Čo vám pomohlo po rozchode?

apolkaaa
23. mar 2013

Ahojte. Možno,že táto téma tu už je,len som ju nenašla. Je to už pár dní po našom rozchode,ale stále musím na neho myslieť. Veľmi mi chýba a neviem ako prekonať smútok. Myslela som si,že je moja ,,spriaznená duša,, rozumeli sme si po všetkých stránkach a potom len tak zo dňa na deň sa so mnou rozišiel. Keď som s priateľmi tak je to lepšie,ale akonáhle som sama,plačem ☹ Čo pomohlo po rozchode vám? Ak máte nejaké tipy, alebo rady rada si ich prečítam. ĎAKUJEM

petkovamama
23. mar 2013

@apolkaaa ahoj.naposledy ked som sa rozisla s priatelom,tak som sa do 5 mesiacov vydala 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .prveho syna som vychovavala sama,jeho otec onas nestal.10 rokov a potom prisla laska a to som si myslela,ze nebeska.ale opak bol pravdou.,,,,,,,,,,teraz mam dvoch skvelych synov,16 mesacneho krpca,13 rocneho pubertiaka a super manzela,ono je to tazke,ked milujes mas pocit,ze ti vyrveli kus srdca,vidis ho aj tam kde nieje,proste vsade.cakas,ze zazvoni telefon,zvoncek,si schopna cohokolvek.niekedy je lepsie necakat a nedufat a mozno prekvapi.a ked nie casom to urcite prejde.ver,ze nezabudnes,ale nebude to uz tak boliet.a potom sa objavi niekto,kto ta bude milovat.

haslerka27
23. mar 2013

uz som vydata ale zazila som nejaky ten rozchod.co pomoze?cas.casom zistis ze to ide aj bez neho....pobolo poboli ale aj prestane neboj

cerez
23. mar 2013

@apolkaaa Mne pomohli kamarátky a celkovo okolie. Začala som robiť veci, ktoré som dovtedy nerobila. Proste zamestnať hlavu. Ale aj tak a to hlavne večer doľahol smútok. S tým sa proste nedá urobiť nič. Chce to čas aby bolesť prešla.

adriana458
23. mar 2013

@apolkaaa Ahoj, neviem či vôbec existujú nejaké rady alebo návody ako to prekonať ktoré by fungovali, aj keď všetci sme to prežili niekolkokrát a vieme ako sa cítiš.. Čas všetko vylieči ..a priatelia ktorí ťa dovedú na iné myšlienky.. a mne napríklad pomáhalo aj to vyplakanie.. Mysli na to že to takto asi malo z nejakého dôvodu byť, že to asi nebol ten pravý a že ten pravý ešte len príde.. Držím palce nech to čoskoro prekonáš 🙂

sissy27
23. mar 2013

@apolkaaa "pro jedno kvítí slunce nesvítí" 😉 ber to z tej lepšej stránky - nie ako koniec niečoho, ale ako začiatok niečoho nového - a nehovorím zrovna o novom vzťahu, ale všetko má svoje výhody aj nevýhody... isto boli veci, ktoré si si vo vzťahu odriekla, minimalizovala, lebo sa to proste nehodilo alebo si to partner neželal - tak kedy, keď nie teraz? 😉
časom pravdepodobne prídeš aj na to, že nebol až taký dokonalý a až taká spriaznená duša - už len to, že on to zjavne necítil rovnako, niečo napovedá...
vyplač sa koľko potrebuješ, opi sa s kamoškami, tancuj na stole, kúp si nechutne drahé topánky na najvyššom opätku, čokoľvek, čo by si normálne nespravila (v medziach zákona samozrejme 🙂 ) a hlavne nezabúdaj ŽIŤ 😉 nie si prvá ani posledná, ktorej sa také niečo stalo, život nekončí, buď rada, že ste spolu nemali 4 deti a hypotéku na 100rokov 😉

