Čo vlastne znamená žiť naplno?

31. aug 2021

Citam,pocuvam mnozstvo tazko povedat ci motivacnych,alebo skor premotivovanych speachov o ziti naplno,"kym je cas",zivot je kratky a podobne.No a to ma teda ako manzelku a matku 2 deti na materskej,ktora vacsinu svojho casu riesi byt plny hraciek,nekonecny kolobeh plneho drezu,prania ci varenia prinutilo uvazovat,co to teda vlastne znamena zit naplno?A ked ten den,ked sa pominieme z tohto sveta nadide,nebude vlastne uz uplne jedno ako naplno sme zili?

malia18
31. aug 2021

Povedala by som že žiť naplno je čisto subjektívna záležitosť názorov....pre niekoho je žiť naplno mať deti lebo sa cítia naplnení a nepotrebujú k životu nič viac a niekto považuje za užívanie života plnenie si svojich snov a cieľov nech sú akokoľvek crazy...príklad adrenalínové športy, cvičenie, vyjsť z komfortnej zóny, chodiť na dovolenky a spoznávať svet.... každý to vidí inak preto je v poriadku ak sa cítiš že žiješ naplno nie je to divné nie každý musí mať v sebe takéto túžby..

0silvia0
31. aug 2021

Na materskej je to sice urcity typ stereotypu, ale po tomto stereotype pride iny stereotyp. Casom menej energie, mozno zdravotne problemy.
Na materskej si mas uvedomit, ze uz viac so svojimi detmi nestravis tolko casu pokope, tieto tvoje deti uz vyrastu, nedaju sa ti stiskat a nebudu ta tak bezhranicne milovat ako teraz. Takze si to treba s laskou a vdakou uzivat, byt s nimi, komunikovat, dotykat sa ich, vnimat ich bytostne a cisto a vsetky prezitky s nimi si zapisovat do pamate. Hadzanie kamenov do potoka, odtrhnutu kvetinku s laskou darovanu najdrahsej mame, prezivat kazdy okamih intenzivne, lebo ani jeden z okamihov sa uz nikdy, naozaj nikdy nevrati. Zostsnu len preriedene criepky spomienok...

autor
31. aug 2021

@0silvia0 No tak toto ma pohladilo na dusi 😊 Je fajn ked do cloveka niekto z casu na cas kopne a toto mu pripomenie 😊

autor
31. aug 2021

@malia18 Ano,odkedy sa mi narodilo aj druhe vytusene dieta mam pocit ze zijem presne to po com som tuzila.Lezat v posteli vecer medzi mojimi dvomi detmi je pre mna naplnenie zivota.Jasne ze clovek ma este nejake ciele a tuzby,ale nepotrebujem dat s detmi napr.kazdy vikend turu v Tatrach aby som mala pocit ze zijem naplno...

0silvia0
31. aug 2021

Vies, ja som to tiez nevedela ked som mala deti male... uzivat si a radovat sa s nimi... teraz to lutujem, su uz velki, ale nic s tym uz neurobim, tak aspon pripominam tebe❤️

21oktober
31. aug 2021

Ja som včera bola v kine na Prvok , Šampón , Tečka , Karel . Pekná komedia aj keď končí nie moc pekne . Ale pointou tejto komedie je to že tejto partie mužov sa zdalo že nežijú dostatočne naplno , tak vymýšĺali šialené nápady aby nakoniec prišli k záveru že žiť naplno je mať blízkeho človeka, rodinu aťd.

autor
31. aug 2021

@21oktober Vyzera to super podla recenzii.Na to vezmem asi aj toho mojho 🥰

21oktober
31. aug 2021

choď, ale v takomto rozpoložení nechoď na Známi , neznámi - nie je to teraz vhodný film pre teba 🙂 . Je to skvelá komédia, skutočne skvelá , mix slovensko českých hercov ale končí neskutočne surovo realisticky alibisticky. Tomu sa teraz vyhni a keď budeš v lepšej nálade , tak sa hor na to.

malia18
31. aug 2021

Áno presne to je ono nie vždy musí znamenať veta ži naplno rob adrenalínové športy spoznávaj krajinu ale aj vychutnávaj si každu chvíľu strávenú pri svojich deťoch lebo zrazu len zavrieš oči zobudíš sa a deti dospelé vylietajuc z hniezda preto pojem žiť naplno znamená dokázať si užiť každú chvíľu na tomto svete ktorú môžeme prežiť smiechom, obyčajným dýchaním a hlavne milovaním pre mňa znamená žiť naplno mať srdce horiace láskou k ľuďom ktorých milujem lebo nikdy nevieme kedy ich vidíme naposledy a byť vďačna za to čo mi život priniesol lásku môjho života a to všetko je pre mňa adrenalín a žijem naplno vďaka nim!

