Ahojte mozno pre niekoho to bude uplna hluposť ale ja tomu nerozumiem. Chcela by som vedieť vaš pohlad na vec, čo by ste si otom mysleli? Čochvíľa rodim a chýbala nam ešte vanička do kompletnej vybavičky. Raz ked sme boli u nich sa ma pyta svokra ze kam ideme este dnes, ja ze ideme este popozerat veci že treba mi ešte vaničku kupiť atd. Tak trvala natom aby sme ju nekupovali, že mam jej poslať fotku z toho obchodu že ktoru presne chcem a že ona ju chce kúpiť že v žiadnom pripade ju nemam kupovať. Stála len 18€ bola velká a mala tam aj to take sedadielko. Podotykam že svokrovci maju OVELA viac peňazi ako moja rodina a rozhadzuju sa vsade kde sa dá ale to je ich vec ja to neriešim,to iba pre porovnanie. moja mama každy mesiac pošle 200€ malému, len tak lebo chce proste posielať peniaze na vnuka pritom sama ma malé dieťa, moju sestru. Pišem to preto, lebo teraz sa svokrovci dovalili s malym lavorom od čiňana, akože vaničku kupili. Nerozumiem tomu to mi chceli ukazať že ako šetria na ich vnučati alebo čo? Samozrejme že si kupim sama tu vaničku ktoru som chcela iba nerozumiem, že ma prosi že chce kupiť vnukovi vaničku ešte že jej mam poslať fotku a toto mi dotrepe domov :D :D :D
Mne nikto nič nekúpil, všetci dali peniaze, nech kúpim co potrebujem, chcem a co sa mi páči, takže ja som takýto problém neriešila 😉 akurát mama co kúpila, tak náušničky malej
to že tvoja matka posiela 200 e na tvoje decko ešte neznamená že je povinná aj svokra....😉
milujem takéto porovnávania....
Nechaj tu vabicku pre dieta u svokrovcov a domkv si kup vlastnu. Aspon nebudes prevazat.
@deti95060810 boze ja zas milujem ako neviete citat s porozumenim😂 a citate len to co chcete.
@lenka2710 ved jasne len nechapem preco trva na tom ze chce nieco kupit a ze to nemam kupovat ja ked potom je jej to za ťažko 🤷🏻♀️ ved ja nemam problem kupit veci svojmu dietatu sama
@deti95060810 Svokra nie je povinná posielať 200 € a nebola povinná ani kupovať vaničku. Sama sa ponúkla.
ja by som teda od mojej mamy 200 neprijala kazdy mesiac na dieta to je strasne vela ale ak je milionarka tak neriesim 🙂
Ja ta úplne chápem, kašli na to! Kúp si podľa seba čo sa tebe páči a hotovo 😉 mne dala sesterka veci pre malú, ale neviem kde ich vyhrabala, ešte asi za Márie Terézie, usmiala som sa, poďakovala, nechala som ich u mamy a keď tam malá prišla, mala aspoň čo okolo domu nosiť a ja som si kúpila podľa seba 😉
@katulienkax a všimla si si o čom bol príspevok? 🙄 len by ma to zaujímalo 😂
autorka, nerieš, svokre poďakuj a just niekedy medzi rečou pri kávičke úplne od veci a mimo témy povedz, že "aké je pekné, že tvoja mama posiela vnúčatku mesačne 200 eur" nič viac, ani nekomentuj, toto bude stačiť, niekedy ješitnosť zaberie viac ako čokoľvek 😉
Autorka, mne sa stalo, že moja mama mi zlomila žehliacu dosku. Mala som ju rozloženú, keď príšla pozrieť môjho syna, mohol mať vtedy asi tak 1 a pol roka. Mama vymyslela "úžasnú zábavu", držala malého pod pazuchami a on skákal po tej doske (ja som pri nich nebola, aby som tomu zabránila). Nohy dosky to, samozrejme, nevydržali. Povedala som mame, že to nevadí, že si kúpim novú. Ešte som jej vyslovene zdôrazňovala, aby ona nič nekupovala, že ja si kúpim, akú chcem. Ale ona kúpila a dotrepala vlakom a od stanice peši (!!!) tú najpríšernejšiu, najmenšiu, najlacnejšiu a najhoršiu drevotrieskovú dosku, akú som kedy videla. A ešte sa mi chválila, ako dobre a lacno to kúpila, lebo v Kauflande mali práve akciu. Ani neviem, kde tá doska skončila, ale nikdy som na nej nič nežehlila. Takže, skvelá kúpa to bola.
@zuzanka.zuzu nee to zas taka niesom ze by som jej vyhadzovala na oči😁 ona mi este vcera posielala fotku jednej vanicky co kupila ta mala.aj to sedadielko no a dnes ju isla vymenit za este lacnejsiu.. vyslovene modry lavor malicky mi doniesla len ma zaujimalo mozno nazor nejakej svokry tu😁 že ako to myslela? 🤷🏻♀️. Moja mama to posiela aj kôli mne keďže nemam pravo na pridavky ani matersku tak zatial kym nejdem do prace nam chce pomoct. Neviem nevidim natom nič zle.🤷🏻♀️
@zuzanka.zuzu A prečo by to mala hovoriť? Aby sa svokra cítila blbo, že ona neposiela mesačne 200 €? Nie je povinnosť starých rodičov prispievať vnúčatám.
však si to tam napísala...že tvoja mama .....a svokra len toto...
