Čo vlastne chcem?

23. aug 2022

Strasne by som chcela aby ma romanticky chlap poziadal o ruku, ale nie po rokoch chodenia (5-6 a viac) ale proste napriklad po dvoch. To uz sa aj tak nestane. Chcela by som zazit pripravy svadby, ale mlada v 20tke a nie “stara” 30-40 rocna. Chcem zazit to ze dieta príde po svadbe, ze nebudem mat svadbu kvoli tomu ze som tehotna.
Na druhej strane nechcem sa zaviazat manzelstvom len tak z rozmaru ze mam romanticku predstavu ake to je pekne a pritom cely zivot pred sebou, mam 26. Prrto si vravim ze svadbu si mozme spravit ked budem tehotna. Snazime sa o dieta nedari sa. Nechcem byt vydata uz teraz bez dietata.

Mam pocit ze mi sibe a neviem co chcem.

babovka2321
23. aug 2022

Menej romantickych filmov pozerat

doriiis
23. aug 2022

@babovka2321 😂😂😂😂

petamich
23. aug 2022

prepac zena ale riesis koniny - evidentne ste spolu dlhsie ako dva roky, tak predstavu A mozes skrtnut alebo najdi noveho muza, snazite sa o dieta ale vydata nie si, cize ked sa to napr. tento mesiac podari predstavu B mozes skrtnut a vlastne aj tak nechces byt vydata bez dietata, tak este aspon tie pripravy na svadbu mlada a nie stara mozes stihnut ;) drzim paste

stanislavicenka
23. aug 2022

@babovka2321 presne to ma napadlo. To si nerealne predstavy, co nam niekto suka. Evidentne to chyba laska, a hladas ju v romantickych filmoch, ktore su mimo reality.

luccija
23. aug 2022

Pekne spekulujes🤣mas nejake predstavy ideu ako by to malo byt a to je najhorsie.A co, ak v najhorsom pripade nebudes mat nikdy deti?ked sa nechces vydavat "stara" vydaj sa teraz...tehotna nie si ani stara.Uz len, aby Ta romanticky poziadal o ruku...vsetko moc riesis.Chces byt vobec s tymto chlapom?

babovka2321
23. aug 2022

@stanislavicenka a potom z ludi opadne po roku dvoch zamilovanie a rozchadzaju sa, lebo sa "vytratila laska", ale ta je o inom. Len to v romantickych filmoch uz neukazuju, tam to stale konci, ked sa konecne daju dokopy 🙂

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zun
23. aug 2022

Pozri ja si myslím že riešiš pre život dôležité veci- kedy svadba kedy dieťa, sú zo veľké životne rozhodnutia- ale nie sú to tak úplne len tvoje rozhodnutia, pretože tam na to nie si sama - dieťa nebudeš mat zo svojej vôle, chlap ťa romanticky nepožiada o ruku na základe tvojho rozhodnutia…môžeš tomu pomôcť ale nestačí to. Preto je asi nie úplne zdravé na tom lipnut a prijať aj modifikácie týchto životných križovatiek, lebo si s prepáčením zaseres hlavu zbytočnými myšlienkami, úvahami utrapami….

sella38
23. aug 2022

@kikus7 😀

luccija
23. aug 2022

Na druhej strane nechcem sa zaviazat manzelstvom len tak z rozmaru ze mam romanticku predstavu ake to je pekne a pritom cely zivot pred sebou, mam 26.

Hlavne si neidealizuj manzelstvo a materstvo, lebo budes velmi sklamana.Zi, cestuj, pracuj, cvic uzivaj si krasnych 26 r

simona20201309
23. aug 2022

Ako by som čítala môj denník, keď som mala 14r.

jaskolka
23. aug 2022

Nič v zlom, ale keď budeš si všetko tak predstavovať, idealizovat, plánovať a "takto nie a toto nie a ja to chcem tak a hentak, a vtedy, nie vtedy to chcem " tak by som sa skôr obávala, aby si aj v tej 40 nebola slobodná a nie ze bez dieťaťa, ale aj bez partnera.

