Ako by ste postupovali ďalej v tejto situácii? Dieťa má otca, ktorý žije v USA a o dieťati som mu povedala teraz nedávno, keď má dieťa 3 roky, teda neuvedený v RL. Delí nas teda poriadna vzdialenosť. Predtým musel niečo musel tušiť, takže to nebolo zas až také prekvapenie. Okrem tohto dieťaťa má ešte 2 staršie deti a teraz v marci sa mu ide narodiť jeho štvrté dieťa s jeho čerstvou novou manželkou. Pred nejakým časom som navrhla, nech sa stretneme. Nejako sme si začali o tom písať a plánovať stretnutie, potom bola konverzácia bez odozvy. Potom mi napísal o tehotenstve jeho novej ženy, že jej o tom chce povedať až po pôrode. Z mojej strany žiaden nátlak. Potom mi písal, že ide teraz do Európy. Ja som sa ho pýtala, koľko sa zdrží. Pár dní ziadna odpoveď. Potom mi napísal, že či mu môžem poslať nejaké fotky. Nič som neodpísala, už má kopec aktuálnych fotiek. Teraz mi napísal jeho najstarší 10 ročný syn, ktorý tiež žije v USA, že chce spoznať nazvime ho Erika, jeho brata. Nerozumiem, prečo sa nemôžeme raz normálne stretnúť, porozprávať sa ako dospeli ľudia, kto čo chce, ak vôbec niečo chce a ako ďalej a potom konať. Čo by ste robili? Ja sa teraz prikláňam k tomu, už nič nepisat, lebo to k ničomu nevedie.
Asi nie je v jednoduchej situacii a ty chces od neho odpoved. Daj mu cas
ty mu 3 roky zatajujes dieta .. potom to nanho len tak vybalis ked uz zaklada novu rodinu a cudujes sa ,ze ti neskocil okolo krku nepodakoval sa a nieje z neho otec roka? a teraz zas mu chces to dieta vziat? akosi to predstavujes? on ma zenu babatko na ceste ..iste nebude lietat hore dole .. necakala si nahodou 3 roky len aby nemohol dat navrh na zapis do rodneho listu? ci ti dochadzaju peniaze a chces alimenty? alebo co ta viedlo po tak dlhej dobe ho kontaktovat a este sa rozculovat ze to nejde tak ako si si predstavovala?
@matullienka aj pre mňa je tá posledná časť zvláštna. Akože chápem, že nechce pre tehotnú manželku stres a dokiaľ som nedostala správu od jeho 10 ročného syna, tak mi to dávalo zmysel. A čo chcem ja? Rozhodne mi nejde o výživné alebo niečo na ten spôsob. Len som chcela, aby o ňom vedel pre prípad, keby sa mi napríklad niečo stalo a aby o ňom vedel syn, možno spraviť jednu spoločnú fotku alebo niečo také, keby sa jemu niečo počas nasledujúcich 10-15 rokov do dospelosti syna niečo stalo.
@zorkahorka dobre, tiež to tak vidím. Dávam mu čas a ani nečakám, že bude rýchlejší než ja. Mne to tiež trvalo dlho, kým som začala ten kontakt. Len ma zaskočil posledný vývoj
@syslik81 ja neviem o žiadnej podmienku 3 roky. Papiere ma celkovo nezaujímajú. Nechcem s ním mať nič, preboha. To mi ani nenapadlo. Bol to taký stratený casanova a má 4 deti so 4 ženami, ale rada mu doprajem, nech s touto ostane do konca života a usadí sa. My sme sa poznali dokopy 3 týždne a vzťah, ak to tak môžeme nazvať, som ukončila, lebo s takým nič nechcem. Tehotenstvo ma prekvapilo. A nerozčuľujem sa a ani som nemala predstavy, ako to bude prebiehať a v podstate chápem, že to prebieha divne. Len nechápem, prečo mi píše jeho dieťa
@zorkahorka takže tomu jeho synovi by si neodpisovala nič? Ja sa teda prikláňam k tomu, nič mu napísať, dokiaľ sa neposunieme ďalej v komunikácii s otcom
Ja napríklad nechápem prečo si mu to vešala na nos až po troch rokoch? Skôr čas nebol? Ak by som tri roky tajila takú info tak by som to nepovedala asi už nikdy
Prosím ťa a kam sa chceš v tej komunikácii posunúť? Píšeš, že peniaze od neho nechceš predpokladám keby mal záujem o syna tak syna mu na prázdniny do Ameriky nedáš tak na čo je to cele dobré? Či si myslíš, že keby sa ti niečo stalo a tvoj syn by o ňom vedel z nejakej spoločnej fotky, že by po ňom pátral? Asi ťažko
Tie 3 roky ubehli dosť rýchlo. Prvých pár mesiacov som riešila len dieťa a zdravotné problémy, potom došla korona, vypršalo mi vízum a nemohla som sa vrátiť. Potom som musela začať všetko akoby od znovu a teraz až došiel taký čas, že sa môžem pozrieť dozadu a uvažovať a naozaj, ubehli 3 roky ani neviem ako. Nikdy podľa mňa nie je možnosť, lebo raz sa syn opýta.