komplikovana
23. mar 2013

ahoj @apolkaaa,,, čo mne pomohlo... zamestnať si hlavu naplno všeličím možným a byť ak sa to dá v kontakte s Ludmi... rodinou,,,,,kamarátmi,,,spolužiakmi... kolegovcami...
keď som prekonávala svoj prvý rozchod... bola som na výške.., takže škola mi zabrala dosť času a potom som začala cvičiť... ako blázon.. + možno pre niekoho hlúpe, ale začala som chatovať na Pokeci 😀 žiadne stretká, iba som sa vykecávala.
držím place aby si to prekonala 😉

dionyzka
23. mar 2013

@apolkaaa ono teraz sa to moze zdat uplne neprekonatelne, bolave... ale casom mozno pochopis, ze to tak asi malo byt a je to tak lepsie. ... nechaj tomu cas, aby do Tvojho zivota mohol prist niekto lepsi pre koho sa oplati zit.

lilysk
23. mar 2013

@apolkaaa Terapia ...taky odbornik vie pomoct ...pomoze ti prekonat smutok aj sklamanie nie len na chvilku kym si s kamaratmi a pod .
Skus 🙂

atinag
23. mar 2013

@sissy27 😉

hori
23. mar 2013

mne pomohlo cestovanie... tesne po rozchode som si splnila svoj cestovatelsky sen... vyslo to tak nahodou, zajazd som mala zajednany davno vopred, ale bolo to perfektne - prisla som na ine myslienky a pomohlo mi to preklenut aspon to najkritickejsie obdobie...
druha vec, co mi pomohla bolo ucenie sa na skusky - tiez nahoda, nebolo to lahke, ale volky-nevolky som sa musela prinutit myliet na nieco ine... nastastie som sa ucila predmet, ktory ma velmi bavil...

hradnapani
23. mar 2013

@apolkaaa praca, cestovanie (to asi najviac, podarilo sa mi vypadnut odtialto na styri mesiace prec), vyzalovanie sa kamoske, plac, citanie knih (takych pozitivne motivacnych), obchadzala som miesta,kde ma viazali spomienky a nakoniec som pochopila, ze to bola ta najlepsia vec,ktora sa mi mohla stat 🙂 lebo sa v mojom zivote objavil niekto este lepsi.

apolkaaa
autor
4. apr 2013

ĎAKUJEM vám žienky,ste všetky zlaté,že ste mi sem niečo napísali 🙂

mamavera
4. apr 2013

@apolkaaa tiež som to brala nie ako koniec ale nový začiatok. HURÁÁÁ!!!! Som voľnáááá!!!! Môžem si robiť čo chcem, mám šancu zažiť spoznať novú lásku a nie vegetovať v nefunkčnom vzťahu. Ty si ho síce ľúbila, zrejme ho ešte svojím spôsobom aj ľúbiš, ale on neľúbil teba a skôr alebo neskôr by si bola nešťastná. Ušetril ti čas, čas kým by si dospela do bodu, že s ním už nechceš byť. Možno by to trvalo pol roka, možno rok. Takto ty budeš o pol roka, o rok úplne iný človek. Tvoja teraz boľavá dušička už bude vyliečená, tvoje pošliapané sebavedomie, ktoré je zrazené k zemi, bude opäť vysoko a ty budeš pripravená prijať do svojho srdiečka niekoho, kto bude šťastný, že ťa má a ty budeš šťastná, že máš jeho. Ja som prežila v živote podstatne horšie obdobie, ako je rozchod s partnerom, ja som stratila milovanú osobu navždy...pomohlo mi vrhnúť sa do práce, naložiť si na seba ako na koňa. Popri zamestnaní som mala ešte jedno, chodila som popri tom aj do školy, nemala som čas rozmýšľať nad tým, čo ranilo moju dušu, večer som vyčerpaná padla do postele. Držkaj sa, bude lepšie