a_alexandra_a
23. aug 2022

Chcela by som mať také problémy, ako máš ty. Nevieš sa zmestiť do kože asi, podľa toho, čo píšeš.
Odporuješ si aj tým, čo píšeš.. nechceš mať svadbu kvôli tomu, že by si bola tehotná, ďalej si napísala že môžete spraviť svadbu keď budeš tehotná a ukončila si to tým, že nechceš byť vydatá pred tehotenstvom.

viestta
23. aug 2022

@babovka2321 ten stav po svadbe skôr zobrazuju tragédie a detektívky. Ale aj takobycajny život obyčajných ľudí nemá dostatocny "príbeh" aby sa do akéhokoľvek filmu dostal. Kto už by pozeral film o žene, ktorá vari, perie, upratuje, vlaci deti do školy, medzitým odrobi 8 hodín za pokladnou a večer padne mŕtva do postele dúfajúc, že zrovna dnes nebude ani žiadna romantika.

viestta
23. aug 2022

@a_alexandra_a logiku tam nehľadaj.

dievcacitajucelist
23. aug 2022

@viestta Presne si to vystihla 😁 ja milujem romantické filmy, ale viem, že je to len fikcia...obyčajný život je príliš "nudný" na to, aby bol sfilmovaný 🙂

mila23
23. aug 2022

no ja po dvoch tehotenstvach by som nechcela mat tehotna svadbu...vobec si ju neuzijes...mne bolo zle, bola som na rizikovom.....vobec by som si svadbu neuzila...
to co je za logika? "nechcem by vydata bez dietata"...bud chces byt s tym chlapom alebo nie....

mandzula
23. aug 2022

Som rada, ze mam radsej kriminalky, ked vidim, ako z Rozakundy zenam prepina.

ivkarel
23. aug 2022

Autorka uvedomujes si to, ze toto nie je len o tebe? Ze ste na to dvaja? Inak cim menej budeš mat takýchto vopred vysnivanych udalosti, tym menej budeš v živote sklamana... Teš sa, ze mas svoju druhú polovičku, ked ta požiada o ruku (ak si mu to uz neznechutila), tak si tú chvíľu jednoducho uži aj keď nebude podľa tebou predpísaných nôt, nekalkuluj ale proste zi ❤️

julie19
23. aug 2022

Pocuj, zoznámili sme sa keď som mala 22, zasnúbili keď som mala 25, svadba v 26, prvé dieťa v 27, tento rok budem mať 30 a na Vianoce mám termín ďalšieho pôrodu … znie o to romanticky? Možno takýmto časovým preletom hej ale úprimne … kazdy deň za posledné 2 roky vstanem 5:30, obstaram dieťa, navarím, popracem, uspim dieťa, urobím čo sa s malou nedá a poobede prechádzka s kočíkom alebo hry, večer uspavanie a o 21:00 som tuhá v posteli a modlim sa aby mala ráno vstala až po 6:00 … do toho, treba platiť účty, pripravovať sa na ďalšieho malého človeka čo mi nedá spávať, sem tam umyť záchod a odpady, prepracovať sa tonou prádla a raz za čas si pripomenúť že som ešte svojprávna aj keď väčšinou dňa hovorím “no,no!, nedávaj do pusy!, fuj to je kako!” Atd … jak ja by som si to niekedy vymenila za nejakú slobodnú 30-ročnú karieristku čo všetok svoj čas a financie môže investovať do seba 🙏😅… deti a muža milujem a veeelmi sa teším ak budú dosť veľké aby sme zas začali mať trošku aktívnejší život mimo domácnosti … užívaj si čo mas, tie vysnívané scenáre sú fakt len vysnívané, realita je niekde inde aj keby sa ti splnilo všetko čo chceš 🤷‍♀️

autor
23. aug 2022

@a_alexandra_a dobre si to zrhnula 😂😂😂

autor
23. aug 2022

@julie19 kazdy chce to co nemá. Taka 30 rocna “karieristka” by dala zivot za to aby sa mohla starat o male dieta a dalsie nosila pod srdcom…

maminkasisa
23. aug 2022

tak o tom silno pochybujem, že 30ročná karieristka by vymenila život za malé dieťa... možno tak 45 ročná....🙂