cervenaruza123
31. aug 2021

Zit naplno podla mna znamena necakat vzdy na nieco lepsie, na zmenu, ale uzivat si kazdy okamih a kazdu situaciu ktoru zivot prinasa. My ludia casto chceme byt stastny az ked bude toto ci hento, vzdy sa nevieme niecoho dockat. Namiesto toho, aby sme si uzivali to, co sa deje tu a teraz a co sa uz nevrati. To je podla mna zit naplno. Nepozerat vkuse len dopredu, ale dokazat si uzit kazdy okamih a tesit sa z neho

malia18
31. aug 2021

@cervenaruza123 pekný názor alebo napr k tej zmene patrí podľa mňa aj to že ľudia keď nie sú šťastní stále si nahovárajú že neskôr sa rozvedu neskôr si nájdu lepšiu prácu neskôr napravia toto či hento a neurobia tak hneď a oberajú sa o čas ktorý by mohli stráviť plnohodnotne tak miesto toho sa utápajú v žiali zo svojho života ale nie sú ochotní niečo preto podniknúť...alebo ľudia ktorí preležia pred telkou na gauči celé dni alebo pri hrách na Pc a vôbec si neuzivaju života len prežívajú zo dňa na deň to je smutné žiadne ambície ciele v živote len vylihovanie a čakanie na to kým zostarnú a budú spomínať ako im utiekol život pomedzi prsty

ciernysokol
31. aug 2021

Nie, ked sa pominieme z tohto sveta, urcite nebude jedno, ako sme zili. Fraza Zit naplno je totalna hlupost, tak ako plno inych akoze modernych fraz. A co sa da, zit na prazdno? Zivot pozostava z radosti aj smutku, z rusnych aj pomalych dni, z povinnosti aj oddychu. Umyt riad a dat dieta spat ma velku hodnotu, aj ked sa nam to zda ordinarne. Lebo to robime pre niekoho, koho mame radi. Pri Zit naplno su vzdy nejake obrazky adrenalinu, ludi pri mori, na horach atd, ako keby sa tak dalo realne zit. Ako keby nic ine nebolo dost. Keby si nemala zit zivot, akyzijes, deti by si nemala. A ako uz pisu vyssie, vsetko ma svoj koniec. Nedaj sa zmiast nejakymi modernymi psycho bludmi, zijes dobre a to, ze sa staras o rodinu, ma velku hodnotu.

marca12
31. aug 2021

Zit naplno znamena robit to,co ta robi stastnou. Netrapit sa drezom plnym riadu,ale ak chces ist v tej chvili von,ides von. Ak chces mat poriadok doma,tak si ho bez vycitiek urobis. Pre kazdeho je zit naplno nieco ine. A necitaj motivacne citaty to su take kraviny,ktore ta len zdeptaju a zacnes uvazovat a budes len frustrovana z toho. Poviem priklad mam znamu,ktora o dusu sportuje kazdy vikend niekde na horach a nedavno ma hresila ako mozem zivot prezit doma,ze nezijem,ze umriem bez zazitkov. Darmo jej vysvetlujem,ze ja sa radsej tulam po meste,po galeriach,mam rada historicke casti. Ved to su pre mna zazitky. Chodime aj do hor,ale nenaplna ma kazdu volnu chvilu travit mimo domu. Mam rada svoj dom,rada idem aj na vylet,ale nemam potrebu stravit cely a kazdy vikend mimo domu.

karolinakr
1. sep 2021

Stanoviť si ciele, ake chceš dosiahnuť, pracovať na ich naplnení a nebrzdiť sa svojou lenivosťou a váhaním, odfiltrovať negativne veci zo svojho života, byť charakterný nechať dobrú stopu po sebe na tejto zemi, aby na teba spominali s laskou alebo úctou a nie preklinanim alebo pohrdanim, taktiež si robiť radosti v živote a snažiť sa byť šťastný a možno motivovať ostatných , aby tiež išli dobrou cestou. Uzmieriť sa s niekym, s kym si na vojnovej nohe, robiť charitu, a svoje osobne ciele napr. isť na vyšku, mať rodinu, ked tužiš cestovat, tak sa prestahovať, nevahať cely život a spekulovať, proste žiť tak aby si nebol frustrovaný zo svojich vastných rozhodnutí

marcestana
1. sep 2021

Pre mňa žiť naplno znamená zivot s deťmi.jedno dieťa mam uz dospele ďalšie male este.a je skvele keď to dospelé dieťa povie ako si pamata na naše hry .plazenie v tráve, stanocky v zahrade a podobne..Toto znamená žiť naplno.vies ze cas ktorý si venovala dieťaťu nebol márny. Mame perfektný vzťah aj dnes keď je dospelé. Nie je dôležité mať všetko co si dieťa zmysli ale tie hry ten spoločný čas mu nik nevezme.zostane hlboko v nom.je velmi milé keď vám na zaprášenú poličku nakresli prstom srdiečka 🙂

desore
1. sep 2021

@malia18 Komfortna zona je nespravny preklad z anglictiny. Je to zona pohodlia/komfortu.