@blue_violet
@matullienka ja si práve myslím, že zrejme má záujem o syna. Možno si je neistý, čo odo mna čakať. Nepoznáme sa ani tak veľmi. Ako som mu posielala fotky, poslal mi aj on fotky jeho prvého syna v tom veku. Vyzerajú skoro, ako keby to bolo jedno dieťa. Obaja chalani rovnaká tvár.
A si ochotná púšťať ho s ním do Ameriky v prípade záujmu? Či čo si od toho slubujes?
@matullienka tak to takto hneď radšej nie, to by som sa bála, že sa už nevráti. Skôr stretnutie na neutrálnej pôde. Úplne do detailu to nemám premyslené, čo od toho chcem. Chcela by som to zistiť v osobnej konverzácie. Možno by sme našli niečo prijateľné pre oboch.
Nechápem, prečo cítiš potrebu po takom čase toto riešiť? ... chceš výživné, či?
Ty sama nevieš čo vlastne chceš a čuduješ sa že on sa správa čudne. On je navyše v neistote, nevie čo može od teba čakať.
On je Američan alebo Slovák? Na to že si ho poznala 3 týždne vieš o ňom dosť ale zistiť sa dá skoro všetko. Ty chces aby sa s dieťaťom stretával?
@dzulli1980 nechcem. Ani nebudem pýtať a ani sa púšťať do nejakého medzinarodneho sporu. Možno taký bod bol, keď 38 ročný kamarát pri volejbale zrazu skolsboval a zastava srdca. Ledva prežil, lebo bol s nami a bol ten prístroj v dosahu. Moja motivácia je ozaj z toho, že mne alebo jemu sa niečo také môže stať. Uznávam, že už pred týmto incidentom som nad tým rozmýšľala, ale vždy to dovtedy ostalo v teoretickej rovine.
Tak môžem upresniť svoju otázku. Čo by ste vy chceli na mojom mieste ako to najlepšie pre syna?
@dianka555 ani jedno z toho
@dianka555 a sme kamaráti na Facebooku, takže pre syna odkladám jeho fotky a fotky jeho deti, ktoré tam dáva. Pre čas, keď to bude raz chciet
@dianka555 kvôli vzdialenosti nejaké pravidelne stretnutia nebudú možné, ale tak raz za čas, nemám nič proti.
Mozno sa ťa dotknem ale ty si naozaj myslia, že tvoj syn si vybuduje vzťah k otcovi na základe nejakých fotiek? A on tiež bude asi veľmi naivný keď ti hneď uverí, že po 3 týždňovej známosti pred 4 rokmi je zrazu otec tvojho syna.
@matullienka pozri, niet pochýb. Ja som nikoho iného nemala a keď hocijakej kamoske ukážem jeho profilovu fotku, zostanú z tej podoby úplne fascinovane. Proste humor osudu musí byt, je to jeho verná kópia. Keďže ma fotky, nemôže mať ani on sám pochýb
@matullienka synovi som predsa žiadne fotky otca neukazovala. Nikdy sa zatiaľ nepytal. Vzťah nemajú žiadny
Tak stále nechápem na čo je to celé dobré? Či ty synovi nič nepovieš a keby sa ti niečo stalo len príde po neho úplne cudzí ujo, ktorý dna testami dokáže, že je otec a vezme si ho?
@dianka555 sem tam sme si vymenili nejakú správu ako napríklad k novému roku. A to skôr prevažne iniciované z jeho strany. Fotky dietata nezverejnujem vôbec.
@matullienka ak o tom hovoril svojmu synovi, myslím, že ani jemu DNA testy netreba. Ja nechcem, aby si syna vzal nejaký cudzí ujo. Stačilo by mi, keby sme raz traja išli na kávu niekam sa spoznať. Kľudne sa pred tým s ním stretnem sama, nech si vyjasnime čo chceme
@matullienka keby sa mi niečo stalo, v tomto momente by syn skončil zrejme u mojich rodičov
Ale aj tak stále nechápem na čo je to celé dobré? Za mňa si tým zbytočne komplikujes život
@matullienka Navrhujes už žiadnu komunikáciu? V podstate nad tým uvažujem
A čo chceš ty? Celé je to podľa mňa zvláštne, pre mňa je napríklad aj zarážajúce, že to že má s tebou dieťa si mu napísala keď mal malý 3 roky. Ak toto nie je vymyslené , tak ste divní obaja. Ty mu 3 roky tajiš, že má syna, on sa nakoniec ani necuduje, novej manželke to zatiaľ povedať nechce ale jeho 10 ročný syn to už vie a chce ho spoznať.