@h2 ale tak zase vies ako to je. Kto šetrí ten má! Ja zase nemam a keď idem na kavu s poslednymi 5e som schopna nechat tringelt 2e 😂 lebo viem co to je robit tu pracu a neda mi to. A tiez vzdy ked idem nieco kupit tak myslim aj na svokru a na kazdeho najprv az potom naseba
Urob si v lavore dobru pedikuru a posli svokruse fotot ze dik za lavor posluzi, a kup si vanicku aku chces😊
Ja by som ,, chcela,, mať problémy niektorých žien, a aj potrebu riešiť to na sociálnych sieťach 🤦
@sante81 😀
@sante81 ty to nazyvaš problemom😁 ja som len rozmyšlala nahlas
@h2 a? kto tu píše o nejakej povinnosti? 😂 však jej neprikázala prispievať, ani jednej ani druhej... neviem prečo by som sa mala hanbiť povedať, že babka posiela vnúčaťu peniaze?
@zuzanka.zuzu Tak nehovorím, že hanbiť, ale nevidím v tom zmysel. Povedať, že jej mama posiela 200 € , spôsobí, že svokra sa bude cítiť zle, že ona neprispieva.
vôbec by som sa tým nezaoberala, kúp si ešte aj tú vaničku, ktorá sa ti páči, svokre nič nehovor, veď ona si všimne, v čom dieťa kúpeš, keby mala nejaké pindy, iba povedz, že pre malé dieťa veci od číňancov nepožívaš, lebo môžu tie plasty obsahovať čokolvek a vybavené. A že ti mama dáva 200 eur? No je to jej rozhodnutie. Ešte taký detail, ja keď idem na kávu a mám päť eur, ani náhodou nedám tringelt 2 eurá. Tiež by som od mamy mesačne neprijala 200 eur, cítila by som sa hlúpo, ako keby som nebola schopná sa sama uživiť. Ak teda eurá prehadzuje vidlami, nech dáva na nejak šetriaci účet a potom dá vnúčaťu.
Kto šetrí, ten má? A Ty nemáš, preto berieš od mamy a keď ideš na kávu, dáš tringelt 2 €? Ktovie, ako by sa Tvoja mama cítila, keby vedela, že takto rozhadzuješ jej peniaze! 🙄
@h2 boze nemyslela som teraz.... ked som pracovala. Ved tam pisem ze ho nechavam lebo viem.co to je robit tu robotu. Kto normalny by sa rozhadzoval ked ma na ceste dieta?
@katulienkax veˇhej sama sa ponúkla že kúpi ona a aj kúpila -ale aká sa páčila jej....mamičke sa to páčiť nemusí, ale ostáva poďakovať a kúpiť si akú chce ona....pointou je že svokra chcela urobiť neveste radosť a nevesta sa sťažuje😅
@mogaa pointou je ze svokra trvala natom aby som.ja svojmu dietatu nekupila.to.co chcem lebo to chce kupit ona. Este pytala fotku ktoru vanicku chcem tak som.merala cestu ju odfotit a ona nakoniec donesie lavor!!!!
Napísala si to možno obrazne, ja som to zobrala tak, že máš skutočne päť eur na kávu a necháš tam 2 eurá tringelt. Nie je práca servírky ľahká, ale ani práca v obchode, celý čas na nohách, aj tam nechávaš tringelt? Asi si nezvolila správny príklad, aj keď viem, čo si tým chcela povedať. Nezaoberaj sa somarinami a uvidíš, o čo bude život krajší. Ja tiež nechápem, na čo chcela foto, keď kúpila niečo iné, ona by možno nechápala tie tvoje 2 eurá. Kašli na to. ja som tiež dostala ružový koberec, ktorý sa mi nikde nehodí.
Pod pojmom "merala cestu" myslíš, že si ju bola odfotiť v obchode? Tak si ju mala rovno kúpiť. Svokra by Ti dala peniaze, vanička by bola tým pádom darček od nej a ešte by si jej ušetrila cestu.
V prvom rade je to dar, takže ak sa ti nepáči, odlož a niekomu ho v budúcnosti daruj a ty svojmu dieťaťu kúp takú vaničku ako chceš ty.....
taketo nieco myslis ? https://www.mall.sk/vanicky-kybliky/tega-komfor...
inak to je totalne neprakticke .... kup normalnu vanicku bez blbosti lebo tamto vyuzijes par tyzdnov ledva ...
a lavor odloz a pouzi na čokolvek
Nerieš :D pekne poďakuj a kúp si čo sama chceš 🙂 budeš to používať ty, nie oni.. Mne mama ex tiež kúpila kočík a nedala mi ho.. 2 týždne po pôrode som si musela narýchlo kúpiť kočík.. Ale na súde blok bol od toho ich 😂😂😂takže tak.. A netuším o co komu ide 🙈😂 hlavne sa nenechaj na kecať na veci ktoré sama nechceš.