ritusuk
4. apr 2013

mne velmi pomohol ocino.zobral ma do kamenolomu,kde je riaditelom.je uprostred lesa,daleko od dediny a veeela kilometrov od ex.partia 60r.chlapov,ktori ma brali ako dceru,fyzicka praca a hlavne,ziaden mobil a internet.samozrejme,utapala som sa v ziali,ale na to mi poradil jednoduchu vec:prechadzky.osamote.vzdy som si myslela,ze cloveku najviac pomoze partia,diskoteky,alkohol.ale to vsetko je docasne a ked sa clovek ocitne sam,je to v ritke.radsej si to vyzrat hned na zaciatku.a vela som plakala,more slz.hocikedy.aj na prechadzke s maminou.tak len odisla par metrov dalej a ked som bola ok,prisla som sama.vdaka tomu som bola za 3mesiace 'zdrava'.po 5r.vztahu:) a HLAVNE.prestala som nenavidiet.zacala som sa modlit a neustale sa presviedcala,ze takto je to dobre.ze ak ma byt stastny s inou,nech je.natolko som ho mala rada,ze som naozaj chcela,aby bol stastny.nuz a potom sme sa stretli.nespoznal ma,opat sa zalubil.dali sme sa dokopy a dopadlo to velmi skaredo,tentokrat som ja ublizila jemu a do takej miery,ze si to budem vycitat cely zivot.takze na nieco tie rozchody su,maju zmysel,aj ked ten zmysel pochopime az ovela,ovela neskor.

apolkaaa
autor
4. apr 2013

@mamavera ďakujem,máš pravdu. V živote sa stávajú aj horšie veci. Mňa len mrzí,že to u nás fungovalo po každej stránke,problém bol inde,ale to už nechcem rozoberať. Asi to tak malo byť. Je mi veľmi ľúto, že si stratila milovanú osobu a obdivujem ťa, že si to aj napriek tomu zvládla a ,,išla,, si ďalej. Veľa šťastia v živote 🙂

fra
4. apr 2013

@apolkaaa - tuto je verejno- sukromna výpoved mojej internetovej kamaratky - ako sa ona vyrovnávala s rozchodom- treba to čítať od čisla 1, tu su tie članky naopak- ak bol ten vzťah važny a dlhý, asi sa neda čakať že rozchod bude rychly a bezbolestný, popisuje tam fazy ktorymi postupne prešla aj par myslím fakt dobrých napadov ako z toho vyjsť čo najlepšie... ona sa napríklad nakoniec odsťahovala niekam uplne inam, kde vždy ona tužila žiť ale ten jej nechcel 🙂
http://markovicova.blog.sme.sk/r/26920/Rozchodo...

apolkaaa
autor
4. apr 2013

@fra ďakujem za tip, prečítam si to 🙂

mamavera
4. apr 2013

@apolkaaa ďakujem, si milá, no nič iné, ako žiť ďalej mi nezostávalo, aj keď priznávam, že môj život už nie je a asi ani nikdy nebude tým, čím bol. A rozchod s partnerom samozrejme bolel, ale teraz mám chuť mu napísať VĎAKA!!!! Vďaka za to, že sme išli ďalej každý sám. Dal si mi šancu spoznať a zažiť niečo, v čo som už nedúfala. Uvidíš, že o pár rokov mu budeš vďačná aj ty. Ja som si vtedy tiež myslela, že to bola moja životná láska. A mýlila som sa. Želám ti, aby si po čase toto mohla tvrdiť aj ty. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kikaba44
5. apr 2013

Predpokladam, že niekto spracováva % štatistiku rozvedených s množstva vydatých 🙂

sevi
5. apr 2013

pomôže čas.kamarátky záľuby spoločnosť. A asi aj zamestnanie ktoré ti nedovoli mať čas myslieť na toho kto ťa sklamal.proste zamestnať hlavu. A rob si radosť aj z maličkosti. (kúp si niečo na seba ci knihu ap).

kikaba44
5. apr 2013

Mne pomohlo zamestnať telo, lebo podľa názorov kamarátok, myslenie bolí, aspoň niektorých určite

victory1
8. apr 2013

@apolkaaa Ja mam za sebou uz par rozchodov..ale vzdy po rozchude som sa citila aj ked smutna, ale spokojna a akosi prijemne slobodna. Zrazu som sa nikomu nemusela prisposobovat, mala som cas na svoje priatelky, na sport...ked som chcela kecat, isla som s kamoskou na kavu, ked som chcela spat, spala som, a ked som chcela cumiet romanticky film v bedni, nik mi to neprepol na futbal... 😀
Mozno sa staci zamysliet, kolko vyhod ma ta sloboda...a ked jej budes mat uz plne zuby, tak asi najlepsie sa klin klinom vybija...treba sa poobzerat po skvelom chlapovi, ktory sa urcite niekde v tvojej blizkosti vyskytuje... 😎