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
23. aug 2022

A takto... Partner vie o tvojich túžbach a predstavách? Lebo aj to je taky "nepodstatný"detsil,či vôbec o tom je informovaný a súhlasí. Lebo tie sny sa týkajú aj jeho. Prečo ta teda už nepožiada romanticky o ruku?
Ak súhlasí, čo vám bráni si urobiť svadbu?
No skôr to mi pripadá, že ty sama ešte vôbec nevieš, vo chceš, chceš krásne zásnuby, potom svadbu snov, ale vzápätí uvvazujes, že ju nechceš len kvôli romantike.
Potom chhes dieťa, ak sa snažíte, ale vlastne sa nechceš vydávať tehotná, ale aj by si sa vydávala tehotná, ale vydatá vlastne byť nechces, keď nebudeš mať deti..
Skus si najprv ujasniť, čo vlastne chceš, lebo toto je tak chaoticke, že až...

kikus7
23. aug 2022

Prepáčte, ale nie každá žena, ktorá má 30 a viac je karieristka. Zase nezovšeobecňujte podaktoré. Niektoré ženy milujúceho partnera, žiaľ, nespoznajú pred 30tkou. A preto ani deti nemajú, alebo ich možno nemôžu mať. Treba mať aj šťastie v istých momentoch, lebo, žiaľ, nie každý máme všetko, co chceme. Taký je život. Autorka, ak máš milujúceho partnera (a to zrejme máš, keď sa snažíte o dieťa), možno máš viac než mnohé tu, ktoré by s Tebou hneď menili a vážili by si to. Ak sa chceš vydávať, tak komunikuj s partnerom o tom, že by ste sa mali posunúť ďalej vo svojom vzťahu a riešiť svadbu. V úvodnom príspevku píšeš, ze chceš dieťa až po svadbe. No vzápätí toto tvrdenie neguješ tým, že nechceš byt vydatá. Tak ako to teda je? Komunikácia je vo vzťahu dôležitá. Vy spolu nekomunikujete alebo ako to je? Aj muž sa chce ženiť alebo nie? Lebo sú chlapi, ktorí dieta chcú, no svadba im je cudzia. Zhodujete sa v týchto bodoch? Čo vlastne obaja chcete?

laladua
23. aug 2022

U kazdeho je to ine, ja tiez som sama nevedela, co chcem ako chcem, cakala som ze pride niekto, romanticky sa zalubim, vezmeme sa, budeme mat dieta a neviem co, nezmysel, uplne inak to dopadlo a som aj tak stastna, podla mna sa nad tym prilis netreba zamyslat.

moonlight1210
23. aug 2022

Pride mi to tak, ze tohto partnera nechces. Nechces buducnost s nim.
Ale zatial ani bez neho.
Nech uz je za tym cokolvek. Od lutosti ublizit mu, cez snahu nezahodit roky s nim, az po zvyk na to, ze ste spolu a nerozmyslala si, ze by sa to zmenilo.

Tak planujes akosi dalej, tie dalsie tradicne vyvinove vztahove kroky, ale nie je to, co chces. Nie s nim v hlavnej ulohe. Hoci zatial pri vedomi tuto variantu nepripustas, v podvedomi kdesi z dialky rezonuje.

Tvoj zmatok moze byt kludne tymto.

bessie12
23. aug 2022

@mandzula tiez kvoli tomu nepozeram tie preromantizovane hovadiny. Keby ten zivot bol aspon z polovice taky sladky a romanticky ako to prezentuju v tych filmoch, tak to by bolo ine. Ale realita je bohuzial uplne ina.

jakoma
23. aug 2022

Ahoj, mam 30, bez deti, karieristka nie som, ale mam dobru karieru:D . Roky sa snazime o potomstvo, vydata som skoro 7 rokov (po 6 rokoch vztahu), tak ti trochu rozumiem mozno.. opytaj sa seba, ci chces byt so svojim aj keby ste boli uplne bez deti, alebo chces deti a ak to nepojde s terajsim, mozno chces teoreticky zmenit partnera a podla toho ries svadbu.. moja znama mala 35 a vacsmi chcela dieta ako muza, mala podmienku, ze vydavat sa bude len tehotna a ked sa dlho nebude darit, zmeni partnera. Nakoniec sa im podarilo relativne rychlo, vydala sa tehotna.. ona by so svojim neostala bez deti,tak nemala dovod "predcasne" riesit svadbu