malia18
1. sep 2021

@desore je to úplne normálny bežne používaný výraz a neviem či ti hovorí niečo predmet prívlastok zhodný nezhodný a bla bla ale v jednom z nich keď si pogooglis nájdeš presne dva spôsoby vyjadrenia dvoch slov ako napr tu správne je aj zóna komfortu ale aj komfortná zóna skús sa troška lepšie doucit..... To že je nejaký presný konkrétny preklad z angličtiny neznamená že je to gramaticky nesprávne

bublinka1426
1. sep 2021

ver ked nastupis do prace, TI TOTO CELE BUDE CHYBAT, TENTO KOLOTOC. deti budu rast a ani nebudeme verit. ake su uz velke.

elizabet173
1. sep 2021

pre každého znamená pojem " žiť naplno" niečo iné, podstatné je, aby bol sám so svojím životom spokojný. Niekto je šťastný, keď sa po príchode z práce zavrie do svojej dielne a tam tvorí, strávi tak aj dovolenku a je šťastný. Niekto potrebuje vymetať všetky akcie v okolí, vystriedať počas víkendu aspoň tri bary, ísť na tri dovolenky počas roka, to je pre neho pocit, že žije naplno. Dôležitá je duševná rovnováha a pocit, že život, ktorý žijem ma napĺňa

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
1. sep 2021

Zavisi od tvojich hodnot. Naplno sa venovat rodine moze byt velmi dolezite tiez..

desore
1. sep 2021

@malia18 Suhlasim, ze moze byt komfortna sedacka, auto... Atd. Vyraz komfortna zona urcite znie po slovensky lepsie ako zona komfortu alebo zona pohodlia.
Netreba sa drzat zubami nechtami anglictiny a krcovito prekladat kazde slovne spojenie.
Mne to pripada ako Have a nice day! Majte pekny den! a pritom to staci povedat pekne po slovensky Prajem Vam prijemny den! 🙂

sense
1. sep 2021

Žiť naplno znamená pre mňa žiť životom kt ma uspokojuje a napĺňa... A robí mňa spokojnou... Žiť naplno pre mňa neznamená skúšať šialené veci alebo byť nonstop v pohybe, prípade sa pohybovať na hrane zákona...

malia18
1. sep 2021

@desore ja len vôbec nechápem prečo si to začala riešiť keďže gramaticky nesprávne to nie je a vôbec som to neprekladala z angličtiny ja som tento výraz v angličtine asi ešte ani nevidela počula som ho väčšinou od ľudí používať normálne len v slovenčine a ani ja osobne som si ho z angličtiny neprekladala takže tak je to zaužívané tak som to proste použila ale príde mi aj tak úplne odveci riešiť nejakú gramatiku keď to vôbec nie je predmetom tejto témy

desore
1. sep 2021

@malia18 Prepac, lebo mi to trha usi, ked to pocujem. /profesionalna deformacia 😂

autor
1. sep 2021

@desore Co riesis prosim ta...zbytocnosti.

mackamizjedlaskrec
1. sep 2021

Zit naplno ...Ved kazdy ma ine priority !Niekto chce po horach liezt a niekto zveladovat rodinu .V minulosti boli hranice zatvorene rodicia sa chidievali kupat na priehrady kupaliska najdalej co boli bolo Bulharsko Madarsko .Pritom postavili 2 generacny dom .Teraz sa mi to zda nemozne je iny zivotny styl ..chodenia na kavicky kozmeticky nakupy handier plna skrina lacnych handier ...Zamna je naplno 1 do mesiaca do restiky 2x do roka dovolenka a kazdy tyzden prechadzka prirodou .

danina09
1. sep 2021

u kazdeho je to nieco ine, mam kamaratku pre ktoru je zit na plno party, rozne akcie, usporiadavanie akcii a tak podobne, proste stale nejake dianie, pre mna je to rodina, spolocne vylety a tak podobne 🙂

blackcat8885
1. sep 2021

Neviem či žijem naplno ale som spokojná a nemenila by som. Mám muža, 2 deti som po RD mám prácu, máme psa. Pracujem, stiham deti, domácnosť, mám aj čas pre seba čítam, bicyklujem, relaxujem vo vani. Raz do roka dovolenka, sem tam výlet. Áno sú veci ktoré by som skúsila napr zoskok padakom alebo ísť Sami len s mužom na pár dni niekam no peniaze extra nazvys nie sú takže to počka. Máme čo treba,sme zdraví áno toto je asi pre mňa žiť naplno. Hoci robim predavačku nechcem karieru mám dosť času na deti a to je prvoradé pre mňa. Lebo čas s nimi sa už nevrati, syn potrebuje pomoc pri učení je pomalší. Ja hovorim, že spoznávať svet budem keď deti vyrastú teda keď bude začo a bude zdravie

zuy1293
1. sep 2021

To je krásne 🙂 Aj ja to vnímam tak...