takej chvili sa samotnej snubenici nechce moc robit garde jednej svagrinej ked sa chce zabavat. Mna by to tiez ale mrzelo,ale aspon vies ako mas nastavit latku- treba brat svagrinu ako kamaratku a nehovorit jej intimnosti ani ine tajnosti-rodina ale od tial potial. Ja mam taketo dve svagrine-tiez mi pomozu ako mozu, ale po urcitych vymenach nazorov a veci, ktore povedali aj za mojim chrbtom-uz len svagrine a diplomaticke konverzacie. Isty cas ma nesmierne hnevalo,ze zatial co som ju pozyvala na prechadzky s jej detmi a mojimi-nikdy nesla a nikdy ma nepozvala ona aj ked mnohokrat mohla- hnevalo ma to,ale potom som to nechala tak a uz ju nepozyvam a vobec ma to nemrzi-proste chce mat svoje kamaratky a okruh znamych a ja mam svoje a je to tak ovela lepsie.
tiež si myslím, že švagriná si chcela asi užiť rozlúčku so slobodou v úzkom kruhu blízkych kamošiek, možno ešte kamošiek z detstva.. príjemne poklebetiť, odviazať sa, s kamoškami, ktoré sa vzájomne poznajú, a majú teda veľa-veľa spoločných tém na rozhovor, aj podobné názory... a neriešiť tam vzájomne zoznamovanie zúčastnených, a staranie sa o to, aby im tam bolo fajn, aby sa nikto necítil sám... asi chcela rozlúčku takú poriadnu neoficiálnu bujarú zábavu... no a bohužiaľ tým pádom si ty vypadla zo zoznamu, aj keď si bežne dobre rozumiete.... asi to bude takto nejako, keď nemala v úmysle ťa pozvať - resp. ťa "pozvala" - že "jasné, jasné", až keď si sa pozvala kvázi sama - i keď žartom - "a mňa nepozveš?"
a ani neviem, čo by som na tvojom mieste robila: či by som teraz švagrinej (ktorá má chvíľočku pred svadbou, vyšťastnená a hlavu v oblakoch) hovorila, že ako mi je ľúto, že ma nepozvala, že som si myslela, že sme kamošky a podobne... asi nie. ona to určite neberie takto tragicky, resp. sa nad tým nezamýšľa, a jediný, kto sa nad tým trápi, si ty. ja mám tiež švagrinú, s ktorou si rozumiem fantasticky, naše decká sú ako siamské dvojčatá, a aj napriek tomu nemám chuť pozývať ju medzi moje kamošky, ktoré mám ešte zo základky, alebo strednej, a neočakávam to ani od nej. sedieť kdesi strnulo pri stole a počúvať, ako sa oni smejú na historke zo strednej, o ktorej ja nemám ani páru, načo?
a mozno len mala v plane si rozlucku "uzit" opit sa a robit zakazane a nechcela tam svedka, ktory by to mohol vykvakat manzelovi a ten jej buducemu manzelovi... neries to, je to len blba rozlucka... 🙂
@ivmila myslim, ze ona tvojou kamoskou nechce byt...rodinne ano ale ako kamaratka asi nie....rozprava sa s tebou lebo si si zobrala jej brata ale asik ako sukromne viac nic