kikaba44
10. apr 2013

@victory1 Presne tak, na plnej čiare súhlasím, hneď som vedela, čo máš najradšej 😀

simca06022011
10. apr 2013

no mne po rozchode pomohol uz ten fakt ze som rozidena, proste ten pocit je uzasny :P chvilu si clovek poplace, ale nemusiet sa s niekym vadit, dohadovat, prosit... robit si co chcem, zrazu je stale upratane, netreba tolko varit.. napominat... ;) no parada... skoda ze to tak kratko vydrzi a pride dakto iny.. a vraj lepsi :P

victory1
10. apr 2013

@kikaba44 😀 tak, ja som uz zas dalej, uz som "poobzerana po tom skvelom chlapovi"...o mesiac sme spolu tri roky a stale je to fajn...Ale kazdy vztah cloveku prinasa nieco nove, pouci sa z neho, naberie skusenosti, nauci sa..-ako ja- ze sa netreba neustale prisposobovat, netreba mat ani spolocne konicky, obcas treba byt nedostupnou a robit drahoty, popripade byt tou krehkou zenou, ktora sa vytesuje, ze ma takeho muzneho chlapa... 😀 A to vsetko podla nalady, situacie...jednoducho byt prirodzena a nie na obraz niekoho... 😉

kikaba44
11. apr 2013

@victory1 Otázne je, čo je pre teba najdôležitejšie, či len, že to je fain, alebo by si ťa už konečne mohol vziať za manželku 😀

natsa
11. apr 2013

ja som rozvod nezažila a ani zažiť nechcem ale zažila som rozchod po 4 rokoch chodenia.Zo začiatku som nebola schopná ničoho,nejedla som ,bála som aj zaspat lebo ked som zaspala tak sa mi snivalo o nom,ja som sa zobudila a jeho nebolo.schudla som 15 kg.Bola som na marodke lebo som to nemohla ani pracovne zniesť.robili sme v jednej firme tam same baby a tie si zgustli.Prišla som koli nemu o všetky kamošky.Neskor som bola schopná aj vystrčit nos ale to som išla všade sama,neverila som nikomu ani som nikoho nepotrebovala,myslela som že si nikoho neájdem,no hroza.po 2 rokoch som si našla manžela a som štasná,pochopila som že nebol ten pravý,Ako som čakala že mi zavolá že sa ku mne vráti.Nič.

victory1
15. apr 2013

@kikaba44 blaaaazon! Mne teda jedna veselica v zivote uplne stacila... 😝 ..ziadny manzel - manzelka.... 😠

micush
9. jan 2014

Návod na prežitie po rozchode jak vyšitý! Odporúčam. Jeden neuveriteľný príbeh a pár tipov ako sa nezblázniť s mega dávkou nadhľadu http://www.micush.com/rozchod-nie-je-choroba/

mimiquee
9. jún 2015

osobne som si tiez jednym tazkym rozchodom presla a co mi poomohlo bolo hlavne... uplne prerusit kontakt, zmazat fb, zmazat maily, vsetko... proste uplne vymazat kontakt pretoze, rovnako ako fajcit alebo s drogami sa neda skoncovat tak ze to zacnem "moderovat" tak ani rozchod neni o tom ze "budem ho stretavat menej". neslo to, nevedela som sa ovladat a 100% odlucenie mi nakoneic pomohlo najviac.

sice prve mesiace boli tazke a flashbacky do minulosti boli obcas dost bolestive ale dnes uz sa na to pozeram s usmevom a mam noveho partnera s ktorym som skutocne stastna. inak mne sa dost pacil aj martinov clanok na tuto temu, ako premenit koniec rozchodu na novy zaciatok... http://magnetnalasku.sk/7-krokov-ako-prezit-roz...

po rozchode inak odporucam vyuzit ten volny cas a chodit co naviac do splocnosti, cvicit atd. nie byt zavreta doma hlavne, to je najhorsie ale vyuzit ten cas na nieco produktivne... nech lutuje o co prisiel 🙂